Zr 600 Efi -98, kipinä hukkui

Keskustelun 'Arctic Cat' on aloittanut käyttäjä benben, 15/1/10.

  1. benben

    benben Lynx re 800 Lynx Enduro 600sdi Arctic cat F5

    Elikkäs kyseinen vehje oli aamusella 5min pihalla käynnissä ja sitten vain sammui. Eikä tule enää kipinää. Tulpat vaihdettu ja sammutin napilta otettu piuhat pois. Mikähän näissä hajoaa?
     
  2. Marzo

    Marzo Ac "The Beast" cf6@800cc 153"

    Vs: Zr 600 Efi -98, kipinä hukkui

    Mittaileppa tulpan johdot ja hatut, puola, staattori noista tod. näk rupee löytyyn vika!
     
  3. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Vs: Zr 600 Efi -98, kipinä hukkui

    Just tuossa -98..-00 malleissa on staattori heikoin lenkki. Ilmeisesti ne pääsee kuumumaan liikaa ja kyrvähtää. Jotku poraa jäähdytysreikiä siihen magneton koppaan että ilma pääsee kiertämään.

    Eli, ota moottorilta tuleva johtonippu irti ja mittaa staattorista resistanssi yleismittarilla. En muista minkä värisistä johdoista pitää mitata.
     
  4. tk88

    tk88 Member

    Vs: Zr 600 Efi -98, kipinä hukkui

    Sama ongelma mulla(kelkka zr 500), sammui yhtäkkiä ja ei tule kipinää niin mittasin staattorista niin musta/punaraitainen ei näyttänyt mitään ja vihreä/valkoinen näytti 360 Ohm. Eli vissiin toinen käämi pasana. Saakos noita tarvikeosina vai onko alkuperäinen ainoa ratkaisu? Mites käämitys onnistuu?
     
  5. eiem

    eiem Well-Known Member

  6. Killeri

    Killeri Lynx Re 800 -13

    Vs: Zr 600 Efi -98, kipinä hukkui

    2 kertaa staattori oli mullakin paskana juurikin samasta mallista. Jos tuolla rahalla saa sen kuntoon niin ehottomasti tilaamaan, alkuperäisen osan hinta 600€.
     
  7. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Vs: Zr 600 Efi -98, kipinä hukkui

    Tuo ebayn kauppa kantsii pistää kyllä ylös! Tuoltahan löytyy joka merkkiin korjaussarjat. Pätevä että nuo syttykäämit on tuolleen yksitellen, ei tarvi ehjiä osia vaihtaa. Hienoa! :)

    Poratkaa jäähdytysreikiä niihin -98..-00 malleihin siihen magneton ympärillä olevaan osaan! Eli osa numero 3 alla kuvassa.
    [​IMG]
     
  8. black_cat

    black_cat Rngd X

    Vs: Zr 600 Efi -98, kipinä hukkui

    Staattori löytyy hyllystä, jos on tarvista..

    http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?topic=55127.0
     
  9. tk88

    tk88 Member

    Vs: Zr 600 Efi -98, kipinä hukkui

    Tuli vaan tässä mieleen että pitäisikös noitten molempien käämien resistanssit pystyä mittaamaan kun staattori on irti? Valko/vihreän pystyy ainakin mutta punaraitainen/mustaa ei vissiinkään? Se musta johto nimittäin menee tuohon toiseen liittimeen mikä tulee staattorilta.
     
  10. Rave 600cc

    Rave 600cc Arctic Cat ZR 600 efi

    Vs: Zr 600 Efi -98, kipinä hukkui

    Tässä sulle lukemia jos sulla ei oo näitä jo tiedossa.

    Yläkierrosten käämi:
    36-56 ohm, musta ja vihreä johto
    Alakierrosten:
    360-540 ohm, ruskea ja vihreä


    Ignition Timing Sensor 152-228 ohm, vihreä/valk. ja ruskea
    Injection Coil 16.8-25.2 ohm, sininen ja sininen
    Fuel Pump Coil 1.4-2.1 ohm, oranssi ja oranssi
     
  11. znood

    znood Guest

    Vs: Zr 600 Efi -98, kipinä hukkui

    noi johtojen värit voi olla myös eri, mutta jostain välistä pitää löytyä tosiaan noi ohmit
     
  12. Z28

    Z28 Active Member

    Vs: Zr 600 Efi -98, kipinä hukkui

    Itsekkin painiskelin tuon kipinän kanssa ja staattorihan se oli... Tosin onnistuneen korjauksen jälkeen hävisi uudestaan tuo kipuna ja sitten ihmeteltiin!! Staattorin antoi oikeat arvot,kuten myös kaikki muut piuhat. Meinasi usko loppua kunnes tilasin ehjän staattorin ja kokeilemaan....Ja sieltähän se kipuna löytyi!!

    Näyttää siltä että efi catin paksissa pitää olla mukana tulppien/remmin lisäksi myös ehjä puola ja staattori ulosvetäjineen!!! Staatorin vaihtaa alle puoleen tuntiin,mikäli osat ovat jo kertaalleen irroitettu.

    Eli: kokeile ensin tulpilla+puolalla ,jos ei rokkaa niin staattorikauppaan!!
     
  13. Rave 600cc

    Rave 600cc Arctic Cat ZR 600 efi

    Vs: Zr 600 Efi -98, kipinä hukkui

    Samat ne värit on, jos kyseessä on otsikon mukainen -98 vuosimalli.
     
  14. benben

    benben Lynx re 800 Lynx Enduro 600sdi Arctic cat F5

    Vs: Zr 600 Efi -98, kipinä hukkui

    lämpöhoito auttoi. nyt se taas pelaa. mystinen vika.
     
