Kemijärvi-Pahkakumpu/Ahvenselkä/Kursu-Salla

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä Jakelfin, 17/10/07.

  1. WSA

    WSA 600 SKS 136" Markoilla ostettu!

    Samaa mieltä Kampin kanssa, mutta matkailullisesti tuo on lyhytnäköistä hommaa.
    Reitit on, mutta vesottunu umpeen.
    Se merkkaaminen ja opasteet on se helpoin homma jos kerran maapohjan luvat OK!
     
  2. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Jännä homma muuten että paikallislehessä kyseltiin reittien huonosta kunnosta tällä ko. perällä, Kemijärven vastine asiaan oli että reittimerkit poistetaan Kemijärven puolelta lähipäivinä koska jatkoyhteyttä kursusta sallaan ei ole.. Sallasta sanottiin että reitit(urat oikeastaan) ovat luvallisia ajaa.. ::) Mielenkiinnolla odottelen mitä Sallasta asiaan sanotaan. ;)
     
  3. markozoo

    markozoo Ski doo rev 880R summit open mod

    no nii nyt olis viitarannasta kummitsovaa reitti puhkastu. Kummitsova ahvenselkä väli pitää vielä käydä ajaa..
     
  4. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Tuli käytyä tuossa Kursu-Pahkakumpu reitillä mutka ja kyllä se on melkosen ylläreitä täynnä. Merkit katoaa ja välistä niitä näkyy jossaki keskellä lepikkoa.. Pitää käyä ajamassa koko pätkä joskus, kaverilla vain bensa meinas puhkusta loppua.
     
  5. markozoo

    markozoo Ski doo rev 880R summit open mod

    koskas törmätää pahkakummussa ;D tänää tuli ajettuu haapakumpuu päin viitarannasta..
     
  6. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Torstaina olis tarkotus suikasta kursusta pahkakumpuun ja sieltä sallaan, toivottavasti ei törmätä, voi käyä kipeää.  :D Saattaahan silti samalle reitile sattua, mahtuuhan sinne.

    ed: Taianki ajaa Kursusta Salmivaaraan ja sieltä sitten mökile suoraan.. ::)
     
  7. Mrbadluck

    Mrbadluck Rave RE 850

    Ajattekos te Pahkakummusta Ahvenselän kautta Sallaan vai suoraan? Viime vuonna ei meinaa löydetty millään sitä reitin alkua Ahvenselän päästä...
     
  8. WSA

    WSA 600 SKS 136" Markoilla ostettu!

    Seudun uriin liittyen...
    Käytiin pe 27.3 ettimässä vanhaa reittiä joka haarautuu Sallatunturi ->15km Suomu reitiltä etelään Hautajärvelle.
    Olipa ihan parhautta hujuutelle umpisessa ja oli pehmoista!!!
    Joku ehkä 10 km päästiin Hauatjärven suuntaan, välillä eksyillen, mutta sitten loppu usko ja merkit. Vaikea oli aina jänkhällä löytää seuraava.
    Käännyimme takaisin.  :'(
    Käykääpä jatkamassa, jos siellä liikutte.
    Siitä saisi hienon rengasmatkan jos löytäisi Hautajärvelle ja siitä "virallista" reittiä takas pohjoiseen -> Salla.
     
  9. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Se reitti menee siinä sähkölinjalla koko ajan Ahvenselässä, ainaki kartan mukaan. Pahkakummusta asti siihen Ahvenselän vanhan koulun kohale ja siitä yli, menee sitten sinne vuotosvalinnan taakse jonnekki se reitti ja sieltä taas linjalla ainaki jatkuu tuone varvikon(tai vittikon) risteykseen. Siitä vissiin menee reitti joko tienlaitaa tai sitten sen talon pihan poikki ja jatkuu taas linjalla. Ainaki siitä risteyksestä löytyy merkit ja linja menee kohti Vuotosvalintaa.
     
  10. Mrbadluck

    Mrbadluck Rave RE 850

    jos tää kuva näkyis niin täs viime vuoden etsiskelyä Ahvenselästä. Tuossa Ahvenselässä tosiaan on muutamia merkkejä, mutta ne häviää kuin seinään. Ajeltiin sitten kuitenkin eteenpäin ja tuolla Pehjalan kohdalla löytyi taas merkkejä, mutta nekin katos saman tein... Jos vertaa siihen vanhaan karttaan niin tuohan on väärä suunta ja pitäis mennä enemmän varvikon suuntaan mutta mistä ???

    [​IMG]
     
  11. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Joo se lähtee tuota sähkölinjaa pitkin kohti varvikkoa, ainaki karttojen mukaan, en tiä onko sielä ristejä sitten missään.. Ainaki Varvikontien varressa on linjalla reittimerkkejä sillon tällön nähtävissä.

    http://kansalaisen.karttapaikka.fi/...steys?&y=7432321&mode=rasta&x=3550391&lang=FI

    Jotenki nuin se pitäs mennä.

    [​IMG]

    Sitten vallovaaran likellä se menee jotenki, ei ole tarkkaa tietoa kun kartat antaa vähän erilaista kuvaa. Jos ajaa tuota karttapaikan kartan mukaista linjaa niin ei ainakaan kauas eksy. Vallovaarasta Sallaan on sitten tuttu reitti varmaan ja se ainaki on merkattu kohtuuella.
     
