FX Nytro RTX SE -09

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä ITM, 12/4/08.

  1. Amir

    Amir Lynx RE 850 -20

    800 km takana, ja laitetta nyt tutkittu. Kampe kokonaisuutena kestänyt hyvin, öljysumpun alakiinnityspultti löystynyt. Myös oikean ylätukivarren kiinnityspultti hieman löysällä. Huomasin ylimääräisen liikkeen jo aiemmin, mutta oletin syyksi puslat. Puslat kuitenkin kunnossa, eli ilmeisesti paremmat kuin -08 mallissa. Isoimmassa pallonivelessä hivenen välystä, tutkitaan lisää. Matto viruu aluksi rajusti, mutta viruminen loppui sit n. 500 km kohdalla. Etuvaimentimet toimivat pikkusäädön jälkeen hyvin, itse asiassa yllättävän hyvin. Olisko ollu mulla vähän ennakkoluuloja?  Telaston vaimentimet hoitavat hommansa, kun mennään normi retkivauhtia. Kun alkaa pommittamaan, rajat tulevat vastaan. Avattiin tänään, kaikki oli hyvin, öljyt puhtaat, kaasut sisällä. Eli raskaalle kuskille raskaaseen ajoon, simmitys??? Vähän jo aloiteltiin simmien vaihtoa, jatketaan huomenna. Ja mietitään pannaanko alle kisakäyttöön tehdyt pumput.  Kahvojen ja peukun lämmitys toimii, mutta mulla ne aina napsahtaa nollille? Liekkö syy, kun ei ajaessa ole muuta tekemistä, niin vahingossa säätää ne pois päältä?  Eli jos on säätäny täysille, seuraava vahinko hipaisu pudottaa lämmöt pois.... häätyy vähän tarkailla mitä se peukku tekee ajon aikana..
    Onhan se tuo nelari vähän erilainen 25 vuoden kärytahtien jälkeen. Voimaa on, ja on se erilaista. En ole vielä aiemmin menny kelkalla niin kovaa kuin nyt Nytrolla.  Joo, just siellä kaikkien v.omaisten, viherpiipertäjien ja hemohesshiihtäjien hyväksymällä suljetulla alueella. Niin, GPS:n mukaan mittari on todella tarkka, isoissa nopeuksissakin heittoa vain muutamia km/h.
     
  2. Jukka

    Jukka Well-Known Member

    ollaan kelkkailtu kolmella kelkalla muutama päivä ylläksellä (sdi xtrim 06 , uus etek revi ja uusi nutro)
    Mittarin tarkkudesta sen verran että tänään ajoimme noin 100 km lenkin jonka lyne mittas 97 km revi 96 ja nytro 106, oletan ettei nytro varmastikkaan lyönyt enempää sutia kun mun revi, tulivat samaa vauhtia lynen kanssa samaa vauhtia koko -matkan, ite ajoin puolet lenkistä maastoliikennelain edellyttavää nopeutta mutta loppupuoliskon jonkinmoista reikäpäävauhtia. Ensimmäisellä puoliskolla mittasimme kulutukset kun ajoimme samaa vauhtia, kulutukset ; lyne 13.8 nytro 13 etekki 11 litraa. Etekissä vielä sisäänajomoodi päällä kun ei ole vielä 8 tuntia täynnä. Oothan sä amir ajanut lujaa, mutta kuinka pitkään koska varmasti paino rupee syömään miestä pitemmän päälle esimerkiksi pitkässä enskassa. Oli ajamisen keveyksissä valtava ero, ja nytro kun rupes käymään levottomaksi sillä ajaessani kun rupesin ajamaan juuri tasatulla reitillä tasaraha nopeutta ja hetkittäin tais menna moottoritienopeuksien yläpuolellekin en tiedä mistä moinen johtui.
     
  3. KMV

    KMV ZR 6000 137" SP LTD

    Meinasin just kysyä Amilta voiko Nytrolla pysyä enskassa edes teoriassa kakstahtien mukana, mutta vastaushan näköjään tulikin...eli ruista pitää olla ranteessa.
     
  4. Amir

    Amir Lynx RE 850 -20

    Tässähän on ehkä SE tilanne kuin ensirakkaudessa, alussa kaikki on uutta ja ihanaa. Noita nopeuksia kun mittasin, yritin ajaa tasakaasulla ja verrata mittarin näyttämää GPS:n ( todelliseen?) lukemaan. Aikaisemmissa kelkoissani mittarit olivat suht.koht tarkkoja vielä 100 km nopeudessa, mutta alkoivat sen jälkeen suurennella kovasti.  Nyt yllätyin kun vielä lähes 1.5 kertaisessa lukemassa mittarin näyttö pysyi GPS:n kanssa lähes samassa.
    Toi levottomuus, omassa oli sukset säädetty (tehtaalla) harituksesta lähes 0, ja kun väljyyttä ilmeni alkoi lievä hakeminen. Kävin ihan uutena pakkaslumisellä maantiellä ajamassa aika vauhtia, hakemista ei ilmenny. Vaikka suksien heiluminen vähän kasvoi, kun olin säätänyt lisää haritusta, kärsi laskea lanattua pakkasreittiä ihan ilman vispausta.Nyt on laitettu kaikkiin tukivarsien pulttien alle Nordlock prikat ja lsäksi kierteisiin lukkoliimat.

