Mökäpönttö

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä Teme, 23/12/07.

  1. Naarma

    Naarma Well-Known Member

    tiedoksi vain teolle etten minä ole ite mitään virityksiä kötöstelly enkä tehdastekostakaan pöttöä laittanu koska ne taitaa olla just niitä "mölypönttöjä" kaikki. Ja jos laittasin kevyemmän pöntön niin sen pitäisi olla se hiljaisin niistä..Heitin kyllä ihan vitsillä että miten se melumittaus voitas tehä mahollisimman kalliilla/monimutkaisimmalla tavalla.. ja virkamiesbyrokratialla. mittauspitäisi suorittaa aina samoissa olosuhteissa ja tilanteissa esim. ohiajo. ja jos olosuhde ei ole se todellinen esim. katsastusaseman jäinen piha niin se db-mittaus ottaa sen huomioon.. mittarit kalibroitu jne.. hyvä näin ?
     
  2. challenger

    challenger challenger

    Kiitos, en ottanut henk. koht. vaan kun kysyin mikä se raja on tänään. Joskus tein niitä mittauksia Trapperiin, Nordikiin, joten se puoli on ok. Mutta tänään, mikä raja.
    Ja toinen kysymys, saako niiden pönttöjen mukana mitään varmuutta, läpäiseekö ne muuta kuin kuuloluut?? Tuleeko mukana dB lukua, minkä se pönttö antaa???
    Omat entiset ja nykyiset kelkat on tehtaan säädöissä, ja pysyy. Kelkassa kun ei ole sitä tehdasasetukset palauttavaa nappia niinkuin digiboxissa. Yleensä moottoriin vaikuttavat
    sepitykset heikentävät lopputulosta, siis yleensä. Ja siinä vaiheessa, jos joutuu katsastusaseman pihalle mittailemaan, takuulla ottaa pattiin.
     
  3. Naarma

    Naarma Well-Known Member

    Oikeestaan poliisit sais passittaa kaikki mökäpönttö-kelkkojen huudattamisesta kiinni jääneet mittauttaan ne äänet niistä kelkoista sinne katsastuskonttorille. :D
     
  4. ViRi

    ViRi Well-Known Member

    No kun on vedet pyyhitty silmistä ja kahvit näppäimistöstä niin siihen on aivan tarkka malli miten se tehdään. Keliolosuhteet ovat määritelty, mittarin etäisyys reitistä ja mittaus suoritetaan tietyllä nopeudella ajettaessa vieläpä molempiin suuntiin ja niistä räknätään keskiarvo. Tietysti mittariksi ei kelpaa kännykän mittari.

    Helppoa kuin heinänteko ;)
     
  5. Kordari

    Kordari Well-Known Member

    Oiskohan tuosta mittauksen toteutuksesta, ja raja-arvoista mitään tarkempaa tietoa missään ???
     
  6. polle500

    polle500 Active Member

    http://www.ymparisto.fi/download.asp?contentid=75538

    lukekaas tuolta
     
  7. Antti_

    Antti_ Well-Known Member

    Kuinkas monelta on poliisi vienyt kilvet ja käskenyt mittauksiin?
     
  8. Stinky

    Stinky 2016 M8000 Hardcore 162

    78dB. Älkää kysykö, miten tuo oikeaoppisesti pitäisi mitata... Kuulo on onneksi vielä sen verran hyvä, että sillä mennään! ;)
     
  9. ViRi

    ViRi Well-Known Member

    No tuohan on vaan joku joutavanpäiväinen esitys.

    Selvittelin asiaa kun meinasin laittaa kilvet siihen vanhaan rossiraveen ja noin se menee kuin selvitin. Tarkkoja lukuarvoa en muista ja paperitkin olen luultavasti hävittänyt, mutta tuo Stinkyn mainitsema78dB voi olla lähellä oikeaa. Se ajettava nopeus on jotain 20-30 kmh ja mitattava etäisyys oli joku ihme luku , olisikohan ollut 14,75m tai jotain kuitenkin alle 20m. Mitta-alueellekkin oli omat vatimuksensa, se ei saanut olla kovaa kenttää jne.

    Kyllä ne konttorillakin silmiä pyöritteli että miten tuon tekisi, ei vissiin tule aivan joka talvikan vastaan.
     
