RE poksahti!!!

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä antti20, 20/2/09.

  1. antti20

    antti20 Member

    En kerennyt ajaa kuin 3 km ja kone sammu kuin kynttilä!!! Puristukset mitattiin ja ketjukotelon puoleinen pytty pimeä! Toisessa pytyssä oli puristuksia vajaa 9 bar ja toisessa ei ollenkaan. Kelkka on RE 600 h.o vm-07 ja ajettu vain 3000km!!! Korvaakohan takuu mitään..onko kokemuksia? Käyttöönotto 3.1.2007 eli rapean kuukauden on mennyt takuuajan yli. Mistä vika voi johtua? Kone lämmitettiin hyvin paikallaan ennen ajoa siinä on std-suuttimet. Ei ole aiemmin oireillut mitenkään ja nyt laakista vainaa..lievästi sanottuna syö miestä!!!
     
  2. pro x 550

    pro x 550 Indy xcr 136" 650 -22

    ainaki brantti tuli vastaan ku mulla laukes kone saman lain takuu ajan yli
     
  3. KKKP

    KKKP Well-Known Member

    Kunatten!

    Herää kysymys oliko talven ensimmäinen käyttö näillä lumilla? Kaasuttimet hapettuneet, suuttimet tukossa eli tyhjäkäynti ja pääsuutin sekä viime lumien polttoaine tankissa! Öljypumpussa ilmaa eli 2-t voitelu heikko? Huono kesäsäilytys eli paikat vähän hapettuneet ja ruosteessa sekä tiivisteet ja stefat kuivuneet? Mahdollisuuksia on niin monia, mutta avatkaa kone ja tarkastelkaa kaikin puolin järjestelmällisestil Onko moottori avattu ja tarkistettu sisältä mitä sieltä on mennyt rikki, myös kumikurkut ja kaasuttimien kiinnitys sekä stefojen kunto, oliko magneeton puolelta kotelo märkä? Polttoainelinja letkuineen tankista kaasuttimille ja polttoainepumpun kunto? Kysymyksiä riittää vaikka kuinka paljon, mutta aina on löytynyt lookinen selvitys vialle!

    Nm: kkkp, eiko hei!
     
  4. pena78

    pena78 AC 9000rr -18 ,ZX WC-Mod. ,mach-z 800-98

    Puhelu BRP:lle Rovaniemelle ja kysellä mitä tehään..?

    Aukaseeko ite vai liike ja sitä rataa mutta jossaki on nyt vika,mut missä se selvinnee aukasemalla!? ???
     
  5. antti20

    antti20 Member

    Ei ollut ensimmäinen ajokerta. Ajettu tälle talvelle jo satoja kilometrejä ja pelannut moiteeettomasti tähän asti. Voisiko vika johtua kampuran kieroudesta, mistä on kuullut puhuttavan? Kuka oikaisee näitä ja minkähän hintainen oikaisu on? Luulis että brp tulee jo maineensa vuoksi vastaan, mutta sillähän ei ole mitään väliä mitä mie luulen.. ;)
     
  6. Fiiberi

    Fiiberi Guest

    No eipä tuo minusta ainakaan enää kuulosta takuuhommilta. 3000 kilsaa ajettu, kolme vuotta vanha läjä jossa epäpuhtauksia suotimet ja kaasarin sisukset ym. täynnä.
    Vaan kysyähän kannattaa. Ei se anna jos ei otakkaan.
     
  7. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Olipa tuossa juurikin yhden oikojan kanssa puhetta.. Noiden akseleiden pitäis olla 6 satkun sisällä, mutta yksikään ei ole ollut. Viimeisimmässä heitti toinen pää 12 ja toinen 17 satkua.. Kyseinen kone on nykyisin nollilla ja kulkee perin rivakasti..

    Oikaisu ei ole kovinkaan kallista, kannattaa ehdottomasti mutta vaadi riittävän hyvää työtä en sitten..
     
  8. antti20

    antti20 Member

    No voisitko antaa sen koneistajan yhteystietoja vaikka yv:llä? Olis hyvä jos sillä on kokemusta nuista kampuroista ja tekee riittävän tarkkaaa työtä.
     
  9. Yamacatti

    Yamacatti Well-Known Member

    Soita Okun huoltokellariin..siellä onnistuu kampiakselityöt ja on varmasti tarkkaa työtä.
     
