m1 09 tehoputki?

Keskustelun 'Arctic Cat' on aloittanut käyttäjä jupu, 13/5/10.

  1. jupu

    jupu rmk assault 2013

    nyt haluttas vähä keveyttä lissää ja vähä tehoa..onko kokemuksia 1ämmäläisitä tehoputkella..? kestääkö?hajoaako?onko turhaan? mitä muuta pitäs ottaa huomiihon?
     
  2. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Vs: m1 09 tehoputki?

    Noniin, nyt puhut vähän mutta asiaa :) Vakionahan se on ihan liian rikkaalla ja se turraa turhaan. Sun kelkkaanhan on tehty kaikki muu paitsi se mitä sille ois pitänyt tehdä ;D Eli ehdottomasti joku putki paikalleen. SLP ainakin toimii hyvin. Jawsin tuplat toimii myös hyvin kuten myös D&D:n tuplat. Tuplissa vain on yleensä pikku äänärit joten melutaso on kova. Saa niihin tosin hiljasemmatki änkät.

    Tuon putken (tai putkien) lisäksi tarvit myös jonkun bensankartan säätely boxin (esimerkiksi boondocker tai pure logic). Lisäksi tarvit variaattorit täytyy säätää uusiksi koska vakiona max jengat on 7200-7300 ja esim SLP putkella max jengat täytyy olla siellä 7800 rpm nurkilla.

    Lisäksi kakkosvariaattorihan on näissä DiamondDrive vehkeissä semmonen vakiona, ettei se pysy perässä on/off tyyppisessä ajossa (esim rinnekiikutuksessa tiuhassa puustossa). Vähimmäisvaatimuksena on "shift assist", joka on sellanen simppeli laakeri joka asennetaan sinne kakkosvariaattorin jousen toiseen päähän. Tuon jälkeen ylös/alas vaihdosta tulee sujuvampaa. Tään hinta on pari kymppiä. Toinen (mutta minusta parempi) vaihtoehto on taas ns. "torsional conversion", eli vaihdetaan kakkosvariaattorin jousi sellaiseksi vanhan malliseksi mitä käytettiin jo 90 luvulla. Näitä konversio kittejä on kaupan vähä joka viri firmalla ja hinnat vaihtelee riippuen mitä kitissä tulee mukana.

    Itse laittaisin vielä pakolämpömittarin, jotta seosten säätäminen oisi tarkempaa.

    Noh, sitte jos aletaan ynnäileen tarvelistaa. Tää on
    - Pakoputki, SLP yksi putki. Melutaso ei juuri vakiosta poikkea. Täys kaasulla karjuu mutta muuten on mukavan matala.
    - Bensansäätö boxi. Ite ostasin Boondockerin laatikon.
    - Pakolämpömittari. Digatron ja Koso on hyviä.
    - Kytkimeen esimerkiksi EPI Maroon jousi (170/320).
    - Kakkoseen shift assist.

    Nuo voimalinja osaset on vähä mutua, koska en oo testannu noita käytännössä. Mutta tuo on varmasti ihan ok lähtökohta eikä maksa montaa kymppiä. Itse vaihtasin kakkosen heliksin hieman loivempaan ja ehkäpä progressiiviseen? Mutta tuolla vakiolla vois lähtä ens alkuun kokeileen.

    Eemelillä on enempi kokemusta sitte D&D:n tuplaputki setupista.

    Ens talvena ois tarkotus säädellä SLP putkitettu M1000 paremin. Tähän mennessä kelkalla on vain ajeltu ja säätelyt on jätetty kokonaan tekemättä... Hauskuuskerrointa on käyttämättä vielä roimasti :)

    Niin joo se kestävyys. Jos seoksia ei säädä liian laihalle, ei kestävyydessä ole eroa vakioon. Kelkka toimii kuin vakio, paitsi tehoa ja hauskuutta on samperisti enempi :) Suosittelen.

    Nyt vain pitää rajata pudjetti mitä haluaa ja mitä ei. On olemassa halvempiaki juttuja millä saa tonnisen pelaan vakiota paremmin. Kantsii katsella noita kalliimpia osia myös käytettynä, koska ne ei juuri käytössä kulu.
     
  3. jupu

    jupu rmk assault 2013

    Vs: m1 09 tehoputki?

    no ni..hyvä homma..kiitos kattavasta tietopaketista.täytyy ruveta kattelemhan osia. vielä loppuviikko ajoa ja sitte pulkka talhin.kesä aikaa arpoa.
     
  4. jupu

    jupu rmk assault 2013

    Vs: m1 09 tehoputki?

    mistäköhän nuo olis järkevin hankkia..?
     