  10. polle500

    polle500 Active Member

    No niimpä onkii perkeles  :p
     
  11. pena78

    pena78 AC 9000rr -18 ,ZX WC-Mod. ,mach-z 800-98

    Nyt kuulostaa siltä että kuulon mukaan menee ja tuskin poijjaat(poliisit) puuttuu nuihin/näihin mökäänäreihin kunhan ei huudata niitä jonku pihassa,huoltsikalla,revittele siellä missä ei pidä reivittää!

    Tiiän poliiseja joille tuo ääni ei ole tärkein seikka ratsatessa kelkkoja...vaan kuskin ajokunto ja paperit (jotka mulla ei taho olla mukana  :-X)?
     
  12. Naarma

    Naarma Well-Known Member

    tyhjänkaasutteliljat vain kuriin.. onneksi kaikilla niillä ei ole sitä mökäpönttöä, ainakaan tuolla punasella lynx light kuskilla jolla tuota kaasupeukaloa syyhyttää näämmä niin saatanasti.. saarenkylässä Rovaniemellä tuo..
     
  13. Nalle

    Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

    Enpä osaa sanoa, että kuinka moni on kilvet joutunut luovuttamaan, mutta melko varmaa on, että mikäli tarpeeksi pahaäänisellä kelkalla liikkuva tavataan, niin silloin saattaa kilvet ja ote kyllä lähteä.. Samalla voi läpsähtää pikkusakko ja komento valvontakatsastukseen. Ja kun tuollainen temppu on tehty, niin uskokaa pois, että kyllä se melumittari hommataan sitten vaikka kivennavalta. Eli ei tuolla tarvi kännykkämittarilla juttuja tehdä.
     
  14. challenger

    challenger challenger

    Summa summarum: ei muuta kuin resetointinappi esille ja tehdasasetukset kunniaan. Muutaman kilon takia ei lie mpinen vaiva kannata, nekin rahat iskisin
    mieluummin telaston yms parantamiseen. Olisi selkärangalle ja korville mieluisampi kohde. Ja se valittava naapuri lopettaisi valittamisen!!
     
  15. hartti

    hartti ockelbo poro

    en kyllä ole ite kuullu että kukaan ois saanu mitään ku on ollu mölypönttö kelkassa. taitaa jäähä siihen puhallutukseen ja papereiden näyttöön. tai mistä sitä koskaan tietää ???
     
  16. Datapoika#1

    Datapoika#1 New Member

    Toivotaanpa kuitenkin että tässä ei ihan hetikohta mennä samanlaiseen pilkunn*ssintaan kuin moottoripyörä puolella.  :mad:

    Olen varma että siinä vaiheessa kun poliisi alkaa kelkan ääniä mittaileen, aletaan myös telan mittaa katteleen rekisteriotteesta ja sitä myötä muutoskatsastusjuttuja ja esim. jatkopalojen E-hyväksyntöjä. Ja onko kaikki vaadittavat heijastimet kiinni, yms... Ja voi olla että silloin ei saa vetoautokaan olla suoralla putkella varustettu niinkuin se joissakin tapauksissa nykyään kuulemma voi olla...   ;)

    Eli TOIVOTAAN että tähän menee vielä kauan, ettei tarvi ajaa tulevaisuudessa myös kaikkia reitti-ajoja "venäjällä" tai "ruotsissa"...   ;D

    Hyvää ystävänpäivää ja paljon suvaitsevaisuutta kaikille, kelkkailijoille, poliiseille, katsatusmiehille, varaosakauppiaille, jne...!    ;) :-*

    ps. tuskinpa ne mökäpöntöt kelkka heikentää sen enempää tai vähempää ku liukurunkojenkaan jatkaminen, kyllähän niitä koneita poksahtelee ja telastoja rikkoontuu ilman "virittelyjäkin"...  ;)
     
  17. Saren

    Saren 700cc


    Kyllä sopisi mennä tuohon, valvontaa tiukemmaksi ehdottomasti. Niin saatais ehkä ajaa 5v päästäkin vielä. Se kelkka kulkee ihan sen saman huomattavasti hiljasemmallakin äänellä.
     
  18. Hra XC

    Hra XC Well-Known Member

  19. Zunnit

    Zunnit Tuntra

     
  20. Antti_

    Antti_ Well-Known Member

    Ketäpä ne äänet häiritsee jos ei ihan asutuksen seassa pyörittele..
     

Suosittele tätä sivua