Xenonvalot kelkkaan

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä Putte, 18/10/06.

  1. unppi

    unppi Yamaha

    Vs: Xenonvalot kelkkaan

    http://eshop.jatekimport.fi/Tuotteet/Xenonvalot/HID+Pro+Xenonsarjat+55W/1410

    Noilla vois nähäkkii jotai :D
     
  2. mkj123

    mkj123 Member

    Vs: Xenonvalot kelkkaan

    Tuolla www.jussinmaki.net on pikkuballasteilla olevat sarjat todella asialliseen hintaan.
     
  3. Mikkoyli

    Mikkoyli Well-Known Member

    Vs: Xenonvalot kelkkaan

    Onko kukaan laittanut xenoneja 2009 mallin Ski-Doo 4-tecin umpioon? Itse yritin laittaa, mutta H4 Bi-Xenonin kannnassa lampun suojan 2 ruuvia jää kantamaan niin ettei lamppua saa suoraan.
    Jos ei löydy sopivia xenon-lamppuja niin miten olisi tuommoiset hyllyyn jääneet vanhat Haaparannalta ostetut 80/100W H4 lamput? Olisivatko liian lämpimät muoviumpion heijastimelle vaikka talvellahan näillä ajetaan?
     
  4. Ju$$1

    Ju$$1 X-RS + RS -12

    Vs: Xenonvalot kelkkaan

    Onpa nuo tullu laitettua. Ei ne ruuvit niin paljoa kantanu ainakaan tuossa xenon-sarjassa että ois valokuviota vääristäny(ainakaan huomattavissa määrin) . Jos ne ruuvit jää kantamaan liikaa niin poraa niille pienet kuopat siihen umpioon..
     
  5. Mikkoyli

    Mikkoyli Well-Known Member

    Vs: Xenonvalot kelkkaan

    Aika hikisen ahdasta on porata vai puritko enemmänkin? Mikä kitti sulla on? Tarviko vastusta tai lamppuja tyhjäksi jäävään töpseliin?
     
  6. Ju$$1

    Ju$$1 X-RS + RS -12

    Vs: Xenonvalot kelkkaan

    Mikä siinä niin ahdasta on? Otat vaan umpion syliin ja rupeet porailemaan.. Eipä tuossa tyhjässä töpselissä mitään oo ja toimii. Joskus ku vaihtaa pakille tai toisinpäin niin saattaa toinen lamppu sammua. Ei ainakaan minua haittaa, käyttää vaan koneen sammuksissa.
     
  7. Sk8er boi

    Sk8er boi Ski-Doo Freestyle -06 300cc

    Vs: Xenonvalot kelkkaan

    ^ tuosta muuten pitikin vähän kysellä, että onko muilla tuota ongelmaa, että toinen valo ei aina pala.. itselläni usein aluksi syttyy molemmat, ja toinen sammuu melkein samantien, mutta n. minuutin päästä kyllä saa jo molemmat syttymään, eikä ne sitten enää sammuile.
    valoille siis tulee suoraan akulta virta, että ne saa katkaisijasta päälle/pois riippumatta käykö kelkka vai ei. eli periaatteessa tuohon oireiluun ei pitäis vaikuttaa heikompi jännite, kun moottori on aluksi kylmä.. vaikuttaisko kylmyys sitten ballasteihin jotenkin..?
     
  8. mkj123

    mkj123 Member

    Vs: Xenonvalot kelkkaan

    Vai että sammuilee, vaikka virta tulee akulta??? Aika outoa. Tänään asensin akuttomaan kelkkaan, digitaalisella miniballastilla olevan H4 lyhyt Xenon + pitkä halogen xenon muutossarjan. Joissain kelkoissa on niin hemmetin pieni polttimon reikä umpiossa, niin tästästäkin polttimosta otetettiin Xenonin vieressä oleva halogen poltin pois, niin ei tarvinnut alkaa suurentamaan vakio umpiota. Tämmöisessä akuttomassa vehkeessä on ymmärrettävää, ettei valot jää ensi yrittämällä palamaan, kun sytytys virta ei millään riitä kylmälle polttimolle. Ehkä noin 5:llä kerralla jää palamaan. Eli siis.... Oletko asentanut xenon sarjan relejohtosarjalla akulliseen kelkkaan? -> kuva relejohtosarjasta soitteessa http://www.jussinmaki.net/product_info.php/cPath/33/products_id/804
    Jos se on kytketty tommoisella johtosarjalla, joka ottaa virran suoraan akulta, niin on kyllä jotain pirun ihmeellistä jottei valot syty???? Se, että on akullinen kelkka, ei välttämttä tarkoita, etteikö syttymisen kanssa ole ongelmia, eli aina kannattaa tälläisissä laitteissa kytkeä xenon sarja erillisellä johtosarjalla, joka ottaa virran suoraan akulta.
     
