AC F6 06 Kytkimen toiminta

Keskustelun 'Arctic Cat' on aloittanut käyttäjä Lynx, 9/2/11.

  1. Lynx

    Lynx Active Member

    Eli kuinka noissa sno pro firecateissa kuuluu kytkimen toimia liikkeelle lähdössä? Kun kierrokset nousee 4300rpm kytkin lyö aika rajusti kiinni. Eli liikkeelle lähtö on todella äkkinäinen. Muissa kelkkamerkeissä liikkeelle lähtö on paljon tasaisempi. Vai onko omassani jotain vikaa/väärät osat kytkimen sisällä. Mitkä painot siellä täytyisi olla? Jousi oli keltainen.
     
  2. micatf7

    micatf7 ARCTICCAT

    Vs: AC F6 06 Kytkimen toiminta

    Eikös painot ole 70g?
    Oisko hihna löysällä ??
    Nosta sitä 2mm lautasen yli niin ei nyki.
     
  3. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Vs: AC F6 06 Kytkimen toiminta

    Tuo raju kytkentä on semmonen (veemäinen) ominaisuus. Se johtuu kytkimen lautasen ja remmin liian suuresta välyksestä. Kytkeäessä liikkuva lautanen kerkeää tuon välyksen matkalla kehiä niin suuren vauhdin että se jysähtää remmin kylkeen kunnolla tehden kytkennästä tuollasen rajun. Hauskinta on että ku löysäät kytkennän jälkeen kaasua, ei veto lopu samassa kohtaa missä se on kytkeytyny. Uudemmissa kelkoissa tää ominaisuus ei oo niin paha mitä näissä "vanhemmissa".

    Saat tätä ominaisuutta hälvennettyä ku pistät uuden remmin. Lisäksi tarkista että kytkimen painot on keskellä kolossaan ja testaa että painot liikkuu herkästi. Yleensä ne on aika tiukat johtuen siitä että pultit tulee turhan tiiviisti o-renkaita vasten jotka on siellä pultin kannan ja mutterin alla. Voit löysätä mutterin ja pistää lukkoliimaa kierteeseen ja vääntää mutterin takas kiinni silleen että paino jaa just ja just heiluman helpommin.

    Lisäksi tarkista että liikkuvan lautasen keskireiän liukulaakerilla ei oo paskaa. Sen saat tsekattua ko otat remmin, kannen ja jousen pois ja liikutat lautasta kiinni/auki. Pitäs liikkua herkästi. Jos ei oo, on jotain remmimujua tms siellä laakerin liukupinnalla ja se pitäs jotenki saada putsattua.

    Jos haluat viimesen päälle fiilata kytkennän, niin siihen löytyy mun kirjottama ohje tuosta nastan alta Catti osastolta. Joudut käyttään ristikon irti ja shimmittään välykset uusiksi. Sen jälkeen kytkentä on kyllä silkin pehmeä :) Paska homma vain että ristikko (tai ne rullat tarkemmin ottaen) tahtoo saada siipeensä ko operaatiossa. Paras ois ko purkais kytkimen, shimmittäs uusiksi ja laittas ihan uuden ristikon.
     
  4. Lynx

    Lynx Active Member

    Vs: AC F6 06 Kytkimen toiminta

    Remmin oon vaihtanut ja monesti. Leveys 37mm. pituus taitaa nyt olla 1140mm. Täytyy purkaa tuo kytkin jossain vaiheessa. jos siellä käpälät jumittaa. Kaiken muun olenkin tarkastanut/tehnyt. Liikkuva lautanen liikkuu kevyesti. Millaisia jousia olette laittaneet f6.siin?
    Vai onko vakiot todettu parhaimmiksi? Itse kokoeilin epi:n punaisia molempiin, vaihtaa nyt tasaisemmin isomman päälle mutta kierrokset jäi 8000rpm.
     
  5. koojappi

    koojappi ski duu synmit 800 -14

    Vs: AC F6 06 Kytkimen toiminta

    ristikon irroittamisessa ku käyttää kaasupilliä niin säästyy ristikon rullat vaurioitta.
     
  6. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Vs: AC F6 06 Kytkimen toiminta

    Tuo 8000 rpm:hän on hyvä? Se mittari valehtelee ihan rahtusen niin saaki näyttää tuota 8000.

    Sitä kytkennän terävyyttä saa jousella vähennettyä. Eli joku löysempi alkunen jousi niin kytkee pehmeästi. Itellä on nyt Speedwerxin 125/340 jousi kytkimessä ja tuolla se kytkee 3200 rpm. Tuo oli liian matala, joten pistin tuonne jousen ristikon päähän semmosen metalli rinkulan (oiskohan 5mm langasta taivutettu, en mitannu), niin kytkentä nousi 3500 rpm kohalle ja nyt oon tyytyväinen.
     

Suosittele tätä sivua