FX Nytro RTX keskustelu

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä Pasi, 25/3/07.

  1. PKE

    PKE Well-Known Member

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Onko vasemmalla puolella jousi kiinni ylätukivarren etummaisesa putkessa vai suurinpiirtein putkien keskellä?
     
  2. Puppe

    Puppe BackyardKing

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    :)
    Tulipa nuita ihmeteltyä itekki.
    [​IMG]
     
  3. mikniemi

    mikniemi AC M8000 HC evo -18, RX-1 -06 162 PPS

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    En usko, että alatukivarsi olisi vääntynyt, ennemmin tuo ylätukivarsi antaa periksi.
    Ite laitoin siihen vähän vahviketta...
    [​IMG]
     
  4. tpl

    tpl Well-Known Member

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Ainakin pienestä osumasta päivitetty taipuu, vaikka varmaan osumasta taipuu mikä vaan. Jos itte asentaa uuden paikalleen niin laittaisin levyä ihan öljypohjan alle asti. putkien alapinnan tasossa mahtuu olemaan jos ihan vähän pokkaa alas. Tulee aika jämy kun saa takaosan lähelle noita alapään kiinnityspisteitä. Tuossa on mun -08 runko vahvistettuna. tuon taaemman levyn olis voinu viedä vieläkin taaemmas öljypohjan alle.

    [​IMG]
     
  5. PKE

    PKE Well-Known Member

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    tpl :n vahvistus näyttää viisaalta. Mulla jäi tekemättä tuo öljypohjan alle tuleva osa. Jos nyt tekisin, niin laittaisin sen juuri noin.
    Mutta LISÄKSI kannattaa vahvistaa alatukivarsien kiinnitys reiät. Tuo 3mm ainevahvuus kun ei oikein riitä, vaan aikaa päälle / riittävän monta tälliä saaneena reiät venyy soikeaksi sisäänpäin. Eli moottorin puolelle hitsataan latta, jossa Ø 10 reiät 40mm reikävälillä, ja lisäksi mutterit hitsaamalla siihen kiinni. Tai paksu latta, jossa suoraan väännettynä M10x1,25 kierteet. Näin myös tukivarsien irroitus jatkossa helppoa, kun ei tarvi purkaa kelkkaa, että saa avaimen sinne muttereiden puolelle. Ja sama juttu alatukivarsien etukiinnituksiin, niiden reiät venyy ulospäin. Pari milliä molempiin reikiin venymää, niin tukivarsi onkin jo monta senttia takana...

    Saa tehtyä myös irroittamatta runkoa, mutta älkää polttako kelkkaanne... Ja vähintään boxien piuhat irti hitsatessa yms. Eikä muutenkaan mikään "takuukorjaus"... Mutta toimii kun osaa.
    Ps. Rungon pohjan levyt saisi olla jotain lujuusteräs materiaalia, silloin riittää joku 2mm ainevahvuus.

    Räks1; Taipuu ne alatukivarret, nimim 2 oikaissut. ;) Mutta ihan ajossa kuskin mitenkää huomaamatta ne ei taivu. 8)
     
  6. tpl

    tpl Well-Known Member

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Tuo reikien vahvistus ja kierteet olisi ollu kyllä hyvä tehdä kun olisi älynnyt, seuraavalla kerralla sitte.

    En kyllä alatukivarsia mittaillut oliko ne taipunu mutta lähtötilanne oli että alapalloista oikea oli 2cm takana ja vasen n. 2cm edessä. Sain oiottua rungon paikallaollessaan parin millin tarkkuuteen ja sitten vaan levyt paikalleen. minkähän verran tuossa häkkyrässä ja alapallojen sijainnissa yleensä on heittoa uutuuttaan, ja millaisenhan heiton huomaa ajossa, ajattelin vaan kun ajelin metästä pois niin yllättävän hyvä oli ajaa vaikka noinkin paljon oli heittoja.

    laitoin 2,5mm rosteria kun ei muuta muuta ollu "hyllyssä".
     
  7. juketsu

    juketsu Kolomen lynksin talous.

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Hyvä et on vehkeet kasassa ni pääsee kurvaamaa.. Mie en o runkoo vahvistellu ku on viel takuuta. :p Jos menee mutkalle ni saapi ees vähä paremman tilalle... ???
     
  8. jkristianl

    jkristianl Ski-doo mxz x-rs e-tec 600

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Onko kenelläkään etupukki antanu periksi? Itellä nimittäin napsahti poikki! ja onko takuueen korjattu? Paikallisessa yamaha liikkeessä ensi suhtautuminen oli aika kielteinen. Kuulema ensimmäinen jolla täälä perällä on menny poikki.
     
  9. juketsu

    juketsu Kolomen lynksin talous.

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Kerta se on ensimmäinenkii?! ??? Eikös tuo pitäs olla takuun piirissä...
     