  5. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Vs: m1 09 tehoputki?

    Kantsii kysäistä hintoja esimerkiksi Lake-Importilta. Tällä foorumilla tuolla yritysosastolla löytyy yhteystiedot yms sinne (yksityisviesti janpalle on helppo tapa). Kytkimen jousi löytyy tuota kautta ainaki helposti. Toinen varma paikka on seurailla jenkkien kelkkafoorumeiden osto/myynti palstoja ja ebayta. Snowestin forumilla on paljon M-Catti hilpettä kaupan.
     
  6. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Vs: m1 09 tehoputki?

    Ainiin, ilmanputsaria vois muokata hieman. Ne kuomun alapuolella olevat systeemit voi ottaa pois, kun pistää siihen keulan ilmanputsarin torven päälle (eli sen kumihaitarin tilalle) semmosen vapaavirtaus suodattimen. Sen jälkeen kone ottaa ilmaa kuomun keulan aukoista ja konehuoneesta (mikä ei oo niin hyvä juttu). Mutta kuomussa olevat aukot lamppujen alla yms taas aukeaa ja konehuoneessa oleva lämmin ilma pääsee nousemaan pois. Painoa vähenee reilu pari kiloa.

    Ei kantsi tehä tätä ennen ku on bensansäätö boxi ja pakolämpömittari jotta näkee missä mennään seosten suhteen.
     
  7. Eemeli

    Eemeli AC M9ss 162", SnoPro1T, F5/8mod WC, Sabercat

    Vs: m1 09 tehoputki?

    Ihan ekaksi tuohon turraukseen. Tarkistappa öljypumppu ettei se jumittele täysille. Mulla ainaki jumitteli ja aiheutti turrausta alakiekoille.
    Tekohengityksenä siihen vikaan voi koittaa puhistaa sitä vivustoa esim. brackleenillä ja toimii taas tovin. Mutta vian saa lopullisesti eliminoitua ku käyttää vivuston irti nappaa hitsillä ne taakit yhteen. ;)

    Joo D&D tuplaputkilla on menty tämä talvi. Tuplilla se teho tosiaanki on sitten vasta sielä korkeilla kiekoilla mutta aika hyvin tuo tonninen väännöillä korjaa sitten niitä alakierroksia. Tuplat pitää sitten olla kuumat että pelaa. Ite välillä tehny sen kämmin että tovi parkissa ja kampe käymään ja suoraa umpiseen... kaasu pohjaan niin tapahu muuta ku tulpat kastuu. ;D Tuplien kanssa noissa yks ongelma on mahuttaa apv systeemit sinne ilman että joutuu hakkaa putkiin lommoa tai vaijerit sulaa heti eka reissulla. Iteltä ajattelin kyllä poistaa koko kapistukset ens talveksi tai ainaki kokkeilla miten pelaa ilman. D&D putket on siittä helpot verrattuna Jaws/CPC että ne ei vaadi koneen auki käyttöä. Jaws/CPC vaatii 2kpl alatiivisteitä ettei nakuta.
    Lisäksi D&D putkissa on oikea pönttö vaimentaja eikä semmoset stingerit joten äänetkin on kohtuulisen rajoilla.
    Putkien sopivuudesta vakio ilman oton kanssa ei ole tietoa mutta varmasti tulis ahasta/saattas tötteröt sulaa. Itellä on ollu paikallaan kokoajan tuo BDX:n imupönttö kitti joka imee tuolta nokkapalasta.

    Bensaa mulla lisätään Boondockerin boxilla. Helpompi käyttää tieten olis Attituden tms. boxi mutta ei se BD:kään nyt niin hankala ole ku siihen vähän perehtyy. Ja Bd:llä saa huomattavasti tarkemmin kartan eri kierroksille. Ne muut boxit toimii kuten kaasuttimien säätö(ilman käsiä sotkematta) eli Tyhjäri-neula-pää. Mutta tämä on kuitenkin pakko hankinta oli putkena sitten sinkku tai tuplat tai vaikka pelkkä Y-haara. Lisäksi sitten pakolämpömittari niin helpottuu pikkusen. Sille ettii rajan tulpista seuraamalla niin on helppo sitten pelata sen mukaan.

    Sitten se voimalinja. Se varin painelaakeri helppaa jo ihan kivasti siellä. Torsionaali on sitten huomattavasti vakiota parempi jos on säädössä. Ainakin ite olen sitä joutunu sääteleen kelin mukaan. Tai no olen säätäny kierroksia sillä kohalleen ku siitä on helpompi pikasee mettässä säätää kuin painoja ruuvaamalla. Painoina mulla on Daltonin 83.5-91g säädettävät jotka on siitä mahtavat että niiden säätö onnistuu suoraan mitään purkamatta.
    Torsionalin kanssa ongelma on sitten tuo pakki. Ainakaan tuo mun RK-Tekin kitti ei pelaa pakilla sitten pätkääkään. Tästä vähän sinne reklamoinki ja sain vastauksen että syksyllä tulee kitti joka varmasti toimii pakilla.

