Ruotsin puolelle kelkkailemaan

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä PG, 5/9/06.

  1. maukebsp

    maukebsp Lynx R 8

    Vs: Ruotsin puolelle kelkkailemaan

    kiitoksia. varmaa se on sitte riksgensenniin mentävä ku sielä on enempi aluetta ajaa. onko siihen hotellin pihalle turvallista jättää vehkeet yöksi, onko siellä joku vartiointi tai vastaava. tai semmonen paikka ettei siellä oo hiippareita.ja mihin ne 1000l bensaa jemmaa :D.no jos käy reissun tekemässä nii on varmaa viisaampi ens kerralla.
     
  2. Tasala

    Tasala Sidewinder MTX 153" Maptune stage 4

    Vs: Ruotsin puolelle kelkkailemaan

    Mistäs kannattaisi alkaa kyselemään majotusta Kiirunan seudulta ku oltaisiin menossa sinne maaliskuun toinen vkl?

    Edullinen mökki neljälle tai hotellihuoneet, erinlaisia vaihtoehtoja kiitos. :)
     
  3. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Vs: Ruotsin puolelle kelkkailemaan

    markkoo, kokeilkaa E10 hotellia. Keskellä kylää ja pääsee kelkalla liikenteeseen.

    No sielähän on heti pääsivulla kelkan kuva, kyllä ruottalaiset on hienoa sakkia :)
    http://e-10.se/sv/


    Riksulla kärsii kyllä jättää vehkeet levälleen, ei oo ainakaan meille sattunu koskaan mitään ylläreitä! Se vaan että se ite Riksun hotelli on vähän nihkeä paikka kelkkaporukoiden suhteen, samoten autot pitäs jättää johonki huitsin vittuuun ja kävellä sinne vuoren päälle mökkeileen, ite asiassa kelkatki pitäs jättää sinne jonnekki jeeraan norjalaisten juoppojen sekaan. Me ei jätetty, mutta tuskin kyllä mennäänkään enää siihen majoitukseen. (eli Riksun hotelli + sen vieressä olevat mökit). Kannattee katella muualtakin majoitusta. Mulla ois sellanen haisu että luntakin ois tuola riksun seudulla paremmin mitä kebnen laaksoissa.

    Jos alueella pyöritte, niin ajelkaa RAUHASSA siinä ihmisten ilmoilla. Hiihtäjiä sielä kuitenki pyörii niin maan prkeleesti ja tuskin ykskään niistä tykkää pärisevistä vehkeistä.
     
  4. maukebsp

    maukebsp Lynx R 8

    Vs: Ruotsin puolelle kelkkailemaan

    joo ei haluta pilata kelkkailijoiden mainetta. kattelin siitä abiskon kohalta siellä oli niitä jotai mökkihotelli hommia. jos se on riksussa nui nihkeetä nii parempi ois jättää kokonaa menemättä (hotelliin siis).semmosen ko löytäs että saa vehkeet olla mökin pihalla ja vois suoraa lähte ajeleen ja ois jonkunäkösiä kinoksia lähimain sehän se ois paras mutta ko ei ruotsi taitu nii paha löytää mökkejä ainakaan yksityisiltä. luulis että niitä siellä kuitenki aikalailla on...
     
  5. Zombie

    Zombie Raskassointinen flyygeli

    Vs: Ruotsin puolelle kelkkailemaan

    Kannattanee varata etukäteen majoitus. Viimeiksi meinas alkaa ajopäivän jälkeen kyrsimää, kun ei huoneita lennosta saatu, eli täyttä oli, mutta ruåttalainen palvelualttius pelasi ja saatiin rautatiehotellista E10:n henkilökunnan järkkäämänä majoitus ja sauna :). Taitaa olla jotenkii kimpassa nuo hotellit? Kelkat jätettii E10 pihalle parkkii ja mentii taksilla. Hyvin säily ainakin sillä kerralla :)
     
  6. Leppis

    Leppis Entinen retkikelkkailija

    Vs: Ruotsin puolelle kelkkailemaan

    E-10 pomo on Per-Erik Niva ja puhuu hyvin Suomea. On kotoisin Kaaresuvannosta. Toissa talvena rakensi mökkiä Riksuun, en tullut kysyneeksi että vuokraako myös sitä mutta kysykää!