    Päiväsessiot pyritään pitämään 130-150 km aina, noudatellen enskan kestoa.Testaukset erikseen. Kyllä sillä eskaan voi lähteä, on siinä paljon hyviä puolia. Ei tuo nyt -08 RE : hen Powder Prolla verrattuna nyt niin raskaalta tuntunu. ;D

    No, mulla nämä kokemukset on vielä aika vähäisiä, ja kelit siellä ylhäällä oli aika pehmeet.

    Kulutusvertailussa en ole ikinä pärjänny, mulla varmaan tankit o aina vuotanu. Tai korkit valskanu reisille ;D, vähän niinkuin muutenkin

    Kai SE on vähän sama näissä kelkoissa kun 2-pyöräsissä, on ne nelarit hiukan painavempia, ja varsinkin hitaassa vauhdissa keulapaino tuntuu. Ja SE moottorijarrutus on ihan uus juttu mulle kelkkailussa!
     
  5. Jukka

    Jukka Well-Known Member

    tännään mittasin gepsillä doon mittarin. Matkamittauksen virhe markinaalinen. On alle prosentin luokkaa jos ei sudittele. Ajamani maks nopuden doo mittasi 148 gepsistä löyty lukema 145
     
  6. fxjannu

    fxjannu -19 Xterrain 850 RE 3700

    Jaa, jos olisin tiennyt että ajetaan "virallista julkaisuun menevää testiä", olisin jättänyt sen reitin levittämisen tekemättä ja ajanut tasakaasulla uraa! ;D En muuten koskaan ole nähnyt Jukan ajavan noin rauhallisesti ;)
    Ja samat sisäänajot oli nytrosakin menossa, sama määrä kilometrit ajettuna. Luulenpa että ei nytroa kukaan osta pienen kulutuksen takia. Levottomuutta ohjauksessa oli jonkin verran, mielestäni ei pahasti, en ole ehtinyt tutkimaan onko haritukset mitä tms.
     
  7. Jukka

    Jukka Well-Known Member

    perässäsi ajanut kaveri sanoi ettet sä mitään reittiä lenentänyt
     
  8. Yamaha enticer

    Yamaha enticer SxViper

    Jostain syystä vaan tulee mieleen lapsien hiekkalaatikkokinastelut. "Mun kuormuriin mahtuu enemmän hiekkaa kuin sun kuormuriin".

    Eiköhän ne viimeistään talven kisoissa nähdä, miten nytrolla pääsee tosi koitoksissa(ja kuinka paljon etekissä on sähkövikoja).
     
  9. ÄIJÄ

    ÄIJÄ LYNX RE600 E-TEC, Suzuki GSX-R1000

    Moro,

    aika mielenkiintoista keskustelua tuosta polttoaineen kulutuksesta. Vaihdoin kelkkani kaasari RE:een ja nimenomaan kaasari, ihan pelkästään sen takia, että hauskuus vähenee huomattavasti polttoaineen kulutuksen laskiessa alle kahdenkymmenen. Ei kait sillä ole aikuisten oikeesti juurikaan merkitystä paljonko laite kuluttaa jos sillä ajetaan muutama tonni kaudessa... pääomakulujen ollessa kuitenkin se merkittävin tekijä. Vai saako teistä joku kilometrikulut? Uskoisin että tässä merkkaa "fun factor"

    Sen ymmärrän jotenkin jos saivartelijat kinastellee Essolla kumpi vie enemmän tonnikakssatanen kadetti vai tonniviissatanen ässä mallin lada. Mutta että kelkkailijatkin jaksaa...

    Eikä sitten vedetä herneitä
    ;D

    ÄIJÄ
     
  10. hanski-58

    hanski-58 Well-Known Member

    ATSHII,ÄTSHII ;D ;D
     
  11. Jukka

    Jukka Well-Known Member

    Kysymys ei ole itse kulutuksesta vaan mainoksien antamien mielikuvien oikeellisuudesta. Toiseksi kyllä kulutuksellakin on merkitys kun lähetään kelkkailemaan seudulle jossa esson baarien väli on 200 km ja keli on raskas. Esim. Käsivarteen tai Ruotsin pohjoisosiin. Kelkkailijahan ei voi olla nuukailija ja hänen ei kannata laskea harrastuksensa hintaa. Jos joku toinen kelkka kuluttaa 5 litraa enemmän kuin joku toinen niin se tekee normikelkkailijalla  (2500 km vuodessa) noin 150 erkin lisälaskua bensalaskuun, kun samanaikaisesti kelkan hinta putoo 3000 erkkiä.
    Omalta osaltani keskustelu tästä aiheesta loppuu tähän.
     
