Tahkon ja Kuopion alueen ajelut.

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä kop-O-nen, 16/12/05.

  1. himotas

    himotas Well-Known Member

    Ja kuva lumitilanteesta miten siellä tuiskutti kuomun yli:
    [​IMG]
     
  2. tonska

    tonska Yamaha rx1 warrior

    Kyllä sitä täällä siilinjärvi-nilsiä-pajulahti akselillaki oli ihan kivasti lunta, tosin reitin tamppaaminen tyssäs melkein alku kilometreillä ku reitille oli lumi painanu puita ja katkonu aivan helevetisti että ei sekaan mahtunu. Pitää tässä ottaa joku terä ase ja kaveri appuu raivaus puuhii. Mutta lumi tilanne näyttää ihan hjyvälle :)
     
  3. himotas

    himotas Well-Known Member

    kyllä vain, varmaan tuossa viikonloppuna pitää abc-pitkäänlehteen ajaa täältä karttulasta :-* Tai kaikki riippuu tuosta iki ihanasta taivaan isäsätä jos se lois pikkusen pakkasta ja lunta lisää :-* Onneks oli tuon puuterin alla vielä nuoska lunta että sain tehtyä sillan tuossa yhteen ojaan, ei muuten siitä yli ois päässyt.
     
  4. JVRE800

    JVRE800 LYNX RE 800R E-TEC

    Onko kukaan huristellut Juankosken reittejä Kaaville tai Nilsiään päin? Missä kunnossa...?
     
  5. kama

    kama Enduro600r, Lynx40, Terhi10, SV80

    Tuli tuo pihkis-rytky väli puhkastua. Lunta on melkeimpä liikaa pätkä-kelkalle. Urheilu-kelkka on enempikin voimistelu-kelkka  ;D. No kerran vain jäin kiinni. Voimistelusta kävi myös ~10 ojan täyttö, onneksi oli kola mukana.
    Matka tyssäs rytky-järveen. teräsjäätä ei ollenkaan, 10cm sohjojäätä, joka äkkisestään voi jalkamiestä kestää, mutta voi pettää millon vaan. Avantoja näytti olevan paljon
    ->Rytkyn jäälle ei vielä mitään asiaa!!

    Paljon lunta:
    [​IMG]

    Sekä pikkuylläreitä:
    [​IMG]

    Taas tuli mieleen, että viimevuosina käyttämättä jääneet jäsenmaksut/aurausmäärärahat voisi käyttää vaikka tuon reittipohjan kunnostukseen.
     
  6. Hardza

    Hardza Well-Known Member

    Kävin tossa aukasemassa varpaisjärvi-lapinlahti välisen reitin. Lapinlahden päässä tyssäs matka siihen ison sähkölinjan lähellä olevaan lampeen ja sitä edeltäneeseen ojaan, muutan on reitti kunnossa ainakin varpaisjärven sähköasemalle asti(siihen missä on se info kyltti ja lähtee ura essolle). Varpaijärven päässä tuntu olevan vähä enempi lunta kun lapparin suunnilla, mut ajamaan pääsee kyl iha hyvi jo  :D

    Pitää sanoo että on tehny hyvän reitin tonne :eek: Ei oo enää sitä metässä mutkittelua, vaan kurvi, suora, kurvi, suora enimmäkseen ja leveyttäkin uralla on reippaasti!

    Muistoks vielä kaikille, että vaikka kuinka sitä lunta siellä on jo niin kannot ja kivet ottavat aika hyvin kiinni suksiin, nimimerkillä "puoliks kuomun päälle lentänyt", merkkasin sen kannon siitä iha varmuuden vuoks, ettei siihen ainakaa sit muut ajele =)
    [​IMG]
    Siinä se ite piru on
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  7. ilives

    ilives Active Member

    Koskelta Kaaville päin kävin vähän katselemassa. Seolta tuonne karjalan-koskelle (voimalaitokselle) asti oli varsin hyvässä kunnossa. Siitä voimalalta ajoin vielä vähän matkaa metsä pätkää jossa savotoitu. tässä välissä on kantoja/kiviä mutta pääsee läpi.

    Varmaan läpi pääsee kaaville asti kun ei hurjastele ja hyvä olisikin polkea pohjaa sinne. Aika avointa linjan alustahan se taitaa olla kun junaradan ylittää. joten lunta varmastikin on riittävästi. Kävin voimalinjan alla kääntymässä mutta pimeessä ei viitsinyt alkaa suunnistella kun en muista tarkaaan sitä uran paikkaa. Tulkaa vastaan sieltä päin jos ne pari lampea saatte ylitettyä kotakylällä niin siitä se aukeaa.

