mäntä leikannut kiinni?

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä pollexlt, 25/1/09.

  1. pollexlt

    pollexlt Member

    eli tulipa tuossa käytyä polaris xlt 10km sunnuntai ajelulla ja pihaan tullessa sammutin koneen ja n. 5min jälkeen yritin käynnistää mutta kone oli jumissa :( no kelkka talliin ja käynnistin narun koppa auki ja tulpat pois niin käsin pyörittämällä konetta ees takaisin vain 1. ja 3. mäntä liikkui hieman mut keskimmäinen ei. no muutaman tupakin jälkeen se "irtosi" ja puristukset mittasin kaikissa sylintereissä samat. eli voiko kone leikata kiinni tuolla tavalla? ja mikä ois paras tapa todeta se onko leikannut kiinni...näkeekö pakosarjan irrotuksen jälkeen tai imukurkun vai pitääkö purkaa koko kone?
     
  2. znood

    znood Guest

    pakoventtiilistä pitäs nähdä lampun kanssa männänlaet ja pytyn reunat kun irrotat pakosarjan siis

    myös tulpanreiästä näkyy männänlaki lampulla
     
  3. pollexlt

    pollexlt Member

    juu tulpan reiästä olen jo tiiraillut ja ihan samalta kaikki männät vaikuttaa... no huomenna pakosarja pois...ja jos sieltä selviäs lisää...
     
  4. skspolaris

    skspolaris Well-Known Member

    kaverin pollesta vika näkyi yleensä aina pakosarjan irroituksella ja sen jälkeen kone palasiin oli pari kertaa männän helma pois mistä sitten lie johtua se kelkka meni osiksi
     
  5. pollexlt

    pollexlt Member

    no niin pakosarja irroitettu ja eihän tuolla näkynyt mitään erikoista...osin kiillotunutta ja harmaata pystyraitaa sylinterin seinämissä...mikä on vissiin normaalia? jaa-a mitähän sitä seuraavaksi..laittaako sormet ristiin ja ajella ja toivoa parasta ;D tuossa nyt pari kuvaaki

    [​IMG]
    [​IMG]
     
  6. Päällikkö

    Päällikkö MXZ X 600

    Olisko tässä mallissa pakoventtiiliä  ;) jos olisikin aika huonosti sitä kauttaa näkee mitään  ;D
     
  7. pollexlt

    pollexlt Member

    on tämä mystistä... kelkka käyntiin ja 5km ajelua ja pihalle sammutin kelkan. 5 min odottelua ja yritin nykäistä käyntiin.. pari kertaa sai vetästyä ja taas jäi jumiin. ???
     
  8. kpr

    kpr xc 600

    Olisko kiertokangen laakeri menny. Käyta imukurkut pois niin näkee kangen. jos se noin jumissa on ollu niin varmaan kangen väri on muuttunut, jos laakeri on leikannut kiinni.
     
  9. kölökki

    kölökki Well-Known Member

    Miltä mäntä tuntui sormin kokeiltuna? Mun mielestä toi kuvan mäntä näytti kiinnileikanneelta mut kuva voi pettää.
    Liikkuiko kyseisen männän renkaat vai oliko jumissa.
    Ehkä kannattais ottaa sylinteri irti ja tarkastella lähemmin.
     
  10. pollexlt

    pollexlt Member

    kyllä se mäntä tuntu sileeltä. nyt ainakin löyty osasylyllinen jumimiseen..eli pyörittelin kytkinpäästä konetta niin kuulu kummaa rohinaa koneesta ja sai tälleenkin koneen jäämään jumiin ja tarkemmin katsoen löyty käynnistin naru kotelosta pieniä metallin ja muovin palasia...ilmeisesti magneetosta irronneita..
     
  11. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Jos pystyit pyöräyttelemään konetta, niin että kaksi mäntää liikkuu ja yksi ei, niin jossain on väljää ja todennäköisesti se on kiertokangen ylä tai alapää..
     
  12. pollexlt

    pollexlt Member

    hieman päivitystä!

    eli vauhtipyörästä oli yksi magneetti irronnut ja murskaantunut ja se jumi konetta ja magnettokin oli saanu vähän osumia mut tuntuuhan toi kumminkin pelaavan mutta yks ongelma tuli lisää eli välillä tyhjäkäynti hiipuu ja kelkka sammuu...varmaan se tuohon magneettoon jollain tavalla liittyy mutta muuten kelkka pelaa ihan ok :)
     
  13. MacGyver

    MacGyver LYNX Rave 600 RC sdi, Lynx 600 RE E-TEC 3300

    Morg

    Saattaa olla aiheellista aukoa tuo magneetto ja kattoa tilanteen vakavuus. Jos siellä on paljonkin irtrtorautaa liikkeellä pyörivien osien seassa niin ei varmaan olis pahitteeksi poistella ne ja jos vauhtipyörästä puuttuu toisen puolen magneetti niin kone on melkosesti epätasapainossa. Sytöt voi olla myös metässä ja epätasapaino rikkoo koneen laakerit joten jos haluaa välttyä kalliimmalta rempalta niin ei muuta kuin kelkka telakalle jotta paikat saadaan kuntoon.

    MG
     
  14. pollexlt

    pollexlt Member

    juu auki on käytetty ja puhdistettu. siinähän vauhtipyörän kehää kiertää onneksi 6 isoa magneettia eli jonkin verranhan yhden magneetin irtoaminen vaikuttaa tasapainoon. ja ehkä se tyhjäkäynti voi johtua noista sytkistä ettei ne ole enää ihan kohillaan.. sinällään vähän kyllä ihme et välillä tyhjäkäynti kohillaan ja välillä taas ei. mut pitääpä alkaa metästää uutta magneettoa ja vauhtipyörää
     
  15. znood

    znood Guest

    joo , <-nusnus
     
  16. Stinky

    Stinky 2016 M8000 Hardcore 162

    No ei tuo kyllä kovin terveeltäkään näytä! ::)
     

Suosittele tätä sivua