'06 Rave RC keskustelu

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä RAVE RC 600 SDI, 16/12/05.

  1. polle

    polle Well-Known Member

    Vs: '06 Rave RC keskustelu

    Saako kytkentäkierroksia nostettua ylöspäin muuten kuin kytkimen jousta vaihtamalla, tällä hetkellä kytkee n.3400 mites muilla saman vehkeen omistajilla, tuntuis että sais olla vähän korkeempi. Mitä jousta suosittelisitte, tällä hetkellä blue/orange.
     
  2. MacGyver

    MacGyver LYNX Rave 600 RC sdi, Lynx 600 RE E-TEC 3300

    Vs: '06 Rave RC keskustelu

    Morg

    Onkos kellään omakohtaisia kokemuksia muutoksesta alatukivarsiin niin että esim 06 vuosimalliseen laitetaan 08 RE mallin A-tukivarret. RE mallisessa nuo alatukivarret ovat hivenen pidemmät ja työntävät suksia noin 35mm eteenpäin ja huhujen mukaan uudemman mallin tukivarret rauhuttavat keulan toimintaa ja ovat paremmat kuin alkuperäiset. Kertokaa jos jollain on kokemuksia moisesta operaatiosta ja tietenkin onko parempi kuin alkuperäisillä varsilla.
    :)
    MG
     
  3. Kimurantti

    Kimurantti 2021 3700 RE-Ferrari green

    Vs: '06 Rave RC keskustelu

    Kyllä se rauhottaa keulaa ja mulle panivat ne tuohon omaan linttaan takuuseen 440 tai vastaavan vahvistetut ja eteenpäintuovat. Kallistuksen vakaajan joutu tietty maksaan ite.
     
  4. MacGyver

    MacGyver LYNX Rave 600 RC sdi, Lynx 600 RE E-TEC 3300

    Vs: '06 Rave RC keskustelu

    :)
    No niin..tukivarret ja vakaaja puslineen ois autotallin pöydällä joten kunhan aikaa tulee niin laittelen alle. Pitänee kirjotella tälle topikille kokemukset miten muutos pelaa ja onko rahan arvonen laittaa. Onko muuten nuo vavistetut tukivarret akaneet kestää käyttöä paremmin kuin ne originaalit? Omassani originaalit on ihan "banaanilla" ja miltei joka reissun jälkeen on saanu tarkstaa ohjauskulmat kun joku paikka on sujunut.

    TV MG
     
  5. Kimurantti

    Kimurantti 2021 3700 RE-Ferrari green

    Vs: '06 Rave RC keskustelu

    Muistaakseni joutuu hommaan vielä jatkot / pitemmätmutterit niille kulmien säätökepukoille. Mulle ne otettiin hondan mönkijästä sattu oleen sopivat.
     
  6. chip

    chip Lynx

    Vs: '06 Rave RC keskustelu

    Tuli tällainen lynxi laitettua, ja pari tyyppivikaa huomasin heti. Tuo ongelma 7000rpm kohdalla kun kauemmin ajelee, mutta se selviää kun päivittää ruiskun?
    Öljypumppu vaikuttaisi myös takertelevan, tai ainakin paljon tuntuu öljyä menevän verrattuna bensaa, ja välillä sinistä pöläyttelee putkesta. Miten tuota öljypumppua kannattaisi alkaa korjailla? Onko ongelma siinä palautinjousessa vai mikähän on syynä?
     
  7. MacGyver

    MacGyver LYNX Rave 600 RC sdi, Lynx 600 RE E-TEC 3300

    Vs: '06 Rave RC keskustelu

    Moro

    Omassani oli myös tuota samaa ongelmaa että öljypumppu takeltelee kun tallissa liputtaa kaasua. Tarttuminen oli todella pienestä kiinni ja ensin puhdistelin sen pumpun palautinjousen ympäristön ja lopuksi vielä vaihtelin vaijeritkin. Homma toimi hetken hyvin ja nyt ois samaa takeltelua tuossa pumpussa. Kokeilin tuossa kelkan ollessa tallissa että kuiinka tuo öljypumpun vipu jää puoliväliin ja jos varovasti löysäät kaasun niin jäähän se jumittaan melkein joka kerta. Tosi on kuitenkin se että kun vipu jää puoliväliin ja pyörität konetta varista käsin kelkan olessa sammuksissa, vipu palautuu ala asentoon. Käytännössä siis kun kone pyörii ja tärisee niin en usko että tuo vipu kovin useasti jää tuonne puoliväliin takeltelemaan. Jos kuiteskin haluat jotain tehdä niin vaihtoehdot on pumpun päällisten osien puhdistelu, oman jousiviritelmän kehittely tai sitten pumpun uusiminen joka ei varmaanmaksa vaivaa.
    :)
    Tv MG
     
