440 ac "project"

Keskustelun 'Projektit' on aloittanut käyttäjä na$1, 30/7/07.

  1. na$1

    na$1 600rr -09

    Rälläkällä se siitä irtosi eikä akselikaan kärsinyt. Oli kyllä hyvin jumiutunut kiinni kun haljenneet palasetkaan eivät meinannu irrota.

    Magneton ulosvetäjää tuossa vähän rupesin työstämään, mutta siitä lisää loppuviikosta. Kuvia räpsin myös myöhemmin jos löytyy kuvattavaa
     
  2. na$1

    na$1 600rr -09

    Magneetto nyppästy irti.
    [​IMG]
     
  3. na$1

    na$1 600rr -09

    Sitten tuon staattorin kimppuun. Elikkäs kun siitähän oli kai se valopuola mennyt niin mistäs nyt sitten mittaamalla sen varmistan? Noitten keltaisten johtojen välistä mittaan resistanssin vai?

    Vissiin joo. jotain 0.01 ohmia näyttää ja välillä pomppii mihkä sattuu. Ja kaikilla asteikoilla koitettu. Minkähän takia tuo tuppaa hajoamaan? kai siihenki joku syy on.

    Ei kuulemma käämitetyt oo kestäny kovin hyvin ja uuden hinta on 700€. Ja käämityskin kuulemma maksaa semmoiset n.300e, jotenka purkaamoilta pitää ruveta kyseleen käytettyä staattoria.

    http://arcticcat.arinet.com/Empartweb52/scripts/EmpartISAPI52.dll?MF&app=ARC52&lang=EN&TF=Empartweb&LoginID=cotest&loginpwd=cotest&partner=ARCC

    Eihän tuota staattoria (ainakaan samalla osanumerolla) ole käytetty missään muussa catissa tuon haun mukaan.

    [​IMG]
     
  4. na$1

    na$1 600rr -09

    Edelleen kaipaisin muutamaa vinkkiä tai pikemminkin apua

    [​IMG]   Siinä on nyt mittapuikot yhdessä ja tulos on 0.8 ohmia

    [​IMG]   Tässä taas mitattu keltaisten väliltä ja tulos sama 0.7 ~0.8 ohmia. (sormi ei koske mittauspäähän)

    Bearcatin mukaan tuon valokäämin resistanssi pitäisi olla 0.22 plusmiinus 20%. Eli jotain on pielessä. Eikös tuo nyt ole aika selvä oikosulku?
    Sähkö-Järvenpää firman miehelle tuota näytin ja sanoi että päällisin puolin ei tosiaan ole mitään vikaa, ja että kyllä se yleensä se käämi kärvähtää. Kävin myös kelkan johdot läpi ja kaikki olivat kunnossa. Eli onko tuo nyt vaan yksinkertaisesti rikki?
     
  5. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Hopoti hoi. Empä usko että tuossa valopuolassa on mitään vikaa. Tuo arvo, minkä aiemmin sanoin, oli sille wanhalle 3 sakaraiselle valopuolalle. Mutta sullahan on tuommonen tähtimoottorin näkönen tsydeemi, joten arvot on varmaan erit. Yleensä ehjät valopuolat on palttiarallaa oikarissa, joten aika asialliselta tuo sun lukema näyttää. Jos se ois rikki, se luultavasti ois palanu poikki (niin ku sua oli ohjeistettu) ja näyttäs jotain suurin piirtein äärettömyyttä :) Ois tieten hyvä olla joku speksi minkä mukaan menee, mutta ku ei oo, niin mennään tällä mutu tuntumalla ;D

    Niin kertaappas vielä mikä siinä valossa (yms laitteissa) olikaan vikana (varmaan se lukis tuolla aiemmilla sivuilla, mutta ku laiska ei jaksa ettiä ::))? Tuohan on niin idiootti varmaa tekniikkaa, ettei se nyt pitäs mitään hirveitä vaatia korjata. Tuo on kuitenki hyvä, että valopuola on about kuosissa.
     
  6. na$1

    na$1 600rr -09

    Dodiin. Juu mutu tuntumalla tässä on mentykkin  ;D

    Elikkä vika oli : Olin laittanut kelkan käyntikuntoon ja ehdin sitä ajaa ehkä 15min "sisään" kun yhtäkkiä sekä etu- ja takavalot pimenivät, kiekkamittari ja tietty myös mittariston valot menivät, kahvanlämppärit samoiten.

    Olisko se sittenkin se jännitteensäädin tai maahäiriö ???
     
