ruskeat valot

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä gelssi, 15/2/08.

  1. gelssi

    gelssi Active Member

    Kertokaa minulle, oi Te viisaat kelkkagurut, miksi Lynksin valot ovat ruskeat ja lampun kannalle tulee virtaa vain 2,5 volttia.
    Jännitteensäädin on vaihdettu, mutta valot ei kirkastu. Kelkka on siis Lynx GLS 3500, rotax 503:sella vm. 1991.
    Liittimet on tarkastettu, mutta vikaa ei löydy.
    Ottaisko johdot jostain maahan vai? Hyviä vinkkejä otetaan vastaan.
     
  2. Tasala

    Tasala Sidewinder MTX 153" Maptune stage 4

    mulla teki samaa mutta vaihdoin säätimen vielä kerran niin alko toimimaan, mikäs säädin on paikallaan? tarvike?
     
  3. unppi

    unppi Yamaha

    Maavika.
     
  4. gelssi

    gelssi Active Member

    Kiitti vastauksista. Säädin on tarvikemallia, josta lähtee 1 johto. Muuta tietoa säätimestä ei ole. ??? Mikähän mahtaa olla säätimessä palavan punaisen ledin tarkoitus?

    Pitäänee tarkistaa vielä maadoitus.
     
  5. gelssi

    gelssi Active Member

    Nonii. Nyt on johtoja tutkittu, säädin vaihdettu ja  maadoitus varmistettu. Valot vaan ei kirkastu. Ajovalot kirkastuvat hieman jarruvalon palaessa, joten vissiin saa maata takavalon kautta?

    Virtalukkokin vähän askarruttaa, että toimiiko. Pitänee ohittaa valojen johdot virtalukolta. Olenkin aina halunnut Johtotehtäviin... ;D
     
  6. Tasala

    Tasala Sidewinder MTX 153" Maptune stage 4

    ohan sulla 12V hehkut ??? :) jos olis 24V niin aika himmeenä ne näkyis
     
  7. gelssi

    gelssi Active Member

    Hehku on 12 v 55/60, ja uusi.  Entinen oli 12v 80/100w. Onkohan jossain joku valorele tms. joka vois olla vioittunut ison hehkun takia? Olen hankkinut kelkan vasta, enkä tiedä sen historiasta muuta kun että se on seissyt monta vuotta ajamatta. Hapettumat liitoksissa ovat siksi mahdollisia.
     
  8. Lahtinen

    Lahtinen cf8 -11

    Onkohan tollasessa akkua ku itellä rupes joskus oleen samaa vikaa kevarissa ja toimi tollai hassusti et ainaku paino jarrua ni valot kirkastu ja muuten oli tosi himmeet. Sillon ainakin korjaantu uudella akulla.
     
  9. rudolf

    rudolf Draakkeni -08, Lynx 454 Racing -96

    Kokeile irtopiuhoilla, mittari ei kerro koko totuutta maadoituksenkaan osalta, jos johtimessa esim yksi lanka ehjänä, mittari tarjoilee 0 ohm, mutta virroille ei poikkipinta riitä...
    uskoisin vian johtuvan maajohtimen murtumisesta...tarkasta myös liittimet, jos yhtään tummunut, vaihda.
     
  10. gelssi

    gelssi Active Member

    Kaikki johdot on tutkittu ja maadoitus varmistettu jännitteensäätäjälle,virtalukko ohitettu, mutta vikaa ei vaan löydy. Pitää vissiin kaivaa valopuola esille ja vaihtaa se. Kohtapa alkaa olla vaihtoehdot vähissä. Onkohan jossain piilossa vielä joku maajohto jota en ole löytänyt? Maajohtoja on 4, jotka menevät säätäjän jalkaan. Valot kirkastuvat kun ottaa säätäjän johdon irti, mutta himmenee taas kun laittaa tepselin takaisin.

    Akkuahan näin vanhassa vehkeessä ei ole, joten yksi vian mahdollisuus on vähempänä.

    Oiskohan jollain vielä vinkkejä???
     
  11. yama500

    yama500 AC M 1100T HCR -12

    Kokeiles ettei mikään hehku ole oikkarissa? Joskus aikoinaan kaverilla löi jotenki takavalon hehku oikoseen safarissa ja kaikki valot himmeni. Hehkun ku otti pois niin ajovalot kirkastu. Ja toisaalta jos maadotus tulee jonkun hehkun kautta niin eikös kyseisen hehkun irrotuksen pitäis sammuttaa kaikki valot? Ja vielä se että eikös noissa 503 ole kahenlaisia magneeton sisuksia? Jos sillä vois olla jotaki mahollisia yhteensopivuus ongelmia sen säätimen kans..
     
  12. gelssi

    gelssi Active Member

    Kyllä se sitkeys palkitaan. Vika oli ilmeisesti kuitenkin jännitteensäätäjässä. Vaihdoin yhteensä kolme säätäjää, joista ensimmäineni oli suoraan kaupan hyllystä. Onkohan tämä aina tämmöistä arpapeliä näitten sähkövikojen kanssa? Nimimerkki Markkoo oli jäljillä vian kanssa. En vaan olis uskonut että säätimissä olis niin paljon eroja.
     
  13. rieban

    rieban sxr 700-01

    Kylläpä tarvikesäätimissä on eroja.Sama vika oli isän elanissa,3.säädin toden sanoo. :)
     
  14. Mara

    Mara Rev life

    mulla sama vika. entinen säädin meni ilmeisesti rikki ku valot vaan kiilu erittäin himmeästi eikä kirkastunut vaikka anto kierroksia. no ostin uuden säätimen niin yhden illan pelas niinkö pitiki ja valot palo kirkkaana mutta sitte alko tekeen samaa eli valot palaa vain tosi himmeästi mutta välillä välähti kirkkaana ja lopulta poltti lampun, virtaa kyllä tulee säätimelle reilusti kun irroittaa säätimen johdon niin palaa erittäin kirkkaana ja kun painaa kaasua niin palaa lamppu (niinkö pitää tehäkkin) neuvokaa tyhmää. ???
     
  15. bede

    bede Active Member

    mulla ollu sama vika aika monesti kun kelkka seisonu pitempään pihalla ilman ajoa vaihda vielä kerran se säädin itellä entinen kelkka söi niitä tarvike säätimiä ku leipää jotku uudetkin oli jo valmiiksi sököjä....
     

Suosittele tätä sivua