FX Nytro RTX keskustelu

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä Pasi, 25/3/07.

  1. JVRE800

    JVRE800 LYNX RE 800R E-TEC

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Kiitti vinkistä! Tuleeko niissä mukana myös ne suksen puslat?
     
  2. JVRE800

    JVRE800 LYNX RE 800R E-TEC

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Center or front track shock,

    Limiter strap (front)
    Moving up one or two holes helps fight the weight shift wheelies. Other than installing a different coupling block, this is the best method to control the weight shift without spendng money or mod the skid location. The steering is not much heavier even on the 2nd hole and you can still get the front end light or up and over trail bombs.

    This shock is critical and has the most effect on overall sled handing and ride. I'm sure guys who have lifted their limiter strap have now noticed more ski lift in corners and harsher and unstable ride in the trail junk. I lifted the strap 2 holes and have the spring preload showing only 1-2 threads. If you haven't changed your spring preload after moving the strap either 1 or 2......do it now, it makes a MASSIVE DIFFERENCE. I'm heavy, can't imagine anyone under my weight showing anymore thread. It's not hard to do on the side of the trail.....play with this spring. If you go to light on this shock spring preload it feels like you blow through it and get donkey kicked by the rear end.......this is the balance, start from a very light spring preload and adjust it to you find what you can live with. Adjust it so you can find the best ride in the stutters. It's a different setting for those that stand or sit.


    Yllä oleva teksti on Totally Yamahan sivuilta ja ymmärtääkseni kaveri tuossa kehuu käyttäytymisen paranevan kun etu remmiä ottaa pykälän kireämmälle. Onko kokemuksia...? Toisaalta jos tekee ohjauksesta raskaamman niin ei hjyvä...aika raskas jo muutenkin! Säädin etupukin jousen niin, että lukite mutterin alla näkyy noin sentti jenkoja... taidan kokeilla vielä löysemmällä. Tuolla ameriikan kaverilla taitas tekstin mukaan näkyä vaan pari jenkkua. Kokemuksia?
     
  3. KMV

    KMV ZR 6000 137" SP LTD

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Nyt täytyy kuitenkin muistaa, että se jenkkien setuppi on iskarien kalibrointien osalta erillainen kuin skandinaviassa.  Eli ohje ei välttämättä toimi meillä. Ja luultavasti jos noin teet, niin kirimällä eturemeliä ja löysäämällä etupukinjousta saat aikaiseksi vain entistä jäykemmän ohjauksen lisääntyneen suksipaineen muodossa( ja vikurointia ?). Se etupukin jousi on vakiona niin pehmeä (25 N/mm), että kantavuutta on haettu reiluilla esijännityksillä, kannattaisi kenties vaihtaa kantavampaan (jäykempään) malliin?  ???

    Mihin vaivaan muuten haet lähinnä parannusta? Tai oli miten oli, jos kokeilet noita vinkkejä, niin kerro sitten miten ne vaikuttivat?
     
  4. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Juurikin noin. Jousen esijännityksellä ei saa juuri muuta aikaan kuin pintakovuutta, se ei juuri auta ajossa (ilmafoxien esijännityksen muutos taasen vastaa teräsjousen vaihtoa, joten ne on asia erikseen.. Etenkin, kun jousta vaihdettaessa pitäisi myös shimmejä vaihdella)
     
  5. JVRE800

    JVRE800 LYNX RE 800R E-TEC

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Edelleen kaipaan tuohon alustaan sellaista "jouhevuutta"... Eli semmoista pehmeää joustavuutta. En tiedä sitten onko se tälle kelkalle mahdottomuus. Kokeilen nyt ainakin vielä löysyttää pari milliä tuon etupukin jousen esijännitystä. Ainakin edellisellä kerralla se auttoi. Toinen mihin olen yrittänyt jollain konstilla löytää parannusta on ohjattavuus ja ketteryys mutkissa. Tuntuu, että käännöksissä kelkka on kömpelö...

