Varkauden ympäristö

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä Dragster, 1/11/06.

  1. JaniU

    JaniU Lynx Enduro Sport '05

    Vs: Varkauden ympäristö

    Ei oikein hyvältä näytä nuo viikonlopun sääennusteet lämpöineen ja vesipisaroineen... ainenkaan noin lanauksen kannalta :(
     
  2. Miikaz

    Miikaz Well-Known Member

    Vs: Varkauden ympäristö

    ;D
     
  3. Tommy T

    Tommy T Polle

    Vs: Varkauden ympäristö

    Ja mitähän tuo haittaa? Eikös ne patit pehmene vaan tuosta ja tasoitu paremmin?
     
  4. JaniU

    JaniU Lynx Enduro Sport '05

    Vs: Varkauden ympäristö

    Eikun muuttuu semmoseksi raskaaksi tahmaksi joka kasautuu ja jäille tulee (taas/lisää?) vettä ja soossia niin että ei pääse mihkään mönkijällä, varsinkaan lana perässä. Jäät on siis se enemmän rajoittava tekijä ollut koko tän talven, heti lanausmiesten jälkeen :)
    Monin paikoin kelkalla menee helposti, mutta telamönkijällä on kusessa. Tosin ei menis kelkallakaan lana perässä.
     
  5. Tommy T

    Tommy T Polle

    Vs: Varkauden ympäristö

    No eikö siihen lanaan vois laittaa suksia mitkä sais alle noille sohjoisemmille pätkille? i siellä jäällä kai niin tarviiskaan lanata?
     
  6. JaniU

    JaniU Lynx Enduro Sport '05

    Vs: Varkauden ympäristö

    Kyllä se lana jäällä on pääasiassa siis ilmassa eikä jäillä lanata, mutta painaa se mötkäle silti. Ongelma on siis se telamönkijä, se uppoaa kohtuu helposti ja jää sitten jo pohjastaankin kiinni... aivan toisin kuin kelkat siis. Pitäisi melkeinpä olla sekä tuo telamönkijä että joku iso leveä työkelkka vähän kelien ja tilanteiden mukaan.
    Mutta on tuosta jokatapauksessa paljon iloa ja hyötyä, että eipä valitella! :)
     
  7. Jyyke

    Jyyke Well-Known Member

    Vs: Varkauden ympäristö

    En tiedä mistä se oikein johtuu, mutta kyllä ne reitit joitakin vuosia sitten saatiin samanlaiseen kuntoon ilman mitään mönkijää. Ja nyt kun on todettu, että se ei ole oikeanlainen laite tuohon hommaan, niin eiköhän vaihdeta se mönkijä kelkkaan ja mahdollisesti muuhun lanauskalustoon. Vai onko sille oikeasti jotain käyttöäkin, missä sitä voi hyödyntää kerhon tarkoituksiin?
     
  8. JaniU

    JaniU Lynx Enduro Sport '05

    Vs: Varkauden ympäristö

    Talvetkin on kyllä olleet hyvin erilaisia viime vuosina, että hankala vertailla. Patille ne reitit on kyllä saatu joka vuosi, vaikka oli millasia pelejä tai ei ollut ;)
    Kyllä tuo mönkijä siis ehdottomasti vähänkin isomman lanan kiskomisessa kelkan voittaa, mutta omat ongelmansa tuonkin kanssa ja varsinkin jos on vettä reippaasti jäillä niinkuin tänä talvena. Mulla itsellä ei ole mitään kokemusta siitä HaKen aiemmasta... mikähän lie nimeltään olikaan, joku terri? Ilmeisesti oli tosi vaikea ajettava jne.

    Mutta tämä valittelu ei kyllä asiaa auta eikä varmasti motivoi niitä hyvin harvoja lanamiehiä urakoimaan! Kyllä nuo lanaamiset jokatapauksessa on auttaneet paljon ja toivottavasti vielä jonkun kerran pääsisi kelien puolesta lanaamaan.
     
