Kelkka työhomman ja umpihangen ajamiseen.

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä Stuka80, 3/1/11.

  1. 700_Tripled

    700_Tripled Oskebo Poro

    Vs: Kelkka työhomman ja umpihangen ajamiseen.

    Jokunen viesti jo tullut, niin se pumppukeula Tundra on näppärä kelkka. mutta jos lähetää parirekeä viemään umpiselle niin sitten menee 5900 Lynxiin ja sen variaatioihin.
     
  2. Perttu

    Perttu M8 -08

    Vs: Kelkka työhomman ja umpihangen ajamiseen.

    Entäs sitten Polaris Widetrack? Esim tää mahtuis budjettiin. http://www.nettimoto.com/polaris/indy/1048202 . Itellä ei mitään kokemusta, kunhan tuon vähän uudemman vaihtoehdon esille, kertokaa muut.
     
  3. Motopete

    Motopete Well-Known Member

    Vs: Kelkka työhomman ja umpihangen ajamiseen.

    Totta tuo, ei Tundralla juuri henkilöreen vetoa kummempiin hommiin kannata lähteä.
     
  4. ana

    ana nortikki

    Vs: Kelkka työhomman ja umpihangen ajamiseen.

    Kirjottelin nuo kokemukset tuonne edelliselle sivulle -91 mallista. Suosittelen lämpimästi, en tule ikinä myymään tuota, vuotsolaiset vain keulille ja huoletonta ajoa! ;)
     
  5. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Vs: Kelkka työhomman ja umpihangen ajamiseen.

    Kovemmalla jäljellä puun ajossa mahtaa lämmöt nosta kun on syylärit astinlautojen alla, konehan on muuten aika viaton.
    "Itse ostin täksi talveksi Lynxin Rangerin 550f koneella. Mietinnässä oli myös 5900 ja ST550, mutta kun oma käyttö kallistuu enemmän umpisenajoon ja pilkkikäytöön, kuin varsinaiseen työajoon, niin loppusuoralle päätyi Lynxin malleista Rangeri ja Forest Fox. Foxeja ei oikein löytynyt kohtuullisilla kilometreillä, niin valinta osui sitten Rangeriin. Vuosimalli on 2007 ja ajettu reilu 2000km, hinnaltaan mahtui tuohon sinun budjettiin. Kokemuksia ei ole oikein paljoa vielä kerinnyt hankkia, mutta aivan kelpo peliltä vaikuttaisi."

    Jos kulutus ei ole päällimmäisenä mielessä niin ok kelkka, kova kampe kiskomaan kuormaa ja bensaa. (Ja aika stanan kiikkerä ajettava, ajettavuus parani vaihtamalla sukset AC:n leveisiin muovisivakoihin)
     
  6. Rautane

    Rautane Catti ja 600 xp-summit

    Vs: Kelkka työhomman ja umpihangen ajamiseen.

    Meikäläisen sedällä on kans tommonen 550rangeri. Ajelin siihen aikanaan sisäänajon, niin siitäkin tuli jonkunverran ajokokemusta.

    Niinku T-Cat sano, niin aluksi vaikutti tosi kiikkerältä kelkalta, mutta aivan uskomattoman ketterä pelihän tommonen kapea pitkätelanen on ku sen niksit oppii.
    Tosi hyvä oli menemään umpisella ainakin ykspäällä ilman kuormaa, sisäänajon takia ei tullu muunlaista ajoa kokeiltua. Kertaakaan en sillä kiinni jääny vaikka tuli muutamat vaaratki käytyä kattelemassa huhtikuun sosekeleillä.
    En ole ajanu Rangerilla nytten pariin talveen, mutta kyllä sillä on saatu jalkanarut ja näädänloukut kateltua. Ei siis luotettavuuden puolestakaan pitäs olla sanomista, tosin muistan ku poromieskaveri sano aikanaan, että näissä napsuis vetarit poikki?

    Pensaa vaan vie kuulemma seki aivan homona, samalla lailla ku se ST550.
     
  7. Salvelinus

    Salvelinus 49 Ranger 900T -23

    Vs: Kelkka työhomman ja umpihangen ajamiseen.

