'06 Rave RC keskustelu

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä RAVE RC 600 SDI, 16/12/05.

  1. InDy

    InDy Polaris Rush

    Vs: '06 Rave RC keskustelu

    Näkyy olevan näiden RCG-alustojen heikko kohta juuri tuo katkennut etupukin rhs/saumat. Mulla oli sama homma, huomasin vaan ajoissa niin ei päässyt aivan irti poikki ja säästyi muilta vaurioilta. Lissää rautaa ja kemppi liimaa, saa nähä miten alkaa kestämään....

    Erikoisesti kuluu nuo liukupalat, niiden kahden etupyörän välissä oli monttu ja muuten kulunut tasaisesti?
     
  2. Täällä taas...

    Täällä taas... kelkaton, eikä tuu enään.

    Vs: '06 Rave RC keskustelu

    Miten tämän kelkan sais keulimaan. Kaikki tehdaspäivitykset on tehty, että vaikuttaako se jäykempi takapukin jousi niin paljon keulimiseen, ettei keuli edes huonosti. V*****taa, kun aina ollaan nokallaan ojan pohjalla.
     
  3. Täällä taas...

    Täällä taas... kelkaton, eikä tuu enään.

    Vs: '06 Rave RC keskustelu

    Tässä on jo 2 piikkiä pienempi.
     
  4. xMAYHEMx

    xMAYHEMx 600 Rave -06

    Vs: '06 Rave RC keskustelu

    Jeah kohta tulee pihalle moinen kampe ja voi sitä odotusta et lumet tuleee tuskaaaaaaaaa!!!!!!
     
  5. enska03

    enska03 Kelkaton

    Vs: '06 Rave RC keskustelu

    Oiliko niin, että tähän kelkkaan kävi saman vuosimallin pikku raven (440) alatukivarret, jotka on vahvistetut ja eteenpäin taivutetut??? ???. Kellään tietoa??
     
  6. Jave

    Jave Well-Known Member

    Vs: '06 Rave RC keskustelu

    Kyllä käy ja suosittelen lämpimästi. Kelkasta sai tämän jälkeen lähes ajettavan...
     
  7. enska03

    enska03 Kelkaton

    Vs: '06 Rave RC keskustelu

    "Lähes ajettavan" :D, no sehän on sitten aika paljon, niin täytyy pistää osat tilaukseen.
     
  8. Killeri

    Killeri Lynx Re 800 -13

    Vs: '06 Rave RC keskustelu

    Olen jo melkein ostanut 06 RC lynen ja keskustelun lukenut, olisin kysellyt että onko isompaa huoltoa tulossa reilun 4000km ajettuun kelkkaan, vai riittääkö normi huollot. Miten esim kytkin osat, rattaat ketjut sun muut osat kestää ja pystyykö tuota pienempää eturatasta vaihtamaan pelkästään, ettei ketjua ja alaratasta tarvitse vaihtaa?

    Kelkka on hyvin huollettu ja ollut suht reippaassa ajossa, runko varmaan kestää mutta etupukin kestävyys vähän pelottaa, miten teillä on kestänyt, MaunoP ei näyttänyt kestävän  ::)?
     
  9. MacGyver

    MacGyver LYNX Rave 600 RC sdi, Lynx 600 RE E-TEC 3300

    Vs: '06 Rave RC keskustelu

    Mulla on ensimmäinen vuosi takana RC-06 sdi lynxiillä ja ajoa kerty viime talvena noin 3000km. Eipä ole välille jättäny kertaakaan joten sen puolesta ok kampe. Tässä pientä luetteloa mihin olen muuten törmäillyt ks kelkan kanssa vaikka ne ei ajoa käytännössä haittaakkaan.

