Tahkon ja Kuopion alueen ajelut.

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä kop-O-nen, 16/12/05.

  1. ilives

    ilives Active Member

    No nyt tuli ajettua tuo Jki-Kaavi väli ja oli tuskaista. Kävely vauhtia lähes koko ajan väistellen kiviä ja leppätappeja. Aika harvassa kohti pystyin yli juoksuvauhdin ajamaan. Siinä hyppyrimäentien ja tarhatien (kämäräisentien) välissä ei ollut siinä kohti ajettu, mistä minä viimetalvena ajoin. Ilmeisesti olitte ajaneet jostakin hieman erikohdasta. Kaavin päässä piti hieman hakea kun lammen jälkeen jäljet veti vähä eri kohtaan rantaa kuin aijemmin. Takaisin tullessa ajelin sitä viimetalvista uraa sieltä vihreän talon takaan niemelänmäellä. Lunta tarvitaan ainakin 30cm että voi reippailla. Nyt se on tuskaista mönkimistä.

    Huomenissa selvinnee juankoski - nilsiä välin kunto. Kummassakin päässä [nykyään vanhalla] seolla juankoskella ja sydänmaan St1:llä on jäljet uralle mutta välillä nilsiäntien ylityksen kohdalla ei par päivää sitten ollut ajettu.

    Taidan suunnata tuonne nurmes-rautavaara alueelle jossa lunta on reilusti enemmän.
     
  2. himotas

    himotas Well-Known Member

    Kyllähän myö siinä turistiin. Kyllä poliisi setä vaan kirjallisen huomautuksen kirjoitti siitä kun pihkakioskilta ajoin vakkakuusen päähän ::)

    Se paikka x taitaakin olla teille tuttu paikka (siis petex:lle), kerran isäs perässä ajoin siihen mökin pihaan kun se ajoi mersulla eellä ;) Isäs kuskaili linikalle pihkainmäkeen kun ylä astetta kävin! HOI, enkai kävelly teijjän mökin pihassa kukkien yli?! piti siitä mökin pihasta kävellä siihen reitin alkuun naaralla, kun tieltä sitä alkua löytänyt ???
     
  3. himotas

    himotas Well-Known Member

    Jaahas, huomenna pitäisi ajaa pihkainmäki-kuopio baana 8) katotaan miten rikki ollaan aakkosilla :-*
     
  4. himotas

    himotas Well-Known Member

    joo, tulipahan suhastua saittajärveltä kuopioon :-* matkaa noin 70km yhteensä. Ja voi keijjo sitä saitta-rytky reittiä!!!!!! Ohan se ihan hirvee polku... Saatanpa ens kerralla hinata kelkan tuohon rytkyn koululle ja siitä lähtiä. Rytkyltä kuopioon ihan ajettavaa reittiä ja aakkosillekkin mennyt porukkaa ihan kivasti :-* marakatti sukset vaan pitää vaihtaa pikkusen kevyemmin ohjattaviin..
     
  5. Hardza

    Hardza Well-Known Member

    Poijat poijat, elekeehän valittako raskaasta ohjauksesta, 130km lenkki eilen 39.llä reittejä pitkin. kivan jäiset urat ja tossa kun o viel sukset kapeemmalla, niin sitä ohjattavuuden riemua  ::)
     
  6. tonska

    tonska Yamaha rx1 warrior

    liekköhän kukkaa ajellu tuolta siilinjärveltä nilsiän suuntaan tai siilistä kuopioon jäitä ja reittiä pitki et miten kallavesjj on jäässä :), viikonloppuna tarkotus käydä pöristelemässä noilla seuduin
     
  7. Peki_

    Peki_ Ski-Doo Backcountry 600r -19

    Siilinjärveltä Pajulahteen jäitä pitkin ei kannata tietääkseni vielä mennä, huhujen mukaan syväväylässä on ollut ja luultavasti vielä on liikennettä lähipäivinä. Viitostuvan kautta pääsee jo.

    Varmaan pitää viedä kelkka kärrillä Pajulahteen huomenna ja käydä vaikka tahkolla, kun näyttää tuo sää lauhtuvan.
     
  8. himotas

    himotas Well-Known Member

    Kylläpä tuolla meijän 39:llä on keposampi ohjailla kun tuolla omalla!

