Kovaääniset viriputket , edistääkö kelkkailua ?

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä Leader Dog, 30/12/08.

  1. pokkeri

    pokkeri Well-Known Member

    Alkuperäiseen kysymykseen vastaten, ei edistä kelkkailua. 15 sivua ja ei minun silihmin yhthän etistystä.
     
  2. Fiiberi

    Fiiberi Guest

    Kova on se mies joka vetää 300+ kilsaa päivässä oikeaa reittiajoa kairassa tuollaisella kovaäänisella pöntöllä varustetulla kelkalla.
    Itselläni ainakin alkaisi vituttamaan se saamarin kova möly... Ja eipä kovin montaa mökäpönttöä oikeita reittisiirtymiä ajavilla taida ollakkaan.
    Tämähän ongelmahan on olemassa siksi, koska nykykelkkailija on pääosin sillätavalla uusavuton, että ei osaa ajaa kuin huoltoasema-rallia.
    Eli ihmisten ilmoilla homorevittelyä, yleensä vielä täysin holtittomasti.
    Kaippa tässä pittää alkaa jotain harjanvartta itekki kuskaamaan mukana, että saapi livauttaa sopivaa puupäistä kohdetta siihen ohimon tietämille ko sattuu hollipaikka.

    P.S. Mr XC, joko kokeilit kumiläppää? Oli muuten tuolla Wollen laittamissa kuvissa Kisat-> östersundin kapinat, sellainen katti yhdessä kuvassa, jossa on tuo aiemmin esittämäni ratkaisu melun suodattamiseen. Käykääpä katsomassa ja kokeilkaa. JussiR ja kumppanit, voisitte olla mallina?
     
  3. Masai

    Masai Well-Known Member

    On olemassa myös hiljaisia viriputkia. Taitaa kuitenkin suurin syy olla noihin koviin ääniin ne omatekoiset pöntöt. Omatekoisten suosio on niiden hinta. Tosin jos nyt jollain uudehkon kelkan omistajalla on talous niin tiukalla että ei ole mahdollisuutta hommata sitä kaupan kohtalaisen hiljaista viritys pönttöä. Niin kannattaisikohan sitten pitää vakio paikallaan. Mulla on renessä SPI:n pönttö, ääni on hiljainen, tyhjäkäynnillä matala murina. Täydellä kaasulla ei juurikaan ääni ole vakioo kovempi. Vertissä on superlite ja ääni ei ihan ole näteimmästä päästä, sen voi vahvistaa kyllä kaikki kaveritkin. Tosin nätillä ajolla ei siinäkään ääni poikkea kovin paljoa vakiosta. SLP:n uudet vaimentajat on kohtalaisen hiljaisia kun ne täyttää jotkin ameriikan uudet normit??
     
  4. Sinolia

    Sinolia Active Member

     
  5. V.T.V

    V.T.V FUCK YOU i drive yamaha!! Turbo Yamaha:D

    Oivoi!!! :-\
     
  6. mxz440x

    mxz440x Well-Known Member

    "älkää tuhlatko aikaanne tällaisiin keskusteluihin vaan ajakaa sillä kelkalla"



    Keskustelupalstaksi minä oon tätä luullut ;)
     
  7. miqa2

    miqa2 Well-Known Member

    Kumpa voisinki, muttaku ei oo lunta !!! :( :'(
     
  8. RemiX

    RemiX 800 rfTek DOO

    mulla kans summitissa spi:n vaimennin ja se tosiaanki on hiljanen, tai ei paljoa eroa vakiosta. :p
     
  9. rts

    rts mitähän sitä sit keksis...

    Kuulemma koko kylä raikaa  :p
     
  10. jussir

    jussir Romukoo

    Minä en ainakaan ala laittamaan mitään kumiläppää kelkkaan muutakun roiskeläpäksi. Vakio pöntöllä on ihan sopivat äänet ja mökäpönttöä ei ole tulossa. Tietenki nuo joilla nuita mökäpönttöjä on voivat laittaa sinne kumiläpän jos siltä tuntuu, mut helpommalla pääsee kun lyöpi vakio pöntön kiinni :)
     
  11. Lynxi

    Lynxi Lynx GL 250-89, Lynx adventure 550f-09.

    [​IMG]
     
  12. TeroK

    TeroK Snouros

    Jaa kynäniska viiberille riitä että käellä tirpasee? Ja vois tuota jonkinlaisena uhkauksenakin pitää :-X
     
  13. znood

    znood Guest

    nelaris niin kiltit äänet ettei tarvi korvatulppia harkitakkaa :)
     
  14. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Mulla on vissiin paska näyttö kun en näe tuota kumilärpäkettä Cattien kuvissa. Auttasko tähän, voisin kokeilla, Jaws taisi lähettää putkien mukana tyhjät änärit. Yksi konsti äänen vähentämiseen minkä olen myös kuullut on hitsata vaimentimien ulostuloon lyhyt jatke sellaisesta "reikäisestä" putkesta jollaista pitäisi olla myös äänenvaimentimissa.
    http://www.youtube.com/watch?v=3ZyxkK551dU
     