    Kulutusta en omasta Rangerista ole vielä ehtinyt mitata, mutta ei se kovin älyttömältä vaikuta. TM:n moottorikelkkatestissä (Mottorikelkka huviin ja hyötyyn, 2/2007) Rangerin kulutus oli 2-tahtisista pienin. Testin aikana sen pienin kulutus (l/100km) oli 18,0l, keskimääräinen 20,9l ja suurin 22,9l.

    Loppuarvostelu oli:
    1. Lynx Ranger
    2. Yamaha Venture Multipurpose
    3. Articat Bearcat 570
    4. Skiido Legend 800 Touring
    5. Polaris FS IQ Touring
    6. Polaris 550 Trail Touring DLX

    Että semmonen testi se :)
     
  8. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Vs: Kelkka työhomman ja umpihangen ajamiseen.

    Mun käsityksen mukaan esim Bearcatti on pätevä työjuhta? Mukavuus on varmaan neljännessä potenssissä noihin BRP:n työkelkkoihin verrattuna? Jammun Vikinki ja Pollen Wideträkit on taas uutenaki edukkaita niin käytettynä eivät varmaan kovin kalliita oo? En sulkis niitäkään pois laskuista.

    Kertokoon joku totuuksia joka noilla on enempi ajanu.
     
  9. Motopete

    Motopete Well-Known Member

    Vs: Kelkka työhomman ja umpihangen ajamiseen.

    Tosiaan, Bearcattihan pitäs olla ihan pätevä peli. Niissä ei vissiin tosin oo ku suunnanvaihtaja, mutta sitte variaattori piti kaiketi olla nimenomaan vetohommia varten suunniteltu, joka siis korvais ykkös ja kakkosvaihteen?? ::)

    Mukavuus Cattilassa on varmasti korkeammalla tasolla kuin noissa lähinnä panssarivaunua muistuttavissa linkseissä, mutta otaksuisin painoa olevan enemmän?
     
  10. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Vs: Kelkka työhomman ja umpihangen ajamiseen.

    Jonkin verran ajanut työhommissa -04 Bearcattia, huomattavasti vakaampi ja mukavempi etenijä kuin Ranger. Siinähän ei tosiaan ole muuta kuin suunnanvaihtaja mutta isompien vartsujen lautasten pitäisi tehdä vaihteet tarpeettomiksi, puukuormia en ole tuolla kiskonut joten en ota kantaa tuohon.
     
  11. mikap

    mikap Well-Known Member

    Vs: Kelkka työhomman ja umpihangen ajamiseen.

    Vaan en mää tiiä miten mahtuu pudjettiin mut kyl mää ST600 suositettelisin. Helvatan hyvä peli, ei ainakaan vielä ole pulaan jättännä. :)
     
  12. summit

    summit ski-doo expedition LE 900 ace turbo

    Vs: Kelkka työhomman ja umpihangen ajamiseen.

    kyllä se tuo 5900 lyne on paras ollut tällähetkellä työkelkoista,on sopivan laiska niin ei saa itseä kiinni kovin helposti jos ei tyhmästi aja ;D
     
  13. Stuka80

    Stuka80 Member

    Vs: Kelkka työhomman ja umpihangen ajamiseen.

    Näkyy olevan nuokin forest foxit säänöllisesti n 15 000km ajettu, jos niitäkin meinaa alle neljän tontun saada. Paljonko ko. kelkoilla yleensä pystyy ajamaan? Kokemuksia ?
     
  14. Motopete

    Motopete Well-Known Member

    Vs: Kelkka työhomman ja umpihangen ajamiseen.

    Niin kauan kun jaksaa korjata. Jos järjellä on käytetty niin ei se 15 tonnia ajettuna vielä loppu ole. Meillä oli vm. 96 Skidoo Touring E (2 kaasarinen 377 rotaxi) ja sillä oli meiltä lähtiessään 10 vuotta sitten ajettu 27 tuhatta kilometriä. Toissa talvena näin sen eräässä liikkeessä myynnissä ja mittarilukemaksi oli ilmoitettu 6900km. Eli, kyseisessä laitoksella oli todellisuudessa siihen mennessä rullattu joko 36900km tai 46900km...
    Kyllä kelkoilla pääsee jos ne pitää kunnossa, 377 motillinen kelkka on siitä hyvä että siitä tietää että ei sillä aivan järjettömiä pommituksia ole harrastettu.. ;D
     
  15. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Vs: Kelkka työhomman ja umpihangen ajamiseen.

