Kuhmon reitit 2009

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä Reissumies, 26/1/09.

  1. julli82

    julli82 Well-Known Member

    Vs: Kuhmon reitit 2009

    ens talvena siis kuhmon reitit kohtuu kunnossa...
     
  2. beezlebub

    beezlebub ac-f7

    Vs: Kuhmon reitit 2009

    mikä niillä lie etenemisjärjestys tuon fiksailun kans?pohjoseen menevä uraki ois meleko kipeästi remonttia vailla..tai no niin no,kaikkihan ne urat taitaa olla enempi tai vähempi paskoja.jospane lähivuosina paranisi semmoseen kuntoon ettei tarttis noitumisen kans työnnellä..
     
  3. Härde

    Härde Well-Known Member

    Vs: Kuhmon reitit 2009

    Jos en väärin muista, ensin kunnostavat Lieksasta tulevan pätkän. Tämä siis jo aloitettu tänä kesänä. Seuraavaksi suunnitelmissa Nurmeksen suunta, sekä uusi reitti keskustaan. Näitten jälkeen Suomussalmelle menevä reitti. (vai oliko sittenkin tuon Nurmes ja taajama suunnitelman kans yhtäaikaa?)
    Jotenkin näin oli lehdessä kirjoitettu äskettäin.

    Tunnostaa että ovat aloittaneet vähiten ajetuista suunnista tuon urien muuttamisen reiteiksi. Tosin eri intressit niillä onkin, kuin meillä normaali ajelijoilla. Koittavat saaha sen "valtakunnanreitin" Kuhmon osalta valmiiksi. Saa vain sitten nähä miten käy reittimaksujen, saako sitten tällä runkoreitistöllä ajella yhdellä maksulla koko valtakunnassa, vai vieläkö joka pitäjään erikseen maksut.

    "Huhujen" mukaan myös Koskenmäki-Kuhmo uralla olisi mietinnässä uusia uranveto vaihtoehtoja, miten lie sitten tilanne?

    Taitaa vain olla että muutamassa vuodessa tämä ura on historiaa. Paikallisen kerhon resurssit ymmärrettävästi rajalliset ja tälläkin hetkellä siltojen kunnostus ja rakennus useampaan kohtaan tarpeen.
    Lisäksi raivaussahan kanssa saisi kävellä ivo-linjan alusen.
    Toivottavasti tuo tuleva runkoreitistö mahdollistaa vielä nämä "hieman" pienemmätkin urat, sekä maanomistajat olisi myötämielisiä näitä kohtaan, jotta nämä minun henkilökohtaiset pelot ei toteutuisi.
    Nautinto kyseinen pätkä ei ollut ainakaan viimetalvena ajaa, mutta tulevaisuudessa varmaan virkistävän erilainen vaihtoehto. ;D
     
  4. beezlebub

    beezlebub ac-f7

    Vs: Kuhmon reitit 2009

    itehhän jos oisin saanu päättää niin oisin ensin kunnostanu kuhmo-lentiira-hyry/suomussalmi reitin. ois voinu tuo kauttakulku vilkastua ihan erilailla kun ois etes yks kunnon reitti läpi kuhmon etelä-pohjoinen akselilla.sen jälkeen ois voinu sitte alkaa remppaamaan noita sivu-uria..perskeles sais kyllä jo alkaa lunta satelemaan niin pääsis pöllyttelemään pusikoita,alkaa nuo pyöräkelitki jo olemaan ohi tälle vuodelle niin tässä on tämmöstä tekemisen puutetta pariksi kuukaudeksi tiedossa :-[
     
  5. rs

    rs Lynssi

    Vs: Kuhmon reitit 2009

    No minkälainen on kajaanista kuhmoon reitti? Ainakin sotkamoon on ihan ok, va minkälainen on sotkamosta kuhmoon? Tullu enemmän ajettua tuonne hyrylle ja ämmään ku reitit ei oikei hyviä kuulema kuhmoon..
     