    Kallistelu ja sisäsuksen nostaminen eivät minua niinkään häiritse kun sen verta massaa (93kg), että saa omalla painolla sitä korjailtua.

    Eli jos tuohon vaihtaisi jämymmän jousen tarkoittaisiko se automaattisesti, että kun nyt tämä jousi on lähes minimi esijännityksessä niin uudessa minimi asetus olisi jäykempi ja etupukista tulisi näin ollen kovempi. Sitä en todellakaan hae...
     
  6. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Jos tuntuu kovalta, niin eikun vaimennuksia pehmeämmäksi. Onnistuu kaikkiin kelkkoihin, joissa on purettavat iskarit (muissa kovuusongelmaa ei liene olekkaan) Jos ihan veikata tarttis, niin hidasta sisäänvaimennusta pehmeämmäksi.

    Jäykempi jousi on jäykempi, jos molemmat on minimi esijännityksellä, eli ei auta sun tapauksessa. Mutta löysempääkään ei kannata vaihtaa, ennen kuin on löysätty se mitä löytyy.. Tokikaan jousi ei saa olla väljänä.
     
  7. JVRE800

    JVRE800 LYNX RE 800R E-TEC

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Alusta on simmitetty kertaalleen. Jotenkin vaan tuntuu, että ei saa tarpeeksi pehmeää ja "jouhevasti" toimivaa alustasta. Lisä simmitys varmaan voisi vähän auttaa. Toisaalta varmaan täytyy pikku hiljaa alkaa myöntämään realiteetit, että Nytro ei ole tarkoitettu kunnon patikkoon. Loivassa patissahan se menee koko ajan nätisti mutta kun tulee sellaista korkeampaa jyrkkää pattia niin tuntuu raskaalta.
     
  8. PKE

    PKE Well-Known Member

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Mitä sille tehtiin siinä uudelleen simmityksessä? Ja oliko se simmitys ohje esim Keskolta peräisin, vai jonkun omasta päästä?
    Jos olen oikein ymmärtänyt, niin tuo alusta ei sulla kuitenkaan pohjaile niissä isoissakaan pateissa? Jos näin on, niin vaikuttaisi vieläkin liian jäykältä sinulle.  ::) Koita avata hitaan puolen klikkereitä pikkasen kerrallaan, ja eikun samaa pattisuoraa edes takas vaan. Kun kerran painat sen lähemmäs sata, niin ei se etupukin jousen vaihto välttämättä huonoa tekisi. Ja siihen sitten vaan pari milliä sitä esijännitystä.

    Kyllä Nytrosta sikapatti hakkurinkin saa tehtyä, mutta silloin säädöissä mennään kyllä yleensä toiseen suuntaan... "Mukava lulla & enskakilpuri" kun on yleensä aika mahdoton yhtälö noille iskariguruillekin. Yleensä jompi kumpi ääripää joudutaan hyväksymään hiukan huonompana. Esim niin, että sillä mukavaksi säädetyllä reittipelillä niissä kaikista isoimmissa pateissa joutuu vähän varomaan ja keventelemään.
    WP:llä (PDS) ja Öhlinssillä jonkilaisia mahkuja "täydelliseen alustaan" voisi olla. Mutta jos sinne suuntaan kallistut, niin tuntuisi, että esim WP:t kannattaisi valita sitten Tiittasen touring säädöllä.

    (Edelleenkin paha neuvoa, kun ajokilometrejä omalla ei tälle kaudelle ole...)
     
  9. Catiska

    Catiska Well-Known Member

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Näin on, ison ja terävän patin sietävää alustaa ja samalla pumpulimaisen pehmeästi toimivaa en ole tavannut missään kelkassa, millään säädöillä. Itselläni alusta toimii nyt pehmeästi isossa patikossa, eikä pohjaa kuin satunnaisesti vastapalloon ajettaessa. Silloinkin pehmeästi.