    - tukivarret ja olkatapit antaa periksi aika herkästi.
    - ohjauksen muoviset puslat pehmenee ja jos mahdollista ne voi tehdä messingistä niin rupiaa kestään.
    - ilmanputsari imee lunta sisään jostain vasemman etuiskarin kulmasta varsinkin puuterissa ajettaessa.
    - Vakio cotrol sukset voi heittää mäjelle koska ne ei ohjaa lumella ollenkaan. Powderit on sitten liian ohjaavat tilalle mutta kun höylää pienet evät pois ja upottaa ohjainrautaa 5mm niin avot.
    - öljypumppu alkaa takeltelemaan ja pumppu ei palaudu kaasun kanssa samaan tahtiin kaasua löysätessä. Saapi aikaan ölpän kulutuksen nousua ja ravet jumittaa ihan kunnolla.
    - Ajossa huomatua että pakolämmöt tuppaa nousemaan jos ajelee tasakaasua ja noin 7000rpm alueella. Läppä auki ei mitään ongelmia.
    - Öljysäiliön täyttö "kärsä" vuotaa jos säiliö liian täynnä. Öljy menee suoraan jarrulle ja jarut häviää. Säiliöön käy suoraan RE mallin kierteellä oleva korkki joka ei vuoda.
    - Koska keula on aika matala on pohjapanssari aika välttämätön.
    - Jäähdytysveden säiliön lemmarit kannattaa tarkastaa että on kiinni..Oli luvattoman löysällä ja irrotessaan pahimmillaan kerkeää kone poikimaan.
    - Kasarien/läppärunkojen kumikurkut kannattee tarkastaa. Jos kumi haurastunut niin heti vaihtoon.

    Huolloista sen verran että kannattee selvitellä milloin iskarit on huollettu ja mitkä säädöt kelkassa on. Jousista kannattee myös kysellä onko päivitetty ja sopiiko sun ajotyyliin. Jos kampe on ollut reilussa ajossa niin alusta voi olla
    kivireki eikä siis ollenkaan hyvä normi ajoon. Alusta on silloin hyvä kun se on pehmeä lintta ja painuu kasaan kun kuski hyppää kelkkaan mutta ei sitten ajossa kuitenkaan pohjaa. Pohjaamisiakin saa silloin tällöin tulla kunhan ei joka patilla
    mätki selkään. RC vakiosäädössä on se vika että se on pintakova ja se silti pohjaa. Suksien iskarit on aika hyvillä säädöin vakiona joten niillä pääsee jo ajamaan ilman tunaamista.
    Kytkin ei vielä nuilla kilsoilla tartte kuin paineilmalla puhistelua joko paikallaan tai sitten käytät kuoren auki ja puhaltelet puhtaaksi. TRA on hyvä ja varmatoiminen eikä kaipaa liikaa huoltoja. Ketju on sitten toinen juttu. Oma mielipide on että kyllä sillä pitää noin 7000-10000 ajaa ennen vaihtoa. Samalla sitten tarkistaa rattaiden kunnon.
    Etupukki on se heikko paikka kuten jutusta näkyy mutta vaikka kuinka olen pommittanut ei omassani ole mitään merkkejä saumoissa murtumisesta. Taitaa olla ongelma vain jos alusta on säädetty enduroon ja todella kovaksi ja se sitten koituu etupukin kunnon päälle. Eli pehmeä joka ei pohjaa on tässäkin hyvä keskitie.

    Eli tässä jotain mitä tuli kahvia siemmaillessa mieleen. Toivottavasti tästä on jotain hyötyä ja kysy jos tarttet lisää infoa.
    :)
    MG
     
  10. Maukka

    Maukka 800 re

    Vs: '06 Rave RC keskustelu

    Macgyverille iso kiitos pitkästä sepustuksesta, tuli minullekin paljon uutta asiaa vaikka jo kolmas talvi lähtee käyntiin '06 rc:llä.

    Nyt on tullut fiilis että ko. kelkkaa pitäisi alkaa modaamaan vähän enemmänkin. Uutta ei raski nykyisille kilsoille vaihtaa, niin tehdään sitten hyvästä parempi. Alustan osalta oma kampe on ok tikissä, se on jo hierottu kohilleen.

    Nyt neuvoja tarvitsisin tuon voimalinjan rukkaukseen. Mitä te olette laitteelle tehneet? Saisi mielestäni herätä hieman aikaisemmin. Ratasta vaihtoon, ramppeja, mitä muuta? Lisäksi, mikä kamalinta, oon ajanut CTRL-suksilla koko tämän ajan, vaikka useaan otteeseen on käynyt mielessä että vois sytkärillä ne sulattaa heti seuraavalla taukopaikalla. :) Eli PP:t pitää hommata viimeistään nyt. Muita hyviä modeja?

    440 tukivarret, onkos tää kuinka kallis nippu?
     