    Hei muuten olis tuossa hyllyllä 200km ajettu Speedwerxin Y-haara jouten mistä voi luopua aika sopivaan hintaan. ;)
    Lisäksi löytyy tonnisen rumblepackin pönttö jos halajaa semmosta eläimellistä rääkymistä. ;D
     
  8. lateksi

    lateksi Well-Known Member

    Vs: m1 09 tehoputki?

    miten ne kaupittelee esim slp putki satsia, et pelais ilman mitään pokseja ??? vai onko pakko hankinta nuihin tonnisiin pelkästään
     
  9. Eemeli

    Eemeli AC M9ss 162", SnoPro1T, F5/8mod WC, Sabercat

    Vs: m1 09 tehoputki?

    Slp:llä näyttäs sivuilla että 800cc pelais jopa ilman boxia jos ei muita modeja ole koneessa.
    Tonninen näyttäs vaativan boxin.
     
  10. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Vs: m1 09 tehoputki?

    Joo vanhempi 800 pelaa ilman boksia mutta tonni vaatii aina lisäbensaa jos putki vaihdetaan. Tuo vanha 800 on tosi rajoilla ilman bensaboxia ajettaessa. Mutta jos lisää kannen siihen niin bensa palaa tarkemmin -> ei olla enää niin limitillä. Ja tulee tehojaki lisää :)

    Tonnisen kans on tietenki vaihtoehto että hankkii pelkän bensan säätöboxin ja panostaa variaattoreihin hieman. Eli säätää boxilla ylimääräset bensat pois ja laittaa voimalinja iskuun.
     
  11. jupu

    jupu rmk assault 2013

    Vs: m1 09 tehoputki?

    kai boxeissa mukana joku kartta minkä mukhan toimia??? ettei arpapeliksi mene??
     
  12. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Vs: m1 09 tehoputki?

    Joissaki boxeissa on valmiiksi ohjelmoidut kartat, mutta yleensä näin ei oo. SLP:n ohjeissa on säädöt boondockerille. Yleensä putkien valmistajilla on säädöt omille putkilleen.
     
  13. Eemeli

    Eemeli AC M9ss 162", SnoPro1T, F5/8mod WC, Sabercat

    Vs: m1 09 tehoputki?

    Kartat jotka sitten pelittää tai ei. Elikä kyllä se on ihan ite loppupeleissä tarkasteltava kohalleen mutta hyvä lähtökohta kuitenki jos valmistajalta saa jonku mapin. Pikku tulppa rumbaa ku tovin harrastaa niin saa kateltua aika hyvin miten pitää paikkansa. Siihen karttaan vaikuttaa niin moni asia että voi heittää paljokin.
    Esim. itellä piti rikastaa täyskaasua noille tuplille annetusta kartasta vielä aika paljonki ettei pakolämmöt karannu.
     
  14. jupu

    jupu rmk assault 2013

    Vs: m1 09 tehoputki?

    voi voi ko on vaihtoehtoja, hulluksi tullee. ajattelin kuitenkin slp n putki,power commander v,
     
  15. jupu

    jupu rmk assault 2013

    Vs: m1 09 tehoputki?

    multi-angle dd helix 42/36?
     
  16. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Vs: m1 09 tehoputki?

    Joo, tuo heliksi on sinne päin. Vielä ei oo ihan varmuutta että mikä on hyvä. 42/38 progressiivinen pelaa ainaki jotenki. Ens talvena pitää enempi perehtyä noihin säätelyihin niin osaa paremmin sitte sanoa :) Mutta kyllä tuo 42/36 progressiivinen on varmaan aika lähellä.
     
  17. Eemeli

    Eemeli AC M9ss 162", SnoPro1T, F5/8mod WC, Sabercat

    Vs: m1 09 tehoputki?

    Onkos vaikutusta siihen heliksin valintaan nyt sitten sillä että kummalla periaatteella vari pelaa?

    Jupu kuitenki puhuu DD heliksistä ja Keken kuten minunki kokemukset on enemmän torsionaalista.
    Itellä on kuiten tällähetkellä 40/38 progressiivinen ja ens talveksi lähtisin kokkeileen joko tuota 42/36 tai jopa 40/36
     

Suosittele tätä sivua