Jälkiasennus vetenlämpömittari?

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä Maunusjokke, 16/11/10.

  1. Maunusjokke

    Maunusjokke Lynksi

    Aprikoin tuossa ku tuo mittariston laajennus nesteenlämmöille (johonpätkä) makso satoja euroja että mimmone homma ois laittaa auton tarvikelämpömittari xp-malleihin?

    ei kai siinä mitään muuta estettä ja ongelmaa ole ku että mihin anturin torppaa?
     
  2. hpz

    hpz Ski-Doo XP 600RS

    Vs: Jälkiasennus vetenlämpömittari?

    Eikö sellanen perus automittari ja bilteman super tuning nippeli ois kova sana.

    http://www.biltema.fi/osteri/data/webpics_all/Web%20images%20Sorted/32/large/32-1242_l.jpg
     
  3. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Vs: Jälkiasennus vetenlämpömittari?

    Onko tietoa tuleeko tuossa laajennuksessa muuta tarviketta kuin pelkkä johonpätkä? Vaatii varmaan jonkin aktivoinnin kenties. Mutta, jos suinkin mahdollista niin koita saada käsiisi sähkökaavio. Siitä näkee jos sen johdon voisi tehdä itse.
    Nuo autojen lisälämpömittarit joita myidään tarvikeliikkeissä ei välttämättä ole kovin hyviä. Tällä nyt tarkoitan kosteutta. Jos semmosen päätät laittaa niin valitse numeronäyttöinen.
    Omassa Lynx:iin asennin tämän lämpötila-anturin kaasareille menevän letkun kylkeen hyvin eristäen ja mahdollisimman lähelle sylinteriä. Kraana kun on aina hiukan auki jolloin siellä on nestevirtausta jatkuvasti. Kertaakaan ei ole tullu epäilystä jotteiko se pidä paikkansa. Eriasia miten kalibrointi itse mittarilla lienee tehty. Sehän on se Multidisplay -näyttö jossa tavallisesti on näkyvissä ulkolämpötila. Kyllähän sen tietää koska on pakkasta ja koska ei.

    Tuo edellä ehdotettu biltema tarvike näyttää ihan varteenotettavalta mahdollisuudelta. Mitä lienee hintaa. Näppärä tekee pätkästä kupariputkea ja siihen juottaa mutterin kylkeen kiinni. Noh, ootta sen verran taitavia jotta turha tässä neuvomaan :) mestareita.
     
  4. Maunusjokke

    Maunusjokke Lynksi

    Vs: Jälkiasennus vetenlämpömittari?

    johto ja saattaa siinä anturiki olla.. mittarissahan on pensamittaripalkkia vastapäätä tyhjä ikkuna veenlämmölle mutta hinta on jotain ihan sairasta.

    Autogaugen varotusvalollista mittaria mietin tuommosella putkiliitos-t-liitin-härdellillä. se vaan että tokkopa on nii ohuelle letkulle valmista tuommosta liitintä..

    jos jotain osais ja tajuais niin ei tarvis joka asiaa täällä kysellä ;D
     
  5. ÄRRRÄ

    ÄRRRÄ Well-Known Member

    Vs: Jälkiasennus vetenlämpömittari?

    Ite sijoittaisin anturin termarin viereen kuumalle puolen. Jos ei oo sähköohjattu taatti ni vedenlämmöstä se aukee ja menee kiinni. Eli sieltä siis oikea arvo, en tollasta uutta kelkkaa tunne ollenkaan eikä oon mitän hajua onko siellä tilaa/mahdollisuutta sellasta anturia sijoittaa. Muutenhan tollanen ei tarvi yksinkertaisimmillaan ku plussaa ja miinusta ja sen signaalin.
     
  6. juice_86

    juice_86 Kelkaton + KTM LC4 2004

    Vs: Jälkiasennus vetenlämpömittari?

    Bilteman mittari asennettu.. ja paikka löytyy myös varmaan sultakin tuosta..
    Ilma ruuvi pois ja anturi tilalle.. ei porailua eikä turhaa kikkailua..

    [​IMG]
     
  7. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Vs: Jälkiasennus vetenlämpömittari?

    Aina kannattaa kysyä. Siten itekkin teen ettei aina ihan alusta lähtien tarvitte lähtee tuumaileen. Juuri mainitsemasi varoitusvalolla varustettu olisi kätevä. Varoitusvaloon reagoi nopeesti. Näin ainakin itse kuvittelis. Taannoin ajattelin/suunnittelin muuttaa Lynen mittaristoa siten että lisään lämpömittarin mutta tuo MultiDisplay oli jo asennettu ja mittarin tarvitsema reikä ei olisi peittänyt/poistanut kiinnitysreikiä. Olin jo hommannut purkukelkasta lämpömittarin tätä operaatiota varten. Olisi vain tarvinnu tilata marmoritiskiltä oikean tyyppisen anturin. Muistaakseni sen hinta ei ollut kovin paljon. Anturinpaikka olisi juuri tuo joka näkyy juice:n liittämässä kuvassa.
     
