Kallistuksenvakaajan poisto

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä Erä-Jorma, 26/8/06.

  1. janppa

    janppa Guest

    Kokeilitko kiristää keulan esijännityksiä? Voit ensin koittaa kiristää niitä ja laita vaikka se pohjaanlyöntikumi ylös siten, että näet kuinka pohjaan iskarit painuu normaaliajossa. Menee näes helposti pintakovaksi ja muutenkin epämiellyttäväksi ajaa. Tottakai kokonaan jousivakioltaan jäykemmät jouset on parempi vaihtoehto, mutta ainakin itselläni korjautui paljon pelkkien esijännityksien pyörittelyllä.

    Jotensakin tuntuu, että jos etupukkia menet tiukkomaan, niin "pyörii" entistä pahemmin etupukin yli eikä kallistelu ainakaan vähene. Tietysti painoa saa suksilta pois jolloin se ei lösötä, mutta ei se minun mielestä tuota kallistelua poista.
     
  2. Tuomasup2

    Tuomasup2 SKS 850 155" - XLT SP 1995

    Mulla roikkuu se tanko toisesta päästä ihan irti ;D Eli toinen niistä kumeista, jotka pitävät tangon hollilla, niin vasemman puoleinen kumi on lähtenyt irti pop-niiteistä. Kummatki päät on lähteny vissiin kaks kertaa jo. Nyt kun toinen kumeista on tippunut taas johonki patikkoon alkutalvesta niin eipä ole tullut hommattua uutta. Tuo tanko roikkuessaan on osoittautunu hieman vaaralliseksi pari kertaa reitillä ajettaessa. :-\ Kerran oli lähellä ettei kelkka mennyt juuri loivaan mutkaan tultaessa, vauhdilla puuhun, kun pateissa se tanko heiluu ylös ja alas ja siitä se sitten pomppas suksen eteen eikä voinut kääntää enää vasemmalle siinä tilanteessa..Noh..Kiskasin jarrukahvasta voimakkaasti ja onneksi ehti pysähtyä ennen puuta. Ja lisäksi se tanko kolisee niin pirusti varsinkin kovalla reitillä. Miten tuon tangon ottais irti?
     
  3. janppa

    janppa Guest

    Porailet molemmilta puolilta eturungosta popniitit pois, joilla ne muoviset läpivientilätkät on kiinni. Sitten vetäset niitä vähän pitkittäistukiin päin, niin että se vakaajatanko pääsee liikkumaan niissä reijissä ja sitten vaan kampeat ensin toisen pään pois pitkittäistukivarren sisästä ja siitä "slidesta" ja vedät vakaajan pois.

    No tarkemmin luettuna sulla on ilmeisesti ne läpivientimuovit jo lähteneet lentoon, joten hommahan helpottuu huomattavasti ;) Nosta kelkan keula ilmaan, niin helpottuu jonkin verran tuo homma ja saat vaivattomammin väännettyä vakaimen pois.
     
  4. Tuomasup2

    Tuomasup2 SKS 850 155" - XLT SP 1995

    Itse asiassa tällä hetkellä vain toinen kumeista irti. Ennen kumit, irti lähtiessään, löytyivät jostain hyppypaikalta ja laitoin ne takaisin uusilla niiteillä. Mutta nyt tämä yksi on kadonnut johonkin. Tuo tangon irrotus niistä reijistä on vain kummastuttanut, että lähteekö se sieltä pois pelkästään käsivoimia käyttäen. Mutta kuulemma se sitte lähtee.
     
  5. oudie

    oudie Polaris AXYS Pro RMK 163"

    Joo ku nuo popniiteillä kiinni olevat muovit ottaa pois niin se vakaajatanko ei ole kuin vetää vain pois sieltä. Muuttui ainakin '00 800 xcr kummasti paremmaksi kun otti tuon vakaajan poies. Mutkissa ei juuri eroa huomaa mutta patikkoa menee paljon nätimmin kun keula ei pyri pomppimaan puoleltatoiselle.
     
  6. KasKas

    KasKas Summit Adrenaline144 sdi

    Juu "kiristelinhän" minä niitä ja normiajossa ovat melkein kokoajan pohjassa ilman vakaajaa, joten jäykemmät jouset siihen tulee laittaa.

    Juu eihän se kallistelua poista mutta josko siihen ei niin paljoa jäykempiä jousia sitten vois laittaa.

    Kaikki vaikuttaa kaikkeen
     
  7. Sace

    Sace Well-Known Member

    Nostellaanpa vanhaa ku turhaan uutta tekee.

    Vaikuttaako tuo vakaajan poisto mitenkään suksipaineisiin?
    E: Kun pitäs keulaa saada pehmeämmäksi ja on ennestään aika kovat suksipaineet, ettei vaan lisääntyis enää. Etupukin remmiä jo löysäilty.
     
  8. snowpro

    snowpro polaris IQ600rr-09 144" mod

    eihän se suksipaineisiin vaikuta itellä kanssa proX600 ja ajattelin kokeilla ilman jos onnistus hypyt suoremmin\tasasemmin tuntuu että aina lähetään hypystä sivuttain ilmaan...
     
  9. [-mara-]

    [-mara-] Nytro 280hp -14

    Vs: Kallistuksenvakaajan poisto

    No kertokaas miten tuon vakaajan sais pois? ja onko isoki homma laitella takasi, jos sitte ei satukkaan tykkäämään viä reitillä tuota.
     
