Tahkon ja Kuopion alueen ajelut.

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä kop-O-nen, 16/12/05.

  1. Peki_

    Peki_ Ski-Doo Backcountry 600r -19

    Rautavaaralla oli kyllä lauantaina hyvät reitit. Oli nopeaa pätkää ja pehmeätä pattia, jossain piti kyllä vähän hiljemmin ajaa mutta ei mitään kantojen kolistelua. Lunta oli enemmän kuin Siilinjärvellä, ja varsinkin Ylä-Luosta - Metsäkartanon risteys väli oli sopivan ummessa, vanhat jäljet kuitenkin näkyi. Kaavillekin päin tuolta näyttää reitti lähtevän, ei kovin leveä kylläkään. Pitää kyllä päästä vielä uudestaan noille seuduille näillä lumilla... Kuvia pelkästään reitistä, johtuen siitä että olin yksin liikenteessä: http://koti.mbnet.fi/sapu/kelkkailu/tammikuu/10.1/
     
  2. Habis

    Habis Enskalla mennään.......

    komeessa kunnossa on jo reitit tuolla rautavaara-ylä-luosta akselilla. Kävitkö ajelemassa ylä-luostan kaupalta nurmekseen päin, siellä linjoilla?
     
  3. Peki_

    Peki_ Ski-Doo Backcountry 600r -19

    En, kiersin tuon Rautavaaran lenkin ja pyörähdin siinä mutkassa josta lähtee Kaaville. Tuonne menijöille tiedoksi että Keyritty-joki on sula ja pitää kiertää tien reunoja pitkin. Myös "alueella liikkuminen hengenvaarallista maastoon jääneiden räjähteiden takia -suomen armeija" (tai jotain sinnepäin) kyltti ilmeisesti kuuluu asiaan.  ;D Alko jo epäilyttää että joko eksyin kun tuollainen tuli eteen keskellä metsää eikä reittimerkkejä näkynyt vähään aikaan.
     
  4. SvaR

    SvaR Well-Known Member

    Semmonen nöyrä pyyntö olis että pidettäs tuo Rautavaara erillään tästä topikista, kun sille on ihan omakin topikki ja se ku poikkeaakin vielä etenkin Kuopio ja jopa Tahko linjasta yleensä melkosella lumimäärällä. Viime talvekin Kuopioon verraten siellä lunta tuplaten.

    Olisko jollain modella vaikka tekemisen puutetta ja nakkais nuo sinne.
     
  5. tonska

    tonska Yamaha rx1 warrior

    Hupenee silmissä melkein nuo vähäsetkii lumet täällä päin :-[. lunta lunta lunta...
     
  6. Rsu

    Rsu kelkaton miäs

    Ei ollut yhtään lunta enään järven jäälläkään. työpaikan ikkunastakin ottaa päähän kattoo ulos kun ei oo lunta enään. :-X
     
  7. ilives

    ilives Active Member

    Jos joku liikuskelee tuolla tahkon ympäristön reiteillä niin infotkaa vieläkö ne on ajokunnossa!!

    Ei hyvää muutaman päivän lämmin sade tee...
     
  8. Jar-Ski

    Jar-Ski Active Member

    Eipä pääse Tahkollakaan kelkkailemaan. Reitit todella huonossa kunnossa.
    ..Tuleekohan jälleen kerran onneton talvi... :(
    Ei ole oikein näillä leveysasteilla ollut kelkkamiehen kelejä miesmuistiin.
     
  9. tonska

    tonska Yamaha rx1 warrior

    niin tuo vaa maa paistelee reitillä. taas saa 0 alkaa tuo lumi tilanne :-[. eiköhän sitä vielä tuli ainaki toivotaa, pakkasta ainakkii riittää
     
  10. Rsu

    Rsu kelkaton miäs

    No huomenna olisi kummiskin reittejen merkkausta ainakin luvassa, kallamarinasta lähtö klockan o9,oo. Kyllähän ne lumet sieltä tulee vielä ja kivempi se on merkittyjä reittejä pitkin ajella! mukaan tulijoita?
     