  10. Amir

    Amir Lynx RE 850 -20

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    On noita muutama Maajo79 kanssa onnistuttu rikkomaan. Onhan se kyllä aika helppo hitsatakin ehjäs, riippu tietysti miten menny. Jos et saa
    takuuseen, laita YV:tä, mulla on ainakin 1 ylimääräinen. Laita siihen takuuanomukseen syyksi JoniB:tä siteeraten: aggressiivinen ajo vaativalla reitillä!
     
  11. timbou

    timbou Well-Known Member

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    alko sen verran ärsyttään se vinkuminen et aukasin tänään ketjukotelon. No vetoakselin pulttihan se siellä oli poikki. Mitenhän se on mahdollista. :eek: Ja mitenhän minä saan sen pultin jämän sieltä vetoakselin sisältä pois. ???
     
  12. juketsu

    juketsu Kolomen lynksin talous.

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Taitaa olla heikkoa takoa orkkis pultti?! On niitä ollu poikki miulta ja muiltakii... ??? Vahvempi pultti tilalle! Akseli irti ja pajalle...
     
  13. tpl

    tpl Well-Known Member

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Varmaan ihan sama miullakin äänen syynä. Onko noita vetarin pultteja takuuseen mennyt, jos lopputlven vinguttais ja keväällä veisi laitettavaksi.
     
  14. mikkohen

    mikkohen Summit 850 154"

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Laitetaan nyt tähänkin topikkiin, jos joku ei satu tuota -mtx ketjua katsella ;D Kelkka siis -08 Nytro MTX. Hieman ihmetyttää on tuossa ohjauksessa pienoinen klappi, noin reilu pari senttiä. Siis kun ohjaustankoa kääntelee, niin siinä on tuollainen parin sentin klappi. Ei millään voi muistaan oliko tuo jo ostaissa vai onkos itellä tuo tullu :-[ Välys on siis tuossa kuvan pultissa 21 tai noissa holkeissa 24 tai laakereissa 20. Ileisesti tuossa on myös pari laakeria ja jokin holkki. Miten on muilla!? kannattaako tuosta nyt huolestua! Näyttäis olevan melkostalailla ahas paikka ruveta vaihtelemaan osasia!

    [​IMG]

    Liikkeessä kävinkin jo kokeilemassa uusien nytrojen ohjausta ja eihän nuissa näytä klappia olevan.
     
  15. juketsu

    juketsu Kolomen lynksin talous.

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Takuusee menee ja tulee vahvempi pultti tilalle...
     
  16. Larkko

    Larkko Well-Known Member

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Onko tämä vetarin pultin katkeaminen vain -08 Nytrojen ominaisuus, vai onko kyseinen vika myös uudemmissa malleissa?
     
  17. jppesu2

    jppesu2 Member

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Kun pultti löystyy, niin se pääsee "sorvaamaan" eturungossa olevan reiän soikeaksi ja aiheuttaa välyksen siihen apusimpukkaan". ..Tein korjauspalan latasta ja siihen sopiva reikä, siis pultin kannan alle ja hitsaten pienellä hepillä eturunkoon kiinni.. ja pultti liimaten ;ei ole enään välyksiä syntynyt. Helppo korjaus, ei tarvii purkaa koko keulaa.

    Oisko jollakin antaa hyvät ja tyhjentävät neuvot ja toimenpiteet ohjauksen vetelyn rauhoittamiseksi?

    Alla 08-Nytro, yläpallot lyhennetty n.6mm/puoli, Öhlinsit, Powder Pro -sukset, raudat n.15cm. Keula vetelee aivan holtittomasti jos vähänkin vaikka spooria reitillä....
     
  18. Amir

    Amir Lynx RE 850 -20

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Kyllä sama juttu -09, ainakin SE mallissa.
    Kyllä toi PP on Nytrossa ainakin tolla raudalla aikas "ottava". Jos ajelet norm. reittiajoa, kokeile SLT:n suksia. Mahdollisuuksia tohon vetelyyn on nytrossa paljon. Onko välyksiä missään, onko olkatappi hakkyrät oikeassa mitassa/kulmassa, telasto kunnossa/ etupukki?, ym.ym
     
  19. tpl

    tpl Well-Known Member

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Voisit kokeilla haritusta, ohjainraudan matkalla esim 12..15mm (etummaisen ja takimmaisen kiinnityspultin välillä). Suksipainetta poies, varmaan paria kierrosta aluksi jousta pois. Samalla vaikka kokeilla etupukkiin jousta kierros (tai kaksi) tiukemmalle, samalla puristusvaimennusta pari klikkausta. paluuseen en heti koskisi.
     
  20. timbou

    timbou Well-Known Member

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Joo takuuseen minä sen katkenneen vetarin pultin sain tänään. Ei se kyllä mitenkään vahvempi ole. Sama lujuusluokka (10). Mut onpahan kumminkin. Sano huollon puolelta ettei se pultti sitä vinkumista aiheuta vaan se on nytron ominaisuus. Ilmoittelen kun saan kasattua kelkan viikonloppuna.
     

Suosittele tätä sivua