G-typet

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä jkomu, 11/7/06.

  1. PP

    PP x edge

    Vs: G-typet

    Ei ole aina itsestään selvyys että lähtee edes oikealla pultilla, itte kävin viime viikolla marmori tiskiltä samanmoisen pultin ja se katkes sinne kytkimen sisään.. paineilma sahalla moottori irti kelkasta (rungosta pala pois) ja seuraavaks ruvetaan polttaan kytkintä irti jos vielä tuurilla sais kampiakselin pelastettua
     
  2. heinrich

    heinrich RE -10

    Vs: G-typet

    Voi jumaliste :eek: Täytyypä käydä yöksi nakkaamassa hieman WD40:stä sinne pultin taakse jos yhtään auttaisi
    ja alkuviikosta kokeilla ulosvetäjällä irroittaa.
     
  3. lynssiG-T

    lynssiG-T Lyne, lynssi

    Vs: G-typet

    Kyllääpäs oli kauhua kerrakseen, oon kuullu yhestä tapauksesta jossa oli irrotustyökälu nasahtanu poikki, oli saatu natsa pois lämmöllä ja ulosvetopultilla, toisella kerralla irrotellu lämmöllä, moskalla, rasvalla ja ajan kanssa, ja silti paukahti kierre kampurasta.. sillo asentajalla pettäny hermo, puukkosahalla irrottanu akselin, purkanu koneen ja uusinu kampuran ja kaikki kilkeet, taitaa se 500 puhku olla vieläkin reitti ajossa, jos foorumeilla tunnustakoon itse.
     
  4. jukuski

    jukuski Lynx Re -07

    Vs: G-typet

    On tuo Gtyyppi hieno kelkka, pitää huolen ettei pääse vahingossakaan tylsää tulemaan.. ::) Tuohon käynnistin asetelaan kerkesin jo toista viikkoo sitten vaihtamaan laukaisimen kiekon ja jousen. Noo eiköhän siitä sitte nyt menny käynnistimen käpälä ja sunnuntai kelkkailut sai unohtaa kun naru pyörii tyhjää..
    Huomenna taas osia kyselemään ja pitää toivoo parasta, että paikallisella korjaamolla ois hyllyssä tavaraa.
     
  5. juhes

    juhes Member

    Vs: G-typet

    Kuuluuko nuo alemmat tukivarret, jotka kiinnittyy pakoputken alle keskelle, olla suorat? Mulla on ihan suorat ja suksien pystykulma on ihan persiillään?? Ei oo vieläkään löytyny oikeanpuoleista pitkää tukivartta :(
     
  6. artsi94

    artsi94 RX-1 144" sc-3

    Vs: G-typet

    Kyllä niitten kuuluu olla suorat, eikä olkatapin kuulukkaan olla ihan pysty suorassa
     
  7. heinrich

    heinrich RE -10

    Vs: G-typet

    Käykö ski-doon (97-02) mxz -rungon pitkittäistukivarsi heittämällä g-typeen?
     
  8. juhes

    juhes Member

    Vs: G-typet

    On noissa 1998 ja 99 malleissa kuvissa ainakin olkatappi suorassa?? Ja samaa itsekkin miettinyt, että käviskö skidoon tai vanhemman "ultra" lynxin pitkittäistukivarret??
     
  9. Andep

    Andep Kelkaton.

    Vs: G-typet

    Minkälaista haritusta suosittelette suksille? Ja miten tämä kannattaa mitata? Mahdolliset löysät pois suksien etupäästä sisään päin ja mittaus vaikka ohjainrautojen ääripäiden kohdilta(pulttien kohdilta)?

    Tahtoo olla vähän aurauksella sukset, niin repii jatkuvasti suuntaan tai toiseen. Haritukselle säätäminen varmasti auttaisi paljon.. Toisesta suksesta on ohjainrauta täysin loppu, joten uuden hommaaminen ei ainakaan parantaisi asiaa. ::)
     
  10. juhes

    juhes Member

    Vs: G-typet

    Miten tuo telaston nosto kannattais suorittaa?? laskin takimmaiset pultit astinlautojen alle,mutta ei tuottanut toivottua tulosta?? -97 494 g-type kyseesssä
     
  11. niinii

    niinii g-type

    Vs: G-typet

    Haritusta kuuluu olla n. 5-10 mm. sen voi mitata ihan vaan suksien keskeltä.
     
  12. juhes

    juhes Member

    Vs: G-typet

    Itse itselleni vastaten, äsken kokeilin takimmaista telaston pulttia siirtää pari senttiä eteenpäin ja telästo nousi reilusti ylöspäin. Samalla siirsin takimmaisen iskarin etupään kolmea kiinnityspulttia pari senttiä taakseppäin..

    Rajoitinremmi takana on vaan nyt viimeisessä reiässä..
     
  13. heinrich

    heinrich RE -10

    Vs: G-typet

    Jonkinlainen sapluuna olisi hyvää tehdä, minkä mukaan katsoisit uuden asennon niille lasketuille kiinnityspisteille. Ettei alustan suunniteltu geometria muuttuisi. Jos kovin radikaalisti alat puottamaan alustaa, kannattaa myös suksia nostaa esim.isommilla satuloilla, tällä postetaan kasvaneet suksipaineet.


    Mikä voi aiheuttaa valojen yhtenäisen palamisen? Mittariston taustavalot, ajovalot sekä perävalo, kaikista polttimot paloivat kerralla ??? Nyt olen polttimoita uusinut ja vielä palavat ehjänä... Jännitteensäädinkö menossa?
     
