Lynx-doo MachZummit 500

Keskustelun 'Projektit' on aloittanut käyttäjä joge, 12/10/08.

  1. joge

    joge Well-Known Member

    Jo nyt alkaa olleen jo sillä rajalla että joka paikka on käyty läpi. Ne paikat mitkä on käymättä oireeleekin vielä vähän jotain vikoja, kohta nekin käyty läpi.

    Ihan jotenki melkeen kohtalaisesti alkaa toimimaanki että jospa se tästä ois HYVÄ huhti-toukokuun kevätkeleillä..

    Räppäsinpä pari kuvaaki ko sattu olemaan vähän päivännäköä. Ei se mikään kaunotar ole, mutta josko se asiansa ajais.
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    Verrokkia joka ei ihan ole tässä koskematon, tämän kuvanotto hetkellä olin jo kerenny vaihtaa tangon ja korottaa penkkiä.
    [​IMG]
     
  2. Tasala

    Tasala Sidewinder MTX 153" Maptune stage 4

    Tuostahan tuli ihan jämyn näkönen! Paljon paremman näköinen tuolla valomaskilla ja tuulilasilla mitä entinen :)
     
  3. Stick

    Stick Guest

    Ihan näppärän näköinen vehje :p
     
  4. joge

    joge Well-Known Member

    Jaajoo, onhan sitä tullu värkättyä, muttenole jaksanu tänne niitä päivitellä.

    Ajoa ei ole periatteesa tullut yhtään. Koko talven ajot ehkä n.150km..
    Sitäkin enemmän on tullut asennettua ja pajotettua ja roplattua ja korjattua jo kerran korjattua.. Nakertaa suunnattomasti!

    NYT jos se taas kaheksan tunnin tallisulkeisten jälkeen pelais ees vähän! Viimeksi lahosi 20km kotipihalta, tarkotus oli n.200 km ajaa.
    Ne viat on korjattu ja uusia vikoja löydetty ja korjattu.
    Tärkeimmät muutokset jotka voi ehkä johonkin vaikuttaakkin ovat iskunvaimentimien vaihto kunnollisempiin. Nyt alla jostaa ST Lynxistä lähtösin olevat kepukat. On paremmat!
    Suksetki vaihoin oikeiksi ja paremmiksi.

    Suurinta mielipahaa on aiheuttanut voimansiirto. Ei pelaa ei sitten mitenkään! Remmit pykii paskaksi ja ei toimi niinko pitäs. Nyt on taas sen asian tiimoilta tämä päivä sääjetty että josko se nyt...

    Pieni viikon tauko tulee nyt pajottamiseen ku nuo perhanan ylioppimis kokeetki puskee päälle armotta.
     
  5. joge

    joge Well-Known Member

    Laitetaan nyt kuvaki ku muutoksia tullu.
    Täydessä taisteluvarustuksessa:
    [​IMG]

    Tela on kyllä jo vaihdon rajalla.. kovalla jäljellä saa takanatulijat varoa lentäviä kumipalasia.

    Myykää joku tela tähän! Mieli sen verran muuttunut että tenolainen ei olekkaan se mun juttu vaan LYHENNYS projekti olis tarkotus tehä.
    365-385 ois varmaan aika passeli.
     
  6. joge

    joge Well-Known Member

    Ongelmia ongelman perään..
    Taas ku sain kelkan siihen malliin että tohti käydä laukottamssa pitkin kairoja 100km niin uusia isoja vikoja löytyy.

    Edellinen korjaushan oli siihen vikaan kun remmejä meni niinku uusissa skiidoissa konsanaan. Ku otti silmän kätteen ja katto niin konehan muljusi petikumeista vallan mahottomasti. Siis kahesta raidetangon päästä kyhäsin veto tuen moottorille starttimoottorin kiinnityspaikkoihin(kuvan voisin laittaa). Jo on nyt kone tönkissä ja remmiki vissiin alko kestämään.

    Nyt sitte ihan testi mielessä ostin Yampalta IBC:n kytkimen ku itellä oli polariksen ajoilta semmosesta pelkkää hyvää sanottavaa. Kytkimen vaihdon yhteydessä huomasin, että kytkimen puolen kampiakselin stefasta pukannu vassua vähä ulos. Eikö tuo meinaa, että kiireenvilkkaa kone pöydälle ja uusi laakeri ja rasvat vai KÖ??
     
  7. chip

    chip Lynx


    Taitaa olla vakiovika noissa 493:ssa että pukkaa vassua ulos? Kokemusta itsellä parista koneesta jotka pukkas pihalle mutta kun asiaa selvittelin niin taisi olla melko yleistä.
     
  8. Hippo

    Hippo Well-Known Member

    Ilmotteleppa Joge jos meinaat aukassa sen koneen, tilataan puoliksi semmonen isompi tuubi sitä kampuravaseliinia.
     
  9. Yamppa

    Yamppa Assault 800 &1050

    Ei sinänsä ehkä oo kovin vakavaa viakka on vähän vuotanutkin, mutta jos ei oo karmeita poltteita ajamaan niin ite ainaki vaihtaisin stefat siihen. Sehän on illan homma kun asiakseen ottaa. Samalla näkee onko kaikki alakerrassa kunnossa. Ilmottelehan sitte miten se kytkin pelaa kun pääset testaamaan.

    Iso tuubi maksaa noin 70e ainakin Jyväskylässä, mites muualla? On kyllä riittoisaa eli tuollahan kasaa monta konetta. Rotaxin omistajallahan monasti menee kyllä tuubillinen vuodessa jo perushuoltoihin.
     