  11. pena78

    pena78 AC 9000rr -18 ,ZX WC-Mod. ,mach-z 800-98

    Vs: '06 Rave RC keskustelu

    Ois valmista kytkin kittiä jollaki? ;)
    http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?topic=26922.0
    Ja voin kertoo että tuolla kitillä kepitin vaasan kiihareissa omalla mopolla tuollaisen RC Sdi:n 0,6sekunnilla.. :p

    Sukset on maku asia..ite kannatan Spl Slt:tä tokihan PP:ki on hyvät!

    Nuo 440 tuki varret ois itelläki hommaus listalla ja kyselinki jo hintoja kempeleestä ojan raudasta nii tuntu olevan vajaa 100€kpl.+helat/puslat per puoli!
     
  12. Killeri

    Killeri Lynx Re 800 -13

    Vs: '06 Rave RC keskustelu

    Kiitoksia todella kattavasta vastauksesta tuli vaan sellainen olo että ei koko kelkkaa uskalla ostaa :) mutta eipä tuossa suurempia vikoja ole ollut.

    Millä kilometreillä olette kaasuttimen kumikurkut vaihtaneet ja paljonko tuollainen pohjapanssari maksaa koska se siitä puuttuu?

    SLP PP:t jäi edellisestä lynestä ja olisi hyvä nähdä kuvien kanssa mitä tarkoitat sillä pienien evien höyläämisellä ja miten se rauta tungetaan sinne sisemmäksi?

    Tämä kuski oli simmannut 2 kertaa iskarit että oli saanut omaan ajoonsa sopivaksi, eli eka kerran jälkeen oli liian pehmeä ja toisella vasta sopiva. Se painaa 85kg ja minä 65kg eli voi olla että on tosiaan liian kova minulle, mutta saako sen pelkällä löysyytyksellä sopivaksi vai täytyykö simmata uudestaan? todennäköisesti vaikka olisikin liian jäykkä en ala simmaamaan koska iskarit on nyt huollossa sillä kaverilla ja laittaa ne alle alkuviikosta.

    Boksin päivitys on tehty ekassa huollossa motomarinessa. Ketjukoteloon vetoakseliin on vaihdettu karkaistu holkki. Etupukki on vaihdettu viimetalvena. Uudella pukilla ajettu alle 500km liekkö vielä jotain mitä pitäisi päivittää?
     
  13. MacGyver

    MacGyver LYNX Rave 600 RC sdi, Lynx 600 RE E-TEC 3300

    Vs: '06 Rave RC keskustelu

    Kumikurkut pitää aika ajoin tarkistaa jotta ne ei ole alkanee hapristua. Mitään tarkkaa sääntöä ei ole milloin ne pitäisi vaihtaa mutta se on varma että jos kone saa ilmaa vuotavan kumikurkun kautta on edessä isompi remppa. Kurkun kunnon näkee kun ottaa kaasarit tai läpät pois ja kunnon valossa painelee kumia tuleeko halkeamia tai "pykimiä". Paras on tietenkin irrottaa ne ja pöydällä tehdä edellä mainittu toimenpide mutta vähintään tuo perustarkastus kerran vuodessa. Pohjapanssari on todella hyvä keksintö vaikkakin hivenen liian pieneksi suunniteltu. Alkuperäisen lynen panssari maksaa noin 80-100e ja se on tehty aika kovasta muovista joka kestää kyllä kovia tällejä. Panssari suojaa juuri tuon etutukivarsien ja rungon kiinnityskohdan joka on se heikko paikka jos pahaan kiveen täräyttää. Omaan tein vielä lisäpanssarin joka on käytännössä H-kirjaimen mallinen. Se suojaa molemmat reunat ja astinlaudan alkupäät sekä ketjukotelon pohjan ja ennen kaikkea jatkaa kelkan alla tuota aluperäisen panssarin suojaa telatunnelin etepään syylärin alle asti. Hyvin on toiminut 8mm paksu rekimuovi tuossa tehtävässä ja voin sanoa että remppaa ois tehty ilman panssaria merkeistä päätellen.
    Suksijuttu on aika hankala. Jos ajelee puuterissa ja umpisillakin niin tuo powder pro on varmasti hyvä mutta reittiajossa nousee suksipaine aika kovaksi ja ohjaus menee raskaaksi. Siksi olenkin omista suksista ajanut sähköhöylällä pohjasta pois ne pienet ohjausevät siitä reunoilta. Olen myös upottanut tuon ohjairaudan puolittain yläjyrsimellä ajettuun uraan ja näin vähentänyt suksipainetta. Se on sitten jokaisen oma juttu raskiiko ruveta suksia vuolemaan mutta näin powdereista tuli siedettävät suksipaineen puolesta. Jos pääosin ajelee reitejä niin slt vois olla oikea valinta.
    Hyvä lähtökohta tuohon alusta säätämiseen on että varaa eka reissulle hyvin aikaa ja lähtiissä säätelee klikkerit täysin auki ja pehmeimpään asentoon. Jos sitten alkaa pohjaileen niin sen mukaan oliko nopiassa vaiko hitaassa patissa muutaman napsun stepein kiristelee alustaa. Sitten kun löytyy hyvä kohta niin varmasti ei ole liian kireällä. Eli suositelen tuota tapaa kun lähet ottaan tyyppejä kelkasta ja kokeilemalla saat tuntumaa onko säätö sulle hyvä. Muista että nuo säädöt on juuri sitä varten että niillä se alusta haetaan kuskille sopivaksi. Mulla on painoa 95 ja silti ajelen normijousilla ja hyvin säädetyillä iskareilla ja eipä ole ollut mitään ongelmia. Tuo alustan säätö on lähes taidetta ja jos ajattelee että alustan säätää sitä "mahtipattia"varten joka sattuu kerran reissussa niin ne loput 100000 pienempää pattia tuntuu sitten kovalta ja käy
    selän päälle. Toki alustan pitää voida ottaa se ojan penkkakin vastaan mutta ei sen takia kannate kivireellä ajaa.

