Kierrokset ei laske ajon jälkeen (AC ZR 600 -01)

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä d6r, 3/3/07.

  1. d6r

    d6r Well-Known Member

    Tuollainen viesti sattui silmään toisessa ketjussa. Omassani on tuota vaivaa, että kierrokset eivät tahdo laskea ajon jälkeen. En ole kellottanut, mutta kyllä siinä useampi kymmenen sekuntia voi kulua ennen kuin kierrokset ovat laskeneet neljästä tuhannesta normaalille tasolle. Mistä paikoista ilmavuotoja kannattaisi etsiä ja olisiko muita syitä, jotka voisivat aiheuttaa tämän ilmiön? Kaasuttimien kurkkuja silmäilin pikaisesti ja näyttivät ehjiltä. Voisiko pakoaukonsäätimien jumittelu tehdä tätä, ne olisi joka tapauksessa tarkoitus puhdistaa huomenna? Samalla katson tulppien värin, kävisikö tuo hieman laihalla, kun polttoaineenkulutuskin on ollut odottamaani alhaisempi, 16-20 L/100km.
     
  2. Jäpälä

    Jäpälä Well-Known Member

    ilmavuotojen ettimisessä on starttipilotti on hyvää kampetta
     
  3. Antti Harinen

    Antti Harinen Well-Known Member

    Onko kaasareilla vai EFI?

    Jos kaasareilla, putsaa kaasarit, tarkasta kaasareiden säädöt ja mitkä suuttimet siellä on (tyhjäkäynti & pääsuutin).

    Laihalle se kumminkin on syystä tai toisesta, joko kaasarit säädelty uusiksi, suuttimet tukossa tai ilmavuoto. Tuo kulutuskin viittaa jo siihen, en omaa ex. 600:sta saanut varmaan ikinä viemään alle 20l/100km.
     
  4. d6r

    d6r Well-Known Member

    Kaasutinmallihan tuo.

    Onko tuohon säätöjen tarkastamiseen ja korjaamiseen ohjeistusta olemassa, koskaan en ole kaasutinta purkanut? :-[

    Ovatko kaasuttimissa olevat tiivisteet yleensä käytettävissä uudelleen vai pitäisikö hankkia jotain osia valmiiksi ennen hommaan ryhtymistä?

    EDIT:
    Käyttöohjekirjasta löytyi periaatteelliset ohjeet kaasuttimen eri säätöjen käyttöön, mutta kun neuvot olivat laskea ruuvien kierroksia, sen jälkeen palauttaa ruuvit takaisin entiseen asentoon ja muuttaa sitten 1/4 kierrosta jompaan kumpaan suuntaan, niin eipä noista paljoa apua ole. Mistä saisi tietää Air- ja Fuel mixture -ruuvien alkuperäiset oletusasennot, jotta tietäisi onko säätöjä muutettu?
     
  5. Antti Harinen

    Antti Harinen Well-Known Member

    Et tarvii mitään osia kun putsaat kaasarit ja tarkistat suuttimet. Muuta ei tarvitse irroittaa kaasarin pohja ja yläkansi, älä avaa sitä kylkeä auki ensinkään.

    Eli ensin ilmaputsari(imuäänen vaimennin) pönttö irti ja sitten kaasarit irti kurkuista, kaasuvaijeri irti ja ryyppyvaijerit irti. Nyt lähtee koko paketti mukaan ja voi tehdä putsauksen pyödällä sisätiloissa.

    Tämän jälkeen kaasareista se 17mm alhaalla keskellä oleva mutteri irti, jonkä jälkeen ne ruuvit jotka kaasareiden pohjia pitää irti. Nyt on mahdollista päästä molempiin suuttimiin käsiksi. Eli se keskellä oleva on pääsuutin ja vakio koko tais olla 330. Oheisessa kuvassa numero 31.

    Sitten tarkasta tyhjäkäynti suuttimet eli Pilot jetit, ne on sellaisen syvän kuopan pohjalla ja tarvitsee ohuen tasakärkisen ruuvimeisselin jotta saat ne pois. Vakiokoko 40. Koot lukee suuttimessa.

    Seuraavaksi voit avata kaasarista sen yläkannen (nro. 3). sieltä pääset käsiksi neulaan, jossa pieni sukka joka pitää neulan halutussa asennossa, Vakiona sen kuuluu olla keskimmäisess urassa.

    [​IMG]

    Jos suuttimet ja neula vakiosäädöissä, vikaa voi etsiä muualta. Ilmaruuvit muitaakseni 1.5 kierrosta auki vakiona, seosruuveja en muista mutta saattoi olla 2. Tarkasta oikeat arvot vaikkapa Sumekolta tai huollosta.

