Ski-Doo MXZ 600cc -02

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä Tupu80, 30/12/09.

  1. Tupu80

    Tupu80 Member

    Nyt tarvittais tekniikasta tietävien apua. Ostin kelkan viimetalvena ja huomasin jo silloin, että jostain syystä öljyn kulutus on selvästi suurempi kuin pikkuveljen MXZ 500cc -00:ssa. Viime talvena pimenikin kaksi tulppaa (tästä johtuen?). Eilen sitten päätin aloittaa kelkkailut tälle talvelle ja kävin ajamassa 30km lenkin lähimaastossa. Tuloksena yksi pimentynyt tulppa ja ilmeisesti tukkoon mennyt kaasari. Ainakaan tulpan vaihto vasempaan pyttyyn ei auttanut ja kun vanhan tulpan otti irti niin savua tuli melkoisesti tulpanreiästä. Tekniikasta en niiiiin hirveästi tiedä, mutta näin ajattelisin asioiden nyt olevan. Joku viisaampi korjatkoon, jos tuntuu että vika saattaisi olla muualla.

    Nyt kysymys luonollisesti kuuluukin, että mitenkä sitä öljynsyöttöä saa säädettyä pienemmäksi vai täytyykö tässä tukkia koko syöttö ja alkaa itse sekoittaa bensat?
     
  2. Tupu80

    Tupu80 Member

    Vs: Ski-Doo MXZ 600cc -02

    Eikö kukaan osaa neuvoa, miten tuota öljynsyöttöä säädetään ???
     
  3. alapatu

    alapatu Member

    Vs: Ski-Doo MXZ 600cc -02

    kaasaraiden alla näkyy öljypumppu kun kurkit kaasareiden välistä sinne,siellä on linjaus merkit,siinä varressa mihin tulee vaijjeri kiinni ja pumpun rungossa viivat kohakkain ja avot homma kunnossa,paina kaasu vivusta löysät pois niin vivussa oleva viiva saa mennä vähän yli rungon merkin.tälläisella säädöllä itellä ja hyvin pelaa.
     
  4. Keke

    Keke Well-Known Member

    Vs: Ski-Doo MXZ 600cc -02

    Jos säädöt ovat kohdallaan ja silti vie paljon öljyä, niin vika voi olla että öljypumpun vipu (kaasareiden alla, mihin öljypumpunvaijeri kiinnittyy) ei enää palauta kunnolla. Jotkut ovat laittaneet jousen sinne, mutta
    säätäminen sitten omalla vastuulla.
     
  5. Tupu80

    Tupu80 Member

    Vs: Ski-Doo MXZ 600cc -02

    Kiitoksia neuvoista. Pitäisikö tuon säädön päästä tekeen (eli ne viivat laittaan kohakkain) ilman että tarvii purkaa mitään edestä pois?
     
  6. Keke

    Keke Well-Known Member

    Vs: Ski-Doo MXZ 600cc -02

    Imupönttö ja kaasarit pitää ottaa pois, mutta ei se ole kuin muutama ruuvi. Katso että
    kaasarit menevät kunnolla paikalleen takaisinasennuksen yhteydessä. Imupönttö voi
    olla välillä hieman hankala laittaa takaisin tilanpuutteen takia.
     
  7. Tupu80

    Tupu80 Member

    Vs: Ski-Doo MXZ 600cc -02

    Viimeinkin ilma lämpeni sen verran, että tarkenin perehtyä tähän öljynsyöttöongelmaan...

    Eli otin imupöntön ja kaasarit pois ja nyt näyttäisi siltä, että keke arveli oikein. Öljypumpun vipu ei palauttanut kunnolla. Vika näyttäisi korjaantuneen puhdistuksella ja yleisvoiteluaineella. Täytyy vielä huomenna koittaa palautuuko vipu edelleen kunnolla, äsken ainakin palautui. Nyt loppu päivänvalo kesken, niin jätän kasauksen kuitenkin huomiselle. Jousta en mielellään alkaisi sinne laittamaan.

    Niistä alapatun mainitsemista linjausmerkeistä sen verran, että siinä varressa on kyllä semmonen hahlo, jonka oletan olevan linjausmerkki, mutta rungossa en huomannut mitään viivaa. Se varren hahlo osoittaa tyhjäkäyntiasennossa semmoseen pieneen nupikkaan, onkohan se nupikka sitten se rungon linjausmerkki??

    Kaasari siis ilmeisesti meni tukkoon talven ensimmäisellä ajokerralla... kannattaako tuota kaasaria ruveta purkamaan vai korjaantuukohan vika itsestään oikealla seoksella ja hanaa antamalla?
     
  8. Jamppapoika

    Jamppapoika '07 xrs summit

    Vs: Ski-Doo MXZ 600cc -02

    siinä nupikan keskellä menee se linjausmerkki, vaikea vain huomata sitä jos on vähänkään likaa päällä. :)
     
  9. Jamppapoika

    Jamppapoika '07 xrs summit

    Vs: Ski-Doo MXZ 600cc -02

    ainiin btw, itsellä oli juurikin samanlainen ongelma. ei alkanu palauttaan vaikka kuinka rassas, niin laitoin sinne erillisen jousen ja nyt pelittää hyvin!
     
