Ski-doo GTX -05 600HO sdi bensatankin huohotus?

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä fbird, 9/1/11.

  1. fbird

    fbird New Member

    Eli ski-doo gtx -05 600 HO Sdi:n tankin korkin aukaistaessa kuuluu sihinää ja puhinaa. Onko jokin huohotus/ylipaine-letku tukossa vai mikä?
    Ylipainetta siellä on, mutta käyttöohjeen mukaan ei sais olla.. Jos siellä olis huohotusletku tai jotain, niin missä kohtaa se mahtais olla ???
    Kun kelkka on lämpimässtallissa ja istuu satulaan, niin alkaa outo vihellys jota en ole onnistunut paikallistaan.. Eli jossain on letku ahtaalla. Tietäisvain mistä kohtaa alkaa sitä letkua etsimään?
     
  2. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Vs: Ski-doo GTX -05 600HO sdi bensatankin huohotus?

    Tuota noin... Onko jotain vikaa? Tankin huohotusletku on samassa johon öljysäiliön huohotusletku tulee. Tässä samaisessa letkussa on Y-haara ja vapaana olevassa haarassa on takaiskuventtiili. Takaiskuventiili ei päästä ilmaa muuhun suuntaan kuin tankkii/öljysäiliöön. Polttoainetankkiin "kehittyy" painetta varsinkin kun kelkka viedään kylmästä lämpimään. Muuten tankkiin ei synny ylipainetta. Mikäli tankkiin syntyy alipainetta on tuolloin tämä takaiskuventtiili takertunut. Se että penkille istuessa kuuluu kummallinen ääni (vihellys) aiheutuu istujan painosta joka kohdistuu penkin kautta tankkiin. Varmaan tämän takaiskuventtiilin kautta pääsee sitten tämä "paine" ulkomaailmaan. Toki mahdollista jotta tämä takaiskuventtiili takertelee jos kelkka on joskus käyny "katollaan" ja on öljyä päässy täyttämään tämän venttiilin.
     
  3. fbird

    fbird New Member

    Vs: Ski-doo GTX -05 600HO sdi bensatankin huohotus?

    Kiitoksia vastauksesta! Mitään vikaa ei luultavasti ole.. Tuntuu vetoja olevan koko kierrosalueella. Käyttöohjeessa vain luki, että ettei sais olla ylipainetta.
    Tosiaan lämpimässä tallissa tankinkorkki oikein suhahtaa isosti. Mutta kylmässä ei suurempaa painetta ole. Tässä minun tapauksessa ei varmaankaan sitten mitään vikaa olekkaan! ;D Hyvä näin! Kiitoksia vastauksesta!
     
  4. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Vs: Ski-doo GTX -05 600HO sdi männässä naarmuja.

    Katoppa tuolta Bling Factory:n nettisivuilta. Mahtaisko ne sopia. Oliko imukurkut ihan perstunut vai päässyt laippa vulkanoinnista irtoamaan. Syksyllä kasaillessa tota romuvaihdokkia niin koitin siitäkin tarkastella noita imukurkkuja mutta ei näkynyt mitään ihmeellistä. Muuten, siinäkin pistin merkille jotta kytkimen puolen mannässä oli naarmuja havaittavissa mutta olivat sen verran vaatimattomia jotta en alkanut sen tarkemmin aukomaan, vielä ;D . Magneeton puolinen oli ihan siisti.
     
  5. Lynxyttäjä

    Lynxyttäjä Well-Known Member

    Vs: Ski-doo GTX -05 600HO sdi männässä naarmuja.

    Epäilen, etteivät enää pidä. Itsellä sama homma ja ei ole voinut imeä mistään suodattimen läpi sellaista määrää pölyä, joka mitä todennäköisimmin on remmin pölyä. Kaupan päälisiksi alkavat läpät vielä helposti vuotaa, kun kumi irtoaa alumiinisista läppärungoista läppien alta.
     

Suosittele tätä sivua