Vaala-Rokua ja Vaalan seutu yleensä

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä karra, 4/12/07.

  1. Yammu 700

    Yammu 700 Well-Known Member

    Paatinjärven pohjoispuolelle tulenee muutoksia, mikäli Metsähallitus suostuu ::)
     
  2. lucas07

    lucas07 Well-Known Member

    Onko kukaan ajellut näillä seuduilla viimepäivinä. mikä on reittien kunto tullan vaalan torstain ja ollan sunnuntaihin olisi kiva tietää etukäteen mikä odottaa.
     
  3. tommi

    tommi Lynx x-trim re 800 -17

    Suunniteltu päivä reissua kestilä-rokua-vaala. Ei mitään hajua välimatkoista/tankkaus mahdollisuuksista. Löytyykö jostain karttoja? Onko reitit hyvin merkattu/ onko opasteita? ???
     
  4. lucas07

    lucas07 Well-Known Member

    Villi pohjola sivuilta löytyy jotain ja ennen oli Vaalan shellilä nykyinen abc kartta myynissä.
     
  5. Henri

    Henri Well-Known Member

    Kestilän teboililta vaalan abc:lle on noin 70km muistaakseni mutta rokualle en muista matkaa oisko joku 30 km vaalasta joku joka paremmin muistaa voi varmistaa. Kestilä - säräisniemi väli huonosti merkattua mutta kuhan sähkölinjalle pääsee niin pitäs päästä perille ;D vaalaaan päin mentäessä alkaa olla jo merkkejä ja opasteita.
     
  6. simu_l

    simu_l ------


    Just ajettiin rokualla päin. Pientä pattia niku reitillä yleensä, parin PIRUN LIUKASTA mutkaa oli, männikkö kävi aika liki... että ei kannata heti täysiä ajaa, muuten kyl iha jees ajella.
     
  7. dinlimies

    dinlimies BAHABOIKA fourstroke

    Ajettiin Vuolijoelta Rokualle ja takaisin. Vuolijoen puolella reitit ok. Lumi on painahtanut aika vähiin, ainakin Vaalan puolella. Junaradalta Rokualle liukas, mutta muuten ok.
    Lunta pitää tulla lisää, että viitsii Vuolijoelta Vaalaan ajella.
     
  8. pete...

    pete... Yeti Pro 800. 07&11

    http://www.infokartta.fi/kainuu/
    http://www.ymparisto.fi/download.asp?contentid=27703&lan=fi
    Näistä osoitteista löytyvistä kartoista löytyy reitti. Vähän joutuu yhdistelemään karttoja.
     
  9. tommi

    tommi Lynx x-trim re 800 -17

    Kiitoksia kartoista, eiköhän nuilla selviä. Pitää vielä ootella varmaan lunta tämä viikonloppu, mutta ehkä ensiviikolla. Onko tuolla rokuan pistolla jotain kahvilaa/taukopaikkaa avoinna viikonloppuisin?
     
  10. SaPeKa

    SaPeKa Well-Known Member

    Ainakin Rokuahovilla saa kahvia ja ruokaa. On sieltä saanut bensaakin, ainakin aikaisempina vuosina.
     
  11. simu_l

    simu_l ------


    Kahvi ja ruokahuolto pelaa hovilla, bensaa saa abc:ltä.
     
  12. lucas07

    lucas07 Well-Known Member

    tänään lähdettiin neitävältä ajettiin 270 km reitti oli vaihteleva käytiin paljakassa syömässä, lunta saisi tulla lisää. Olen kellailut näillä aluella 4vuotta ensimmäisen kerran on näin vähän lunta. Huomenna uudestaan jos pääse sänkystä ylös.
     
  13. Jantteri

    Jantteri Member

    Moro.

    Näyttäs tuosta vaalasta lähtevän sopivia päivälenkkejä moneen suuntaan. Mikähän lienee lumitilanne Vaalassa ja siitä eteenpäin? Ilmeisesti ainaki parempi kuin täsä Oulun lähimaastossa? Onko reitit esim. puolangan suuntaan misä kunnossa jos vaikka siitä shellin pihasta lähtee?
     
