Etelä-Karjalan Kelkkajutustelut (ent. Etelä-Karjalan reitit )

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä Catiska, 18/12/05.

  1. andy

    andy Polaris IQR 440/600

    Re: Etelä-Karjalan reitit

    Mulla on vapaapäivä sunnuntaina joten olis kyllä tarkoitus lähteä koko päiväksi ajelee.
    Ainut pieni mutta siinä on pääseekö täältä haukilahdesta reitille saakka kun sen mitä kävin noita metsäautoteitä täältä katsastamassa niin on nimittäin niin paljon kaatunut puita et ei ollut eilen toivoakaan... matka tyssäsi heti alkuunsa.
    Mut voithan catiska tulla hakee mut kärrillä sinne pajalle ;)
     
  2. startin13

    startin13 Well-Known Member

    Re: Etelä-Karjalan reitit

    Luumäellä "kuulemma" paikalliset aloitelleet välillä Taavetti-Sormenhaju (Somerharju) eikä mene pätkäpelit muutenkuin luistit katossa. Eiköhän siellä täräytetä tulevana viikonloppuna peli auki. Utin reitillä huhujen mukaan isot ojat auki siinä luumäellä ennen kaipiaista, lisäksi maakaasu-työmaa saattaa pitää reitin muuttuvana pitkin talvea. Tämä edellinen perustuu oletukseen,,,

    Siellä Lennuksen lento-oravanakin tunnettu kaveri tempoi Belaruksen/Polariksen erääseen yllättävään maakaasu työmaalle menevään uuteen huoltotien aurausvalliin vähintääkin kovaa, Eli siellä kannattaa ajella tarkasti kertovat vahvat huhut viimekaudelta.

    Eipä näkynyt Laukkaradallakaan kelkan jälkiä tänää vielä klo 16 aikaan kun ajelin siitä ohi. Luumäelle Motellin suuntaan pitäisi kaiken järjen mukaan jo päästä, jos laskee siististi 6-tien penkalla sen lopun Kivijärvi osuuden sijaan.

    Viikonlopun jälkeen ollaan jo viisaampia kaakkois-suomen suunnan ajojen suhteen.
     
  3. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Re: Etelä-Karjalan reitit

    Jos kerho sponssaa beariin bensat niin pääsen varauksella lauantaina tallaamaan... Varaus koskee sitä että tallia tarttee vähän tyhjätä, ennen lähtöä ja tietty sitä lähteekö suzukin insinööritaidonnäyte käyntiin..

    Edit: Pitäiskö väsätä vanerista suksilevikkeet ettei jää tallomiset pelkän puheen asteelle.. ;D
     
  4. Keke

    Keke Well-Known Member

    Re: Etelä-Karjalan reitit

    Startin13: Kiitos tiedosta! Olen tulossa Lappeenrantaan ensi viikon lauantaina, joten pitää ottaa kelkka mukaan jos lauhat kelit eivät ole vieneet kaikkia lumia.
    Kertoilkaahan vlopun aikana tilannetietoja... meinasin ajaa Utti-Somerharju tai sitten Lpr - Luumäen Motelli (tai ainakin Kivijärven rantaan asti). Harmi ettei pääse mökille koska se on saaressa :-\
     
  5. jpma

    jpma Phazer Fx -07

    Re: Etelä-Karjalan reitit

    Jahas jahas.. Tyysterniemestä raportoidaan kiroilua ja märkiä vaatteita. Ei sitä uskonu et siel _niin_ paljon lunta olisi. Kävin tos vähä pyörähtään, ja eihän sitä oltukkaa ku 7 kertaa jumissa. ;D Kyllä siellä suoraan pääsee ei siinä mitään, mut auta armias ku tulee ylämäkeä missä on mutkia ja vähä kallistusta jonnekki lepikkoon päin. Noh pois selvittiin, mut tuntumaa ei kelkkaan oikeen vielä saanu, ku suurin osa ajasta meni kaivaessa.
    Noh jos nuo suojakelit ens viikolla vähä tamppais tuota lunta, ni pääsiski johonki päi ilman lapiota. Jäätki sais jo kohta tulla.
     
  6. iillii

    iillii Well-Known Member

    Re: Etelä-Karjalan reitit

    Mites taipalsaaren tamppari ? Ei oikei Kelkalla reittien aukasu toimi vielä ku tulee niitä puita etee joutuu hellittää
    Jos on kuljettaja pulaa lupaudun KYLLÄ !
     