  12. Kake3

    Kake3 Well-Known Member

    Et ole tainnut ollenkaan huomata, että niinkin yksinkertaisissa laitteissa kuin moottorikelkka, kehitys kuitenkin kehittyy pikku hiljaa. Voihan se jollekin olla hauskuuden ykköskriteeri, että kelkka kuluttaa yli 20 l/100km. Mikäs siinä, josa isin pussi kestää. Ei tarvi välittää. Täällä reaalimaailmassa kuitenkin nykyään ajetaan jo kelkoilla, jotka kulkevat ihan samaan tahtiin kuin muutkin, ja kuluttavat siinä 15 litran paikkeilla. (Joka sekin on tosi paljon verrattuna mihin tahansa muuhun nykyvehkeeseen). Minkähän takia tuolla autopuolella esim on aika kova haloo kulutuksista ja päästöistä? Jotkut haluaisivat oikein pelastaa maailmaa. Eihän se tietenkään koske kelkkailijaa, paitsi sitten, kun lumet loppuu kokonaan. Kun tarpeeksi lämmitetään tätä palloa niillä hiilidioksiidipäästöillä.
     
  13. Catiska

    Catiska Well-Known Member

    Antakaa tuon kulutusvertailun olla, asia mistä ei päästä koskaan yksimielisyyteen. Jotkut mittaa samalle kelkalle sellaisia haamukulutuksia johon toinen ei pääse edes myötätuulessa alamäkeen, vaikkei asialla yleensä ole mitään väliä rahan kannalta. Autoissa toinen juttu, ajan kelkalla vuodessa 2 - 2500 km ja autolla + 70 000 km.

    Itselläni on kolme kelkkaa, joista yksi 2T-kelkka kuluttaa minunkin köryyttelyssä reilusti alle 20l/100 km, tällä nelarilla ja toisella 2T-kelkalla en taida päästä tuon "hauskuusrajan" alle kuin hinaamalla. Mutta, mitä väliä, jos haluatte päästä kelkkailussa halvalla, ostakaa Ski-Doo Freestyle F300, on halpa hankkia, pieni arvonalennus ja todella pihi. Hauskuus on sitten käyttäjästä kiinni.
     
  14. KMV

    KMV ZR 6000 137" SP LTD

    Täytyy kyllä todeta, että toi kulutus tuppaa yameissa tippumaan kilsojen myötä.
     
  15. PKE

    PKE Well-Known Member

    Joo, kone alkaa oleen parhaimmillaan jossain siinä vaiheessa, kun tuon toisen merkin omistaja ruuvailee peliinsä esim kolmansia mäntiä. ;D ;)
     
  16. ÄIJÄ

    ÄIJÄ LYNX RE600 E-TEC, Suzuki GSX-R1000

    Moro,
    Mainitsit niin kovin vakuuttavasti isin rahoittamasta touhusta. Taidat tosissaan tietää mistä puhut.
    Totta - kelkka on yksinkertainen... ja hauska laite
    Globaali maapallon lämpiäminen - johan vetäsit ässän hihasta. Ei tästä sen enempää kuin, että vakava asia.

    Joka tapauksessa Yammu on hieno laite
    ÄIJÄ
     
  17. fxjannu

    fxjannu -19 Xterrain 850 RE 3700

    Tais tuleva isä ottaa kierroksia kuin yammu konsanaan kun luit tuota kommenttia vai mitä ;D
    Totta puhut, hieno laite!! Amir, jouduitko keventämään suksipaineita? Vai ottiko sulla sukset lumeen ollenkaan ;)
     
  18. maajo79

    maajo79 VENTURE TF 11-, RAVE 440,SNO PRO 600 12-

    Morjesta vaan kaikille!

    Nyt on kelkka kausi aloitettu uudella nytrolla. noin 350 km takana paljon on asiat muuttunut siitä mitä aikasemmat kokemukset on 2-t laitteiden kanssa.
    Erittäin positiivinen yllätys oli "kömpelön nelarin" vieminen tuolla ukkohallan patissa ja ojien ylityksissä. ja ompa eka kelkka joka ei poikinut eka ajolla ilman vahvistamista.
    Onhan kelkka himpun raskas viedä tuolla pattisessa puunkierrossa mutta otetaan se takaisin kiihdytyksessä,jarrussa,nopeudessa ja ajolinjoilla.
    toki myös alustalle täytyy paljon tehä ennen ku ollaan karstulassa viivalla!
     
  19. Niko

    Niko Well-Known Member

    onko tässä uudessa se:ssä eturungon vahvikkeet? ei kellään kuvaa olis eturungosta? vois vertailla viimevuotiseen
     
  20. PKE

    PKE Well-Known Member

    On siinä vahvikkeet. Levy hitsattuna kallistuksenvakaajan ja öjypohjan väliselle kohdalle, ja toinen levy sielä alatukivarsien kiinnityskohtien alapuolella.
    Kuvaa ei oo kun päässä.
    Oman -08:n eturunko tuli tuossa kesällä ajan kuluksi vahvistettua, mutta pikkusen erilailla.
     

Suosittele tätä sivua