  11. Homer Simpson

    Homer Simpson Lynx 440 -06

    Jos ei työt haittaa harraste toimintaa niin voisin vaikka lähteäkkin, pitääpä selvittää jos huomenna pitäisin vapaapäivän :)
     
  12. UniCorn

    UniCorn 600RR

    Hei oisiko tietoa, että löytyykö Tahkolta mökkiä neljälle henkilölle ja sellaisesta paikasta mieluiten, että illalla ravintolaan olisi kävelymatka?
    Tai muutaman kilometrin matka ei haittaa :)
     
  13. urho

    urho Lynx rs

    Mites paljon tuota jäätä nyt on? Voiko sitä ajella melkein huoleti missä huvittaa? Hiltulanlahdessa kävin vähän matkaa ja matkuksella hieman. Molemammat pitäisi toivon mukaan kestää :p
     
  14. hifilux

    hifilux Well-Known Member

    Viikko sitten jäätä oli riittävästi joka paikassa. Haminalahdestakin sai työntää kolmisopelle keskeltä järveä ja sama juttu Savolanniemen ja Hiltulanlahden ympäristössä. Vaan nyt en tiedä kun sateli vettä pari päivää viikolla.

    Reitille en kyllä tällä hetkellä menisi. Lunta on alle puolet siitä mitä viikko sitten ja silloinkaan sitä ei ollut todellakaan liikaa, metsäpätkillä voi olla aika lumetonta. Eikä kelkka jäällä ajeluista tykkää jos lunta ei ole voiteeksi / jäähdyttäjäksi.
     
  15. urho

    urho Lynx rs

    Kun tuota lunta ei niin hirveemmin ole ja kelkkakin odottaa vielä osia niin piti käydä noilla kakspyöräisillä hieman enskailemassa. Mopedeillehan tuo keli olikin oikein hyvä, koska reittienkin pohjat on tamppaantunut ja jäätynyt kunnolla, ja hankeen ei joudu sukeltamaan. Eli tuli ajeltua tuolta matkukselta lähtevää reittiä tuonne heinjoen crossi radalle ja sieltä jatkettu vielä rytkylle ja takaisin. Mukavahan sitä oli hieman päristellä, mutta kyllä se oli valitettavasti todettava ettei siellä oikein vielä kelkka keliä ole :-\
    Vehkeetkin kesti, mutta takalippa pääs kyllä katkeemaan ja tippumaan rekisterikilven kera jonnekkin. Eli jos sattuu jonkun vastaan kilpi niin saa ilmoitella ;D
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    Monia varmasti polttelee kelkkailu kovasti, mutta joudun sanomaan, että tuossa viimeisessä kuvassa oleva lumimäärä oli sitten poikkeuksellisen hyvä verrattuna siihen mitä suurimmassa osassa reittiä muuten oli!
     
  16. YT

    YT Well-Known Member

    No nythän se selvisi kuka siellä ladulla mopoilla ajaa. Lumipesu on luvassa, kun tavataan. ;D
     
  17. ilives

    ilives Active Member

    Lumipesua on tulossa loppuviikosta myös ylhäältäpäin! Tulee tarpeeseen. Pajulahti-Kinahmi väli ja siitä eteenpäin kohti tahkoa tuli ajettua tänään. Se kinahmin kukkula on ihan ok mutta muuten kivikova ja osin lumeton. Kiviäkin oli pinnassa. Irtolunta minimaalisesti.

    LSMK reitti välillä sydänmaa-pajulahti on kans lumen puutteessa ja siellä oli reitin päissä ilmoitukset että reitti poikki. Se iso oja jossa on kapea silta, oli tulvinut. Tosin läpi pääsi ongelmitta kun ajoi jääkantta pitkin pellolta pellolle.  ::)
     
  18. urho

    urho Lynx rs

    En mä paljoo ajanu ja ei siitä jääny ku just ja just renkaan jäljet sinne :-[ Mut nii, että lumipesu.. millä lumella? ;D
     
  19. urho

    urho Lynx rs

    Mutta toi lumipesu jos tulee pitämään paikkansa niin se kuulostaa hyvälle ;)
     
  20. Rsu

    Rsu kelkaton miäs

    Minäkin kävin kyllä hajottamassa reittejä mönkijällä mutta, ei kyllä jäänyt jälkeäkään kun lunta oli huimat 5cm loput jäätä sun muuta :D ei tarvinnut vesurilla tehä kyllä mitään sielä ::)
     

Suosittele tätä sivua