Äkäslompolojärven kelkkailukielto

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä arisal, 21/2/09.

  1. Aihki

    Aihki MM700,EX570,EX570II,BR250,PZ480

    Näinhän se on, kunta on kyllä yrittäny pittää reitin järvelä mutta minkäs se voipii ko valtio kieltää. Luulin kyllä että tuo Kuertunturin reitti tulis sen tilale mutta näköhjään seki on sitte onnistuttu pillaahmaan. Pahalta näyttää kyllä turistin kannalta. Ja sen verran kyllä ymmärrän vatustajia, että valitettavan monesti kelkoila revitethään kaasu pohjassa välittämättä muista liikkujista ja nopeusrajoituksista. Tuskinpa se järvelä ajaminen reittiä pitkin vaikka 40km/h olis kethään oikeasti haitannu (paitsi niitä jotka suuttuu jo kelkan kuvasta lehessä),  mutta kuinka moni sielä sitte niitä rajotuksia tottelis ja ajais ihmisten laila. Tuntuu, että monet ihmiset on niitä euroopan omistajia, että ko kerran on tänne asti tultu niin saapii sen viikon ajan tehjä ja ajella miten huvittaa, aivan sama jos siitä joilekki muile joskus myöhemmin tullee tämmösiä kieltoja jne. Tämä ei sitte ollu turistien haukkumista, näitä esson pihala pyörittäjiä taitaa löytyä joka kylästä. Eli muutamat ihmiset pillaa muitten kelkkailijoitten maihneen.
    Ja se maine ei välttämättä ole yhtään paranemassa lompolossa, ko nyt kevyen liikentheen väylilä ajaminen lissääntyy entisestään.
    Mutta kyllä se on hiihtäjissäki vikkaa, tuttu oli mettähallituksen hommissa lompolossa ja ajo puita laavuile kelkala, niin eikhään vain alkanu hiihtäjä oikein sauvala huitomhaan ko kelkala ajo siittä vierestä huoltoreittiä pitkin, eikä varmasti kaasu pohjassa. Tosihaan, milläkhään net luulevat niitten laavujen huollon pellaavan?
    Ja onhan tuo vähän ilkeä lukea näin kuntalaisena, että Lompolo boikothiin, vaikka kyllä sen ymmärränki, mutta samala sitte koko Ylläs boikothiin, eikö se ole vähän liikaa. Pirun hyvä paikkahan se on kelkkailla nuin muuten, tänä vuona on ilmeisesti reitikki kunnossa ko urakoitsija vaihtu ja maisemat on komeat.
    Olipa vakavaa tekstiä, laitama pari hymiötä lopuksi niin helpottaa  ;D ;D
     
  2. Stinky

    Stinky 2016 M8000 Hardcore 162

    No eikö se puukuski kysyny..? Eikai tuollaisessa tilanteessa VOI ajaa pysähtymättä ohi!?
     
  3. Aihki

    Aihki MM700,EX570,EX570II,BR250,PZ480

    No sehän saattas turisti vaikka suuttua ja kertoa 100 kaverille että älkää menkö Ylläkselle, sielä kelkkailijat vittuilee hiihtäjille  ;D
     
  4. Halukas

    Halukas Member

    Levillä ovat varmaan mielissään...Jotenkin tuo kelkkailu ollut aina Ylläksen alueella vaikeampaa, kuin naapuripitäjässä, näin ihan mututuntumalla...Itse menossa just tuon järvenrannalle lomaileen viikonloppuna, tuskin ehin kelkkaileen ku pitää jälkikasvua opettaa hiihtään ja laskeemaan. Järvellä voidaan käydä harjoittelemassa myös oikeaoppista sauvalla kelkkailijoiden sohimista ja päälle kunnon solvaamista ;D

    Fakta on kuitenkin, että suurin osa ULKOMAALAISTEN matkailijoiden Lappiin jättämistä euroista on tavalla tai toisella hyvinkin paljon kytköksissä kelkkailuun...On retkiä porofarmeille tai huskypuistoon jne...
     
  5. bootsi

    bootsi Well-Known Member

    Oli tänään maininta LapinKansa:n yleisön textaripalstalla.
     
  6. EduX

    EduX 146" 9R

    Tuli tossa mieleen että se joka tuon nettiadressin on aloittanut niin vois hieman ottaa asioista selvää ennenkun kirjottaa.. Adressissa perätään tasa-arvoa kelkkailijoille ja moottoriveneilijöille. Asiahan on niin, että perämoottorin käyttö järvellä on ollut kiellettyä jo vuosia, joten nyt tuo tasa-arvo on nimenomaan saavutettu ::) Antaa hieman hataran kuvan noista perusteluista jos ei oteta asioista selvää.. :-\

    Ja Poliisin mukaan reitin päästä saa ajaa Jounin kaupalle tankille Sivulantietä, että sillä välillä ei tarvii pelätä mitään.. muutako hiihtäjiä....

    Mutta tosiaan nimiä adressiin ja vikkelään!
     
  7. terace

    terace Well-Known Member


    Adressia muokattu... otan aina "hieman" selvää ja oon soitellu kolarin elinkeinojohtajalle ennen adressin tekemistä.
    tämän puheista tuli sitte tuommonen käsitys ja nyt se on korjattu.
     