    Met lähdemme viikoksi 9 Saxnäsiin, kiitos Reissumiehen hienojen kuvien alueelta!
     
  7. Tuok

    Tuok RMK Nortikki

    Vs: Ruotsin puolelle kelkkailemaan

    Oisko vinkkejä ja suosituksia majotukselle tuonne Björklidenin alueelle lähinnä?? Mökin tapanen se pitäs tieten olla, mutta kaipa se hädässä muuki käy. Kohtuuhintaan luonnollisesti ;D
     
  8. Teme

    Teme Vanhanliiton BRP värkki - 144"

    Vs: Ruotsin puolelle kelkkailemaan

    Tuolta me varattiin

    http://www.nordresor.se/bjoerkliden-stugbyn-kaappas-boendeformer-94.asp
     
  9. kes022

    kes022 Well-Known Member

    Vs: Ruotsin puolelle kelkkailemaan

    Mitäs ootte mieltä tästä. Onko kokemuksia paikasta? Pääseekö riksuun kelkalla helposti? Saako bensaa? Ainut majoitus mikä löyty vko:lla 16 riksun seudulta oli tuo paikka.
    http://www.bjorkliden.com
     
  10. JRT

    JRT Well-Known Member

    Vs: Ruotsin puolelle kelkkailemaan

    Oltiin Björklidenissä viime talvena ja mennään myös tänä talvena. Paikassa itsessään ei ole kuin muutama hassu talo ja sitten tuo hotelli+mökkikylä kompleksi. Riksuun menee reitti, ei tosin käyty ajamassa. Kärrillä voi myös raahata sinne jos ei Björkkiksen ajomestat riitä. Lähin bensis on 10 km päässä Abiskossa, jossa myös lähin ruoka- ja sekatavarakauppa.

    Mökki on oikeastaan muuten varsin ok, mutta pesuhuone ja sauna eivät ole toisiinsa integroituja, eli pohjaratkaisu on hieman kummallinen. Pesuhuoneen kaato oli myös tehty pitkin vitelikköjä ainakin siinä meiän kabiinissa. Kuivauskaappi löytyy. Hella on, uunia ei, jääkaappi on pieni. Hotellissa on ruokaravintola ja yökerho.
    Autoja ei säilytetä mökin edessä vaan parkkipaikalla, sama juttu kelkoille, niille on oma parkkipaikka mökkikylän laidassa. Kuvia viime talvelta (alle 30 km etäisyydeltä mökkikylästä):
    http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?topic=24133.msg457002#msg457002
     
  11. Jaape

    Jaape Well-Known Member

    Vs: Ruotsin puolelle kelkkailemaan

    Leppis, Me ollaan myös menossa Saxnäsiin mutta vasta viikolla 12. Kerro reissun jälkeen kaikki tarpeellinen tieto tänne (reitit, bensaasemat jne).
     
  12. Heka

    Heka ski-doo Renegade XRS 600

    Vs: Ruotsin puolelle kelkkailemaan

    Ollaan oltu parina viime vuotena Laisvallin - Polarcirklen alueella ( ei rajoituksia ), Laisvallissa alueen ainut hotelli ja Polarcirclessä uskomattoman hienot tunturit.

    Meinattiin laajentaa reviiriä vähän eteläänpäin ja tehdä muutaman päivän koukkaus Saxnäsin aluelle. Katselin kartasta
    http://arcen.ac.lst.se/website/skoter/viewer.htm että alueen tunturit on rajoitusalueita. Tarkoittaako se että tuntureilla ei saa ajaa reittien ulkopuolella ollenkaan, vai onko siinä joku porojen vasomisajan rajoitus.
    Ollaan paikalla vk 12
     
  13. skk

    skk Yamaha Apex

    Vs: Ruotsin puolelle kelkkailemaan

    Toi Sanäs olis pirun lähellä täältä länsirannikolta, mutta toi hemmetin rg line kun ei saa subventiota viinanmyynnistä nykyään, niin ylitysmaksu ovat suhteettomat.. ja tekemistä ko. paattimatkan ajan kun ei oo mitään.
     
