doo "rallatus"

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä kannijani, 16/12/10.

  1. kannijani

    kannijani ski doo mxz

    Moro! Mulla on tommonen -99 mxz 600:nen. ihmetelty jonku verran että mistähän mahtaa kuulua semmonen ovela "rallatus" ku kuuntelee tyhjä käyntiä. ei pitäs olla myllyssä mitään heikkoo ku vasta tehty täydellinen kone remontti.. Eräs kelkka asiantuntija meinas että se ois "ominaisuus", mut jos jollaki muuta tietoo nii kertokaa toki..
     
  2. TEPI

    TEPI Well-Known Member

    Vs: doo "rallatus"

    taitaa se olla näissä ihan ominaisuus et tuo kytkin rallattaa tyhjäkäynnillä, jos häviää ku kierroksia antaa niin ei pitäs olla mitään vakavaa :)
     
  3. Hovelinksi

    Hovelinksi Lynx Re

    Vs: doo "rallatus"

    a.Kytkin rallattaa b.alakerrasta kuuluu ....itehhän ajoi viissatkusta vian ulos tuon "rallatuksen" takia jonka päättelin tulevan kytkimestä.Kiertokangen alapää siitä jurmahti jumiin 50km sisään äänen alkamisesta :D
     
  4. F3

    F3 Vaimikäseoli...?

    Vs: doo "rallatus"

    No vaa tässä yksilössä se "rallatus" ei kuulosta tulevan ihan kytkimenkään puolelta, vaan ihan jostain moottorin syövereistä...Ja väitän tietäväni miltä kytkimen rallatus kuulostaapi... ;D Ihmetyttää tosiaan jos jokin laakeri on antautumassa ko vasta viime talavena kaikki uusittu alakertaan samalla kun myös männät vaihtuivat...Eräs kelkkapurkaamon tyyppi tosiaan meinotteli, että noissa 600 SS moottoreissa tuo on ominaisääni, mutta mene ja tiedä sitten...?Ehotuksia...?Uskaltaakos tuota käyttää kytkin irrallaan, vai nouseeko kierrokset kattoon...?
     
  5. TEPI

    TEPI Well-Known Member

    Vs: doo "rallatus"

    no voihan sitä käyttää kun ei kaasu pohjassa pyöritä ;D
     
  6. cpcp_3pa3pa

    cpcp_3pa3pa Terhi

    Vs: doo "rallatus"

    Voi käyttää, se käy tyhjäkäyntiä ilman kytkintä melkein normaalisti. Se ääni tuskin tulee kytkimestä, eikä välttämättä laakereistakaan..
    Kasisatku kolisi törkeän rumankuuloisesti rempan jälkeen ja siinä ei mitään varsinaista vikaa ollut.
     
  7. kannijani

    kannijani ski doo mxz

    Vs: doo "rallatus"

    Kiitoksia kokemuksista.. Eli ei kannate täysin unia menettää ton takia, eikä alkaa tikkuja raapimaan alle ;D
    Täytyy kuulostella paheneeko se vai.. Ei kehtais alkaa levittäänkää sitä, ku nyt alkaa tota luntaki oleen nii mielummin ajelis... Toivotaan että se on se "ominaisuus" ::)
     
  8. Golfster

    Golfster BD3900ds 2019, Iron Doggi, FIII CK3

    Vs: doo "rallatus"

    Se oli sitä sekavaa aika ku minähi olin nuori ja kaunis ku ”kannijani” oli niin kova rallatteleen, ettei ois vaan pirulainen jäänynnä piähän soimahan ne rallattelut!? ;D ;)

    No ei vaan eiköhän se tuokin rallattelun lähde selviä alkukauden revittelyissä. Jos siellä on alakerta persiilleen kasattu, niin eiköhän sen sitten ytimissä tai ainaki lompakossa saakka tunne jos se ilmenee. Et oo tainnu vielä päästä kokeileen, josko ääni vaimenis ajon myötä? Tuo kytkyttimestäkin johtuva rallatus usein poistuu tai ainakin vaimenee voimansiirron ottaessa lämpöä osakseen ja kai siellä jotkin välykset sitä myötä pienenee...
     
  9. kannijani

    kannijani ski doo mxz

    Vs: doo "rallatus"

    Eiköhän ne nuoruus rallatukset oo golfsteri jo haihtunu päästä.. ;)

    Nyt oon kax reissua käyny ajeleen ja eipä tuo ainakaa oo mitään oikutellu ajaessa..
    Hyvin vastaa kaasuun ja maisema vaihtuu sitä myöten kiitettävästi, nii se riittää mulle tässä vaiheessa talvia.. joku päivä uutta mattoa alle nii ai saakeli sitä mennään taas, eikä tarvi sutia niin paljo raapia.. ;D
     
  10. raju

    raju Vanha mutta toimii :)

    Vs: doo "rallatus"

    Jos se "rallatus" kuuluu vain tyhjäkäynnillä, niin on ominaisuus ;D

    Jos "rallatus" kuuluu edelleen kierrosten noustessa, niin silloin on aika hakea kaljakoppa ja alkaa "rallattamaan" konetta auki... monesti nuot kaikki koneremontit ei ole onnistuneita :p

    Tuosta mistä se kolina tai rallatus sitten lähtee tyhjäkäynnillä on sitten eri asia, siellä kun on niitä klappeja muullakin kuin kytkimessä ja tyypillisesti tuollainen ääni etenee metallia pitkin, niin ottappa siitä sitten selvää.

    Mutta ei tosiaan sinulla ole ainut 600:nen skidoo joka "rallattaa" tyhjäkäynnillä ja tavallisesti tuota ääni irtoaa enemmän kylmällä koneella.
     

Suosittele tätä sivua