Kuhmon reitit 2009

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä Reissumies, 26/1/09.

  1. polle

    polle Well-Known Member

    Sitähän pitää lähteä sitten käymään ensiviikolla ristijärvellä mutkin, jos kerran reitti on ajettavassa kunnossa :)
     
  2. veltsu73

    veltsu73 650 matryx 137 2021

    tulipa eilen kaverin kanssa kierrettyä sotkamo-kuhmo-koskenmäki-soidinvaara-sotkamo.
    eipä tartte tuota lenkkiä enää kiertää,oli sen verta perseestä koskenmäen pätkä :'(
     
  3. Härde

    Härde Well-Known Member

    Normaalissa kunnossa muihin talviin nähden. Hieman kovempi vain kun ei ole tuoretta lunta.
    Onko Ristijärven haarasta Soidinvaaralle ja Sotkamoon minkä kuntosta uraa verrattuna tuohon aiempaan?
    Taisitta kuitenkin keretä tankille kaupalle?
     
  4. veltsu73

    veltsu73 650 matryx 137 2021

    no eipä ollu ainakaan lanattu,melko muhkuraista oli,mut on parempi ku tuo koskenmäki osuus.
    tankille kerettiin just klo 13 oli kyllä vähä pelkopersiissä että keretäänkö,ku "pompittiin"patikossa ;D
    no kauppias rouva oli odottelemassa kelkkaseuruetta,joka oli samalla lenkillä ku me.
    nämä jannut oli lähteny kuhmon suunnalta sotkamoon jne.
    (liekkö foorumilaisia??)
     
  5. Härde

    Härde Well-Known Member

    Eipä taija kukaan täällä kirjoitella, vaikka osa käy jutut kuulemma lukemassa. Ainakaan ei tänne baanalle kirjoittele. Taisivat olla kelkkakerhon porukat tourilla, joita oottivat siellä kaupalla. Itse aamulla arvoin lähenkö kyseisen porukan reissuun, mutta sitten päätin ajella erisuuntaan. ;D Ei toen perrään etes oisi jaksanu mountainilla niin pitkää lenkkiä kovalla ajjaa.
     
  6. veltsu73

    veltsu73 650 matryx 137 2021

    kyllä ne oli ihan pätkäkelkoilla pojat liikkeellä,lynximies näky olevan keulilla.
    kahteen kertaan kohattiin,oisko ollu 10 minsaa ku lähettiin kaupalta,ku tulivat vastaan toisen kerran. aamulla ajovat jauhovaaran suunnilla.
    ois kyllä aika miehinen suoritus mountainilla vetästä tuo rinki,vois paukutella henkseleitä sellinpaarissa,ja selostaa KUULUVALLA äänellä ;D ;D ;D
     
  7. polle

    polle Well-Known Member

    Tänään käytiin Kuhmosta Ristijärvellä mutkin. Koskenmäeltä Sotkamo - Ristinjärvi reitille oli ajettu vähemmän ja oli muutenkin huonommassa kunnossa, siitä laahtaselle vähän parempaa ja laahtaselta Ristijärvelle suht hyvää reittiä, ei lanattua mutta sellaista normi erämaa reittiä :) Täytyy sanoa että Kuhmon paras reitti on saunajärvi jyrkkä suunta, oli nimittäin vasta lanattu reitti kun eilen käytiin siellä suunnalla :D
     
  8. beezlebub

    beezlebub ac-f7

    keskiviikkona huitastiin lentiirasta koskenmäelle,kuhmoon ja juntin kautta lentiiraan takas.kylläpä oli niin järkyttävää paskaa tuo reitti lukuunottamatta kuhmon lähiympäristö mikä on tampparilla ajettu.kannattasi kuhmollaki panostaa muihinki reitteihin kuin vuokattiin menevälle uralle.pohjoseenki ku lähtee ajelemaan ni heti poro-aidan jälkeen on ihan ajettavaa reittiä mutta kuhmon puoli täyttä paskapatikkoa. vois tuota kulkijaa olla enempiki kuhmon halki jos reitit olis vähä asiallisemmassa kunnossa mutta eihän nuille nykyreiteille viiti lähteä noitumaan.ennemmin vie kelkan kärryllä jonnekki muualle ja ajelee siellä..
     
  9. Härde

    Härde Well-Known Member

    Ompa nyt urat nopeassa ja kovassa kunnossa. Pattia tosin riittää, van siitä ei valita kun heikko kuntoset. :)
    Pyörähdin Lentiiran kaupalla, enkä kyllä nähnyt missään kepityksia sinne, vaikka aiemmin joku kertoi niitten sinne olevan. Eksymään ei tosin päässyt, jälkiä kohteeseen melkoinen määrä, mutta nyt kun kevät alkaa tehdä tehtävänsä ja jäät heiketä, ei olisi haitaksi selkeämpi ajoura. Nytkin oli joku/jotkut vetäneet suorempaa linjaa Käntinsalmensillan kupeessa ja vesi oli jo kummasti noussut jälelle. Muistaakseni tuo on kaikista petollisin paikka parin niemenkärjen lisäksi koko seudulla.
     
  10. komulatu

    komulatu Well-Known Member

    Oli vissiin perjantaina kävässyt tamppari kuhmo-sotkamo välillä, siis eteläpuolen reitilla. Oli makia eilen ajella sotkamosta päin, parasta maataipale reitti missä eilen tuli ajettua. Lähettiin manamasalon likeltä oulun järveltä ja ajaltiin kuhmoon.