  10. Maunusjokke

    Maunusjokke Lynksi

    Oulun Moottorikoneistamo
     
  11. rApa

    rApa Well-Known Member

    VM-team, oulussa eli jäälissä oikoo ja tekkee kans nuita hommia, mulla heitti kymmenyksen ja laitettiin poikien kans kahensatikan sissään.. Hinnasta ei oo tietoa vaan soittamalla selviää ja myös tuo moottorikoneistamo tekkee priimaa, ite teettäny rosseihin kansia yms siellä..
     
  12. antti20

    antti20 Member

    Sanokaa jotka tiedätte että onko tuolla kampiakselin oikomisella mitään negatiivista vaikutusta? (esim.kestoikään oikomisesta johtuen) Voi olla tyhmä kysymys, mutta hyvä kysellä ettei tarvi katua.. ;)
     
  13. Reima

    Reima Well-Known Member

    Eiköhän ne ole enempi positiivisia vaikutuksia, jos kampura on suora.
     
  14. Kekku

    Kekku -14 ZR 6000RR

    En tiedä mistä päin oot mutta jos etelästä niin Kapan paja Lahdessa linjaa aksiloita. Pitäähän se aksila olla linjassa. Eihän siitä mun mielipiteen mielestä mitään haittaa ole jos ei tarvi vääntää akselia, vaan pyöräyttää vaan ne limput kiertokangen tapin kohalta linjaan.

    Itellä heitti melkei 2 kymppiä ja tarkastin tuloksen kun tulin kapalta ja nollaa näytti kello!
     
  15. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    En, koska kaveri vain oikoo, se ei saa prässättyä kaksipyttyisten akseleita. Se tehtiin itse. Mutta ei tuo ihmeitä vaadi, varmaan jokin lähin ehdotetuista käy hyvin.

    Ja oikomisella on vain positiivinen vaikutus. Myös tehoihin, koska moottorin osien ei tartte kierouden vuoksi elää joka akselinkierroksella.
     
  16. antti20

    antti20 Member

    No näin vähän arvelinki ettei siitä pitäis ainakaan haittaa olla. Kiitos vastauksista!
     
  17. Loogitech

    Loogitech Well-Known Member

    Pari akselia tuli oiottua joskus(0,03 heitolle).
    On taitolaji, ja käden hallinta massavasaralla lyödessä. Ja hyvä pukki mitatessa.
    Suorempi on parempi, hyöty lähinnä laakereiden kestoikä, ja tehoa ei huku em. värinöihin, vrt. puhallinvakiokilpurit.
    Ja juuri siksi, pulttikone on kielletty työkalu irrottaessa kytkintä/magneettoa :mad:..
     
  18. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Juu.. Enskasarjaa kiertää ainakin yksi kelkki jonka akseli on heittokellon tarkkuudella nollilla.. Jotkut jaksaa naputella..

    Mutta, mitä tulee pulttikoneeseen kytkimen irroituksessa (tiukan sellaisen), tuosta saisi varmaan kivan väännön aikaiseksi.. Laakerimies vs. akselinoikoja.. Laakeri kun ei kestä lyöntiä.. Tiukassa paikassa itse käytän akselin oiottavana mieluummin kuin hajotan laakerin, koska niiden vaihdon jälkeen akselin joutuu kuitenkin oikomaan.. Perussääntö kun laakereiden kanssa on, ettei isku saa koskaan mennä laakerin läpi. Lisäksi ainakin Catin koneessa kytkimen pään laakeri ei ota päittäisvoimia vaan ne ottaa keskimmäinen laakeripari, jolloin isku menee myös akselin ensimmäisen mutkan läpi.

    Toki, jos kytkin irtoaa ihan vääntämällä, niin kaikki hyvin.. Bearcatin akselissa kytkimen päässä 6 satkua heittoa suoraan pulttikoneen jäljiltä..
     
  19. antti20

    antti20 Member

    Loppu hyvin kaikki hyvin! Brp tuli vastaan takuussa joten ei joudu koko remonttia itse maksamaan.. :D Ensi viikolla pääsee jo taas ajamaan!
    Voin suositella VM-teamia muillekin..hyvä palvelu, eikä hintakaan päätä huimaa! Kampura on nyt 2 satkun sisässä..kymmenys oli heittoa. Kiitos kaikille neuvoista!
     

Suosittele tätä sivua