    Mutta, kuten arvata saattaa, niin turistipatikossa tuo alusta ei ole mukava eikä pehmeä, eikä edes isossa patissa hitaasti ajettaessa. Eli, kaikkea ei vain voi saada samaan pakettiin. Tee kuten minä ja moni muu, osta useampi kelkka niin saat tuon asian kuntoon.

    JNytro, missä päin asut? Ajattelin, että olisiko sinun mahdollista testata jonkun toisen, valmiiksi esim. touring- tai sitten puhtaaseen kisasäätöön säädettyä Nytroa, näin päästäisiin paremmin kartalle, tarvitsetko pehmeää retkialustaa vai "kovaa" kisa-alustaa (on muuten harvinaisen suhteellinen käsite ;D ).
     
  10. JVRE800

    JVRE800 LYNX RE 800R E-TEC

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Viime talvena simmitys tehtiin Keskon ohjeiden mukaan sillä toisella pehmeämmällä simmipakalla. Iskin aika lähelle nuo säädöt mitkä laitoit PKE tuossa edellisellä sivulla ja kyllä se selkeästi herkistyi se alusta. Nyt en ole päässyt ajamaan vielä näillä säädöillä ihan kovaa pattia. Pitää kokeilla ja tuumata sitten uudelleen.

    En missään nimessä hae kisa säätöjä. Enkä usko, että ihan Tourinkiakaan. Välillä innostun mielestäni työntämään kelkkaa aika reippaasti patikkoon ja toisaalta välillä tykkään vaan surffailla "aaltojen" päällä. Ehkä se juurikin on, että noita kahta ei välttämättä (tällä kelkalla) ole mahdollista saavuttaa yksillä säädöillä.
     
  11. Toto

    Toto Active Member

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    minulle laittoi täällä etelän helteessä yksi entinen keskolainen tuohon alustan iskarien ja etu foxien simmauksen uusiksi. mielestäni kelkka toimii erittäin mallikkaasti alusta osalta nytten. teki kuulemma jotkut "kartio simmipakat" sinne. ei ole mikään keskon ,eikä kisakuskien säätö ihan oma mutu.kaveri sääteli jo minulle tuon 07 turbophazerin alustankin hyväksi. (TOSIN TÄMMÖISEEN YLEISAJELUUN PIKKASEN TURISTIA NOPEAMMALLE).nyt ajettu tuolla säädöllä 4500km ja kelpaa edelleen,kun en tuosta sikapatin pommituksesta huonokuntoisena nauti,mutta tykkään ajella tuota ns.nimismiehenkiharaa istuen,joskus innostun ja saatan ajaa jopa muutaman kilsan seistenkin (heh).(tosin huollettu välissä).tottelee ne ilmafoxitkin simmausta.
     
  12. JVRE800

    JVRE800 LYNX RE 800R E-TEC

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Varmaan minäkin vien vielä simmitettäväksi ainakin nuo Foxit. Tänään tuli Oilitet tukivarsiin. Täytyy rueta niitä asentelemaan.
     
  13. PKE

    PKE Well-Known Member

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Eka testit tuli tänään ajettua. Joku 50km. Lunta meilläpäin huikeat 10cm, eli patikkoa odotellessa... Mutta jos jotain pitäis veikkailla, niin iskareiden simmitys tais onnistua, eli vaikuttaa aika passelilta. On se ainakin tosi herkkä ja pintapehmeä nyt! Menee kun pumpulissa tuota jäistä möykkelikköä.
    Saas nähdä miten sitten nielee pattia... Mutta ei se ainakaan vielä pohjaillut, kun yritin parissa ojanpenkassa.
    Mutta ainakin Foxit kaipaa pikkusen lisää painetta, ja ehkä sen 10ml öljyä sekaan. Tonne kivikkoon en kehdannut vielä SLT suksia+rautoja laittaa, joten vakiosukset ja n.5cm kovapaa jäljellä. Eli kääntyvyydessä 'vähän' häikkää, mutta suksen vaihto auttaa siihen.