    Tuo kuhmo-koskenmäkipätkä on aina vähän niin ja näin kunnossa. Nytten parina vuonna tullu ajattua sitä vähän tiuhempaan tahtiin, aikalailla patikkoista on. Ensimmäiset reissut parhaita, kun kelkkoja ei vielä ole montaa mennyt, mutta silloin saattaa tulla parin ojan kanssa ongelmia. Mutaa ja muraa lentää ;D
     
  11. latukone

    latukone Member

    Härde ja Polle taitaa enemmänkin porkata tuota Koskenmäki-Lentiira, Koskenmäki-Sotkamo suuntaa, koska tietävät, että se on kunnan alueen heikoimmin hoidettu pätkä. En tiedä, tuleeko vale, mutta tampattu tai lanattu sitä ei ole kolmeen vuoteen. Urat on mitä on, vähän sellainen villinidän meininki.
    Lunta on Länsi-Kuhmossa 45-65 senttiä ja umpilumi on koko paksuudeltaan pakkasessa puristunutta rakeista höttöä, jossa ei jäisiä tai pitäviä välikerroksia juuri ole. Puolilaittomia umpiuria löytyy satoja kilometrejä esim Ristijärven suuntaan mennessä Vuosangan ampuma-alueen tiuhasta metsätieverkostosta. Eihän niitä sais ajaa, mutta onko tuo järkevämpää raiskata maastoa tykistöllä tai motoarmeijalla.
     
  12. Härde

    Härde Well-Known Member

    Koskenmäki -Sotkamo on jo huomattavasti parempi mielestäni, kun vaikka sinne Lentiiraan päin. Pahin on Koskenmäeltä Kuhmoon, suurimmalta osalta ei kelkkaa leveämpi ura, eikä levittämään pysty risukon ja yleisen kapeuden takia. Saas nähä korjaavatko koskaan nuita uria. Kuhmo-Lieksanraja väli ensikesän suunnitelmissa kunnostaa ja sitten seuraavaksi Suomussalmelle päin. Niin ainakin lehdessä taisi lukea.
    Eihän ne sinällään pahoja olisi missään ympäri Kuhmoa, mutta tämän talven lumisateet on ollet niin vähäisiä, että urat ennättäneet mennä kovaksi. Viime talvena oli ilo aina lauantai aamuna korkata pehmyt reitti viikon sateitten jälkeen.  :)
     
  13. komulatu

    komulatu Well-Known Member

    Oikeassa olet, kyllä tuo Kuhmo-Koskenmäki pätkä tuntui viimetalvella pehmeämmältä kuin nyttemmin... Ja eipä siellä oikein kehtaa iwo-linjalla ajella reitin sivussakaan, kun tuo lumi on nytten tuommosta, ja lumen alta saattaapi paljastuva vaikka sun mitä...sitten kun/jos hanget tulloo, niin parempi ajaa kelkkauran vierestä, kunhan pysyy vain sillä linjan alueella. Varsinkin jos reitin pinta vielä tuosta kovettuu...
     
  14. Härde

    Härde Well-Known Member

    Ei ollu paljon pehmentyny urat alkuviikon sateista. Kuhmo-Sotkamo väli on vielä kohtuullisessa ajokunnossa, paraneisi kyllä lanalla loppu kaudeksi huippu kuntoon. Kai sitä vielä Vappuun asti kelejä riittää tällämenolla.
    Ivo-linja melkoisen kehnossa kunnossa. Ei ole tainnut olla ainakaan kolmeen aiempaan talveen ikinä nuin kapea ja pahoilla montuilla.

    Taitaapa minulla mennä loppu kausi järvillä ajellessa ja ahvenia etsiessä, sen verran jo hirvittää lähteä urille särkemään kelkkoja kesää vasten.
     
  15. 700efi

    700efi joku lossi

    mites kuhmon reitit? viikonlopuksi luvannut sinne oikein lumipurkua ;D

    tässä joku kuva parinvuoden takaa keväisestä kuhmon reissusta. otettu muistaakseni lentiira-moisiovaara väliltä. kyllä harmitti kun joutu kokopäivän ajamaan suurimmaksi osaksi koskematonta baanaa 8)

    [​IMG]


    [​IMG]
     
  16. TTM

    TTM Well-Known Member

    Vs: Kuhmon reitit 2009

    Muistaakseni viime talvena oli juttua kainuunsanomissa kuhmon reitistön kunnostuksesta, miten asia on? Onko reitistöä parannettu, vai söikö täloustaantuma tämänkin urakan ja jo myönnetyn avustuksen?
     
  17. mxz440x

    mxz440x Well-Known Member

    Vs: Kuhmon reitit 2009

    On niitä kunnostettu. Muistaakseni lieksan suunnasta aloitettu. Homma on 5 vuotinen joten ei ne kaikki kerralla tule.
     
  18. Jerk

    Jerk 800 xr -04 & iq rr

    Vs: Kuhmon reitit 2009

    Tänään kävin reittiä kattomassa itä-kuhmossa. Siellä on todellakin pantu tuulemaan asian suhteen. Pelottavan näköistä baanaa ovat sinne tehneet. Yli 5 metriä leveää tasaista uraa, josta poistettu kaikki kivet ja kannot. Ei noille reiteille ole enää mitään asiaa alle 1000cc kelkalla.
     
  19. beezlebub

    beezlebub ac-f7

    Vs: Kuhmon reitit 2009

    minne tämmöstä paanaa on touhuttu?
     
  20. Jerk

    Jerk 800 xr -04 & iq rr

    Vs: Kuhmon reitit 2009

    saunajärven itä puolella kävin reittiä kattomassa.
     

Suosittele tätä sivua