  10. Tupu80

    Tupu80 Member

    Vs: Ski-Doo MXZ 600cc -02

    Ok. Sieltähän se merkki sitten löytyi :)

    Siinäpä olikin sitten taas ne positiiviset asiat meikäläisen kelkkailusta... tosiaan puhdistin ja voitelin sen vivun juuren ja sen jälkeen öljyn säätö näytti pelittävän hyvin. Eiku kelkka käyntiin ja koeajolle. No yhellähän se kävi, mutta siitä en vielä ollut niin huolestunut kun ajattelin, että kaasari varmaan meni sillon sen suuren öljymäärän takia jotenkin tukkoon. Jengaa vaan niin siitä se varmaa aukeaa... ja niinhän se tekikin - tai ainakin toinen pytty tuli mukaan kun vähän kierrätti. Mutta, mutta.. heti kun pysähdyin ja kierrokset laski tyhjäkäynnille niin sama pytty tipahti taas pois. Eikä tässä vielä kaikki. Taas ajolle ja molemmat pytyt oli mukana. Vauhtia ehkä 80 ja kelkka sammuu yhtäkkiä. Hinauksella kotia ja kipinää koittamaan. Ei löytynyt kummallekkaan pytylle, ei edes uusilla tulpilla.

    Nyt kysymys kuuluukin, että mitä luulette, onko vika nyt puolassa ja se on mahdollisesti oireillut jo aiemminkin ja aiheuttanut myös sen ettei toinen pytty tahtonut pysyä mukana? Eikai kipinän puute voi johtua muusta kuin puolasta tai tulpan johdoista (tulpat olivat siis varmasti ehyet) ja miksi ne johdot olisivat menneet yhtäaikaa rikki? Yks vaihtoehto on tietysti että virtakytkimen tai tappokatkaisijan (vai mikä se nyt on) johdot olisivat lähteneet irti.

    Sytytyshän tuohon nyt ekaksi täytyisi saada kuntoon, jos se toimii ja kelkka käy silti vain yhdellä niin silloin se kaasari on tieten vieläkin osittain tukossa tai säädöt pielessä (onko muuten jossain ohjeita kaasarin säädöstä?) tai pahimmassa tapauksessa männässä on pieni reikä eikä se saa tarpeeksi painetta ennenkuin isommilla kierroksilla(?)

    Tässä ensi alkuun kysymyksiä, toivottavasti joku viitsii vastailla edes osaan. Alkaa pikkuhiljaa motivaatio laskemaan kun pitäis olla kokoajan rassaamassa tuota :'(
     
  11. Jamppapoika

    Jamppapoika '07 xrs summit

    Vs: Ski-Doo MXZ 600cc -02

    ei ainakaan tappokatkasijan johtojen irtoaminen luulis olevan syynä tuohon.. ellei sitte toinen oo päässy irti ja ole kiinni siinä toisessa johdossa.
     
  12. Juice

    Juice Well-Known Member

    Vs: Ski-Doo MXZ 600cc -02

    mulla oli viime talvena 500 mxz 02:ssa rave venttiilit tosi paskaset niin poltteli tulppia vähän väliä nykyään puhdistellu siinä 500-700 km välein ilman ongelmia.
    ravet ei oo kyllä vikana tuossa kipinän katoamisessa, mutta sitten ku saat kipinää siihen niin puhdista ravet.
     
  13. Tupu80

    Tupu80 Member

    Vs: Ski-Doo MXZ 600cc -02

    Niin... yllättäen vikana oli juuri tämä pahin mahdollinen. Otin tänään kannen irti ja totesin, että toinen mäntä oli ihan karseassa kunnossa. Reikä reunassa ja reunoilla ympäriinsä pieniä kuoppia ja kiinni sulanutta metallikarstaa. Lisäksi kannessa oli samanlaisia vaurioita (pieniä kuoppia ja kiinni sulanutta metallikarstaa, ei sentään reikää), eli täytyyköhän sekin sitten uusia? Toinen mäntä oli ihan "puhdas". Eli kaasarin säädöt on vissiin ihan pielessä ??? Mitenhän tuota kaasaria säädetään?? Ei kyllä kannata laittaa uusia mäntiä ennenkuin se on saatu säädettyä. Tekis jo melkein mieli hinata suohon koko kelkka...
     
  14. Tupu80

    Tupu80 Member

    Vs: Ski-Doo MXZ 600cc -02

    Männät vaihdettu ja kelkka pelaa taas... tyhjäkäynnistä kysyisin sen verran, että mikähän on vikana kun se on noin 3000 kierrosta, mutta tippuu alle 2000:n kun painaa ryyppy-nappia normaaliasennosta alaspäin? Heti kun päästää ryypyn irti, nousevat kierrokset taas kolmeentonniin. Onko se nyt vaan niin, että ryypyn vaijeri on liian tiukalla, vai onkohan tässä jostain muusta viasta kyse? Samaa se teki ennen mäntien vaihtoakin, joten "vika" ei sinällään ole uusi.
     
  15. hjp

    hjp -13 Freeride

    Vs: Ski-Doo MXZ 600cc -02

    Vuotaakohan kaasarin kurkut?
     
  16. VIPER

    VIPER Well-Known Member

    Vs: Ski-Doo MXZ 600cc -02

    Tai tyhjäkäyntisuutin/suutimet tukossa.
     
  17. teeäm

    teeäm Well-Known Member

    Vs: Ski-Doo MXZ 600cc -02

    Mites ne ravet putsataan?
     
  18. Snowman999

    Snowman999 Well-Known Member

    Vs: Ski-Doo MXZ 600cc -02

    Irti ja puhistus, vaikka lakkabensalla tms. Saattaa olla pirun tiukassa se karsta.

    Kertokaas meneekö -01 Grand touringiin 44mm harjanen matto?
     

Suosittele tätä sivua