  8. lynx 250

    lynx 250 Lynx boondocker 800 -14/15

    Vs: '06 Rave RC keskustelu

    Ois tiedossa 1000 km ajettu rc 600 lynxi - 06. Vieläkö tollaista on "järkeä" ostaa, tuntuu noita tyyppivikoja kuitenkin olevan. Kannattaisiko panostaa uudempaan pps alustaiseen, vai "riittääkö" tuo rcg normaaliin reitti ajoon / patikon paukutukseen? Tuossa yksilössä on alustan iskareissa siisään menoon cliccerit ja paluupuolelle ruuvi säätö. Onko vakio iskareissakin tuo paluupuolen säätö vai onko tässä päivitetyt iskarit? Kilometrejen puolestahan tuo olisi vielä melkein uusi. ;D
     
  9. SvaR

    SvaR Well-Known Member

    Vs: '06 Rave RC keskustelu

    Ei ollu tuossa vielä paluupuolen säätöjä.
    Henkkoht ostasin -07tai-08 eli pps alustaisen se on mukavempi ja kestävämpi. Tuossa -06 mallissa se etupukki porsii (lähtee ratkeilemaan) reilun 500km jälkeen jos sillä ajetaan ihan oikeesti.
    Mutta jos todella halpa niin voishan tuommosenki ottaa kun nuin vähän ajettu ja helppohan sitä pukkia on pikkasen entrata.
     
  10. Juti

    Juti Lynx RE 600 E-tec

    Vs: '06 Rave RC keskustelu

    Kannattaa myös kysellä ylivuotisista tarjoukset jos vaan budjettiin mahtuu. Varkaudessakin K-Rauta Malisella on ylivuotisena sekä -07 600 RC Sdi että -08 Rave 600 Sdi. Varsinkii tuon -07:n luulis jo saavan aika sopuhintaan.
     
  11. lynx 250

    lynx 250 Lynx boondocker 800 -14/15

    Vs: '06 Rave RC keskustelu

    Mitä! ai on vai? :eek: Millon oot viimeks käyny? Minä kävin eilen ja ei kyllä ollu minusta muita uusia pätkä lynejä kuin 07 re. Ja tuo sdi malli kiinnostas enemmän.
     
  12. Juti

    Juti Lynx RE 600 E-tec

    Vs: '06 Rave RC keskustelu

    Enpä oo pariin kuukauteen käyny mut olettaisin niiden siellä olevan edelleen. Siinä myymälän puolella näytillä oleva oli ainakii sillon -08 600 Sdi jos sitä tarkoitat..? Siellä niitä vaihtokelkkoja ja ylivuotisia on takavarasto pullollaan ku pyydät näyttämään. En usko että tilanne on kauheesti muuttunu vaikka mistä sitä ikinä tietää minkälaisen tarjouskampanjan kauppias on laittanu pystyyn.
     
  13. Evil1

    Evil1 RE3700

    Vs: '06 Rave RC keskustelu

    Onkos kukaan lisännyt sähköstarttia jälkikäteen rc;hen? Jos on niin toimiiko alkuperäinen startittoman rernappi vai onko se erilainen sisuskaluiltaan?
     
  14. sassi

    sassi Lynx Rave RC 600SDI -06

    Vs: '06 Rave RC keskustelu

    Tämä kiinnostaa minuakin.
    Tuossa kun on jo vakiona isompi akku ja johtojakin näyttää olevan valmiina...

    Tarvitseeko muuta kuin startin, startin kehän variaattoriin ja johtosarjan akulta startin solenoidille?

    Bompalla starttisarja oli yli 800 euroa, siinä tuli täydellinen johtosarjakin mukaan  :eek:
     
  15. InDy

    InDy Polaris Rush

    Vs: '06 Rave RC keskustelu

    Onko muilla pistanyt silmään että maton uloimpiin vetonappuloihin kuluu ura keskelle nappulaa.
    Poksahti takapukki kahteen osaan ja tutkiskelin samalla tuota vetonappuloiden ihme kulumista ja syykin jopa löytyi. Takapukin ylimmässä osassa joka on telatunnelissa kiinni, on myös korvakot ylimmille kääntöpyörille. noiden korvakoiden yläpäässä on terävä kulma pukin ja korvakon liitoksessa, joka jossakin vaiheessa pääsee vastaamaan nappuloihin ja syö niihin urat keskelle.

