Sohjokelkka jäälle

Keskustelun 'Minkä kelkan ostaisin?' on aloittanut käyttäjä greg, 12/3/10.

  1. znood

    znood Guest

    Vs: Sohjokelkka jäälle

    ei kyllä nouse sohjosta 550f vaikka olis mitkä piikit
     
  2. ketara

    ketara Member

    Vs: Sohjokelkka jäälle

    http://www.jv-cz.cz/alpina/principale%20home.htm

    Tommosilla vehkeillä nuottaporukat kulkee ja sohjo lentää.
     
  3. juice_86

    juice_86 Kelkaton + KTM LC4 2004

    Vs: Sohjokelkka jäälle

    Luulis kun saa kelkan liikkeelle.. mut enpä tiedä kun ei ole tuollaista tullu ajeltua.. helpottaa aivan varmasti jos se ei siellä sudi.. ;)

    Eipä tuolla iha heti kiinni jää,, Ihme vehje :eek:
     
  4. A3ttu

    A3ttu lynx 250/377.

    Vs: Sohjokelkka jäälle

    joku mountain peli jos meinaa parhaiten sohjossa päästä.
    ja föönit kannattaa melkein unohtaa kokonaan. ku vertaa esim kakspökä lynxsiä ja tuota mun 440 skidoota 345 telalla vaikka ei mikään mountain peli ookkaa nii ero on tosi suuri (noh onhan skidoo:ssa melkein 5 kertaa enemmän tehoo ;D)
     
  5. Jörejussi

    Jörejussi Well-Known Member

    Vs: Sohjokelkka jäälle

    ja aikansaku kevät kelilla painattaa kaasupohjassa sohjossa tourinki kelkalla misä on fööni kone niin melko varmasti leikkaa kone kiinni eli nestekoneellista kantsii harkita
    ja kokemusta on :D
     
  6. Terry

    Terry Guest

    Vs: Sohjokelkka jäälle

    Tarkoitatko tuota v800 vai 1200 e-tec?
    Tuo Rs menee kyllä kettuilematta nuissa sohjoissa.Vaikuttanee varmaan paljonkin nuo Vuotsolaisetkin?
     
  7. rieban

    rieban sxr 700-01

    Vs: Sohjokelkka jäälle

    Kannattaa varmaan laittaa 600-700cc touring-mountain ja ahkioon jatko-aisa,eli ahkio ois kauempana kelkasta.Ei kerää sohjoa ahkion eteen...;)
     
  8. Reverend_

    Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

    Vs: Sohjokelkka jäälle

    Kyllä täällä aina joku heittää jotain asiatonta väliin, ja tosiaan tuossakin oli hymiö jotta ihan turha pahoittaa mieltään sen takia, oli varmastikin tarkoitettu kevennykseksi ;D

    Ja varsinaiseen ongelmaan: Kun on pitoja ei jää kiinni & ja jos on kivasti tehoja ja ei pysähdy ei ole edes vaaraa jäädä kiinni! Tuolla +-5 tonnia on valinnanvaraa, saa suht uudenkin, tarpeeksi tehokkaankin kelkan ja pitkällä matolla. Kannattaa ottaa vähän pitemmällä ja karkeammalla telalla, sellaiset astinlaudat että ei jää heti niistä kantamaan(kaksi päällä se kun mennee pohjia pitkin) ja varmuuden varalta piikit: Jos vaikka satutkin jäämään kiinni niin liikkeelle pääsee aina kunhan jäästä saa pitoja ;)

    Työkelkat sanan varsinaisessa merkityksessä jättäisin pois sillä ajo taitaa pikemminkin olla retkeilyä.
     
  9. Yamahisti-Skidoisti

    Yamahisti-Skidoisti Well-Known Member

    Vs: Sohjokelkka jäälle

    No ei kai siinä ku täyspitkällä matolla joku tourinki. 386 - 396 matto ja jos vaikka 50 cm leveä ja tehokas kone niin kyllä lähtee. Vaikka Yamaha Viikinki?
     
  10. Ismo

    Ismo M1100T Summit800

    Vs: Sohjokelkka jäälle

    Kyllä se on 1000 kuutioinen v-kone, vuosimalli muistaakseni 2006. Vuotsolaisia ei taida olla siinä kelkassa, ne varmaan auttais, mutta kyllä se kuitenki on alitehoinen siihen reilun 300 kilon kuivapainoon nähden.
     
  11. greg

    greg RMK 600 144 -12

    Vs: Sohjokelkka jäälle

    Kiitoksia vastauksista, hermo on vähän tiukalla kun en mökille pääse. Myöskin omat tiedot ovat kovin heppoiset eri kelkkatyypeistä. Nyt olen senverran päässyt eteenpäin että tehokas tourinki nestekoneella tai sitten se mountain malli lisäpenkillä, kelkan tärkein ominaisuus on minulle että sillä pääsisi Päijänteen sohjossa mökille ja silloin se taitaa olla joku mountain.
     