  8. Cruiser

    Cruiser Well-Known Member

    Vs: Jälkiasennus vetenlämpömittari?

    Missäköhän lämpötilassa tuo varoitusvalo olisi hyvä syttyä näissä kelkoissa tai vakiona oleva varoitus syttyy? SDI :ssä on kyllä kelkan oma varoitus piippareineen, mutta kiinnostaisi tietää tuo lämpötila mielenkiinnosta.
     
  9. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Vs: Jälkiasennus vetenlämpömittari?

    Valitettavasti mulla ei ole tietoa mikä on lämpötilaraja-arvo jolloin varoitusvalo syttyy (koitan kysyä tietäjältä). SDI:ssä on varoitus tuolle ylikuumenemiselle. Edellisessä kelkassa (SDI Legend) oli vakiona nesteen lämpömittari. Pari kertaa kakspäällä ajettaessa kovalla polanteella pistin merkille lämpöjen nousun hyvin lähelle asteikolla ollutta punaista aluetta. Mutta tuolloin ei vielä varoitusvalo syttynyt.
    X-trimmissäni tapaan seurailla tuota lämpötilaa ja se on pysytellyt maksimissaan 50-55 asteen tuntumassa. Kovalla alustalla nousee kyllä päälle 55. Juuri tuota korkeemmaksi se ei ole omassa käytössä noussut. Jotenkin muistan täältä foorumilta lukeneeni että lämpöjen tulisi nousta kovin lähelle 60:tä. Mutta toi nyt on vaan muisti kuvaa. Koitin Work Shop Manuaalista tutkailla vaan en yhtäkkiä löytänyt mitään tietoa lämpötilan raja-arvolle. Termostaatin aukeamislämpötilä on määritetty (42 astetta).
     
  10. Cruiser

    Cruiser Well-Known Member

    Vs: Jälkiasennus vetenlämpömittari?

    Joo SDI :ssä toimii hyvin tuo varoitus kyllä. Mulla on ollu tämä kelkka jo useamman vuoden ja viime talvena ensimmäisen kerran ilmotteli. Muistaakseni kaksi kertaa talven aikana. Molemmilla kerroilla takana oli pitkä vedätys umpista, jonka jälkeen pitikin pysähtyä toviksi ihmettelemään jolloin puolen minuutin päästä varoitteli tietenkin. Kyllähän tuo varoitus riittää ja järki sanoo kun vedättää, mutta oishan se mukana tietää vähän ennenkin jo lämmöistä. Jos ei mittaria laittaisi, niin simppelisti tuon sähköisen puolen tekisi kytkevällä "flektin" anturilla, joka olisi muutaman asteen viileämpi kuin nykyisen yläraja. Ja tuohon merkkivalo. Niin osaisi pari astetta vielä aiemmin reagoida :)
     
  11. Hiltsu

    Hiltsu X-RS 600

    Vs: Jälkiasennus vetenlämpömittari?

    Millä kierteellä tuo ilmaruuvi on? Itellä on anturissa M10*1 kierre, että passaako suoraan.
     
  12. juice_86

    juice_86 Kelkaton + KTM LC4 2004

    Vs: Jälkiasennus vetenlämpömittari?

    Tjaa tuon kun muistais.. mutta bilteman mittari anturi passas suoraan.. saattais olla tuo koko.. ???
     
  13. Hiltsu

    Hiltsu X-RS 600

    Vs: Jälkiasennus vetenlämpömittari?

    Muisteli yksi skidoon huoltomies että ois M8, mutta ajattelin varmistaa. Ku kelkka on parin sadan kilometrin päässä, niin ei pääse katsomaankaan. Mittari näyttää varmaan saman lukeman jos laittaa sen anturin tuohon letkuun joka menee tuosta kotelosta, tuohon säiliöön?
     
  14. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Vs: Jälkiasennus vetenlämpömittari?

    Teoriassa kyllä mutta käytännössä ei näytä. Letkun kylkeen laitettaessa on anturi hyvin eristettävä tai paremmin ilmaistuna suojattava. Itse vuorasin todella hyvin anturin kokonaan erään tökötin sisälle sekä päälle vielä eristeteippi. Työmaalta nappasin kyseisiä tarvikkeita jota käytämme termoparien eristämiseen ulkomaailmasta kun lämpötiloja natikan järjestelmällä mittaillaan.
     
  15. nakasaki

    nakasaki Active Member

    Vs: Jälkiasennus vetenlämpömittari?

    Se kyseisen nipan kierre on 1/8 NPT. Eli suuriosa antureista, on juurikin tuolla kierteellä.
     

Suosittele tätä sivua