Polle leipoo kiinni toistuvasti

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä hifilux, 15/3/09.

  1. hifilux

    hifilux Well-Known Member

    Pitää kysyä täältä vinkkejä kun alkaa itseltä loppua ideat. Eli kelkkana nestejäähdytteinen 500 Polaris vuodelta -96 ja se on nyt lyhyellä aikavälillä leikannut kiinni kolmesti. Joka kerralla toinen mäntä on sulanut pakopuolelta niin, että renkaat ovat palaneet kiinni mäntään ja puristukset hävinneet. Öljyä tuntuu kuluttavan normaalisti, seos noin 3% luokkaa ja molemmat männät ja kampikammiot ovat olleet öljyisiä konetta purkaessa eli voitelun uskoisin toimivan normaalisti. Sytytystulpat on samat mitä ohjekirjassa (lämpöarvo 8 ), kaasuttimet on vakiot, samoin suuttimet ja neulat oli nyt viimeisellä kiinnileikkautumisella toiseksi ylimmässä asennossa ja aikaisemmin pari pykälää laihemmalla. Nostettujen neulojen ansiosta kelkka kävi jo osakaasulla vähän röpöttämällä. Seosruuvit ovat olleet yhden kierroksen verran auki kuten ohjekirjassa sanotaan.

    Oireina on ollut neulojen nostamisen jälkeen, että kone jää kovemmilla kierroksilla ajon jälkeen vähäksi aikaa pyörimään noin 3000 kierroksella ja vasta vähän ajan päästä pudottaa kierrokset normaaliin 1500:aan. Tuota ei ilmennyt kun neulat olivat pari pykälää laihemmalla, että johtuneeko korkeat kierrokset vain neuloista? Kiinnileikkautumisen jälkeen kiinnileikkautuneen männän palotila on ollut aina harmaa ja miltei täysin karsaton, mikä viittaisi että toinen pytty käy laihalla. Kaasuttimet olen putsannut jokaisen leikkautumisen jälkeen, eikä niissä ole ollut yhtään epäpuhtauksia. Imuvuodot on pois suljettu, koska imukurkut ovat täysin uuden veroiset, tiivistepinnat suorat ja sylinterin ja imukurkun välit olen tiivistänyt varmuudeksi myös silikonilla. Jäähdytysjärjestelmä on myös ilmattu remonttien yhteydessä todella perusteellisesti kelkan keula ylhäällä konetta välillä pyörittäen ja välillä nestettä lisäten.

    Rahallinen menetys ei toistaiseksi ole ollut mahdoton kun 3 mäntää on mennyt, mutta ketuttaa avata konetta toistuvasti. Mikä ihme voi vetää toisen pytyn seokset laihalle? Herää myös ajatus, että voiko vuotava kannentiiviste ja sen myötä jäähdytysneste palotilassa tehdä tuhoja? Kun ilmanputsarista on löytynyt joka kerta jäähdytysnestettä kiinni leipomisen jälkeen, eikä se sinne mielestäni mene muuten kuin kaasuttimen läpi. Entä miten voi todeta, onko kampiakselin stefat vuotaneet?  ???
     
  2. Yamppa

    Yamppa Assault 800 &1050

    Kampiakselin stefojen vuotoa on vähän hankala sanoa silmämääräisesti. Jos kone on käyntikunnossa niin suihkimalla starttipilottia stefojen juureen selviää vuotaako. Jos kierrokset nousee niin vuotaa. Suosittelisin kuitenkin stefojen vaihtoa varmuuden vuoksi.
     
  3. Toni__92

    Toni__92 Lynx rave 670, Forest Fox -96, Lynx 300

    Vuotavan stefasn tunnistat siitä että sen ympärillä on öljyä tai muuta märstää.


    Jostaki sen nesteen on ollu sinne pakko päästä ja se olis löettävä?
     
  4. Shape

    Shape Nettikelkkailija

    Kyllä tota Yampan keinoa kokeilisin, sillä ei se stefa aina välttämättä ulospäin vuoda.
     
  5. kölökki

    kölökki Well-Known Member

    Onko männänpää muuten ehjä että eihän ole minkäänlaisia rakkuloita siinä päällä
    Kyllähän toi muuten vaikuttais että käy laihalla , onhan suuttimet oikean kokoiset
     
  6. hifilux

    hifilux Well-Known Member

    Vähän hankala stefoja enää testata starttispraylla kun kone on levällään. Tänään purin konetta niin pitkälti kun sain. Kytkintä en vielä saanut irti, joten pitää käydä kyselemässä siihen ulosvetopulttia. Ei lämpöä antamalla, moskalla ja isoilla meisseleillä kampeamalla lähtenyt.
     
  7. Yamppa

    Yamppa Assault 800 &1050

    Ei niitä tosiaan testata voi. Helpoimmalla pääset kun vaihat ne jokatapauksessa. Kannattaisi muutenki vaihtaa yleensä männänvaihdon yhteydessä, varmaan monta konetta ois säästyny jos näin ois tehty.
     
  8. JuZe

    JuZe Well-Known Member

    Kannattaa ton käsittelyn jälkeen olla ehkä vähä varovainen sen kytkimen kans,kuitenkaa oo ku alumiinia koko kasa ja voip murtua hereästi?
     