  9. TKai

    TKai 600 RE '17 & '15

    Vs: Varkauden ympäristö

    Niinpä niin. Kerhon hankinnoistahan päätetään aina vuosikokouksissa, ei nettifoorumeilla. Jäseniä kokouksissa vaan ei liiemmin näy, saati sitten talkoissa. Ilmoitus kokouksesta kyllä on aina paikallisessa sanomalehdessä, koko paletin pyörittäminen on ollut aina muutamien ihmisten harteilla. Kun lanauskokemusta kerhon aktiiveilla on kyllä riittävän pitkältä ajalta ja erilaisilla laitteilla, ei kalustoa varmasti mennä vaihtamaan huonompaan.

    Veikkaan että jos kerhon aktiivit lopettaisivat talkoiden teon, olisi se kerhon ja urien loppu. Henk. koht. tuntuu että saattaa kohta riittää..
     
  10. Tommy T

    Tommy T Polle

    Vs: Varkauden ympäristö

    Tottahan se on, ettei kerhon hankinnoista nettifoorumeilla päätetä, mutta asioista keskusteluun ne ovat oivia apuvälineitä. Paikallislehdessä varmaan ilmoitetaan kokouksista, mutta jos ei satu juuri sen päivän lehteä lukemaan, niin tieto menee ohi. Tieto kokouksen ajankohdasta hyvissä ajoin HAKE:n nettisivuille ja sähköpostissa kaikille jäsenille ei varmaan olisi huono juttu.
    Minä ainakin yritän mielestäni keskustella näistä asioista kehittävään sävyyn ja näiden Varkauden ympäristön asioiden puimisille tämä taitaa kuitenkin olla sopivin keskustelualue.
    Arvostan todella korkealle kaikkien vapaaehtoisten panostuksia näiden yhteisten asioiden puolesta.
     
  11. Rampas

    Rampas Well-Known Member

    Vs: Varkauden ympäristö

    Kannatan sähköistä tiedottamista kerhon asioiden suhteen ja kokoukset mielellään myös paikallisissa lehdissä.
    Lanauskalusto on tällä hetkellä tosi hyvä ja varmasti kokeneiden kehittelemä. Tämä talvi on ollut monella tapaa haastava ja vapaaehtoiset reitinhoitajat vähissä. "Vanhat ketut" ovat varmasti jo vähintäänkin oman osansa hoitaneet, joten nuoremmat/tuoreemmat kelkkailijat voivat myös kantaa kortensa kekoon.
    Itse kuulun näihin ei nuoriin vaan tuoreisiin kelkkailijoihin ja mielelläni touhuan yhteisen hyvän eteen.

    Tervetuloa mukaan talkoisiin ja kokouksiin, toivottavasti kutsut ja viestit saadaan kaikille jatkossa välitettyä.
    Alkavalla viikolla olisi tarkoitus vapaa-ajan salliessa yrittää taas joku pätkä siloitella, yritetään nauttia kausi loppuun eikä kiukutella ;)
     
  12. TKai

    TKai 600 RE '17 & '15

    Vs: Varkauden ympäristö

    Olipas hyvät setit ajella tänään. Aamusta kun lähdettiin ei ollut muiden jälkiä. Todella pehmeää pattia haken urilla, oli oikein ilo mennä. Huuhko oli kuin tiellä olisi ajanut, pidin itse parempana ajaa kerhon uraa kun tuo täysin tasainen reitti on vähän tylsää. Sanoin joku aika sitten tässä ketjussa että kota oli siistissä kunnossa, kuulin tänään että Pasi oli kuulemma siivonnut ja vienyt roskat pois...

    Tommi: siitä lähtien kun kerholla on ollut nettisivut, on kokouksista ollut tiedote 2-3 viikkoa ennen määräpäivää sivuilla. Sanoin tuon sanomalehti-ilmoituksen sen takia, koska aiemmin se oli ainoa ilmoitus. Nyt se vaan on lisänä vielä lehdessäkin.
     
