Laihian Moottorikelkkailijat ry

Keskustelun 'Kerhotoiminta' on aloittanut käyttäjä Kissala, 14/1/10.

  1. jukee

    jukee Member

    Vs: Laihian Moottorikelkkailijat ry

    Tuli tos ehtoosta käytyä vaasan saaristos. Laihian joki jyvässä kunnossa eikä nostanu vettä pintaa ollenkaa! Merellä tosi paljon lunta.Hieno oli taas puskia puuteris menemään ja tehä jälkiä :p
     
  2. Perttu

    Perttu M8 -08

    Vs: Laihian Moottorikelkkailijat ry

    Joo mukava oli tänään käydä pörräämäs vaikka vedenojan reitti oli pyryttyny umpeen ja kun ekaa kertaa sitä ajoin niin oli paikkapaikoin aika hukassa, lisäksi sielä nesteen päässä reittiä metsäosuuksia oli ajettu mettäkoneella ja lanattu traktorilla niin että sieläki oltiin aika hukassa välillä. Lopulta kuitenki löydettiin reittiä pitkin nesteelle asti. Vedenojan reitti kaipais kunnon merkkauksen ja etenki nuolia että mihin suuntaan kääntyä, voi olla että pitää ite reittivastaavana käydä joku päivä vähän merkkailemassa.

    Joku sen vedenojan reitin tunteva vois käydä kuitenkin nyt lähiaikoina ajamassa reitin kerralla oikein niin ettei kaikki kierrä meidän tekemiä umpiperiä.. ;D

    Muutenhan Laihialla on reitit nyt tosi hyvin merkattu ainakin mitä ite oon ajanu, verrattuna esim vaasan reitteihin, vaasassa pitää aina miettiä että meneeköhän se reitti nyt tosiaan tästä kun sielä on ihmiset ajellu pelloilla ristiin rastiin ja reitit on tampattu sellasiksi 10m leveiksi ja merkkejä on harvassa... Laihialla on ainakin tuossa myräjän reitillä pysytty nyt hyvin, ei oo turhaa levitetty ja oijottu.

    En muuten oikeen tajua miksi jotkut oikoo noita pelto osuuksia jotka on selvästi merkattu menevän esim pellon reunoja pitkin. Jos sitä lähetään kelkalla huviajelulle niin miksi silloin jumalauta oijotaan joka mahollisesta kohtaa? :D Jos ei muuten pääse kaverin ohi niin sitten kantsii huoltaa iskarit ja laihduttaa muutama kilo, jos taas haluaa ajaa mahdollisimman suoraa ja tasasta pätkää niin sitten etitään tasanen jää alue ja ajetaan sitä edestakas, jos on kiire huoltamolle kahville niin sitten otetaan auto alle! :)
     
  3. Giggu

    Giggu Lynx Enduro RC 500 Special -04, SkiDoo Tundra -85

    Vs: Laihian Moottorikelkkailijat ry

    Perttuhan rupes oikeen runoilemaan! ;D Asiatekstiä kylläkin, samaa mieltä oikomisista ja reittien kunnosta :) Kuinkas se joki, onko vettä jäällä vielä?
     
  4. Hitman

    Hitman Well-Known Member

    Vs: Laihian Moottorikelkkailijat ry

    Perttu puhuu aiva asiaa. Yritetään olla leventämättä tahallisesti kurveja. Kun sattuu sellainen maanomistaja joka on vähä krantumpi niin luvat lähtee ja mistä sitte ajellaan..... ???
     
  5. Kipinä

    Kipinä Member

    Vs: Laihian Moottorikelkkailijat ry

    Tänään ajelin tuon reitin perälä-kyläänpää ja kyllä siitä ainakin yli pääsi molemmissa paikoissa, vaikka näyttikin, että jollakin olis suksi menny jäästä läpi ihan uran vieressä. Mallastehtaan kohta oli sulana ja näkyi sielä muitakin sulia kohtia, mutta reittiä pitkin kyllä pääsi kyläänpäähän asti.
     
  6. Tuppu

    Tuppu Lynxi

    Vs: Laihian Moottorikelkkailijat ry

    Miten tuo reitti noin Paussilta Kyrööhin päin on merkitty? Jos jotenkin on edes merkkejä niin voisi ajaa tuosta Ylistaroon asti.
     
  7. Kissala

    Kissala Lynxin lousku

    Vs: Laihian Moottorikelkkailijat ry

    Kyllä siitä pitäis osata Isokyröön kun ekasta vastaantulevasta risteyksestä josta ura haarautuu muistaa kääntyä vasemmalle kyltin mukaan. Eihän sielä liika tiheään jätkänristejä ole. Kannattaa pyytää kaveriksi joku joka sinne on joskus ajanut niin aina tietysti varmempaa.
     