  8. EduX

    EduX 146" 9R

    Joo hyvä :) Paikallisessa lehdessä vaan oli maininta tosta adressista ja siinä päätoimittaja kirjoitti, että "perustelut ovat hieman heikoissa kantimissa"
    Mutta hyvä et korjasit :)
     
  9. Motopete

    Motopete Well-Known Member

    Täytyy sanoa, että mikäli tuohon adressiin ei saada edes 200 nimeä täyteen niin tuo koko adressi on yhtä tyhjän kanssa. Ovatko kelkkafoorumin käyttäjät tosiaan näin välinpitämättömiä? ???

    Nyt kun tuolle adressille on saatu julkisuuttakin, niin viimeistään tässä vaiheessa pitäis alkaa allekirjoituksia ilmestymään.

    Laitoin tuon adressin Facebook-tunnukselleni ilmoitukseksi, tehkää muut samoin. Se on kaiken lisäksi niin helppo laittaa, kun alareunasta löytyy sitä varten linkki.

    Threadin aloittaja vois muokata otsikkoon esim. että nimiä adressiin tms...
     
  10. Hra XC

    Hra XC Well-Known Member

  11. Motopete

    Motopete Well-Known Member

    Tämä on oikeasti melko säälittävää... ;D

    Eikö kelkkalehen foorumilta saada sen vertaa yhteisrintamaa aikaseksi että yhteen nettiadressiin saatas nimiä enemmän kuin 221.... ;D
     
  12. stirred

    stirred Well-Known Member

    Pistin nimeni adressiin jo ajat sitten, mutta en sen takia että olen kelkkailija vaan siksi kun Äkäslompolon kelkkakielot on vastoin periaatteitani. Yleensäkkin olen sitä mieltä että hyvin monta asiaa josta aiheutuvat haitat ovat kohtuullisen pieniä, kielletään pelkästä kieltämisen ilosta tai joidenkin ihmisten ahdamielisyyden takia. Mutta on oikein ettei jokaiseen tarjolla olevaan adressiin panna nimeä ilman että olis adressin kanssa samaa mieltä. Silloin kun allekirjoitetaan jotakin, niin sitoudutaan siihen asiaan, vaikka vain kannattamalla mielipidettä. Jos adressi allekirjoitetaan kevein perustein, niin se syö niiden merkitystä ja painoarvoa. Eli voidaan kai olettaa että suurin osa noista allekirjoittaneista on oikeasti kiellon vastustajia, ei pelkästään allekirjoittajia, ja se antaa noille hyvin suuren merkityksen.
     
  13. Motopete

    Motopete Well-Known Member

    No tottakai, sen vuoksihan noihin adresseihin nimi laitetaan että ollaan jotain vastaan... Pitääkö tää nyt sitte ymmärtää että kelkkafoorumilla pyörivistä tyypeistä vain rapiat 200 on tota kieltoa vastaan? :eek:

    Vielä huolestuttavampaa :eek:
     
  14. BigDaadyJ

    BigDaadyJ F6 -07 / Z1 -07 / 800 Assault -11

    no jos 200 foorumilaista avaa linkin 15kertaa niin on luku kertoja jo 3000... tätä topikkia on tuskin lukenut 3000 foorumilaista. ::)
     
  15. Motopete

    Motopete Well-Known Member

    No ei tietenkään, ja siitähän se luku tullee...
    Jäseniä foorumilla näky olevan melkein 7700... Onko tuossa määrästä 7500 nukkuvaa jäsentä? ;D
     
  16. Stinky

    Stinky 2016 M8000 Hardcore 162

    Nii-in, 7700 jäsentä, joista 4700 on kirjoittanut vähintään yhden viestin ja yli 50 viestiä kirjoittaneita löytyy vain vajaa 1000...


    Sanoppa muuta!
    Kielletään kelkkailu paikassa X, "hyvin" tuloksin ja huomataan, että samahan se on pistää totaalikielto kelkkailulle koko maassa, niin päästään pärisevistä "turhakkeista" lopullisesti! Helppoa. Ei minkäänlaista vastarintaa!

    Hyi helevetti! Pelkkä ajatus moisesta puistattaa! :mad:
     
  17. Warrior

    Warrior Nytro 144"

    Nyt viikko oltu Levillä eikä kiusallakaan käyty Äkäslompolossa ;D
     
  18. Toni__92

    Toni__92 Lynx rave 670, Forest Fox -96, Lynx 300

    http://www.adressit.com/kelkkailijoiden_boikotti_akaslompolon_alueella


    <pistämä vielä tähän  näkösälle.

    Huom hox




    jos yhtään kiinnostaa nämä meijän päättäjien tekemiset ja se pistää vielä vituttamaan niin tuonne vain nimi niin saahaan jotaki ees tehtyä eikä sitte mietitä sormi suussa änkyrä päissään huutean v***ua ja ***tanaa ko ei saa ajjaa ees omala takapihala :mad:[/font]
     
  19. Wiener

    Wiener Polle 440

    Olihan tämä kelkkailijoiden boikotti-adressi sentään saanut palstatilaa tuosta Lapin kansasta.
    Kais sekin nyt on jotain?
     
  20. miqwe

    miqwe Xtrim ´14 pro-ACE

    Laitoinpa nimeni.  Vaikken kyseisellä seudulla ole kelkkailut ainakaan vielä, niin pakkohan se on periaatteen takia pitää kelkkailijoiden/saman lajin harrastajien puolta.
     

Suosittele tätä sivua