  12. kairankulkija

    kairankulkija 550 Indy Voyageur 155"

    Vs: Sohjokelkka jäälle

    Ja varusteista vielä, että eipä noissa kaikissa vuorikelkoissakaan ole mitää ylimääräisiä härpäkkeitä. Varmaan riittä 144 tuumasella matolla oleva 600 hyvin, Summitti tai RMK tulee ensinnä mieleen. Ja käytettynä varmaan lähtee jo reiluun 5000 euroon hyviäkin pelejä, tai ylivuotisia vähän kalliimmalla.
     
  13. BREZHNEV

    BREZHNEV Lynkerö RE ja Polle Assault

    Vs: Sohjokelkka jäälle

    Nastotettu matto ja mahdollisimman paljon tehoa.
     
  14. greg

    greg RMK 600 144 -12

    Vs: Sohjokelkka jäälle

    Taitaa sään haltia sääliä meikäläistä kun laittoi näin kovat pakkaset, lienee jo hankikantoakin Päijänteellä. Kelkkarahat voinee mahdollisesti säästää ainakin tämän talven osalta ja sitten on kesä aikaa perehtyä kunnolla tähänkin asiaan. Se nyt on kuitenkin varma etten enää loskassa toista vastaavaa talvea näin ryve, jos nyt kunnon talvi sattuu enää kohdalle. Nyt on ajatus hankkia jatkossa tarpeeksi tehokas nelitahti touring/mountain ja piikkimatostakaan ei varmaan mitään haittaa ainakaan ole kun huoltsikan pihallakaan ei tarvitse käydä (liian kaukana).
     
  15. 700_Tripled

    700_Tripled Oskebo Poro

    Vs: Sohjokelkka jäälle

    Yammahan vanhemmat triplet on kovia vesikoissa, ei hyydy vaikka alustassa on sohjoa.
    Rekeä niillä ei tosin voi vetää perässä sohjossa, Nuorempana tuli paasereilla ja exitereilla leikittyä vesikoissa. ja en monestikkaan joutunut pukkaushommiin.
    Nuo -97 mMaxit ja Venturet menee nupilla vesikoista jos kuskilla riittää pää ajaa, perse heittää välillä kovastikkin mutta nuo kelkat vaatii leveähköt muovit suksiin ettei keula uppoa ja haukkaa.
     
  16. nunavut

    nunavut Guest

    Vs: Sohjokelkka jäälle

    Lähes yhtäsuurella järvellä saan yksinäni ajella kevät/talvisohjossa,10 v nuorella Yamahan Viperillä.
    Teho riittää ,juuri ja juuri ? Tempaisemaan liikkeelle syvemmästäkin sohjopaikasta,loppu onkin nautinnollista "piirrättelyä".
    Omaani en myy,vain vähemmän nykyseksikkäänä sletinä ,uskoisin käytettyjen soveltuvan hintahaarukkaanne.
     
  17. A3ttu

    A3ttu lynx 250/377.

    Vs: Sohjokelkka jäälle

    no eipä kaverin 700 triple yamaha kovin hyvin menny sohjossa.. ;D sai se sitä pukata ja mulla ei ollu oikeestaan omalla kelkalla mitään hätä
     
  18. 700_Tripled

    700_Tripled Oskebo Poro

    Vs: Sohjokelkka jäälle

    Njaa, itelläni ei ollut mitään vaikeiksia Inarilla, Pääsiäisenä kävin Inarista mutkan Paavisvuonossa ja vettä oli jäällä. Oli siellä muutama pitkätelainen AC ja Jammaha kiinni. Kastelin kenkäni kun autoin niitä pois vesikosta, ihmettelivät että miten se pätkä ei jääny kiinni. Alusta jäykkänä ja kaasukahva ohjaustangossa kiinni niin menee vähän syvemmässäkin vesikossa.
    Iski se lapsetus ja piti leikkiäkkin ja kokeilla josko tarttuis, mutten joutunut työntämänä kertaakaan vesikossa, mutta muualla sitten työnnettiin. Siksi nyt hommasin 38x365 maton 38-räpylällä ja alustan rakentelen kesänaikana. Tuli sukellettua sellaseen tuiskuplateeseen jänkällä niin että näkyi tuulilasi ja ohjaustanko.
     
  19. Maunusjokke

    Maunusjokke Lynksi

    Vs: Sohjokelkka jäälle

    mulla oli -97 Vmax Triple ja voin tosiaanki kokemuksesta sanoa että melkein mikä tahansa muu sinne sohjoon ku se.
     
  20. A3ttu

    A3ttu lynx 250/377.

    Vs: Sohjokelkka jäälle

    no en tiiä miten se sai sen jumautettua sen siihen? mut ei sillä kauaa silti menny ku se ajo sen siitä pois. ja kyllä semmonen pätkäkin menee varmaan hyvin sohjossa jos vaa ei hiljentele.
     

Suosittele tätä sivua