  15. mikada

    mikada Yamaha Sidewinder 2017

    Juu samoilla linjoilla ollaan. Ja todennäköinen syy, miksi jotkut eivät osaa ajaa muuta kuin huoltoasemarallia, niin eihän näillä uusavuttomilla ole lihaskuntoa, jotta jaksais 300+ kilsan päiväsiirtymiä edes tehdä. Mites se lihaskunto Playstationia pelatessa tai hiirtä veivatessa kehittyy. Niin ja topiikin aiheeseen, että ei edistä kelkkailua pätkääkään, vaan pikemminkin haittaa. Niillä saa kuin kelkkailunvihaajat entistä kiukkuisemmiksi. Kelkkoja pitäisi kehittää entistä hiljaisemmiksi ja laittaa melunormit tiukemmiksi, niin saisi varmaan paljon helpommin taajamiinkin kelkkareitistöjä rakennettua. Se kehittäisi kelkkailua.
     
  16. terace

    terace Well-Known Member

    siinä faktoja äänien kuulijoille....

    Länsimaisessa kulttuurissa hiljaisuutta tyrkytetään jo lapsuudessa. Meidän on käsketty olla hiljaa kun menemme nukkumaan, teemme kotiläksyjä yms. Juuri näihin aikoihin ilmaantuvat lapsuusiän tinnitus ja misofonia, jonka lisäksi kehittyy käyttäytymismalli etsiä hiljaisuutta aikuisiälläkin. Meillä on jopa sanonta: "vaikeneminen [t. hiljaisuus käänt. huom.] on kultaa". Sitä se ei ole!

    Hiljaisuuteen hakeutumisen syyt
    Luontaiseen taipumukseemme etsiä hiljaisuutta on useita syitä. Monet ihmiset yrittävät välttää sitä, että "heidän reviirilleen tunkeudutaan", ehkäpä ei-haluttujen, ilmoittamatta saapuneiden vieraiden, puhelinsoiton, tai mahdollisesti väkivaltaisen kaupungin äänten aiheuttaman vastenmielisyydentunteen vuoksi. Asia mielletään siten, että jos ei ole ääntä, ei ole häiriötäkään. Kuitenkin mitä hiljaisempaa on, sitä helpommin voimme kuulla pienimmät ja kauempanakin olevat äänet, mikä yksinkertaisesti aiheuttaa yhä suurempaa suojautumisen tarvetta näiltä ääniltä. Monet saattavat pitää hiljaisuutta rauhoittavana ja rentouttavana, mutta itseasiassa tällöin kasvaa autonomisen hermojärjestelmämme aktiviteetti, joka valmistaa meitä mahdollisen petoeläimen hyökkäyksen varalle! Paras ympäristö rentoutumista varten onkin sellainen, joka on rikastutettu luonnon äänillä.

    On hyvin tavallista, että syntyy voimakkaita näkemyksiä siitä, mikä on hyväksyttävää, kun kysymyksessä ovat toisten ihmisten aiheuttamat äänet. Vähentynyttä äänten sietämistä pidetään usein normaalina. Kuitenkin naapurin televisiovastaanotittimen ääntä pidetään paljon todennäköisemmin epämiellyttävänä - jos naapurista muutenkaan ei pidetä - kuin että jos vastaanotin kuuluisi paljon pidetylle perheenjäsenelle, jolla on lievä kuulonalenema! Vastenmielisyys tavanomaisille, jokapäiväisille äänille on paljon yleisempää tinnituspotilailla, ja tosiaankin 40%:lla on jo aikaisemmin ollut herkkyyttä äänille. Tärkeätä olisi aina mieluummin kyseenalaistaa omia näkemyksiään toisten aiheuttamaan meluun nähden kuin olettaa, että kaikki äänien tuottaminen on pahansuopaa yritystä aiheuttaa epämukavuuden tunnetta asianomaiselle.


    En puolusta mitään enkä suosittele mitään älämölö pönttöjä vaan ihmettelen että mitä pelättävää tai pahaa äänissä on??
     
  17. AK837

    AK837 Well-Known Member

    Radalla se koitetaan kellä on lihaskuntoa ;)
     
  18. pöykö

    pöykö rotaxin kuljetustelineitä,sekä muita paskoja

    Eikös niitä pönttöjä yleensä laiteta justiin äänien ja painon takia,,ite en ole huomannu mitään posiitiivista tehoissa pöntön takia...... Elikkä siis tämän topikin perusteella pitäs lentokoneetki ampua alas tuolta taivaala möykäämästä,ei siinä lentsikassa varmaan enää mikään kumiläppä sitä äänen tuloa estä :p
     
  19. pöykö

    pöykö rotaxin kuljetustelineitä,sekä muita paskoja

    Taitaa Fiiberin srv muutenki jo pitää nii pahaa ääntä että siihe mitää pönttöjä tarvita ;D ;D ;D ;D
     
  20. Fiiberi

    Fiiberi Guest

    Hohhoijaa. Hölömö saa olla, mutta ei sitä tarvi kaikille kertoa.
     

Suosittele tätä sivua