  7. zzracing

    zzracing Lynx RE 850 -19, E-Tec 600 3300

    Re: Etelä-Karjalan reitit

    T-SAAREN Tamppari taitaa olla vielä remontissa-> syyläri tukossa tms.

    Äsken käytiin avaamassa Savitaipaleen crossirata, ei toi 440 ooo paras ummenkulkija, mut pari tankillaista ku pollen ja skippadoon 440 pantiin menee ni kyl siellä nyt kelpaa ajaa.
     
  8. BenZo

    BenZo Well-Known Member

    Re: Etelä-Karjalan reitit

    Käytiin kaverin kanssa myös korkkaamassa kausi käyntiin...ja saatiin mittariin peräti 4 km :eek: Aikaa meni kuitenkin reilusti yli 2 tuntia...heti kun oltiin päästy Simolantien Nesteeltä Energialaitoksen varikolle (100m?)...siinä oli jo kaverin Vector syvällä...nooh..siinä sitä otettiin hiet pintaan kaivaessa se sieltä ylös...eikä se noussut kuin hakemalla hinausköysi huoltsikalta ja lopulta nykäisemällä se sieltä ojasta...hyvin nousi..ei siinä mitään.. ;D No siitä emme lannistuneet ja siirryin Warriorilla keulille...päästiin peräti meluvallin reunaan..johon matka katkesi kun, joku oli kaivellut kelkkaansa sieltä ojasta ja siellä oli metrin syvä monttu...en mahtanut mitään vaan sinne se kelkki sukelsi...samaan monttuun...ja sitä kaivettiin sieltä aikamme ja sitten alkoi Vectorin kääntäminen...päätettiin nimittäin luovuttaa ja kääntyä takaisin....sen verran oli kostea olo ja takki tyhjänä :p

    Ei se mitään...kausi avattu ja kelkat kunnossa, samoin kuin ukot...huomenna uusiksi jos vaikka linjojen alle pääsis tuomalla kelkka kärrillä puomeille..

    Hulluja ollaan mutta hemmetin hauskaa kaikesta kaivamisesta huolimatta.....ei kun hanaa.... ;)
     
  9. ville1980

    ville1980 Yamaha RX-1 -04

    Re: Etelä-Karjalan reitit

    Eipä tuolla Joutsenossa turbo warriorir oikein minnekkään menny, vauhdilla toki, mutta ei tuolla kummoista vauhtia pysty pitämään kun on niin mutkaiset reitit. Ja tuossa paino tekee sen että pohjia myöten menee ::)
     
  10. Ekatour

    Ekatour Yamaha RS Venture TF

    Re: Etelä-Karjalan reitit

    Joutsenon tamppari lähtee liikkeelle lauantaina/sunnutaina tai viimeistään maanantaina. Kuskilla ilmeisesti vähän unen puutetta kun on vähän ollut tuota muuta lumi hommaa.
    Tamppari ajelee ainakin ensin välit Ravattila-Myllymäki-Neste :)
     
  11. jpma

    jpma Phazer Fx -07

    Re: Etelä-Karjalan reitit

    Joo hauskaa oli miullakin kyllä, vaikka yhdessä vaiheessa rupes jo pikkasen sylettää ku ei meinannu rage lähteä ylämäkeen millään.  :p Alaspäinkään ei päässy, ku siellä oli muutaman metrin kalliodroppi järveen. Seitsemästi sitä kelkkaa tosiaan kaivoin ja mietin vielä enne lähtöä, että pitäiskö se lapio ottaa mukaan. "No ei siellä nyt hyvänen aika jumii jäädä, ku näi eteläs asutaa.." VIRHE!  ;D No juu pois pääsin ja kelkkakin kunnossa. Aikasesta ajankohdasta johtuen ei onneksi tarvinnu naapureillekkaan huudella, että kyllä se tästä lähtee ku kaivan, ei tarttee apua kiitos vaan..  ;)
     
  12. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Re: Etelä-Karjalan reitit

    Ja kaikille tiedoksi.. Kuulin jonkin aikaa sitten, että osa Joutsenon reiteistä on poikki kaatuneiden puiden vuoksi. Porukan määrästä ja jaksamisesta riippunee, kuinka pian pätkät on kunnolla auki. Huomenna ainakin jokunen on lähdössä ja ei olisi pahitteeksi josko muutama ylimääräinenkin olisi mukana. Keulilla menee ainakin kaksi työkelkkaa, joten pätkätkin kulkevat siellä perässä reittiä tallaamassa.

