Moottori ei sammunut..

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä Topsukka, 12/3/10.

  1. Topsukka

    Topsukka Renegade

    Terve,

    Noh, kohtuu selvinpäin toki moottori olikin, mutta tekipä semmoisen erikoisen tempun tänään aamulla, kun oltiin lähdössä pilkille ettei ei oo never ikinä koskaan sattunut.

    Aamulla normaliisti kelkka käyntiin, pyörittelin mattoa pukin nokassa pari minuuttia, ajoin kelkan ulos varastosta, reki perään ja kypärää päähän, kelkka tyhjäkäyntiä käyden. Sitten huomasin, että reppu ja kaira unohtu. Noh, sammutin virtanapista kelkan, tä, kelkka jatkaa käyntiään. Mie siihen, että no sammuthan sie, ja nykäsin hätäkatkaisijan irti. No mitä sitä vielä, iloisesti rotaksi käy, mie että no porkule, avaimesta virrat pois. No ei vieläkään. vieläkin tyhjäkäyntiä käypi. Sitten tarjoilin jo imua, että tukehutan toverin pensaan, mutta pöh. Vieläkin käypi. Mie sitten että no käy vaikka maailman tappiin ja lähin hakemaan vehkeitä ja niinpä se sitten sammui, kun olin muutaman metrin kävellyt. Kelkka kävi siis virtanapin painamisesta n. rapiat puoli minuuttia.

    Kelkka lähti normaalisti käyntiin, käytiin pilkkireissu ja hyvin sammui napista ne pari kertaa mitä kokeilin.

    Mistä lie tämmöinen ilmiö voisi johtua? Ettei olisi päässyt karstoittuun ja kävi jälkikäyntiä? Kelkka 550 F Legendi Ski-Doo ja 2004 vuosimallia, 550 F rotaksi.

    T.Mikko
     
  2. HTP_400CC

    HTP_400CC Indy 400 -91 Trail Delux -91 Mini-Lumikko -89

    Vs: Moottori ei sammunut..

    Karsta sytyttää tai virtalukossa jotain tilapäistä sähkövikaa? Olis kokeillu tulpanjohtoa vetää irti, niin olisko vaikuttanu?
     
  3. Rave 600cc

    Rave 600cc Arctic Cat ZR 600 efi

    Vs: Moottori ei sammunut..

    Oiskohan joku liitin irronnut/huonosti kiinni? Kyllä tuo sähkövialta kuulostais.
     
  4. Topsukka

    Topsukka Renegade

    Vs: Moottori ei sammunut..

    Mutta olisko sen pitänyt jostain näistä kolmesta katkaista sytytysvirta, a)virtalukko b)sammutinnappi c)hätäkatkaisin

    Tarkennuksena vielä, että nostin kyllä kuomun auki ja painelin siitä ohjaustangosta tulevia liittimiä yhteen, ilman sen kummempaa vaikutusta. Ja kelkka oli alkuviikosta pari päivää lämpimässä tallissa, kun käytin startin irti (solenoidi rikki). Oisko sitten jonnekkin jäänyt jotain kosteutta ja kun oli yön kylmässä niin temppuili.

    (OFFTOPIC):

    Kohtuu hinnakas oli uusi solenoidi paikallisella marmoritiskillä, 270 euroa. Ei ole enää edes aseettoman ryöstön yritys, hinta lähenee vakaasti harkittua murhaa. Hajottamolta ei saanu, tarvikkeena uusi startti solenoidin kera 240 euroa. Noh, pientä pajoitusta niin sain vanha solenoidin pelaamaan.

    T.Mikko
     
  5. JuZe

    JuZe Well-Known Member

    Vs: Moottori ei sammunut..

    Ainakaan vanhemmat pollet ei sammu jos irtoaapi se sammutusnapin piuha.
     
  6. I_me

    I_me Paljon osia, mut ei enään yhtään kelkkaa...

    Vs: Moottori ei sammunut..

    Tuosta solenoidi jutusta sen verran, että kun kaverilla hajosi vm.2000 formula deluxe 700:ta startin solenoidi löytyi paikallisesta autovaraosa liikkeestä täysin samanlainen suoraan hyllystä. Hintaa oli muutama kymppi. Sitä en muista minkä automallin startista se solenoidi oli...
     
  7. arctic cat

    arctic cat rave

    Vs: Moottori ei sammunut..

    Mulla teki skiido kans tuommosta ku oli konneen kylkyyn tuleva maajohto irti. Ja koneesta menee runkoon.
     
  8. ViRi

    ViRi Well-Known Member

    Vs: Moottori ei sammunut..

    Solenoidilla ei nyt ainakaan ole mitään tekemistä sammumisen kanssa olipa se rikki tai ei.

    Tuo sammutus tapahtuu maadoittamalla, eli riippumatta katkaisimesta se vaan aiheuttaa oikosulun. Jos tuossa sinun kikottimessa on kaikki katkaisijat kytketty samaan maapisteeseen (brp voi hyvinkin viljellä tuollaista idioottisysteemiä) niin vika löytyypi sieltä. Ainakin vanhemmissa vehkeissä saattoi olla paksumpikin nippu rengasliittimiä saman pultin alle laitettuna ja pultin ja rungon välissä vielä maalit ::)
     
  9. rellu02

    rellu02 Well-Known Member

    Vs: Moottori ei sammunut..

    saattaapi jotta vaikka olla että konehe on riivattu. käy vaikka sais etes menovethä =) ihime homma..
     
  10. Rakki

    Rakki Nytro crossover -09

    Vs: Moottori ei sammunut..

    Mulla ainakin aikanaan Fox:si 377 kun otti kaikki liittimet irti siitä moottorin kyljetä, mitkä tulee staattorilta niin ei sammunut kun tulpan johdot irti.
     

Suosittele tätä sivua