phazerin nopeusmittarin akseli (01-500)

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä matti.l, 19/2/09.

  1. matti.l

    matti.l Well-Known Member

    ajattelin kysäistä neuvoa,kun en ole ennen moista operaatiota suorittanut .
    ongelmana on alemman vetarin päässä oleva reikä ,mihin se pieni vaijerin pätkä työnnetään.eli vanha on poikkinaisena niin syvällä reiässä ettei saa pois.
    kyseinen palikka näyttäisi olevan irtonainen yamaha räjäytys kuvien perusteella,mutta miten se pala lähtee irti?
    Siinä ei ole mitään mistä sais kiinni,kokeilin jos olisi ollut kuusio kolo reikä ja väärän kätiset kierteet, mutta ei ole,mitään ulos vedintä ei saa kokeilin porata lisäksi pienellä poralla sitä vaijerin pätkää pois ,mutta poikkihan se meni ja sekin on nyt siellä reiässä.
    mutta nyt kun sais sen holkin siitä akselista irti niin elämä alkais taas hymyilee
     
  2. Tarkoittanet sitä muutaman sentin mittaista neliskanttista pätkää  ::)

    Käytä suosiolla pois se koko härdelli sieltä akselilta, (Pitäisi irrota kun löysäät ne 3 pulttia siitä ympäriltä, ellei sitten laakeri ole jämähtänyt, sekin kyllä irtoaa pikku lämmön kanssa viimeistään) paljon helpompi pöydällä sitä tiirailla. Kyseinen "Ominaisuus" on aika tavallinen kaikissa vanhemmissa vehkeissä, akselinpätkä katkeaa sinne sisään. Itekki yritin aikoinaan saada sitä pois phazerista vaikka millä konstilla niin ei sitte millään irronnu, tapaavat näet ruostua kiinni sinne sisään ja ajan kanssa näistä kahdesta tuleekin sitten Yhtäpuuta  :-\.

    Aikani värkkäsin ja lopulta hain romikselta vanhan ehjän ja laitoin siihen vassua siihen malliin että ei varmasti ruostu vaikka mereen upottaisi koko keksinnön.

    Niin, ja tuleehan siinä sitte samalla katottua laakerit vetoakselilta  ;)

    -Janne-
     
  3. Exciter -90

    Exciter -90 Yamaha Exciter -90

    http://216.37.204.206/wps/Yamaha_OEM/YamahaSnow.asp?Type=13&A=64&B=17
    Tarkoitatko kuvassa olevaa osaa numero 2. Se on sellainen 5 euron pätkä joka on lievästi puristus tiukka tuohon akselille 1? Jonkun sopivan puu/metalli ruuvin vois kokeilla varovasti siihen kiertää ja vetää ruuvista "namun" pois. Namuksi sanoivat osaa (2) Jyväskylän Kuvalla kun kävin sen -90 Exciteriin ostamassa. Pitää vain varoa ettei neliö reikä vahingoitu tai "namu" leviä kun ruuvin kiertää. Vallankin jos ei ole uutta osaa. Itse porasin omastani 2-3lla poralla osan pois ja viimeinen pora oli aavistuksen pienempi (0.05-0.1mm) kuin "namun" ulkohalkaisija. On noita poria isältä jäänyt.
    Namun kun saa pois niin akseli (1) on sitten helppo tyhjentää niistä sulakevaijerin pätkistä. Itsellä on vissiin kulmavaihde rikki kun se katkoo noita vaijereita urakalla.
    Onnea remontille.

    Tuon mästerin ohjetta en täysin ymmärtänyt koska sulla on vaijerin pätkä vissiin jumissa siinä akselilla 1? Jos vaijerin pätkä jää siihen mittarin kulma vaihteeseen niin sitten ymmärrän ett uusi/ehjä on saatava. Se mikä on kuvassa osien 8 ja 9/10 välissä.
     
  4. [
    Tuon mästerin ohjetta en täysin ymmärtänyt koska sulla on vaijerin pätkä vissiin jumissa siinä akselilla 1? Jos vaijerin pätkä jää siihen mittarin kulma vaihteeseen niin sitten ymmärrän ett uusi/ehjä on saatava. Se mikä on kuvassa osien 8 ja 9/10 välissä.
    Juu, ihan oikein. Mulla oli poikki siellä kulmavaihteessa se tappi useammankin kerran.. vissiin vaijerissa jotain häikkää ::)

    No nytpä sulla on ohjetta vähän molempiin onkelmiin ;D
     
  5. matti.l

    matti.l Well-Known Member

    kiitoksia vastauksista,tarkoitin tosiaan sitä osaa numero kaksi,siis namua,täytynee yrittää pois vetoa,lähinnä se tosiaan kiinnosti että se on irto osa.
    isoa vahinkoahan tässä ei pääse tapahtumaan, koska mittari ei nyt toimi ,ja jos homma kusee niin mittari ei edelleenkään toimi ,mutta mahdollista saaada uusi namu tilalle.
     
  6. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Jos noita sulakkeita paukkuu yhtenään ja kulmavaihteesta ei mitään löydy niin kannattaa tarkistaa myös vetarin laakeri.
     
  7. matti.l

    matti.l Well-Known Member

    koko episodi sai alkunsa viime talvisesta maton vaihdosta,jolloin myös kaikki laakerit vaihdettiin ,tuli vähän akselin päätä kolhastua ja samalla se sulake vaijerin pätkä sai vähän kipeetä .
    vääntyi siis hieman ,no tuli oikastua ,mutta ei kestänyt,silloin jo jumissa reiässä,muuten olisin toki ottanut pois.
     

Suosittele tätä sivua