Isoprofiilisempi matto safarissa

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä willson, 5/3/09.

  1. willson

    willson Well-Known Member

    Kysyn teiltä kokeneilta yhtä mielipidettä. Onko teidän mielestä noloa, jos laittaa safariin 30-38mm maton? Poikkeaako maton painot millään tavalla? Onko olemassa kevyitä versioita?
     
  2. nakasaki

    nakasaki Active Member

    Korkea harkkonen matto syö kelkasta paljon tehoa / kulkuja. Mutta pysähtyy paremmin ja kääntyy kankeammin kuin matala harkkonen.
     
  3. willson

    willson Well-Known Member

    Aijaa. Vai sillä tavalla. Kiitti sulle. Jos jollakin on lisättävää niin sanokaa pois.
     
  4. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Mikä kone safarissa on.. Paljonko tehoja, kun ei tiedä härvelistä, on vaikea sanoa mitään..
     
  5. hartti

    hartti ockelbo poro

    joo mutta lisää myös pitoja. riippuu tieten kuinka karhean maton laittaa ::)
     
  6. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Safarissa kyllä 30mm harja pitäisi pyöriä vielä ihan hyvin. Toisaalta jos et aja umpista, 25mm riittää varmasti tehon puolesta? 38mm on jo sen verran korkea että voi olla raskas pyörittää raskaassa kelissä. Eli kysymys kuuluu, mitä teet kelkalla pääosin? Pilkkikelkkailuun ja reitille 20-30mm riittää varmasti aivan hyvin, turha sinne mitään 38:a sillon on laittaa. Jos taas ajat vain umpista, 38mm voisi olla perusteltu, mutta silloin välityksiäkin kannattaa ehkä jo lyhentää. Mutta jos oikeasti umpisessa tuolla haluaa päästä niin jatkettava se silloin on, pelkkä korkea harjaisempi tela ei tee ihmeitä.
     
  7. willson

    willson Well-Known Member

    Juu siinä on tuo 377 rotaxin ilmakone. No siis mielipiteitä kysyn ja kelkkaa käyttäisin jäällä ja reiteillä. Ajattelin siksi isompaa mattoa, kun voisi parantaa ummella ajoa.
     
  8. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Jotta siitä korkeasta harjasta olisi hyötyä, pitäisi kelkassakin olla potkua että se jaksaa heittää sitä lunta. Meidän -06 safarilla on ajettu nyt n.11tkm, pääosin pehmeällä jäljellä tai umpisessa, kelkassa vakio 345x38x2,5 matto. Jos pidät maton pituuden vakiona, 30mm harja vois olla optimi? Mutta kannattaa harkita jatkamista, esim. 384 tai 396 pitkä matto siihen niin alkaa pääsemään.

    Esim. http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?topic=38537.0

    Siinä olis jatkot myynnissä, jolla saisit jatkettua alustaa 345->384.

    Tuossa safarissa jää niin paljon tilaa sinne tavaratelineen alle, ettei sinun tarvitse tuskin edes tunnelia jatkaa vaikka jatkaisit kelkan.
     
  9. willson

    willson Well-Known Member

    Vai teillä -06 vm. Mua juuri kiehtoo tuo viimeinen malli. Osaisitko sanoa miten tuo jatkaminen tapahtuu? Miun veikkaus on, et joku jatkopala laitetaan sinne ihan perälle tai jotain sinne päin. Kiitoksia muutenkin teille kaikille vastauksista. Jos on vielä jotain mielessä niin kertokka kaikin mokomin ;D
     
  10. Deippa

    Deippa Yamaha Phazer FX -07

    Lehtimäen luettelosta ko kattelet (esim. s.20) niin alkaa avautua jatkaminen: http://www.teolehtimaki.fi/files/Netti%202009.pdf
     
  11. julli

    julli rmk

    isännällä 360 lyntsissa (377 rotax) on pitkä 44mm harpulla oleva matto...ei paljoa potki tyhjää umpisessa mutta kyllä kait se kulkee aivan hyvin, ainakin saman kuin 377 forest fox vakia matolla. huippunopeus on jotain 60kmh...
     

Suosittele tätä sivua