    Ongelma on ratkaistavissa ainakin gernin rälläkällä  :)
     
  16. Pantteri`

    Pantteri` Ockelbo 300

    Vs: '06 Rave RC keskustelu

    Itellä vastaavaa kulumista toisella puolen, johtuu niistä pienistä telapyöristä ylhäällä jotka ei taho kestää. Taitavat ottaa johonkin kiinni takapukin pohjatessa ja se hajottaa ne. Jokatapauksessa ne on ehottomasti oltava siellä.
     
  17. muumi prox

    muumi prox 600 rs

    Vs: '06 Rave RC keskustelu

    nyt tuli sitten tämmönen peli ostettuu ja rupesin käsuojia laittamaan kiinni niin se ei ollukkaan ihan yhtä helppoo kun edellisissä kelkoissa ainakaan tuohon vakio tankoon. Miitenkö ootte saaneet muut laitettuu? ja pitääkö niitä muoveja leikellä tangosta että saa mahtumaan kiinnikkeet?
     
  18. Re

    Re Lynx Re 600 H.O -07

    Vs: '06 Rave RC keskustelu

    joo ainakin ite jouduin leikkeleen ja kaikki ylimääräset muovit ottaan pois et kävi kunnolla sillo kun tommonen peli oli...
     
  19. sassi

    sassi Lynx Rave RC 600SDI -06

    Vs: '06 Rave RC keskustelu

    Minulla on tällä hetkellä moottori pöydällä... (kelkalla kilometrejä takana 8400)

    Jo ostaessa huomasin, että kun variaattorista pyörittää hiljaa tai vetää varovasti käynnistysnarusta, magneeton puolelta kuuluu ihmeellistä vikinää, ihan kuin kuiva laakeri. Stefat ei kuitenkaan vuotanu, niin ajelin menemään ja tilasin uudet männät ja tiivisteet.

    Tarkoitus oli tehdä remppaa kun kelit loppuu, mutta nyt kun männät tuli, ei enää pää kestänyt kuunnella sitä vikinää, vaan nostin viime sunnuntaina koneen pöydälle ja purin atomeiksi.
    Vikinän aiheuttaja ei ollut laakeri, vaan magneetosta oli yksi magneetti irronnut liimauksista ja se imaisi itsensä kiinni virtakenttään ja piti ikävää kitinää kun pyöritteli. Käynnissä ollessa se ei enää hangannut, koska keskipakovoima heittää magneetin vauhtipyörän ulkokehälle omaan koloonsa ja pitää sen siellä  :p
    Noh, vauhtipyörän ja magneetin huolellinen putsaus ja Korrekin 2-komponenttiliimalla kiinni (kestää lämpöä +120°C asti)

    Purin kuitenkin myös alakerran ja tarkistin laakerit, kaikki oli ihan priimakunnossa, myös stefat. Olin jo varautunut laakeriremonttiin, mutta nyt tyydyin vain putsaamaan laakerit ja laittamaan uudet rasvat (Klüber Isoflex) ja stefat.

    Myös männät oli loistokunnossa, ei hankaus- tai leikkausjälkiä ollenkaan, eikä myöskään ohivuotoa, välystä en mitannut. Pistin uudet Wisecot sisään ja eilen illalla kasasin moottorin, tänään kone paikolleen niin pääsee pääsiäisenä ajamaan mäntiä sisään  8)

    Edelliseen Enduroon oli mukavampi tehdä remonttia, kun kaikki oli esillä heti kun avasi kuomun, tämän kanssa meni 2 tuntia purkaessa että sai moottorin pöydälle. Mutta onhan tällä sitten mukavampi ajaa kuin sillä enskalla...  ;D
     
  20. sassi

    sassi Lynx Rave RC 600SDI -06

    Vs: '06 Rave RC keskustelu

    Itse itselleni vastaten:
    Foorumin kautta tuli tarjous startista ja ostin sen pois. Ei tosiaan tarvitse muuta kuin starttimoottorin, hammaskehän, startin solenoidin ja johdot.
    Akkukotelon päällä on valmis paikka solenoidille ja siihen tulee solenoidin johdot myös valmiina. Ei muuta kuin kytkee paikalleen ja painaa napista  ;)
     

Suosittele tätä sivua