    Edit. kaveri toissapäivänä oli tahkolle menossa niin oli ollut jossain kyltti että reitti suljettu!! voi olla mutua, mutta olivat sen takia jalkakäytävää ja hiiihhtolatua pitkin sitten tahkolle.
     
  9. unimog110

    unimog110 IQ Switchback 600, Trail Touring 550

    Reitti suljettu merkki oli ainakin 1.1. tultaessa tahkon rinteiltä alas jäälle. Eli jäälle ei asiaa. Pehkuun kyllä pääsi. Ja eipä sinne kannata muutenkaan mennä safareita sotkemaan ennen kuin reitin on kunnolla auki. Tahkon rinteet kiertävä reitti oli huonommassa kunnossa kuin Nilsiä-Pajulahti väli. Kinahmin jälkeen pajulahteen päin mentäessä on teräksinen silta, josta kannatta hypyttää sukset yli, muuten on entiset ohjainraudat.
     
  10. ville017

    ville017 Lynx Rave RE 600 pimp&ho

    Muutaman päivän nilsiässä tässä ajellut ja mm. tänään tahkon kiertäneenä pari commentsia reittien kunnosta:

    Kinahmin reitti aika paljas paikka paikoin Pajulahden puoleisessa päässä, nilsiän puolelle kodalta mentäessa lunta hyvin ja hyvää baanaa!
    Alueen heikoimmassa kunnossa Nilsiän kylältä ST1:lle/Savon Pysäkille menevä siivu, pohjat hyvät ( lue kovat ja jäiset) jos vaan lunta tekisi lisää!!!

    LSMK:n Pajulahden Shellille menevä kerhoreitti hyvässä kunnossa! kapea, mutta mukava ja lunta piisasi!

    Tahkolla rinteiltä jäälle mentäessä reitti edelleen poikki, kun lahden jäädytys on menossa edelleen. jäätä kuitenkin pohjukassa kuulemma reilut 30 senttiä, eli pitihän se koettoo myös tuolihissirinteitten edestä ;) kestihän tuo ajella, mutta sentin kohvakerros ja alla 5-10cm vettä ja sen alla sileä jää niin vesicrossia enemmän muistutti, kuin kelkkailua...mutta eipä sulaneet likukumuovit ja huomio oli taattu kun turistirinteen viereen rinnebaariin kaakaon juontiin karautin ! ;)

    Tahkon rinteen päällä menevä ympärysreitti hyvä lumitilanteen puolesta ja sopivalla turistipatilla. Sopivasti lennättämällä ei haittaa parit jäätyneet vanhat rypemiskohdatkaan ja ei kovin vilkasta tuo safariliikenne, kun vain neljä kelkkaa tuli nähtyä tänään!!
    Nilsbyn kylälle menevä pätkä uuden golfkentän ja golden resortin kupeesta ihan hyvä lumen puolesta, mutta kaikki mutkat ankkajäässä.

    Varpaisjärven suuntaan hyvää baanaa ja lunta näytti riittävän. kävin jonkun viiden kilsan siivun ja huomenna sinne lisää!!

    Pakkasta ollut hyvin viime päivät, tänäänkin toista kymmentä astetta. Pohjat ok, jos vain lunta tulisi lisää pääsisi tampparikin taipaleelle...
    järvet alkaa jäätymään ja tulee hyvät jäät, mutta kelkkailun kannalta nekin paljaat... pakkaslunta vain sentin verran ja valtaosin ihan paljaana... eli lunta lunta ja hanaa!!
    Muutenkin nuo tahkon alueen baanat hyvillä pohjilla, valtaosa reiteistä menee purupohjaisia polkuja/latupohjia tai hiekkateitä pitkin ja ei siellä suunnilla suurempia kiviä ole.

    tuota ST1-Nilsiän kylä välistä siivua voisi kyllä jossain välissä vähän levittää / siloitella. siinä kiveä ja muuta skeidaa omiksi tarpeiksi...

    -pude-
     
  11. peteX

    peteX KTM 200exc & 250sx-f

    Aii nyt mie taidan tuntee sinut. Ei siinä mökin pihassa taida kasva kukkia enää ku ne on varmaan kuokittu kelkalla pois ;D
     
  12. Firecatti

    Firecatti Rave Re 800 -15

    Onkohan kukkaan ajellu Rautavaaralla päin? Liekkö lumitilanne parempi kun siilin suunnalla??
     