    Tv MG
     
  14. Killeri

    Killeri Lynx Re 800 -13

    Vs: '06 Rave RC keskustelu

    Toi alustan säätäminen tosiaan on aika taidetta, mutta hyvät neuvot sulla alotukseen on :p

    Pohjapanssari tosiaan on aika ehdoton, liekkö hankala asentaa, riittäkö normi pop-niitti kiinnitys? Entiseen evoonkin olisi muutama tälli tullut ilman panssaria.

    Sukset täytyy sitten katsoa kun pääsee ensi tyypit kelkalla ottamaan, voi olla hyväksi ottaa ne evät pois jos nyt käsitin oikein mitä tarkoitit.

    Tarkoitatko tuolla ohjainraudan upottamisella sitä että olet ohjainraudalle tarkoitettua uraa syventänyt suksesta, vai jotain muuta?

    On tämä kelkan säätö hankalaa ja enemmän menee aikaa koneen ääressä kuin kelkan selässä ;D
     
  15. Ja77

    Ja77 LYNX RAVE RC SDI -07 , LYNX R-EVO SDI -05

    Vs: '06 Rave RC keskustelu

    Itsellä iskarien ruuvit on ollu iso mutteri 1,5 kierrosta auki, paluu ruuvi 4napsua ja toinen ruuvi 12napsua auki. tuosta on ollut helppo hienosäätää jos tarvii. Hyvin toiminut muillakin näillä asetuksilla. :)
     
  16. Killeri

    Killeri Lynx Re 800 -13

    Vs: '06 Rave RC keskustelu

    Mistähän saa sen matalan ja mustan lasin ton perumallin tilalle?
     
  17. Jannne

    Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

    Vs: '06 Rave RC keskustelu

    Paikalliselta kauppiaalta. Ei tosin saa vaan joutuu ostaan
     
  18. Killeri

    Killeri Lynx Re 800 -13

    Vs: '06 Rave RC keskustelu

    No sepäs yllätti että joutuu ihan rahaa laittamaan. :)

    Minkä verran sitä saa laittaa että lasin mukaansa saa, vai pärjääkö tuolla vakio lasilla?
     
  19. Jannne

    Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

    Vs: '06 Rave RC keskustelu

    Katteleppa tuolta http://www.brpscandinavia.com/web/files/PAC09_lynx_FI_web.pdf löytyy myös muuta jänskää (=rahan menoa)... ;)
     
  20. Killeri

    Killeri Lynx Re 800 -13

    Vs: '06 Rave RC keskustelu

    Jostain syystä en löytänyt tuolta matalaa ja mustaa lasia, samoin pohjapanssaria ei silmään satu vai käykö toi RE panssari?
     

Suosittele tätä sivua