  9. Sk8er boi

    Sk8er boi Ski-Doo Freestyle -06 300cc

    Vs: Xenonvalot kelkkaan

    Joo tuo rele johtosarja tuli vakiona xenonsarjan mukana.. mutta syy näyttäis olevan melko varmasti tyhjentyneessä akussa, kun tänään ei enää valot syttynyt kun kelkka on sammuksissa.. ihmetellään lisää jos ei lataamalla vika katoa.
     
  10. Antti_

    Antti_ Well-Known Member

    Vs: Xenonvalot kelkkaan

    Itselläni saattaa sammuttaa toisen valoista jos laittaa valot heti päälle kun käynnistää kelkan ja antaa olla jonkunaikaa tyhjäkäynnillä. Nuo xenonit ottaa sen verran virtaa ennenkuin lämpenevät että akun jännite pääsee käymään aika matalalla. Molemmat valot kuitenkin jaksavat syttyä kun lähtee ensin ajamaan ja sitten sytyttää. En ole kyllä tuota akkuani edes koskaan ladannut erikseen täyteen, ja se pääsi menemään melko tyhjäksi ennenkuin sain latauksen kelkassa toimimaan... joten pelkkä täydeksi lataaminen voisi myös auttaa asiaan.
     
  11. juhispahis

    juhispahis AC PORO

    Vs: Xenonvalot kelkkaan

    Olis tässä hankinnan alla Bi-xenonsarja, moottoripyörään tarkoitettu. Olen tämän topicin läpi selannut ja silti jäi vähän epäselväksi, että mitä kaikkea tarvin kun laitan sarjan akulliseen 2-t vehkeeseen?

    Kyseessä siis tämmönen sarja: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/BI-XENON-HID-CONVERSION-KIT-H4-3-For-Motorcycle-Bike_W0QQitemZ350163361732QQcmdZViewItemQQptZMotors_Car_Truck_Parts_Accessories?hash=item350163361732&_trksid=p4506.c0.m245&_trkparms=72%3A1171|65%3A12|39%3A1|240%3A1318
     
  12. arctic cat

    arctic cat rave

    Vs: Xenonvalot kelkkaan

    Meinaako juhis alkaa tuunaileen mopoon tommosia?
     
  13. juhispahis

    juhispahis AC PORO

    Vs: Xenonvalot kelkkaan

    No vähän suunnitteilla ois, alkanu pikkuhiljaa veetuttaan nuilla vakiotuikuilla ajaa. Sama ku kynttilä ois valomaskin paikalla..
     
  14. arctic cat

    arctic cat rave

    Vs: Xenonvalot kelkkaan

    Juu.. empä ookkaan vielä kellään mopossa nähny xenoneja.. :D
     
  15. juhispahis

    juhispahis AC PORO

    Vs: Xenonvalot kelkkaan

    Kerta se on ensimmäinenki.. :D
     
  16. miqwe

    miqwe Xtrim ´14 pro-ACE

    Vs: Xenonvalot kelkkaan


    Onhan nuita vastaan tullu. ::)

    Katso kuiten, että tilaat oikeakantaisen muunnossarjan, jotta polttimo asettuu oikein ja valokuvio on OIKEA. Kiinnitä huomiota myös oikeaoppiseen suuntaukseen, sekä tarkista umpion kunto ja lasin puhtaus ennen asennusta ja muutenkin sillointällöin.. Ettei häikäise vastaantulijoita.
     
  17. juhispahis

    juhispahis AC PORO

    Vs: Xenonvalot kelkkaan

    Tottakai, silläpä nuo bi-xenonit haluankin että saa suunnattua sillä lailla järkevästi että ei häikäse mutta tarvittaessa näkee kauemmaskin.
     
  18. miqwe

    miqwe Xtrim ´14 pro-ACE

    Vs: Xenonvalot kelkkaan

    Nuissa on sitten sellainen "ominaisuus", että vain jomman kumman (pitkän/lyhyen) valokuvion ja kantaman saa oikeanlaiseksi. Koska tuo liikkuva poltin on kompromissi, valokuvio pitkällä ei välttämättä ole täydellinen.

    Joissakin tapauksissa pitkä on saatu hyväksi kantamaltaan, mutta lyhyt on joko näyttänyt liian ylös tai alas. Umpion malli määrittelee ko. ominaisuuden, joskus suuntaus saadaan kohdilleen kummallakin. :)

    Aito biksenon (kaksi ballastia ja kaasusäiliötä/polttimo) on hyvä ratkaisu, mutta tieliikenteeseen ei sitä taida kovinkaan moni suositella, koska hajavalo on paljon pahempi.
     
  19. mkj123

    mkj123 Member

    Vs: Xenonvalot kelkkaan

    Koitas juhispahis katsoa sähköpostisi.
     
  20. mkj123

    mkj123 Member

    Vs: Xenonvalot kelkkaan

    Jahas.. tuli sähköposti bumerangina takaisin... no sitä vaan että katso tuolta xenoneita. www.jussinmaki.net
     

Suosittele tätä sivua