  14. Jantteri

    Jantteri Member

    Aiempaan viestiini viitaten, miltä tilanne sielä Vaalaan ja Puolangan seuvuilla näyttää. Onko reitit misä kunnosa, onko niitä lanailtu ja millainen on lumi tilanne?
     
  15. simu_l

    simu_l ------

    Lumi tilanne kyl reitti ajoon riittävä.

    Lanata joutasivat, nimim. eka iskari kaput.

    Jos en iha väärin muista ni vaalasta paltamoon päin ois kuuleman mukaan reitti huippu kunnossa kun joku sähkö linja työmaa siellä päin, ojat on täytetty ja lanattu/lingottu tasaseksi ja kovaksi.
     
  16. JK83

    JK83 Summitti ja kittycat

    Jeps, oli melko liukas se linja mitä viimeksi käytiin.. Kaikki lumet lingottu pois reitiltä ja jäinen pohja. Ajettiin sitte puolangalle päin, oli parempaa patikkoa ::)
    Viikonloppuna taas sinnepäin. Onko lunta satanu vaalassa lisää viime aikoina. Pari viikkoa viime reissusta.
     
  17. karra

    karra Well-Known Member

    Muutamia senttejä tullut. Oli ainakin abc:ltä ampumaradantien yli mennyt tamppari eilen.
     
  18. lucas07

    lucas07 Well-Known Member

    Jos en iha väärin muista ni vaalasta paltamoon päin ois kuuleman mukaan reitti huippu kunnossa kun joku sähkö linja työmaa siellä päin, ojat on täytetty ja lanattu/lingottu tasaseksi ja kovaksi.
    Viime viikon loppuna ajettin paljakasta paltamon reittiä takaisin vaalaan alku oli ajettavaa pattia keskellä oli minun mielestä tosi surkeeta n.50km kun pääsi linjalle oli taas ajettavaa vaalan abc:lle
     
  19. tarhill

    tarhill Well-Known Member

    Iltaa, tulipas sitte käytyä vaalan abc:ltä mutka puolangalla ja reittihän (172 km) oli aika lailla luonnonmukaisessa tilassa valtaosin eli aika patikkoa alkoi jo olemaan. Toki reitillä 5-10 cm pehmeää lunta joten oli kyllä kohtuullisesti / hyvin ajettavassa kunnossa. Toki lana saisi pyörähtää mutta pitää olla kyllä hyvillään että koko reissu ei ollu semmosessa kunnossa kuin se linjan alunen....harvemminpa on tullu ajettua niin paskaa polkua....jollain lanalla vedetty sanan varsinaisessa merkityksessä lumet veks ja kaivettu esiin kaikki kivet ja kannot. No onneksi sitä linjan alustaa ei ollu ku murto-osa koko matkasta. Tähän voisi melkein todeta että tässä kohteessa ei kyllä saa vastinetta villin pohjolan uramaksulle. Kunhan siellä lana pyörähtää nimenomaan tasottamassa patikkoa eikä nostamassa kiviä esille tuo vaalan ja puolangan seutu on mainiota seutua ajella.

    et tämmösiin kommentteihin täältä
     
  20. Yammu 700

    Yammu 700 Well-Known Member

    Kiitos aiheellisesta palautteesta :-[, mutta kun 2-3 vuotta sitten paikallinen sähköyhtiö ei antanut lupaa peruskorjata sitä sähkölinjalla kulkevaa kelkkauraa (Puolangan puoli) :( joten siellä on niitä kiviä ja kantoja, eikä lanurikaan lähde enää särkemään "vehkeitään" (lana) vähällä lumella. Ura on pohjustettu (mm. ojien peittäminen) tampparijyrsimellä ja etulevyllä 8) Kunhan saataisiin n. 10 cm lisää lunta, niin ura lanataan Vaalan rajalle saakka . Vaalan puolen ovat vaalalaiset luvanneet ajaa latukonejyrsimellä, kunhan saavat valmiiksi uramuutoksen Oterman ja Vaalan kk välillä :)
     

Suosittele tätä sivua