    Pieni kierrosten päälle jäänti ei sinällään ole vaarallista jos säädöt on muuta kuin vakiot, omassa esim eli seoksissa hieman säädetty ja jätti sen takia pikkasen kierroksia päälle. Ei noin paljoa kuon sinulla vaan ne jäin johonkin n.2500rpm paikkeilla, siitä pääsee normaali kierroksille pikkasen ryyppyvipua heilauttamalla. Ilmavuoto on kuitenkin aika kova ehdokas jos kierrokset jää noin ylös.
     
  6. d6r

    d6r Well-Known Member

    Hyvä ohje, kiitos siitä.

    Ohjekirjaa lukiessa tuli myös mieleen, että voisiko kaasuttimien ja imuäänenvaimentimen välisen kumin rikkontuminen (aiempi keskustelu aiheesta) vaikuttaa tähän asiaan? Liimasin ko. osasta halkeamat siltä osin kuin se irroittamatta oli mahdollista, mutta reikiä taisi vielä jäädä. Kirjassahan sanotaan, että kaasuttimet ovat säädetty toimimaan oikein ilman kiertäessä vaimentimen kautta ja moottorin käyttäminen ilman vaimenninta kielletään. Voisiko ajatella, että ilma pääsee nyt "liian helposti" kaasuttimille ja siksi seos menisi laihaksi? Mitenkäs noiden vapaavirtaussuodattimien kanssa, pitääkö seosta yleensä rikastaa vakioon nähden?
     
  7. Antti Harinen

    Antti Harinen Well-Known Member

    Ei sillä pitäis noin isoa vaikutusta olla, se pönttöhän on ihan tyhjä muovipönttö ja ei mahottomasti vastusta ilman saantia. Tai no onhan siellä vissiin yks vaahtomuovisuikale tankinja pöntön välissä mistä se imee. Yleensä taitaa saada vähemmän ilmaa noilla ns.vapari suodattimilla.

    Oma ainakin kävi ihan nätisti ilman pönttöäkin. En tosin ajellu siten ja omassa oli tuo kum aina ehjä.

    Kokeile sillä starttipilotilla tai vastaavalla nouseeko kierrokset jos sinne suihkuttaa, samala sitten testaa ne kampiakselin stefat.
     
  8. d6r

    d6r Well-Known Member

    Magneeton puoleista stefaa ei taida päästä näkemään ihan helpolla?
     
  9. Antti Harinen

    Antti Harinen Well-Known Member

    Juu ei pääse.
     
  10. lynss

    lynss Well-Known Member

    itellä ollu joskus kaasu vaijeri rispaantunu et ei palauttanu toista luistia nii jäi huutamaa,mut täs lynxsis tuo huutamine lämpösenä kai normaalia tiiä sit nuista ::)
     
  11. na$1

    na$1 600rr -09

    kato myös saako kaasarin ja imukaulan välistä ilmaa, ja onko kauloissa halkeemia.
     
  12. z-ärrä

    z-ärrä Well-Known Member

    Vs: Kierrokset ei laske ajon jälkeen (AC ZR 600 -01)

    jos ne kierrokset jää huutamaan ajonjälkeen vähäks aikaa about 4000rpm niin onko kaasuvaijerissa vika kun asian voi korjata näpäyttämällä kaasukahvaa? Joskus riittää että yhden kerran vaan näpäyttää kaasuliipasinta toisinaan ehkä kaks kertaa joutuu. Sitten ne laskee 1500rpm. Kun taas antaa olla tyhjäkäynnillä muutaman minuutin niin kierrokset laskee niin alas että valotkin muuttuu himmeeksi. Onkos normaalia? Tyhjäkäyntiruuvilla voi varmaan jotain pelastaa??
     
  13. Peruttu

    Peruttu Well-Known Member

    Vs: Kierrokset ei laske ajon jälkeen (AC ZR 600 -01)

    Tuo tyhjäkäynnin pienentyminen alle 4000rpm kaasukahvaa näpäyttämällä viittaisi paljonkin tuohon vaijerin rispaantumiseen,mutta siis kaasarin putsaus ja se vaijerin kunnon tarkistus kannattaa tehdä näin aluksi.
     
  14. z-ärrä

    z-ärrä Well-Known Member

    Vs: Kierrokset ei laske ajon jälkeen (AC ZR 600 -01)

    Kaasarit on aukastu ja putsattu. Vaijeritkin äkkiseltään näyttäis ehjiltä mut pitää irrottaa ne ja crc:llä ja aseöljyllä putsata. Jospa se siitä. En usko että ainakaan laihallaan käy tämä kampe.
     

Suosittele tätä sivua