Touringin alustan parantelua...

Keskustelun 'Polaris' on aloittanut käyttäjä tk, 5/1/11.

  1. tk

    tk New Member

    Kävi mielessä, joskos Pollen 550 Trail Touringin alustan saisi toimimaan hieman paremmin kahdestaan ajaessa (ei pohjailisi jne). Tämän hetkinen suunnitelma on vaihtaa takimmainen vaimennin lisäsäiliölliseen kaasuiskunvaimentimeen, jota saa paremmin säädettyä. Jousien vaihtamisesta ei apua, koska jouset ovat jo jäykimmät mitä ko. malliin saa (ainakaan alkuperäisosia).

    Löytyisikö kokemusta mitä kannattaisi tehdä ja onko tuosta vaimentimen vaihtamisesta oikeasti hyötyä ? Mennäänkö em. suunnitelmalla metsään, onko parempia ajatuksia?
     
  2. kolehte

    kolehte Member

    Vs: Touringin alustan parantelua...

    Sama parantelu on itsellä mielessä. Samainen kelkka tuli viimekaudelle talliin. Vakio alusta "hyytyy" totaalisesti muutaman minuutin ajon jälkeen patikossa... Samaa ongelmaa ei ollut Lynx:n kisa-alustassa ;D

    Tarvii alkaa suunnittelemaan mitä tuolle keksisi, tuollaisenaan lähes kelvoton....
     
  3. WSA

    WSA 600 SKS 136" Markoilla ostettu!

    Vs: Touringin alustan parantelua...

    Kyllä tulee selvä parannus, kun kunnon iskarin laitat ja nimenomaan takapukkiin
    Eihän siitä mitään 2-päällä pommituslaitetta tule, mut ei tarvi joka nyppylään hidastaa.
     
  4. peetu30

    peetu30 Member

    Vs: Touringin alustan parantelua...

    Itse painin saman asian kimpussa tuossa syksyllä ja ratkaisin ongelman laittamalla jousellisen iskarin pelkän takaiskarin tilalle. Alustana XTRA 10 ja kelkka 700 SKS -99. Iskari jousipaketti on "kuulemma" 500 pollen keulasta ja on alkuperäistä iskaria pari senttiä pitempi silmäväliltään. Rejektiotangot piti hommata uudet n.4 cm pidemmät, kun muutkin mitat muuttuivat. Toteutus ei ollut aivan helppo, kiitoksia tuumakoon pulttien ja puslien.Rrejektotankoja piti siirtää etäämmälle toisistaa jousen vaatiman lisätilan vuoksi. Sitten piti yläpään kiinnitys muuttaa kolme senttiä eteenpäin.

    Lopputulos on tosi hyvä, kun olen käynyt ajelemassa alustaa ei saa normaaliajolla pohjaamaan, vaikka itselläni on elopainoa reilusti yli 100 kg.

    Kuvia yritin laittaa muutoksesta, mutta ei näy onnistuvan.
     

Suosittele tätä sivua