  7. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Vahva epäilys jännitteensäätimen puolesta.
     
  8. Antti Harinen

    Antti Harinen Well-Known Member

    Ja täällä taas ei...

    Omassa vitosessa oli ihan täysin samanlainen vika kun virtajohto  ( + eli keltainen) otti kiinni runkoon tankin ja rungon välissä. Siitä ite lähtisin liikkeelle.

    Omassa kaikki muu pelas hienosti, paitsi nuo mainitsemasi valot, mittarit (firecatissa pimenee kaikki) ja lämppärit.
     
  9. na$1

    na$1 600rr -09

    kävin mittaamassa jännitteensäätimen resistanssin ja se näytti 0.5~0.7 ohmia. Tankin ja rungon välin johdot on katsottu, mutta pitääpä huomenna tarkistaa vielä tarkemmin. Eihän ton led-takavalon pitäisi aiheuttaa jännitteensäätimen hajoamista?
     
  10. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Ei pitäs aiheuttaa. Mutta tsekkaappa siitä jännitteen säätäjästä onko ruskea maissa kiinni (siis ohmeja nolla)?

    Niin ja nykäseppä se sun leditakavalo vege siitä, eli irrota johto penkin alta tms. Jos siellä on pikku kiva tein-sen-itse-ja-säästin tyyppinen juotos? ;D Eli vetää plussaa (keltasta) runkoon/maihin?
     
  11. na$1

    na$1 600rr -09

    Ei mitään hajua mistä puhut.  ;D Mutta niin vaaralliselta kun toi liitos näyttääkin niin ei se kyllä maihin ota millään.

    [​IMG]
     
  12. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Ota nyt kuitenkin se liitin irti, saat eliminoitua yhden vikapaikan pois jos et ole jo kokeillut käyttää ilman ledivaloja (liitin irti).
     
  13. na$1

    na$1 600rr -09

    Juu pitää muistaa. Tosin kelkkaa on sen verran purettu että sen käyntiin laittamiseen menee vielä tovi aikaa. Käyn huomenna vielä sen virtajohdon koko reitin läpi.
     
  14. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Muista, nuo erkkarilla "eristetyt" liitokset kummallakin puolen "sokeripalaa" eivät oikein vakuuta. Eli nyppää tuon (kin?) viritelmän liittimet irti ja kokeile käyntiin sitten kun pääset siihen vaiheeseen.
     
  15. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Niin ja olethan käyttäny liitoksissa jeesusteippiä liitoksissa - olethan? Se nimittäin johtaa sähköä kuulemma ;D
    Ite tosin en tiä ku ei oo tullu koitettua. Pitäs joskus tuoki myytti tarkistaa.
     
  16. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Busted!

    Ei ainakaan se laatu mitä töissä oli johtanut sähköä, olen mitannut ;)
     
  17. na$1

    na$1 600rr -09

    pikkuhiljaa noin 3sentin lumikerroksen hiipiessä tänne tampereen suunnalle, tätäkin herätellään taas..

    Staattorista ei löytynyt mitään vikaa joten läiskäsin sen takasin kii ja nyt meinaan lyödä sledin nippuun ja toivoo että se olis se takaledivalon sokerinpala liitäntä systeemi mikä aiheutti tuon ongelman.

    Magneeton kiinnitys on seuraavaksi ohjelmassa.

    Tietääkö kukaan mieluiten suht tarkkaa momentti arvoa magneeton kiinnitys pultille? ja kun laiskuuttani aloin nyt vasta tekeen niin kiirehän tässä taas vähän olisi kun uudeks vuodeks pitäis kuntoon saada. tilanne kuvia laitan pari heti kun löydän kameran
     
  18. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Siinä on rauta rautaa vasten, niin voi laittaa ihan kunnolla kii. Mutta järki päässä tietenki ;D
     
  19. na$1

    na$1 600rr -09

    Magneetto+hilut nipussa (4kiloon laitoin mag. pultin)

    2varin laakerin vaihdoin ja tietenkin vetari samaan väriin kun ohjaustolppaki.

    Orkkis kurkut tilasin myös, pari puslaa ohjaukseen ja etupukin iskariin suojan.

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  20. na$1

    na$1 600rr -09

    [​IMG]

    Tohon vetariin pitäs ny vääntää kierteet. Onko siihen joku nyrkkisääntö, että jos haluan tehä M10 terällä tuohon kierteet, niin mikä tuon reiän halkaisija pitää sillon olla:  9.0mm vai 9.5mm?
     

Suosittele tätä sivua