  14. Leppis

    Leppis Entinen retkikelkkailija

    Vs: Ruotsin puolelle kelkkailemaan

    Vilhelminan kunnan reittikartta jo kädessä. Yli 1200 km reittejä kunnassa mutta sieltähän pääsee päivässä käymään Tärnabyssä asti. Mikaelin kelkkareittikartta kattaa myös kaiken alueelta.
    Tankkauspaikkoja näkyy olevan tiheään!
    Kartan lähetti Saxnäsgårdin Stefan. Jos majoitus siellä niin pyydä lähettämään.
     
  15. jussir

    jussir Romukoo

    Vs: Ruotsin puolelle kelkkailemaan

    Nyt olis mökki varattu vk.16 sunnuntaina mentäis ja seuraavana torstaina pois :p
     
  16. Leppis

    Leppis Entinen retkikelkkailija

    Vs: Ruotsin puolelle kelkkailemaan

    Reissu heitetty! Saatiin kaikkea mitä pappa voi toivoa: lumimyrskyä, tuulen tekemää lumivallia utareisiin asti, lumi oli kuin mannaryyniä, kelkkojen kaivamista vuoron perään Ruotsalaisten kanssa, mahtavia maisemia, ylätunturien kovia baanoja, gps näyttämä 1003 m, joka päivä eri reitillä, viimeisten päivien hieno auringonpaiste, Saxnäsgårdenin Stefanin kokkaamaa hyvää ruokaa ja mahtavat reissukaverit. Siinähän sitä!
    Bensaa sai Saxnäsin Lanthandelista 13,51 Skr/l hintaan ja tankkeja eri puolilla aluetta.
    Vettä jäillä kuten täälläkin, joten varovaisuutta!
    [​IMG]
    Tämä tiesi Cattimiehelle konjakin ostoa illalla! :D

    [​IMG]
    28.2. pyrytti lunta niin että näköä haittasi! ;D

    [​IMG]

    [​IMG]
    Lunta riitti vai oliko merkki pystytetty kaivoon. Kiinni se ainakin oli.

    [​IMG]
    Ruokalevot nuotiomakkaran jälkeen!
     
  17. JariTapani

    JariTapani Guest

    Vs: Ruotsin puolelle kelkkailemaan

    Ei käy kavereita kateeksi. Björklidenillä ovat muutaman päivän olleet ja eilen reittiä ajaneet muutaman kilsan. Hirveä myrsky niin ei näe mitään. Soittelivat tänään, että ovat motissa tuiskujen takana kun tiet poikki. Eivät pääse kotiin vaikka haluttaiski jo pois ku turha reissu. Kuulemma meinaa hieman kyrsiä ku pitäny sen 1000km ajaa ja ei pääse ajamaan. Suomessa paistaa aurinko ja ajokelit parhaimmillaan :D
     
  18. maukebsp

    maukebsp Lynx R 8

    Vs: Ruotsin puolelle kelkkailemaan

    jaaha ens viikonloppuna pitäs lähtiä sinnepäin,ois varmaa sitteki pitäny jatkaa kelkkaa että pääsis ees eteenpäin. ei sais toivoa mutta nyt toivon lämmintä ruotsiin ja ÄKKIÄ
     
  19. aboli

    aboli Well-Known Member

    Vs: Ruotsin puolelle kelkkailemaan

    Tuttu juttu. Perjantaina kävimme Björklidenissä. Olipahan kunnon myrsky ja näkyvyys nollissa. Paska reissu! ;D
     
  20. RX-Jus

    RX-Jus Nytro MCX 153" -09

    Vs: Ruotsin puolelle kelkkailemaan

    Onko kukaan ollut Hemavan/Tärnäby alueella ajelemassa? Viikon päästä olis tarjoitus mennä vaimon ja lasten kanssa laskemaan mäkeä ja ajattelin kyllä kelkan raahata mukaan, josko pääsis iltapäivävapaalle tekemään pienen lenkin...
     

Suosittele tätä sivua