  14. Shaingi

    Shaingi Well-Known Member

    Vs: G-typet

    Mulle meni jännitteen säädin joku aika sitten, tosin enskapyörästä. Oireet oli juurikin tommoset ja tilalle laitoin snopron tarvike säätimen ja eikun korjaantui!

    Mulla on kuvia ja kokemuksia telaston laskusta tuolla aikaisemmilla sivuilla tässä ketjussa.
     
  15. lynssiG-T

    lynssiG-T Lyne, lynssi

    Vs: G-typet

    Voisin taas kehasta g-typeä että on se vaan niin mukava kelkka että tarpeeksi kun se kans peloaa ja laittelee kuntoon ja vahvistelee nii se saattaapi yhen talaven mennä tallissa katelessa ja ryystää ölsää ettei toista.
    Tänääki meni ties montako tuntia ja kun tuli ulos, sato sikana lunta ainakin 5cm oli jo maassa, eiku heti lyne tulille ja ojan pohjia turraan nii se vaan taas liikku sen mitä sen tarvittiki..
    Nyt voi taas sanua että sormenpäät on hellännä ja kuumottaa, vasen ranne kipiä, popniitti pyssy hajotettu, 4kp 10mm jutskia hukattu ja siivottu jälet..
    Alakaa pikkuhilijaa haluttaan uudenliiton kelkkaa tai sit jotain vesirossi vehettä ei tota meinaa millään jaksaa laittaa ja aina silti jää joku pikku paikka ja sit taas paisuupi ja kas nii sitä on taas käyty koko saakutin malmikasa läpitte, vaimoke käläättä vieressä, puhelimessa tms. kaverit onnexi ymmärtää ja ite.. äkkiä sitä kalijaa lissää..
     
  16. Hompppa_

    Hompppa_ Kelkaton

    Vs: G-typet

    kyllähän sitä saa laitella uuesta kelkastahan ei ole kyse enään ;) jotaki hyvää ainaki: osat ''kohtuu'' halpoja ja niitä saa aika hyvin, ei mitenkää kallis kelkka ostaa, syö aika vähän bentsiiniä ym. en tiiä sitte ku mie oon laittanu kunnolla kerralla nii toimii melekeenpä niin kauan kunnes haluttaa vähä muunnella jotakin taas. ehkä sullon sattunu maanantaikipale ;D
     
  17. lynssiG-T

    lynssiG-T Lyne, lynssi

    Vs: G-typet

    Luulenpa kun pitensin mattua ja liikkutin telastua tms, joutu uudistaan kelkkiä.
    Jaa maanantaista en tiiä vaan ainakin isoin osa on sitä etten vaa kertakaikkiaan osaa.. 8)
     
  18. MX Z

    MX Z Lynx rave 800H.O

    Vs: G-typet

    Ei saa luovuttaa, vaikka "hiukan" remonttia on! ;D

    Mulla kävi tos aika mystinen juttu g-typen kans, kun satasen vauhista alkoi ketjukotelosta kuulumaan nakutus ja sitte selvä rusahdus kohta nakutuksen jälkeen.. No aattelin heti että nyt meni laakeri sököksi, mutta tallissa nyt eilen aukasin ja purin koko kopan, mutta kaikki ok.. Oireet kyllä viittas ihan laakeriin.. No kyllä sieltä kotelon pohjalta löyty vähän pientä silppua, joka näytti ihan tummalta lasisirulta, mutta kaljapulloa en kyllä oo koteloon unohtanu et en sitte tiiä mitä paskaa se oli. ;) Onko muille sattunu samaa?


    Kierrätin kelkkaa pukin päällä niin että ketjukotelon koppa ei ollu paikallaan ja normisti se pyöri, eikä mitään sivuääniä ollut mukana.Mie nyt sit puhistin kaikki osat ja kasaan sen + uudet ölpät. Testiä vailla...!
     
  19. lynssiG-T

    lynssiG-T Lyne, lynssi

    Vs: G-typet

    Eihän tässä luovuttamisesta oo kyse, kärsimysten kautta voittoon ja muutenkin perusteltaan kun käy kelkan läpitte ja korjaa joka mutikan ja tingelitangelin nii se sit mennee ja kulukee enimpiä ongelmia hyvin, nytkin on menoja kiitettävästi ja näin.
    Ylipiä on omistaa 583 g-type, 12v pikkupoikana tollasen halusin ja nyt se on..
    Ja IKINÄ en luovu tosta on se vaa nii hyvin korjattu eittei kellään..
    Jos ja kun tullee se "uudenliiton" kelkki niii jätän mökin latoon ansaitulle levolle, vaan en silti sitä unoha aina sillä talvisin ajeleskelen ja muistelen naurulla 2-5v jäläkeen että kyllä se joskus vastusti vaa hyvä siitä tuli.'
    Niii ja pitää laittaa ennen ja jälkeen kuva tännekkin kuhan saan voimalinjan kohalleen..
     
  20. -ville

    -ville Well-Known Member

    Vs: G-typet

    No nyn sitte oma lynssi jätti jäälle. Ajoin kotioppäin reilua 100km/h ni kone sammu ja alko pitää outoa ääntä. No ei millään enää käyntiin. Variaattorin remmin otin irti ja pyörittelin paikkoja. Kone kuitenkin pyörii. Luulempa että lämpöleikkas. Ei vaan tullu tauluun mitään varotusvaloja ja nestettä oli. Täytyy availla sitte ku on aikaa :mad:
     

Suosittele tätä sivua