  12. Mrbadluck

    Mrbadluck Rave RE 850

    Joo no toi selvens, ei vaan muistaakseni ollut mitään merkkei tuossa linjalla tai sitten ei vaan huomattu. Noh Sallaan päästiin silloinkin vaik menikin hieman penkoilla ajeluks ;D
     
  13. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Kattelinki että jokku oli pitkin penkkoja ajanee pitkät pätkät, mökin ohikki oli menny. :) Onkohan tänävuonnaki samanlailla jälkeä.. Tuo reitti sitten tulee sinne Varvikon vanhan koulun kohilla tienlaitaan ja jatkuu siitä sinne...kartan mukaan Yli-Jukolan kohille ja siitä lähtee mettätienpohjaa tms. kohti Vallovaaraa. Mulla on kyllä yks kartta missä näkyy pätkä tuota reittiä että se menis siinä vallovaarasta tullessa tien yli kohti Tiukurovaa, siitä Hangasaavalle ja Ylimmäisen ja Alimmaisen Tiukurovan välistä kohti Pahajoenjänkää, mutta käsittääkseni se on kuiitenki vasta suunnitelma uuesta reittilinjasta. Kieltämättä ois parempi linja noin kuin että asutuksen vieressä pitkin sähkölinjaa ajelu. Vois huomenna tai ylihuomenna koittaa katella tuota Vallovaara-Ahvenselkä väliä.
     
  14. Mrbadluck

    Mrbadluck Rave RE 850

    No käykää ajamassa hyvä jälki tuolle Ahvenselkä-Salla välille, musta tuntuu et viime vuonna tuota sähkölinjaa ei ollut ajanut kukaan :( Alkuviikosta tuosta vois lähtee Sallan kautta Sorsalle pyörähtää
     
  15. Crane

    Crane Enduro 500 -01

    Tulihan tuota Vallovaara-Ahvenselkä väliä ajettua. Aika heikossa hapessa kyllä reitti ja välillä oli kyllä reitti hukassa. Olis kyllä itellä jäänyt avaamatta, jos kukaan ei olis ajanu. Liekkö Jakelfin käyny poraamassa reitin?
     
  16. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Ei tullu käytyä ko yksin ois joutunu matkaan. Ois näemmä pitäny käyä kattoon ko kerta sielä jälkiki oli, meinaa olla tuo reitin aukasu joskus hikistäki hommaa eikä siihen välttämättä yksin viittis ruveta... ::) Pittää kuiten käyä näilä lumilla vielä ajeleen, vaikka Savukoskella mutkin. Ajelin kuiten Vallovaara-Salmivaara-Kursu-Kemijärvi välin eestaas. Kursu-Kemijärvi väli oli porkattu leveäksi ja ihmettelenki että miksi se pitäs Kemijärven puolelta sulkea. Ei sieltä niitä vähäsiä merkkejä kuitenkaan ollu poistettu vaikka niin uhattiinki, hyvä niin. :) Veikkaampa että nuilla liikennemäärillä kannattais jo piettää reitti auki.. Pikkuhiljaa hahmottuu kuitenki nuo reitit, Kursussaki voidaan puhua jo reitistöstä, sen verran on monipuoliset urat siellä, tosin loistoaika oli joskus bout parikymmentä vuotta sitten, mutta urat on silti siellä. Vieläkö bensaa sais ahvenselästä niin oispa bueno. :) Oli muuten joku porukka vallovaarassa liikkeelä, ei sattunu foorumilaisia oleen?
     
  17. Mr Cool

    Mr Cool Aina ei voi olla ensimmäinen

    Jaap... joku paikallinen vanhapoika myymään kanisteripensaa... ja sitten sitä 98 poweria.

    Mahtaa tulla tankkkaukselle sopiva hinta ::)
     
  18. Mrbadluck

    Mrbadluck Rave RE 850

    Me käytiin avaamassa Markozoon kanssa viikko sitten Viitarannasta reitti Ahvenselän kautta Vallovaaraan. Viitaranta-Ahvenselkä pätkä nyt on vielä ihan ok pätkä, mutta siitä Varvikon koululta-Vallovaaraan vähintääkin kyseenalainen = pakko ajaa osittain ojassa ;D Kiitokset Jakelfin:lle, tänä vuonna löydettiin sähkölinjaa pitkin Varvikon koululle asti.
     
  19. Mrbadluck

    Mrbadluck Rave RE 850

    Kun siitä Varvikon koululta lähtee ajelemaan linjaa pitkin Vallovaaran suuntaan niin tulee pikku ylläri vastaan. Se "reitti" kulkee siis tuossa linjalla ;D

    [​IMG]

    hmm mistähän

    [​IMG]
     
  20. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Siinä likempänä vallovaaraa on yks toinenki oja/puro, semmosen keppihelevetin keskellä ja sitten heti perään tulee pelto ja keskellä peltoa aiattu alue. Tien puolelta kattelin näin, en tiä meneekö reitti sitten tarkalleen siittä mutta melko mielenkiintosen näkönen.. :D Minusta se olis parempi linjaus tuole Vallovaara-Varvikko pätkäle sieltä mettätienpohjia ja jänkiä pitkin. Pittää kysellä miten se on tuon merkkauksen kanssa, uusitaanko sitä vai tuleeko jotain uutta linjausta, tai vielä parempi jos näistä vastaava henkilö tiedottais täällä vähän asioiden kulkua. ;) Näin yksityishenkilönä ei hirveitä mahollisuuksia ole talkoilla mutta koitetaan ainaki mahollisuuksien mukaan jos jotain tehtävää ilmaantuu. Koitan itekki käyä katteleen vielä nuita reittejä niin tietää paremmin tilanteen.
     

Suosittele tätä sivua