  10. anddi77

    anddi77 AC XF8000 CrossCountry -14

    Vs: Kallistuksenvakaajan poisto

    Osaako kukaan kertoa miten sen saisi nätisti takaisin 1998 RMK Polarikseen? Ne muovipuslat on reijiltään niin tiukat, ettei niitä saa ehjänä siihen. Onko helpoin ratkaisu vaan hommata jäykät jouset iskareihin?
     
  11. Hesba

    Hesba Polaris Finland missioner

    Vs: Kallistuksenvakaajan poisto

    Eikös Summitissaki ole net koiranluut tangon ja tukivarren välissä? Ne kun otat irti ja käyt kokeileen ni tiiät sitte otatko tangon kokonaan pois vai laitatko koiranluut takasi. Ite tanko lähtee pois ku löysää molemmilta puolilta kiinnityspultit ja vetäsee tangon pois. Vähän pitää käännellä sitä tankoa et se sopii lähtemään mut tulee kyllä, jos siinä on samanmoinen systeemi ko samanikäsessä Renessä.
     
  12. Hutta

    Hutta 163"

    Vs: Kallistuksenvakaajan poisto

    Itte poistin vakaajan revi mallin 600 sdi summitista. Iskarit huollatin ja laitoin 1000 summitin jouset. Mielestäni toimii. Ennen iskareiden huoltoa oli melekosen rauhaton ajaa. Sukset puhkoi hankea ja kelkka vikuroi. Yritin kiristella eijännitystä mutta se vain pahensi asiaa. Nyt kun iskarit on kunnossa niin meno rauhoittui. Jos olisin rahamies laittasin jämäkät säädettävät kepit eteen jäykillä jousilla. Summit 600 sdi ketjussa asiaa ruoditaan kans. Remix:illä oli omassaan hpg:n lisäsäiliölliset pumput ja kovasti kehui.
     
  13. [-mara-]

    [-mara-] Nytro 280hp -14

    Vs: Kallistuksenvakaajan poisto

    Joo no mullahan on tuossa kans hpg:n pumput jotka pelaa ihan hyvästi.
    Meinaako hesba sitä mustaa mötikkää mistä nuitten vakaajien päät tulee läpi, ja ne on kiinni alatukivarsissa?
     
  14. Hesba

    Hesba Polaris Finland missioner

    Vs: Kallistuksenvakaajan poisto

    Joo kävin kattoon räjäytyskuvaa. Tuossa on hiukan eri systeemi mitä Renessä. Net mustat jutut ku otat irti siittä tukivarresta ja jos sen varren saa käännettyä niin että ei ota mihinkää kiinni. Sitte voit käydä kokeileen kummin on parempi. Se tanko on sitte neljällä pultilla kiinni rungossa. Läpiviennit pitää porata veke et saapi sen tangon muljauteltua pois.
     
  15. samijo

    samijo Well-Known Member

    Vs: Kallistuksenvakaajan poisto

    Rx-1 2003. otin vakaajan pois ja parani huomattavasti, nimittäin ummella ajo!! paljon paremmin saa kallistuun vasta rinteeseen ja esim ojasta nousu on helppoa.. ja onpahan enemmän vauhdin tuntua ku kallistelee reitillä :)
     
  16. [-mara-]

    [-mara-] Nytro 280hp -14

    Vs: Kallistuksenvakaajan poisto

    joo itekki nuita räjäytyskuvia tutkin, mutten sitävertaa selvää saanu että olis tienny mitä häätyis tehhä.
    Mutta mie kiitän neuvoista ja käyn testaamassa heti ko pakkaset vähän hellittää.
     
  17. tommi

    tommi Lynx x-trim re 800 -17

    Vs: Kallistuksenvakaajan poisto

    Tuosta -04 evo ravesta napsahti vkl vakaaja poikki huomaamatta, ja ihmettelin vaan reippaassa reitti ajossa outoa käytöstä (löysä keula, puski rajusti)mutta ummella kanttailu onnistu paremmin ku koskaan...Kotona sitte huomasin tuon vakaajan olevan poikki.

    Jäykkäsin jousia ja napsuttelin pari pykälää klikkereitä, mutta en siitä ajettavaa saanu... Hankala selittää, mutta esim jyrkästä mutkasta ulos tulessa pitää kaasua avata todella varoen ja paljon myöhemmin mitä vakaajan kanssa...keulassa ei tunnu niinku pito riittävän eli sukset pitää osottaa jo just toivottuun meno suuntaan, ennen ku kaasun voi avata.

    Vakaajan kanssa pysty/ruukaan ajaa mutkista ulos siten, että annostelen kaasua jo puolen mutkan tienoilla niin että sisäsuksi saa hieman nousta ja ulkosuksi puree entistä lujemmin maahan ja kelkka kääntyy leikiten ku kiskoilla suoran suuntaan...ja sitten molemmat sukset taivaalle 8) Tätä tyyliä ei ilman vakaajaa juuri pysty käyttämään :-\

    Elikkä jos joku suunnittelee evo lynestä tuota vakaajan poistoa, niin kannaatta varautua tuommoseen ominaisuuteen...tiiä sitten saisko joku simmi velho ihmeitä aikaan ??? Minä tein kuitenki semmosen ratkasun, että tilasin uuden vakaajan kadonneine hilppeineen ;)
     
  18. Hesba

    Hesba Polaris Finland missioner

    Vs: Kallistuksenvakaajan poisto

    Taitaa kaikissa tulla tuommoinen ilmiö. Reittiä jos tykkää painaa hullun kiilto silmissä ni ei varmaankaa kannata purkaa vakaajaa pois.
     

Suosittele tätä sivua