  6. beezlebub

    beezlebub ac-f7

    Vs: Kuhmon reitit 2009

    eikös kuhmon ja sotkamon väli oo kuitenki ihan lanattua paanaa,ko,kö ???en oo tosin ihan varma ku oon enempi porkannu nuita kuhmon pohjoispuolen reittejä eli korjatkoon kuka paremmin tietää..
     
  7. jamalinen

    jamalinen Well-Known Member

    Vs: Kuhmon reitit 2009

    Minun kokemusteni/kuulopuheiden perusteella tuo Sotkamo-Kuhmo pätkä on yleisesti ottaen ihan hyväkuntoinen. Jauhovaara-Kuhmo (n.30 km.) väli on yleensä hakattu aika patille kovan käytön ansiosta.
     
  8. Härde

    Härde Well-Known Member

    Vs: Kuhmon reitit 2009

    Eteläpuolen ura Sotkamon suuntaan tasataan nykyisin vissiinkin pari kertaa talvessa koneella. Tuurilla huippu paanaa puotella (kerran olen sillä lailla sattunut ajamaan :) ), muuten oman kokemuksen perusteella siedettävää ajaa. Ei kyllä mielestäni pysty edes vertaamaan Kajaanin tasaisiin ja leveisiin reitteihin.

    Ivo-linjalle taitaa kerhon porukka olla lisäämässä jätkänristejä? Ainakin ojanpenkalla tienylityksessä oli nippu uusia punaisia. Josko saisi vielä toivoa siltaa Joutenpuron yli ja Isosuolle siihen yhteen aina sulaan ojaan? (kuitenki luette tätä palstaa ::) )
     
  9. Andep

    Andep Kelkaton.

    Vs: Kuhmon reitit 2009

    Sen verran ainakin tiedän tuosta Kuhmo - Koskenmäki -linjasta, että Juonnontien ylityksen kohdalla oli toissapäivänä auto kärryn kanssa, oli raivaussahalla käyty läpi reittiä molenpiin suuntiin tieltä katsottuna. Toivottavasti käyvät koko uran läpi ennen talvea, niin saisi hieman leveämmät jäljet ajettavaksi mitä viime talvena.
     
  10. polle

    polle Well-Known Member

    Vs: Kuhmon reitit 2009

     
  11. Härde

    Härde Well-Known Member

    Vs: Kuhmon reitit 2009

    Oli ilmestyny IVO-linjalle muutamia jätkänristejä pystyyn. Näytti menevän horjunkankaalla ura "hieman" eri kohdasta mistä ennen vesakon raivausta. Liekkö sitten ennenkin menny samasta kohtaa, mutta ei risukosta ole huomannu. Ruksejahan siellä ei paljon viime talvina näkyny, kuulemma peurat tykänneet puskea niitä nurin. Ainakin Vuorelantien ylitys oli merkattu uudelleen etelänpuolelle tietä. Liekkö muualla samantyylistä tapahtumaa ollut? Onko kukaan kulkiessaan katsellut silläsilmällä, tai muuten huomioinut asiaa?

    Vielä kun tulisi reilu kymmenensenttiä lunta lisää, niin vois jo lynskiä käyä usuttamassa pohjille.
     
  12. beezlebub

    beezlebub ac-f7

    Vs: Kuhmon reitit 2009

    ai ai, eilessäpäivänä kävin kokeilemassa jäitä kun kävin maisemissa pyörähtämässä ni hyvästi toistakymmentä senttiä terästä oli. pari päivää vielä pakkasta ja sitte lunta kunnolla niin ei tarvihtisi outella tammikuun lopuille ennenku järvelle uskaltaa turvallisin mielin :p liekkö saaneet niitä reittejä paranneltua muualta ku sieltä lieksan suunnilta, tietäneekö kukaan?
     

Suosittele tätä sivua