  13. Hile

    Hile Freeride 800R etec 137" -12

    Syväväylän kanssa saa olla varovainen, jos tulee Siilistä päin! Ajeltiin kaverin kanssa toissa päivänä Murtolahdesta Pajulahden Shellille, josta suurin osa jäätä pitkin ja löytyi myös omia metsäautotien pikataipaleita. Ei ollut reittimerkkejä kuin metsäosuuksilla, mutta muistelemalla osattiin jääpätkät ja Shellillä kateltiin sitten gpsllä mistä oltiin ajeltu :) Myös Nilsiän ST1:lta tullessa Kivennavanreitti on edelleen suljettu/ajamaton Halunajärvestä eteenpäin (pitää kysellä miksi kun jäät ei ainakaan rajoita). Eli Pajulahden Shellille haluttaessa pitää ajaa lumisavon kerhoreittiä, joka kääntyy siitä rautatien ylityksen jälkeen heti oikealle.

    Suosittelen kärryn viemistä Shellille. Jos se Viitostuvan reitti on samanlainen kuin muina vuosina, niin eipä siitä ajamisesta paljon nauti.. Nyt talliin kasaamaan telastoa, niin pääsee itekin pörräämään:) Iskarit oli Sokalla huollossa, niin kyseli että paljonko tullut kilsoja viime huollosta kun oli niin heikossa hapessa ...3000km :D
     
  14. Hardza

    Hardza Well-Known Member

    Toissapäivä kangaslahti-yläluosta-metsäkartano-kangaslahti.. Lunta o kyllä edelleenki ihan liian vähä kunnolla ajamiseen. Varsinkin rautavaara-metsäkartano välillä turpeeks paistaa läpi. Mitään noista reiteistä ei ollut vielä ainakaa tampparilla ajettu. kyllähä siellä menee kun ei iha täpöjä päästele  :p
     
  15. Rsu

    Rsu kelkaton miäs

    pitkäisköhä ens viikonloppuna kelkka lyödä kärryyn ja lähteä metsästämään parempia lumia, muita tulossa vaikka rautavaaraan? ::)
     
  16. hifilux

    hifilux Well-Known Member

    Näytti viikonloppuna Nilsiän lumitilanne vielä melko heikolta ja reitit hiekkaisilta taajaman ympäristössä. Syvärissä tuntui olevan 20m rannasta luonnon jäätä noin 20cm kun tein pienen avannon kokeeksi, joten jää alkaa kestää jo ajella. Oli paikallislehdessäkin juttua Lapinlahti-Varpaisjärvi reiteistä, joten niihin pitänee vielä talven aikana tutustua. Tänään tuota lunta on taas 5-10 cm tullut, joten kyllä tämä tästä vielä iloksi muuttuu :D

    Onkos kukaan tietoinen pääseekö Siilinjärven Shelliltä jo kelkalla ajelemaan reitille? Jos veisi kelkan sinne kärryllä.
     
  17. Peki_

    Peki_ Ski-Doo Backcountry 600r -19

    Siilinjärven Shelliltä pääsee kyllä jo. Mutta reitit ei missään huippukunnossa ole.

    Pajulahdesta tahkolle oli mielestäni tänään ihan hyvä ajaa kun lunta tuli, vaikkakin aika patilla.
     
  18. ilives

    ilives Active Member

    Juankoski - Nilsiä (sydänmaan St1) on tänään polkaistu auki. Lunta kuulemma metsäautoteillä hyvin mutta siellä metän keskellä huonosti niin kuin parina viime talvena.
     
  19. Homer Simpson

    Homer Simpson Lynx 440 -06

    Jos ei työt haittaa harrastus toimintaa niin hyvä olis kyllä lähteä ::)
     
  20. hemuli

    hemuli Well-Known Member

    Ajoitteko koko reitin läpi ? Oliko radanvarren oja Sahinpurolla jo ajettavissa ? Reittiä ei vielä kerhon puolesta ole avattu/merkitty kun ei ollut varmuutta kuinka sulia ojat ja suot ovat.
     

Suosittele tätä sivua