  13. JaniU

    JaniU Lynx Enduro Sport '05

    Vs: Varkauden ympäristö

    No voi vee, ois pitänyt lähtee! Ilmeisesti ei pienet vesisateet häirinny?
     
  14. Miikaz

    Miikaz Well-Known Member

    Vs: Varkauden ympäristö

    Kyllä kota jäi ainakin pariviikkoa sitten siistiin kuntoon kun siivottiin se kaverin kassa ja kannetiin sisälle puita valmiiks eikä jääny roskia.
     
  15. Tommy T

    Tommy T Polle

    Vs: Varkauden ympäristö

    Tänään ajeltiin Timola-Leppävirta-Konnuslahti-Huuhko-Kangaslampi-Timola lenkki. Olipahan aika mielenkiintoista suunnistella, kun ei ollu ennen tullut Konnuslahdessa käytyä.
    Mihis aikaan vuodesta vuosikokous on tarkoitus pitää? Multa on menny kokouskutsut tähän mennessä jostain syystä ohi, en tiedä miksi.
     
  16. Miikaz

    Miikaz Well-Known Member

    Vs: Varkauden ympäristö

    Tuli tänään ajeltua varkaudesta tuonne karvioon ja ympäryslenkin kautta huuhkoon. On ainakin huuhko-heinavesi väli hyvässä ja tasaisessa kunnossa. Huuhkossa päätettiin että samoja jälkiä ei takaisin ajella ja repullinen seikkailumieltä matkaan ja kohti konnuslahtea. Konnuslahteen löydettiin parin puhelinsoiton ja kännykkänavin avulla, mutta oikeesta reitistä ei ole mitään hajua. Lähellä konnuslahtea tultiin ihan oikeelle uralle kun oli kerta merkitkin, mutta tuolla on isäntien kelkanjälkiä sinne sun tänne niin pelkästään niitä seuraamalla pitää olla hyvätuuri että konnuslahteen löytää. ;D Konnuslahdesta ajeltiin jäitäpitkin takaisin varkauteen ja kilsoja tuli koko lenkille tasan 300.
     
  17. Poralis

    Poralis Well-Known Member

    Vs: Varkauden ympäristö

    Samoilla huudeilla liikuttiin.. Kuopio-Puutossalmi-Konnuslahti-Leppävirta-Varkaus-Kangaslampi. Kiitoksia herroille opastuksesta perille päästiin. Tultiin vissiin enemmän tai vähemmän samoja uria teidän kanssa takas konnuslahdelle, välillä oli kyllä pientä hakemista, onneks bensaa oli riittävästi :p
     
  18. TKai

    TKai 600 RE '17 & '15

    Vs: Varkauden ympäristö

    Kokous on perinteisesti loppuvuodesta, loka-marraskuussa...viime vuosina tainnut kallistua marraskuun puolelle.

     
  19. Miikaz

    Miikaz Well-Known Member

    Vs: Varkauden ympäristö

    Tuassiisa tuli käytyä ajelemassa, kun sattu tämä talvilomakin näin hyvälle viikolle. Keli ja olosuhteet on nyt kyllä talven parhaat. Jäällä voi ajaa missätahaansa kun ei ole sohjosta tietoakaan ja maastossakin pääsee hyvin etenemään kun lumi ei ole enää pelkkää puuteria.

    Pikkuisen vielä niin olis 3000km täynnä...
     
  20. Rampas

    Rampas Well-Known Member

    Vs: Varkauden ympäristö

    HaKen reitillä lanailtu väliä 23-Rauhalahti, vielä kun vaan joku ehtisi loput lanailla...
    Puunajo hankaloittaa reitillä liikkumista melko pahasti, pari tien pätkää kaluttu hiekalle.
    toivottavasti ajokelejä riittäisi vielä pari viikkoa 8)
     

Suosittele tätä sivua