Kuhmon reitit 2009

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä Reissumies, 26/1/09.

  1. Reissumies

    Reissumies Well-Known Member

    Onko kukaan näillä lumilla ajanut reittejä Kuhmon itäosissa? Missä kunnossa lienee?

    Viikonloppuna olisi tarkoitus ajaa reittiä Kajaani-Sotkamo-Koskenmäki-Lentiira-Kivikiekki-Kuhmo-Sotkamo-Kajaani.

    Kuhmon kaupunginvaltuuston päätöksiä 20.1.2009 ;D:

    "Vuoden 2009 talousarviossa on kohdassa YTY-työt varattu 60.000 euron määräraha moottorikelkkaverkoston saneeraukseen."

    http://kafi.tutka.net/ku_paatokset/cgi/DFRAME.PHP
     
  2. Tuplaäksä

    Tuplaäksä Well-Known Member

    Viikonloppuna tuli ajeltua Hukkajärven alapuolelta reilu 60 km lentiiraan päin ja takas. Lunta oli mukavasti, kova pohja ja 10 cm pulveria päällä. Olivat kaivasseet muutaman syvän ojan täyttelimme niitä lumella. Toinen porukka ajeli Kuhmoon päin reitti oli kuulema ok, ojia pitää kuitenkin muistaa varoa että pääsee takasi kotiakin kelkalla. Turvallista matkaa.  8)

    Ps. nythän sitä on sitten määrärahoja siltojen tekemiseen kuhmossa vai onko ne metsähallituksen hommia ??
     
  3. polle

    polle Well-Known Member

    Viikonloppuna olisin tulossa myös Kuhmon suunnalle ajelemaan :), onkohan kukaan ajanut Kuhmo - koskenmäki väliä viime aikoina ja millaisessa kunnossa mahtaa olla. Minäs päivänä Reissumies meinas ajaa Kajaani - Kuhmo - Kajaani reissun :), Uudenvuoden aikaan ajettiin Kuhmo - hukkajärvi - Kuhmo, hukkajärvelle asti oli ihan hyvää reittiä, siitä eteen päin olikin sitten umpista eikä luntakaan ollut liikaa, mutta läpi selvittiin :)
     
  4. warrejori

    warrejori Apex. -13

    Käytiin Kj-kelkkailijan kanssa lauantaina Vuokatista Kuhmossa , reitti koko väliltä lanaamaton. Puolivälin tienpohja pätkät tasaisia,metsäpätkillä kaikki ojat tuntuu olis hyvä jos sinne tehtäs joku sata siltaa.
     
  5. Härde

    Härde Well-Known Member

    Kuhmo- Lautasvaara väli oletettavasti "höylätty" useaan kertaan läpi viime aikoina, ainakin mitä Kekkostien ylityksestä pääteltävissä. Viime viikonloppuna parin kelkan tuoreet jäljet Kortejärveltä Koskenmäelle. Yllättävän hyvässä kunnossa IVO-linjan alunen, ottaen huomioon lumen vähyyden. Ojat edellen pahoja.


    Nyt kun porukat ajelleet tuolla Kuhmossa, niin onko kukaan huomannut missään suunnalla, että uria olisi kunnostettu kesän aikana?
     
  6. Reissumies

    Reissumies Well-Known Member

    Launataina aamulla klo 7.00 lähtö Kajaanista Sotkamon, Koskenmäen ja Lentiiran kautta Kivikiekkiin missä yötä. Sunnuntaina Kivikiekki - Kuhmo - Kajaani väli. Matkaa vajaa 500 km. Kaveri tulee mukaan Vuokatista.
     
  7. Reissumies

    Reissumies Well-Known Member

    Tuli viikonloppuna ajettua tuo aiemmin mainitsemani Kuhmon kierros. Mittariin kertyi 500 km ja ajopäiviä kaksi. Ohessa ajettu reitti:

    [​IMG]

    Kommentteja reitistä:
    - kaikki järviosuudet olivat hyvin merkattuja Kajaanissa, Sotkamossa ja Kuhmossa.
    - Järvien jäällä on tosi mukava ajaa. Ei märkää missään ja n. 20 cm pehmeää lunta päällä.
    - Kajaanin maareitit on jo patilla vaikka on kerran lanattu tälle kaudelle
    - Vaaranylitys Sotkamossa surkeassa kunnossa vähäisen lumimäärän ja lanaamattomuuden takia
    - Sotkamosta Lentiiran suuntaan vähän ajettua luomureittiä
    - Lentiirasta Kivikiekin suntaan vain muutama kelkka ajanut tänä talvena
    - Koiravaljakot tehnyt tosi sileää baanaa Lentiiran ja Kivikiekin välissä. Haittana oli reitllä oleva koiran p...a, joka lensi takana tulevan silmille ellei väli ollut riittävän iso ;D
    - tankkaukset tehtiin Lentiiran kaupalla ja Kuhmon Shellillä