    Muuten tuntui loisto laitteelta noilla keulan kulmilla. Kevyt ajaa, ja menee suoraan kun juna. Oikein nauratti kun muistui mieleen että vuosi sitten yritin kaverin (kivi-) RE (-ki) Lynxillä vivuta samaa uraa suht samoissa olosuhteissa. No, tuli sillä ainakin hiki. 8)

    Jos jotain tuolle tulee vielä tehtyä, niin ehkä sinne voimansiirtopuolelle vois panostaa. Alle 40 vauhdeissa nappaa kyllä liian herkästi.
    Puunkierrossa saa olla tarkkana.

    Onkos kellään kokemusta muista setupeista kun std ja Ulmerin satsi?
     
  14. juketsu

    juketsu Kolomen lynksin talous.

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Jammun tankkeja pitäs pienentää... ;) Tankki ku kuivuu puoleevälii ni meno senku paranee..
     
  15. Jannne

    Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Eli son liian läski kelkka jos on tankki täynnä? :-X 8)
     
  16. Catiska

    Catiska Well-Known Member

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Puolella tankilla ei pääse huoltoaseman väliä edes täällä Etelässä... Kelkka kevenisi käytännössä mukavasti jos keksisi jonkun ihmepinnoitteen jolla estäisi jään kertymisen telatunneliin. Kerää samaan tapaan jäätä kuin Phazerikin, äkkiä 10 kg lisäpainoa tunnelissa... No, tasapainottaapahan kelkkaa hieman.

    Nuo kahvan- ja peukunlämmittimien katkaisijat vain jaksaa ärsyttää. Ergonomia melkein yhtä syvältä kuin X-RS Skoodassa, paljon lehdistössä parjatut F-Kissojen (vanha malli) katkaisijatkin ajaisi asiansa paljon paremmin kuin nämä. Kukahan idiootti on suunnitellut noiden toimintalogiikan??
     
  17. PKE

    PKE Well-Known Member

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Ohut (max 2mm) PE muovilevy tunneliin. Sillain kaarelle, että on myös sivuilla. Siihen ei jää tartu, ja vaikka vähän ottaiskin, niin karistelee ekassa patissa ne pois.
    MUTTA... Ainakin vakio äänenvaimentajan kanssa se muovi varmaan sulaa.
    Yhdessä Phazerissa kuitenkin toimi hienosti, kun ei ollut hiilaripönttö edes lähellä.
     
  18. Catiska

    Catiska Well-Known Member

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Tuo pitänee laittaa korvan taakse, voisi vaikka kokeillakin kun vakio pönttö ei aiheuta ongelmia...

    Pitäisi varmaan kerätä kasaan nämä Nytro vinkit ja laittaa kaikki niksit sun muut kokoelmana vaikka omille kotisivuille ellei tänne saisi kasattua sellaista kokoelmaa.
     
  19. juketsu

    juketsu Kolomen lynksin talous.

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Tänää Levi-Sodankylä välillä meni 13.5l/100km suurin vauhdin jarru on nuo floatit :-[ ei pysy ilmakammiossa ölkki eikä ilma. Taitaa vaihtuu viel vieteriiskareihin?! ??? Jäätä Nytro tuntuu keräävän kaikenaikaa telatunnelii...hirmu rutina kuulluu ku jääkameja välil irtoaa..
     
  20. PKE

    PKE Well-Known Member

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Häh?! Mistä kohtaa se ilma ja öljy tulee pois? (Venttiilistä, säiliön kierteiden juuresta, "varren" tiivisteestä?)

    Ja mitä öljyä sulla sielä muuten on? Pitää kuulemma olla aika "kankeeta". Se Foxin oma ainakin pysyy, ja näppituntumalla vois olla viskoltaan jotain synteettisen vaihteisto-öljyn luokkaa.
     

Suosittele tätä sivua