    Nilsiään päin mennessä pitäisi selvittää jää tilanne. Joko vuotjärven tai juanlammen jään joutuu ylittämään joka tapauksessa.
     
  8. JVRE800

    JVRE800 LYNX RE 800R E-TEC

    Tänään lähdetään parin tunnin päästä aukomaan reittiä Juankoskelle... Tarkoituksena päästä Juankoskelle kahville... ;)
     
  9. MAD CAT

    MAD CAT Active Member

    Onko kukaan ajanut vielä pajulahti-tahko väliä että onko reitti jo ajo kunnossa?  Huh Huh..

    Ois tarkoitus lähteä tuossa lauantaina ajamaan kunhan saa kissan kehräämään..... :-\
     
  10. Rsu

    Rsu kelkaton miäs

    tänään tuli vähän hiltulanlahdessa reittejä ajeltua, ei vaan uskalla vesistöjä lähtee ollenkaan ylitteleen vaikka miten pieni metsälampi olis ::)
     
  11. Peki_

    Peki_ Ski-Doo Backcountry 600r -19

    Pajulahti-Tahko ei ollut ainakaan 21. päivä kovin hyvässä kunnossa, oli ojaa ja sulia traktorinuria lumen alla. Tämänhetkisestä kunnosta ei tietoa kun flunssaa meinaa pitää  :-\ Mutta eiköhän nuo ole jo jäässä.
    Kuvia siltä pätkältä: http://koti.mbnet.fi/sapu/kelkkailu/joulukuu/21.12/
     
  12. MAD CAT

    MAD CAT Active Member

    Oisko kellään tuoreempaa tietoa kuin 21.12 pajulahti-tahko välilltä onko pätkä ajettavassa kunnossa?
    Tai muita pitempiä pätkiä mitä vois lähteä ajelemaan tästä petosen suunnalta tai kuopion läheltä  :-X (MISSÄ ON REITTI AUKI) :-X





                                                                         :mad: ??? :mad:
     
  13. tonska

    tonska Yamaha rx1 warrior

    Kaveri sano että ei ne missää huippukunnossa oo puita, kiviä yms reitillä. voi siellä ajaa mutta hissuksee. on kuitenki tampanneet reitit että nyt ku tulis saman verran lunta niin hyvä ois :) ja jäät ei oo mistää kotosin vielä.
     
  14. ilives

    ilives Active Member

    minne asti pääsitte? onko polku nyt auki?
     
  15. Killeri

    Killeri Lynx Re 800 -13

    Päästiin ihan juankoskelle asti, se kohta jossa olit käynyt kääntymässä niin pikkaisen ennen sitä oli aikamoinen lätäkkö josta yli hurautettiin, lähellä oli että siihen jäätiin mutta nousihan se loppujen lopuksi :)

    Takasin tullessa ei käännytty sinne voimalinjalle vaan ajettiin suoraan ja kierrettiin tien kautta, jukalle eli Jnytrolle meni leppä alakuomusta sisään 80km/h vauhdissa niin ajettiin helpointa reittiä takaisin. Muuten kaipaa lunta lisää ja omaan kelkkaan pohjapanssarin ennen uudestaan lähtöä tuolle pätkälle, kiviä siellä on ja aika pahoja kantoja paikka paikoin.

    Onko juankoskelta nilsiän suuntaan ajettu lumisavon reittiä?
     
  16. urho

    urho Lynx rs

    Hyvinhän tuota on lunta tullut näköjään 8)
     
  17. tonska

    tonska Yamaha rx1 warrior

    on mutta sais tulla vielä lisää mutta sitä enne vielä pakkasia :D
     
  18. urho

    urho Lynx rs

    Näinpä juuri :p
     
  19. himotas

    himotas Well-Known Member

    paljonkohan mahtaa olla jäätä aakkosilta hiltulanlahteen päin ??? Jos kelkan ostaja ei ota tuota linxia huomenna matkaansa niin passais käydä kokosemassa karttul-kuopio väli. 10 sentti riittää mulle, mutta onko sen verran vielä ???
     
  20. Homer Simpson

    Homer Simpson Lynx 440 -06

    Olen kuullu villiä huhua että olis se +10cm mutta en tiedä onko enää niin paljon.
    Ite meinasin tuossa toissapäivänä käydä kokeilemassa mutta tulin siihen tulokseen että voi tuolla föönillä olla aika tukalaa päästä ylös sieltä jos ei kestäkkään ::)
     

Suosittele tätä sivua