  10. joge

    joge Well-Known Member

    OK.

    Taidan käyttää alakerran auki ihan vaan varmuuden varalta. Ja Hippo, pistä vaan tilaus vetämään. Sovitaan asiasta tarkemmin privaatisti :)

    Testasin minä tuota kytkintä jo sen verran, että omaan käyttöön paremmin passaava tuommonen 'mettä' kytkin. Ottaa mukavan pehmeästi alhaalta kiinni, eikä ruopase heti varvikkoon asti ummellakaan. Kuitenkin yläkiekoillaki löytyy vielä mukavasti voimaa ja persdynolla kierrosherkkyyttä olisi voinut tulla hiukan lisää(reippasti vähemmän painoa kampuran päässä nyt).
    TRA:n lautasten halkaisia on vaan hiukan isompi kuin tuossa IBC:ssä, mutta ei taida vaikuttaa mihinkään.
     
  11. joge

    joge Well-Known Member

    Pistäkääpä nyt pikasesti ohjeet tuorevoitelun poistamiseksi. Ei riitä enää pinna rassata tuon öljypumpun kanssa. Merkit on kohakkain, mutta tankillisella imasee melkeen öljypöntönki tyhjäksi :eek: Tulpat on karstassa ja savuverho on kunnioitettava liikkeelle lähtiessä.

    Oma käsitys: Säiliö pois, pumppu pois(peltilätkä pumpun paikalle), alakertaan menevät pikkuletkut tukkoon ja sitten joku pikkusäiliö siihen letkun päähän joka menee öljysäiliön yläosaan. Menikö lähelle? Onko jollain kuvaa siitä pikkusäiliöstä? Ja miten nuo on pelannu seosbensalla, onko tuosta jotain haittaa koneelle?
     
  12. Yamppa

    Yamppa Assault 800 &1050

    Homma menee juuri noin. Itse olen seosbensan vankka kannattaja. Jos ei haittaa se öljyn sekoittaminen niin näkisin pelkästään hyviä puolia asiassa.
     
  13. TeHo

    TeHo #13 2015 ZR 6000 R

    En tiedä miten tässä tapauksessa on mutta. Itse kun poistin kattilan f5 koneest tuon öljypumpun niin eihän se öljy- ja vesipumpun akseli saanut enään mitään kautta voitelu ja kesti ehkä joku 30km. Kannattaa eka varmistaa että sinne akselille tosiaan menee jotain kautta sitä polttoaineseosta.
     
  14. joge

    joge Well-Known Member

    Niin, mutta eikö juuri tuon akselin voittelun takia laiteta sellaine joku pikku öljypurkki josta menee pakkosyöttönä öljyä tuonne keskiakselille ja -laakerille? Näin ite ainakin tajusin.
     
  15. TeHo

    TeHo #13 2015 ZR 6000 R

    Meni multa sitten ohi toi suunitelma. No tärkeitä että jostain saa öljyä. Tuleeko se öljy sitten ihan omalla painollaan sieltä säiliöstä ja millä konstilla sen määrää hallitaan? Paljoahan sinne akselille ei varmasti tartte öljyä syöttää.
     
  16. joge

    joge Well-Known Member

    Tästä mulla ei ole mitään hajua ja siksi tulinkin nyt kyselemään vähän, että miten tuo käytännössä toimii.

    Esim. Remixin foksissa oli tollanen ihan pikku säiliö, niinkö joku lääkepurkki..
    Pitääkö siihen olla lisäämässä öljyä vähänväliä? Entä sitten ku tuossa vakio öljysäiliössä on tuo letkun paikka, johon nyt pitäs se pikku pönikkä laittaa, ihan yläosassa sitä säiliötä ja siitä ei mee mitään letkua öljylle asti, harvoin öljysäiliö niin täynnä että yltää tuonne letkulle asti. Eli miten päin se öljy siellä huilaa? ???

    Ja ku tuon pikkuastian laittaa nii pitääkö se olla samallailla se letku ettei osu öljyyn? Taas vakoilin Forestapoksia ja siinä näky olevan purkin pohjassa letku joka meni alakertaan.

    APUA.
     
  17. Yamppa

    Yamppa Assault 800 &1050

    Se akselihan om molemmin puolin stefoilla eristetty. eli sehän on öljykylvyssä koko aika. Se purkki on vain sitä varten, että jos jostain pikkusen tihkuu sieltä pois niin saa korvaavaa tilalle. Juuri tolleen pikkupurkillahan se on toteutettu 440:ssäkin. Toimii hyvin, ei oo ongelmia.
     
  18. joge

    joge Well-Known Member

    Kiitos.

    Nyt selkeytti paljon, tai oikeestan sain jo ite selville aika hyvin ku kattelin räjäytyskuvia ja purkasin tuon öljypumpun.
     
  19. TeroK

    TeroK Snouros

    oikeasti asioista tietävät sanovat että laittaa 500km välein sen öljysäiliön ihan täyteen niin se saa voitelua se akseli
     
  20. joge

    joge Well-Known Member

    Joo'o, nyt toimii moitteetta ja ei ole koko tienoo sinisessä savussa jos kaasua painasee.

    N.100 km tuli putkeen turrattua ja tämä peli perhana TOIMI koko reissun(eka kerta näille lumille) :eek: Ihmeitten aika ei ole ohi ko mieki saan jotain toimivaa aikaan.

    Pikkusen tosiaan näyttää vajuvan öljy tuosta purkista, voipi olla syynä tosin täyssynteettinen öljy ku muuta ei löytyny. Tuohon passaa varmana joku jäykempiki.
     

Suosittele tätä sivua