  15. kolli22

    kolli22 Member

    Vs: Zr 600 Efi -98, kipinä hukkui

    Jatketaampa tätä aihetta kun samantapaista ongelmaa täälläkin, mutta pelkkä valohoito ei toiminut.
    Nyt tarvitsee paljon HYVIÄ neuvoja cat tietäjiltä. Elikkä ostin ko.lelun ,yllätysyllätys, staattori vikaisena. No sähkökonekorjaamon mies(eli pitäis olla ihan ammattilainen) käämitti sen uudelleen ja kipinää tulee, mutta ei lähde vaan kelkka käyntiin. Vähän vaan lupailee, mut ei ja on uudet tulpat ja on uudet bensat tankissa. Kaikki mahdolliset mittaukset on tehty ja arvot on noissa aiemmin ilmoitetuissa rajoissa. Ja siis bensaakin kone varmasti saa, kun reilun 10 vedon jälkeen sitä tuli jo pakoputkestakin.
    No tuli joku epämääräinen päähänpisto tai jotain ja vaihdoin ne staattorin sytkäkäämeiltä tulevat johdot(musta-vihreä-ruskea), muutin mustan ja ruskean paikkaa ja kelkka hörähti ekalla vetäsyllä käyntiin ja kaikki vaikuttas olevan ok. No ei muuta ku loput osat paikalleen et päästään koe-ajolle. No taas lähti ekalla käyntiin ja pikkasen kierrosta, ni eikös se aivolaatikko, siinä ilmanputsarikotelon päällä, rupes savuamaan. No niin taas ollaan lähtötilanteessa: ei tule kipinää enää. Joo tiedän että se boxi paloi ja uusi käytetty on jo tulossa, mutta nyt se varsinainen kysymys: minkä takia se boxi paloi??? Ja kuuluuko sen pienen boxista lähtevän letkun mennä johonkin?? Minulla se vaan roikkui siinä ilmanputsarin vieressä.
    Auttakee ihmiset miestä mäessä ja kertokaa hyviä ehdotuksia. Ja jos kuka uskaltaa niin voi minulle soittaa 040-8238180/Mikko.
    Kiitos :)
     
  16. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Vs: Zr 600 Efi -98, kipinä hukkui

    Se boxista lähtevä letku on korkeuspaineanturin letku. Sen ei siis kuulu mennä minnekkään eikä sitä saa tukkia.
     
  17. kolli22

    kolli22 Member

    Vs: Zr 600 Efi -98, kipinä hukkui

    Jatketaampa tätä kyselyä... Otsikko ei enää satu ihan kohdalleen, mutta kun tuli tuonne edelliselle sivulle sepostettua näitä tapahtumia, mistä on lähdetty ja mitä on tehty...
    Eli siis uusi toimiva boxi tuli ja taas tulee kipinää vaikka muille jakaa, mut ei vaan lähde kelkka käyntiin. Edelleen vaan lupaa joka vetäsyllä, mut ei. No koska olen kova kokeilemaan kaikkia erilaisia vaihto-ehtoja, niin otin staattorilta tulevista 3 johdoista(musta-vihreä-ruskea) ruskean irti liittimestä ja kelkka pärähti käyntiin.
    No taas kaikki loput osat paikoilleen ja pihalle kokeilemaan. Kelkka käy ja kiertää ja kulkee, mutta vaihtelevasti. Välillä toimii oikein loistavasti ja sit yht´äkkiä käy "röpöttämään", saattaa sammua tai ei hyväksy yhtään kaasua ja sit taas yht´äkkiä alkaa kelkka pelittämään.
    Ihmettelen tässä nyt siis kovasti sitä ruskeaa staattorilta tulevaa piuhaa mikä piti ottaa irti, niin että saatiin kelkka edes jotenkuten toimimaan??
     
  18. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Vs: Zr 600 Efi -98, kipinä hukkui

    Jotenki haisis semmoselle, että joku johto räpsii runkoon tai joku liitos ois hapettunu. Onko sulle asennettu hätäkatkasija siihen? Jos se temppuilee tai on väärän kätinen (eli maattaa ko ei pitäs maattaa tai toisin päin)?
     
  19. kolli22

    kolli22 Member

    Vs: Zr 600 Efi -98, kipinä hukkui

    Jotain tuon tapaista tulis meillekkin mieleen, mut kun ei vaan löydy mistään mitään. Tätä asiaa ja koko kelkkaa on käynyt useampi paikallinen "moottorihörhö" kattomassa ja kaikki vaan pyörittelee päätään :eek: Pitää taas huomenna jatkaa tota "ihmettelyä" ja ottaa samalla tuo tappokatkaisin toiminnasta poies(nyt taas kiinni, oli välillä pois kun testailtiin).
    Mut siis olenko ymmärtänyt oikein että nuo staattorilta tulevat kolme(ruskea-vihreä-musta) johtoa ovat vain ja ainoastaan sytytykseen vaikuttavia?? Ja tuo ruskeahan on nimenomaan alakierrosten käämiltä tuleva?? Eli jos olen ymmärtänyt oikein, ei tuon kelkan edes pitäisi lähteä käyntii saatikka toimia, kun tuo ruskea johto on irti? Ihmetyttää vaan oikeasti kovasti paljon... Ikäähän tuolla tietty on jo aikasen paljon, mutta kun tiedän että sillä ei oikeasti ole ajettu kuin 2100mailia, niin ei kai se vielä niin loppukaan ole.
     
  20. Tapsa65

    Tapsa65 Member

    Vs: Zr 600 Efi -98, kipinä hukkui

    Itellä osas tehä monennäköstä käyntihäiriötä se "mikrokytkin" kaasukahvassa,se oli helppo elimoida pois käytöstä.Sama katti itellä.
     

Suosittele tätä sivua