    [​IMG]

    Yövyimme Ultima Taigan Kivikiekissä matkan puolessavälissä. Voin suositella mukavaa majoitusta, lämmintä saunaa ja maittavaa ruokaa sekä ystävällistä isäntäväkeä.

    http://www.matkakori.net/ultimataiga/

    [​IMG]

    Toisen päivän aamuna oli sumua joka tarttui visiiriin ja haittasi näkyvyyttä. Catissa on parempi tuulilasi joka ohjaa ajoviiman ja sumun pois visiiriltä.

    - Kivikiekkistä Saunajärvelle mukavaa vähän ajettua luomureittiä
    - Saunajärveltä Kuhmoon patikkoista kovaa jälkeä
    - retken pohjanoteeraus reitin kunnon suhteen oli Kuhmo-Jauhovaara väli. Kovaa rynkyttävää patikkoa... Voisivat Kuhmolaiset lanata kaupungin ympärillä olevat reitit
    - Retken paras reitti oli vastalanattu pätkä Kuhmo/Sotkamo rajalta Loma-Rintelään.

    Yhteenvetona voi todeta että rajan pinnassa kulkevat reitit ovat upeita ja niitä kelkkailijoita varten jotka haluavat kulkea "omia polkuja", eikä tungeksia ja sahata kaupunkien ja hiihtokeskusten ympärillä olevia patikoita.
     
  8. 700efi

    700efi joku lossi

    pari vuotta sitten ajoin saman lenkin päiväreissuna. kuhmon itäpuolella on erittäin mukavia reitejä ajella. ei näkynyt paljoa muita kelkkailijoita, vaikka oli huippukelit ajella.
     
  9. polle

    polle Well-Known Member

    Sunnuntaina ajelin Kuhmo - lentiira - koskenmäki - Kuhmo. Kuhmo - lentiira väli oli oli ihan hyvää ajettavaa, ojiakin oli täytelty ja järviosuudet viitoitettu, Rytipalosen kämpältä muutama satametriä lentiiran suuntaan ajakaa varovasti sitä auraamatonta tien pohjaa, alkaa nimittäin aika yllättäen sellaisen nyppylän takaa aurattu osuus ja siinä on sellainen kääntöympyrä jonka keskellä auraamaton kohta, meinas olla vähän ohjelmaa kun ei kerenny paljon hidastamaan :( Lentiira - koskenmäki väli oli pääosin hyvää ajettavaa, samoin koskenmäeltä sähkölinjaa  Kuhmon suuntaan jonnekkin horjunkankaalle asti, siihen saakka oli ajettu jonkin verran mutta sitten loppuikin jäljet melkein kokonaan, oli siitä joku ajanut ilmeisesti joskus alkutalvesta, lautasvaaralla hävis nekin jäljet eikä järviosuuksia ollut viitoitettu, meinas loppumatka olla vähän tuskaista kun ei välillä tiennyt että missä se reitti oikein kulkee, mutta nyt on sekin väli sit ajettu, ei ehkä välillä ihan prikulleen reitillä mutta ei mitään isojakaan mutkia :)
     
  10. Härde

    Härde Well-Known Member

    Onko edes Lammasjärveä viitoitettu Kekkostiellepäin? Ymmärtääkseni Vuosanka- Kuhmo pätkä on paikallisen kerhon "vastuulla", varmaankin siksi vesistöt vitoittamatta.
    Tainnu nuo sateet piilottaa vanhat jäljet horjunkankaalta kylälle päin.  :) Tietääpähän viikonlopusta, minne suuntaan lähteä ajamaan jälkiä.
     
  11. Saren

    Saren 700cc

    Mikä on lumitilanne tällä hetkellä? alta 50cm vaiko yli 50cm.
     
  12. Saren

    Saren 700cc

    Eikö kukaan asu kuhmossa? tai lähellä, joka osais sanoa lumitilanteen?
     
  13. Jerk

    Jerk 800 xr -04 & iq rr

    Tuoretta tietoa ei ole, mutta 24-25.1 käväistiin kuhmon itä puolella ajelemassa. Lumitilanne vaihteli, mutta saattoi se 50cm mennä paikoin rikki. Reiteillä kuitenkin lunta riittävästi ja välissä kantava kerros. Ei siellä enää kiviä ja kantoja tarvitse väistellä.
     