    Kaikillahan niillä pystyy ajamaan yllättävänki paljon mutta se käyttöhän sen määrää. Kevyellä käytöllä kestää yllättävänki pitkään mutta jos esmes nuoriso leikkii samalla kelkalla niin voi olettaa käyttöiän lyhenemistä.

    Itte oon jonkuverran ajanu työkelkoilla ja mitä nyt muistista kaivelee niin kovimpia vetopelejä on yamahan viking ja arctic catin bearcat widetrack. Molemmilla etenee umpisessaki ihan hyvin mutta semmonen huvikäyttöhän on kovin rajottunutta. Kiinnihän nuo saa jäämään siinä missä muutki mutta pakin kanssa on huomattavasti helpompi elää ja menee se pakillaki aika hyvin ko sitä pitoa on ihan mukavasti. Arctic catti on vieläpä yllättävän mukavaki ajaa eikä viikinkikään mikään hirveä ole, polariksen widetracki on kans hyvä ajaa ja hyvänä kakkosena nuiden jälkeen olis lynxi. Lyne hakkaa yksinkertasuuessa ja osiaki luulis olevan tyrkyllä kun tekniikka on ikivanhaa ja kuluvat osat sellasia yleisosia. Vaihteisto auttaa kyllä mutta jos puhallinkoneista on kyse niin tuo umpisen ajaminen ei enää olekkaan niin kivaa. Nestekoneiset jaksaa lähes rajastaan hyvin ja pakko nyt kehua vielä bearcatin voimansiirtoa, se on oikeasti toimiva! Pitävällä pohjalla voi vetää ihan järettömiä kuormia ilman sutimista ja pehmeälläki pystyy lähtemään ihan hiipimällä liikenteeseen. Ainoa rasittava puoli siinä on että kone huutaa kovilla kierroksilla vetohommisa, eli kuulosuojaimet tai korvatulpat on enemmän ko mukavat.

    Jos sitten vetotehtäviä on enemmänki ja ajaminen muuten on reittipitoista tai ajetuilla pohjilla niin ehottomasti nelari, on se vain niin järkky vääntään. :) Pikku muutoksilla kaikkiin näihin saa ajettavuutta rutkasti lisää ja esmes kaikkiin näihin saa parempia iskareita sekä suksia. Lynxin st malleihin voisin ite laittaa heti paremmat iskarit ja sukset niin kummasti se panssarimaisuus vähenee. :)

    Just kyllä tulin lanailemasta winha 52 -72 ja hyvin se vetää, kohtuullisen ketteräki! ;D
     
  16. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Vs: Kelkka työhomman ja umpihangen ajamiseen.

    Naapurin kelkkaa seuranneena voisin suositella tuota Yamahan Vikinkiä. Mieluiten Viking 3, jossa ihan ok alusta. Tuo on hyvä ainakin jos raskaampia hommia tarkoitus tehdä. Eihän tuokaan varmaan ilmalla kulje ja perässä ajaneena voin sanoa, että umpisessa, jossa pitää väistellä kantoja, kiviä yms. töyräitä on kuskilla hiki, mutta hyvä on kyllä kulkemaan.
    Väittäisin, että tuo Yamahan iänikuinen 540 cc moottori on kelkkamaailman luotettavimpia laitteita kautta aikojen.
    Näitä saanee 4k€:lla jo kohtuu uusiakin.
     
  17. Asentaja74

    Asentaja74 Active Member

    Vs: Kelkka työhomman ja umpihangen ajamiseen.

    Kyllä kannattaa lynxit unohtaa jos tosissaanki oikealle umpiselle lähetään, niin ski-doon trapper ja nordik 500 ja 600 on kummatkin oikeita vehkeitä töihin ja umpiseen. kulussa huomattava ero ski-doon hyväksi ja alusta huomattavasti parempi, lisäksi toiminta varmuus ja viimeistely ihan eriluokkaa ku lynxissä ei oo porausjämiä tankissa joka sitte tukkii letkut. ei jäädy jarrut ohjaus ja kaasarit niinku lynxissä ja käsiteltävyys huomattavasti parempi lynxihän on ku istuisi tiililetkan päällä kajakissa.
     

Suosittele tätä sivua