ski-doo gtx 550f eturunko ja sen kestävyys

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä GTX 550f, 17/2/10.

  1. GTX 550f

    GTX 550f Member

    Tuntuu aika heikolta toi eturunko, ei kestä paljoa iskuja. Ajoin jäällä terävään jääpattiin oikean suksen (noin 60-80kmh), siirty suksi taaksepäin muutamia senttejä. :'( Eturunko antoi kai periksi jostain. Eturungon takaa änärin ja moottorinvälisen rungon oon vahvistanut jo aiemmin teräslevyllä. Sitten joitakin viikkoja myöhemmin vasen suksi jysähti umpihangessa isoon kiveen (vauhtia ehkä noin 40kmh) ja suksi siirtyi taaksepäin vielä enemmän kuin oikea suksi oli siirtynyt ja nyt näyttäisi eturunko vääntyneen enemmän ja murtumisiakin näyttäisi olevan. :'(
    Onko tähän saatavilla vahvistettua eturunkoa?
     
  2. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Vs: ski-doo gtx 550f eturunko ja sen kestävyys

    Eipä niihin kovin paljon vahvempaa eturunkoa taida löytyä. Toki "kisaversioissa" voi olla joitain vahvikkeita, joita sinne voi lisätä, mutta liekö niillä isoa vaikutusta.
    Se eturunko toimii Rev-koppasissa sulakkeena. Sinällään hyvä jos särkyy vain se eturunko. Se on vielä kohtuulliinen vaihtaa ja ei mielettömän kallis. Itse vahvistaisin sen normirungon just siitä änärin vierestä ja sitten kytkimen takaa silleen, että ei menis koko runko rupelille.
    Veljen kelkkaa (renegade) seuranneena voin kyllä vain todeta, että erittäin hyvä kelkka on osittain pilattu hieman liian heikolla rakenteella. Enkä ole montaakaan käytettyä REViä nähny jossa sukset ois kohillaan.
     
  3. Hovelinksi

    Hovelinksi Lynx Re

    Vs: ski-doo gtx 550f eturunko ja sen kestävyys

    Esim maunusjoken rojekti topikissa tarkat ohjeet kuvien kanssa siitä mimmoset vahvikkeet siihen kanttii pultata..eikait tuossa 550 rungossa ollu eroja nestekoneisten runkoihin?!.Tosiaan siitä vaimentimen takaahan se runko on melkeen paperiin verrattavissa,sormilla saa taivuteltu ja välillä soi niinku kitaran kieli :D
     
  4. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Vs: ski-doo gtx 550f eturunko ja sen kestävyys

    Taannoin juttelin paikallisen henkilön kanssa joka oli korjannut useammankin noita 550F GTX:iä. Tuumas vain jotta eihän se voi mitenkään kestää kun niin keveästi rakennettu. Katottiin niitä niittejä niin olivat ihan normi niittejä. Liekö juuri noissa puhallin GTX:ssä tehty todella keveästi ja edullisesti jotta kestävyys siitä kärsii. Tutkailin myös pihalla ollutta kolaroitua GTX:ää niin samaan tapaan siitäkin oli eturungosta niitit menneet poikki. Se mikä keveydessä saavutetaan se kestävyydessä menetään.
     
  5. GTX 550f

    GTX 550f Member

    Vs: ski-doo gtx 550f eturunko ja sen kestävyys

    saisko vielä linkin tohon maunusjoken rojektiin kun en löytänyt sitä
     
  6. Jörejussi

    Jörejussi Well-Known Member

    Vs: ski-doo gtx 550f eturunko ja sen kestävyys

    no saattaa ne iskaritki vaikuttaa jotaki gtx on niin huonot jouset jos on ajettu vähänki enempi
    niin miten se kestää jos iskari losahtelee pohjaan niin johan siitä särkyy joka paikka.
    ite ainaski oon huomannu kun oli ennen gtx niin siinä vääntyili aika helposti paikat kun oli niin surkeat iskarit
    ja nyt on summitissa huolettavat kepakot ja kestää isompia iskuja kun iskari on huollettu ja ei pohjaa.
     
  7. LapinStaalo

    LapinStaalo BD RE850 3700-19,Xtrim 600 3700-21,Everest 440-79

    Vs: ski-doo gtx 550f eturunko ja sen kestävyys

    Eikös nuo tukivarret pitäis olla niitä sulakkeita?
     
  8. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Vs: ski-doo gtx 550f eturunko ja sen kestävyys

    Niinhän ne toki pitäsi olla, mutta ei oo ainakaan REV-koppasissa skiidoissa. Mutta eipä se paljon halvempaa taida polariksellakaa olla kun sitten ne tukivarret maksaa yhtä paljon kpl kun toi revin eturunko.

    Pakko sanoa, että Catti on kyllä osannu tämän pitkittäistukivarrettoman etupään tehdä. Enpä oo tainnu koskaan nähdä Cattia jossa sukset ois missä sattuu, jos ei ihan AVK-tasoisista laitteista puhuta.
     
  9. GTX 550f

    GTX 550f Member

    Vs: ski-doo gtx 550f eturunko ja sen kestävyys

    Nyt on kelkka purettuna. Oli vääntynyt moottorin kohdalta vasen puoli eturungon takaakin vaikka siinä oli vahvikepeltikin , joutu käyttään taas moottorinkin pois. No tämähän sujuu nyt kun on kokemusta, viime keväänä oikoin ja vahvistin oikean puolen rungosta eturungon takaa (avk kelkka). Uusi eturunko tilattu, mitenköhän tota vois vahvistaa? Mistäköhän tähän saisi paremmat iskarit?
     
  10. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Vs: ski-doo gtx 550f eturunko ja sen kestävyys

    Kuulostaa just samalta kuin veljen kelkassa.
    Yksi hyvä "vahvistuskeino" tuohon voi olla levikemuovit suksiin, jos ei vielä oo. Vakiosukset uppoilee ummessa helposti ja siten tökkii kantoihin yms. Välttää jo monta iskua niillä levikemuoveilla.

    Iskarit tässä gtx 550:ssä taitaa olla nesteversiot,joita ei voi huoltaa. Oma kelkka vanhemmassa rungossa, mutta kaasupumppujen vaihdolla alustasta sai paljon mukavamman, mutta silti kantavamman. Varsinkin etupäässä vakiona oli jousissa esijännitystä niin paljon, että ei kyllä pohjannu koskaan, mutta oli melko kivirekimäinen.

    Iskarit käynee ristiin lähes kaikissa Rev-malleissa. Esim. Euromotorcenterin nettikataloogissa http://www.sym-finland.fi/kuvasto/flash/MK-kuvasto/ lienee jonkinlaisia mittataulukoita yms. noista iskunvaimentimista.

    Iskunvaimentimiksi kannattaa ehdottomasti hommata huollettavat kaasupumput, mikäli alkaa vaihtamaan. Nettivaraosa/ tämän foorumin myyntipalsta lienee parhaita paikkoja niiden etsimiseen. Uusia jos mielit niin sitten nuo EMC:n myymät Engansit lienee aika OK valinta.
     

Suosittele tätä sivua