  14. Härde

    Härde Well-Known Member

    Taitaa Kuhmon kaverit vain lueskella täällä.  :) Pohjois osassa on yli puolmetriä ja etelämpänä alle sen. Itäpuolella kans hieman enemmän kun länsipuolella, kuitenkin siinä puolenmetrin molemmin puolin.

    Jos ajelee samaa kelkanmentävää jälkeä kuin muutkin, niin ei tosiaan enää kivistä ja kannoista juurikaan ongelmaa. Mutta jos ajaa hiemankin sivussa, niin saattaa napsahtaa, ainakin missä ei koneella raivattua pohjaa. Van siitäkin huolimatta voisi porukka koittaa kykyjensä mukaan levittää hieman sitä jälkeä.
     
  15. giant

    giant Well-Known Member

    Minkäs valtakunnan luvat pitää olla jos kuhmon reiteillä ajaa, ja mistä luvat saa. Mikä olis paras paikka lähtee itä-rajan suuntaan.
     
  16. Reissumies

    Reissumies Well-Known Member

    Villin Pohjolan uralupa pitää ainakin olla. Suurin osa reiteistä kulkee valtion mailla. Kuhmo lienee paras lähtöpaikka ellei sitten lähde Sotkamosta tai Kajaanista.

    http://www.villipohjola.fi/page.asp?Section=41
     
  17. Härde

    Härde Well-Known Member

    Itse itselleni vastaten: Periaatteessa on viitoitettu, ura menee Lammasjärvellä Kekkostien ylityksen jälkeen hiihtoladun vieressä.

    Tuli käytyä avaamassa Pollen jäljiltä tuo Horjunkangas- Kuhmo väli, oli jo aikalailla ennättänyt umpeutua vajaassa viikossa. Vesistöillä ei enää jälkeäkään aiemmista ajeluista. Huomisen myräkän jälkeen taitaa ura taas olla ummessa, mutta ompahan tuoreemmat pohjat alla. Palatessa huomasin että Lammasjärvellä oli noussut vesi jäljelle muutamassa kohtaa, taitaa olla menossa vesille.

    Lisäksi saisi joku hieman tarkentaa tuota opastusta tuolla Lammasjärvellä. Harakkasaaren kupeessa on kyltti, jossa opasteet Kuhmo, Jauhovaara, Lieksa, ainakaan Kuhmoon ei kyltin opastamasta suunnasta pääse. Pikemminkin Lentiiraan ja Vuosankaan (Koskenmäelle). Rauhiolahdesta ei ole edes viitoitettu Kuhmoon lähtevää haaraa, tuli ajettua kotvan Lieksaan päin, ennenkun alkoi epäilyttämään bensa-aseman löytyminen. Onneksi puhelimella löytyi apu tälläkertaa ja asema löytyi.
     
  18. polle

    polle Well-Known Member

    Millaisessa kunnossa ne reitit on Kuhmon suunnalla tällä hetkellä, liekköhän kukaan ajellu Ristijärven suuntaan.
     
  19. Härde

    Härde Well-Known Member

    Valistunut arvaus: Sotkamo-Ristijärvi-Kuhmo risteys Koirasuolla-> Kuhmo-Sotkamo-Ristijärvi risteys Kellojoen kupeessa väli täysin ummessa.

    Itse kävin ajamassa kyseisen välin läpi muutama viikko sitten, silloinkaan siellä ei oltu ajettu kuin pätkä sieltä toinen täältä. Sotkamo- Lentiira väliä kuulostaa aina joku kelkka ajelevan, joten ainakin Koskemäeltä molempiin suuntiin lie jonkunlainen jälki ja sieltä horjunkankaalta Koskenmäelle ainaskin on ajettu sateitten jälkeen.
     
  20. Härde

    Härde Well-Known Member

    Nyt on taas kyseiselle välille aukastu jälki läpi. Oli ajeltu osittain aika tuoreeltaan, osittain ei juuri jälkiä ollut. Joku oli käyny testaamassa Ristijärven suunnasta Havukkavaaran(?) rinnettä ylös, huonolla menestyksellä  ;D , ei tosin ollu jääny kun n.15m vajaaksi.

    Kuhmon urat kuulostaa ja tuntuu olevan tällä hetkellä aika huonossa kunnossa. Ainakin Kuhmo- Koskenmäki väli on alustan ja kuskin kunnon testaus patilla.
     

Suosittele tätä sivua