    Edit: Niin, tietoja saattaisi "tapahtumasta" löytyä uravastaavalta.. Itse en tiedä lähtöaikaa.. Enkä paikkaa..
     
  13. ILU

    ILU Phazer FX

    Re: Etelä-Karjalan reitit

    Tänään iltapäivällä uudella Phatzerilla Lpr-Luumäki välillä tuli ajettua 53KM ;D ;D ;D.
    Pakko myöntää että tuli myös muutaman kerran kaivettua mutta kivahan sitä on kaivaa kun se on niin KEVYT ;)
    Veikkaus, että alkuviikosta olis tarve tilailla eka huoltoa (500km) ;).
     
  14. Antti Harinen

    Antti Harinen Well-Known Member

    Re: Etelä-Karjalan reitit

    Kahdestaan käytiin Imatralta Myllymäen suuntaan n.20km avaamassa (hevosaitaukselle). Kerran jäin menomatkalla ojaan kiinni, ei muita ongelmia. Velimies takaspäin tullessa keraan, josta selvis vähän perää sivulle siirtämällä.

    Ja tämä siis pätkäkelkoilla, hyvin ne hangessa menee vaikka mäkiä olikin matkalla. Rehellisyyden nimissä pitää tosin paljastaa että oma ZR ei keulalle oikein mennyt, mutta firecatilla aukesi ura ihan hienosti.

    Matkalla oli alas tapuneita puita joista piti ravistelella lumia, mutta ei mitään mistä ei olisi selvinnyt.

    Muuten ihan helvetin hieno reissu, mutta ihan reissun lopussa tippu omasta catista yks pytty pelistä pois. Huomenna tutkitaan vauriot, veikkaan että männän päältä löytyy reikä. :'( Noh, rommipullo haettu... ;D

    Tuolla kuvia:
    http://www.vmk.fi/gallery/main.php?g2_itemId=525&
     
  15. M...

    M... Ex Polaris Pro x2 136"

    Re: Etelä-Karjalan reitit

    Pitäsköhän lähtee laittamaan kelkkaan alusta paikalleen ja huomenna tamppaamaan...Näytti olevan korkkaamatonta latua vuoksenniskalta imatran suuntaa.Outoa ku ei näytä puuteri lumi kiinostavan :)
     
  16. ILU

    ILU Phazer FX

    Re: Etelä-Karjalan reitit

    Tämän hetkisen tiedon mukaan, lauantaina olis tarkoitus yrittää luumäen motellilta Lpr:n suuntaan,
    lähtö noin klo 12 motellilta. Toivottavasti joku yrittäisi tulla vastaan Lpr:n suunnalta, vaikka väliltä jos ei Nesteeltä pääse.
     
  17. PSO

    PSO Well-Known Member

    Re: Etelä-Karjalan reitit

    Antti:

    Sepä hyvä että tieto on tullut myös teille... ;)
    Elikkä myös Joutsenosta koitetaan saada ura avatuksi myllymäkeen ja muitakin avataan mihin keretään, jos ei sitä vielä ole kukaan käynyt avaamassa..
    Toivotaan että jos joku on jo käynyt että hän on tiennyt missä linjaus kulkee..
     
  18. Antti Harinen

    Antti Harinen Well-Known Member

    Re: Etelä-Karjalan reitit

    Ainakaan Imatralata ei meidän lisäksi ollut sinepäin ketään kulkenut ja eikä siellä kyllä ihan alottelevat kelkkailijat varmasti mihinkään pääsekään. Vaatii kumminkin aika selkeetä tietoa siitä minne ollaan menossa, siis ainakin pätkillä kun vaihtia on kuitenkin pidettävä päällä jonkin verran.
     
  19. M...

    M... Ex Polaris Pro x2 136"

    Re: Etelä-Karjalan reitit

    Mellonmaja-Vuoksenniska välillä ei oo tainut tulla suurempia reitti muutoksia? pietarin tien kohdalla taitaa mennä reitti kauempana hiihtoladusta mitä viimetalvena?
     
  20. zzracing

    zzracing Lynx RE 850 -19, E-Tec 600 3300

    Re: Etelä-Karjalan reitit

    ILU: Lähe testaa paaseria savitaipaleelle vaikka huomenna tai su?? Tasotin radan tolla pollella ihan sun uutta kelkkaa varten... ;)
     

Suosittele tätä sivua