  9. hifilux

    hifilux Well-Known Member

    No ei sitä niin väkivaltaisesti kohdeltu kuin tuosta kirjoituksesta voisi ehkä olettaa, järki oli kyllä mukana ;D

    Ei ollut vetopulttia paikallisessa Haista Sinä Pitkänen merkkiliikkeessä kun kävin kysymässä. Enpä kyllä odottanutkaan että olisi ollut kun ei niillä mitään ole ikinä ollut mitä olisin tarvinnut menopelistä riippumatta. No kuitenkin Puijon Pultista löytyi sopiva 3/4 tuuman pultti ja siihen sitten rautatanko jatkoksi, jonka saa pultin ja kampuran pään väliin. Vaan kyllä pitää olla kytkimen tiukassa kun tuollainen 10 millin umpirautatanko antautui pultin alla ja kytkin vaan pysyy kiinni. No harjoitukset jatkuu huomenna kun saadaan siihen paksumpaa rautaa, lämpöä ja pulttikone kehiin ;D
     
  10. kölökki

    kölökki Well-Known Member

    Pulttiin kierreteippii ja reikään öljyä niin jopa irtoaa.
    Tai käytä konetta SOKKA MOTORS:ssa
     
  11. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    10mm:n tanko antautuu varmasti.. Pitäis olla reippaasti lujempaa tavaraa. Öljy ei mene mutkalle, käytä sitä. Öljyn kanssa vaan hitusen varovainen, jos sinne jää ilmaa, niin se osaa loikata pitkällekkin..
     
  12. tek

    tek Lynx RE E-Tec -15

    Tuolla öljykonstilla irtoaa varmasti. Kannattaa vähän kiriä ja odotella välillä. Itellä meinas lentää koko setti lattialle.
     
  13. hifilux

    hifilux Well-Known Member

    Kytkin on nyt irti, vaati 5mm paksumman rautatapin siihen pultin perään. Kampuran stefat oli vähän väljähkön oloiset, muttei nyt ihan mitkään horotkaan vielä. Ja ihan hyvä että otin nyt lohkot auki, kun männän paloja oli päässyt viimeisessä rytäkässä öljypumpun rattaisiin, ei onneksi ollut vielä rattaita särkenyt. Sitten odotellaankin uusia osia... ::)
     
  14. Lynxpoika

    Lynxpoika Lynx xr 500, Crossfire 6, 07 M8

    Joko olet löytänyt vian ja saanut pollen pelaamaan? rovaniemellä olis yks samanlainen tapaus ja ei olla vielä löydetty vikaa. kokeiltiin starttipilottia joka paikkaan ja ei reakoinu mitenkään.ollaan vaihdettu wisekon männät sama tulos eli leikkas 200 km jälkeen kiinni
     
  15. Rave 600cc

    Rave 600cc Arctic Cat ZR 600 efi

    Tolla starttipilotilla ei välttämättä edes aina huomaa stefojen vuotoa. Kannattaa imukurkut myös tarkistaa vuotojen varalta.
     
  16. hifilux

    hifilux Well-Known Member

    Vähän osien saatavuuden kanssa ollut ongelmia, mutta alustavasti näyttäisi että pääsiäiseksi voisi saada koneen nippuun. Nyt siihen tulee sitten uudet laakerit, stefat, tiivisteet ja männät. Ajattelin myös tuon pakokaasumittarin lyödä kiinni samalla kun sellaisen vast'ikään hankin ja käyttää vielä kannen irti kun olen jonkun matkaa ajanut. Pientä hätävarjelun liioittelua, mutta ei enää oikein kiinnostaisi neljättä kertaa avata konetta niin otetaan nyt varman päälle :) Tuossa uudet stefat jo olisi, niin kyllähän noiden sisämitassa 2mm ero on uusilla ja vanhoilla kun stefan sisähuulesta mittaa, eli ainakin ne sisähuulet oli entiset. Ulommasta huulesta mitattuna eroa on alle milli, mutta voi sekin riittää.
     
  17. hifilux

    hifilux Well-Known Member

    Noniin, kone on taas nipussa ja 150 km ajettu ilman ongelmia. Aikaisemmilla kerroilla ei kestänyt kuin 20 km kunnes toinen mäntä suli, että kaipa se nyt on taas kunnossa. Pitänee laittaa nämä koneen uudestaan kiinnileikkaamiset siis noiden kampuran stefojen piikkiin.

    Muutama huomio verrattuna aikaisempaan:
    -tyhjäkäyntikierrokset putosivat remontin jälkeen noin 500:lla kun kaasuttimissa oli samat säädöt
    -kierrokset tipahtaa nyt heti kun pysähtyy, ennen kone jäi ikään kuin huutamaan vähäksi aikaa
    -kone kävi nyt selvästi röpöttämällä samoilla säädöillä eikä oikein reagoinut kaasuun terävästi
    -tulpat olivat nyt karstaiset verrattuna aikaisempaan

    Noista voinee päätellä, että se on ennen koneremonttia saanut todellakin liikaa ilmaa stefojen välistä ja nyt kun on uudet stefat, niin ilmaa tulee vain sieltä mistä pitääkin eli kaasuttimien kautta. Pudotin kaasuttimista neuloja pykälän verran, niin nyt tuntuu toimivan röpöttämättä ja vastaa kaasuun kuten pitääkin.

    Voin siis suositella stefojen vaihtoa jos kone alkaa leipoa uudestaan!  ::)
     

Suosittele tätä sivua