  8. jannenpaja

    jannenpaja LYNX RE 600 E-TEC -13

    Vs: Laihian Moottorikelkkailijat ry

    Harvakseen on merkkejä paussi-kyröön alkupääs ja nekin kallistaa ja peittyny hankeen, siinä haaras oli pariviikkoo sitte tukkeja edessä ettei päässy kolmostien ylitykseen piti mennä suorsanevan mettäautotietä ja ajaa sitä sinne nuutinjärven tienpäähän asti josta reitti kulkee.
    Se neva on pyryn jälkeen aika v ajaa jos ei tiedä minnepäin pitää mennä että suosittelen ottamaan osaavan kaverin matkaan mukaan aina kun ei ole ittestä varmuutta :)
    Viimeksi oli kyllä hyvät jäljet nevan jälkeen että osaji tosi hyvin ja oli siinä jotain nauhojakin toisin paikoin merkkeinä.
    Tosi hyvä pätkä ajella että enemmänkin vois sitä vois käyttää...ja makkarat mukaan tuomaanmäen laavulle ;)
     
  9. Nevermind

    Nevermind Lynx EVO 500 2001/Polaris Rush LE 800 2012

    Vs: Laihian Moottorikelkkailijat ry

    Hei!
    Ottakaahan osaa talkoisiin ja alkakaa keräämään gps jälkiä että saadaan reitit kartalle!

     
  10. Hitman

    Hitman Well-Known Member

    Vs: Laihian Moottorikelkkailijat ry

    Käytiin tänään Compassis Raippaluodos. Oli hieno keli ajella tänään ja merelläki oli hyvät reitit. Tuli kans ittelle uusia reittejä mittariin.... Laihianjokea oli kans hieno päästellä ku ei vesi lentäny tällä kertaa!
     
  11. Maffe

    Maffe SkiDoo Freeride 154"

    Vs: Laihian Moottorikelkkailijat ry

    Voi hieno juttu!
    Löytyisköhän Iphoneen toimivaa sovellusta jolla sais karttoja exportoitua? Runkeeper softalla saa kyllä hienosti kartaa tallennettua, mut pitäis saada gps pisteet...
     
  12. Nevermind

    Nevermind Lynx EVO 500 2001/Polaris Rush LE 800 2012

    Vs: Laihian Moottorikelkkailijat ry

    Itse käytän myös juuri runkeepperiä ja sieltä olen siirtänyt Seinäjoen reitit tuonne openstreetmappiin. Eli kun olet siellä nettisivulla ja sinulla on jonkun reitin yhteenveto auki jossa näkyy kartta niin siinä kartan alla on SHARE kohta: Sieltä advanced options ja export GPX. Kartta latautuu koneellesi filuna jonka voit upata suoraan tuohon kelkkareitit karttaan osoitteessa http://www.openstreetmap.org/
    Kannattaa lueskella ohjeita samalla kun editoi reittejä..Aika helppo homma kuitenkin

    Edit: Niin siis editoinnissa on hyvä poistella ylimääräiset kiekurat ja jäljet jotka on ajettu kahteen kertaan jos reittiä on ajettu kahteen suuntaan..
     
  13. jukee

    jukee Member

    Vs: Laihian Moottorikelkkailijat ry

    Poliisit olleet passin vedenojan ylpkäytävän läheisyydes tällä menneellä viikolla että sitten tarkkaavaisuutta ennen kuin mennää ylitte :eek:
     
  14. Gräns

    Gräns Xtrimmi RE

    Vs: Laihian Moottorikelkkailijat ry

    Kun ajatte paussi-kyröö reittiä niin yrittäkää ny ajaa siä Isoonluhdan pelloilla yhtä uraa pitkin. Siinä on ruismaat ja maanomistaja oli jo alkutalvesta yhteydes kun oli pellolla pyöritty.Siellä on kyllä ruismaasta varoittavat kyltit!! Nyt ku kävin päivästä ajamas nii oli toinenki ura ilmestenyt juuri tähän ruismaahan, suoraa kolmostietä kohti ja muutenki oli pyöritty pellos.

    Eli virallinen ura menee sillan jälkeen viistosti vasemalle(peltotien pääs on jätkänristi) ja peltotietä 3-tien yli ja siitä Vyöksilän tielle. Voihan se olla että on ulkopaikkakuntalaiset haljuullu, mutta tietää oma porukka ny ainakin. On meinaan vähä tuumoolais jos tuosta lähtee luvat nii saa keksiä kyrööhin uuren reitin ??? Pitäis siihen väärälle uralle jokku risut poikkipäin laittaa.

    Muuten oli kyllä hianot kelit ajella 8)
     
  15. Hitman

    Hitman Well-Known Member

    Vs: Laihian Moottorikelkkailijat ry

    Joo ajellaan nyt kunnolla tuola. Viime talvena jo soittelin uutta uraa tuonne ku yks maanomistaja laittanu vastaan. Meinas olla vähä kovas luvat tuonne et jos tuollainen ajelu jatkuu niin ei enää kyrööhin sieltä mennä... :-[
     
  16. Hitman

    Hitman Well-Known Member

    Vs: Laihian Moottorikelkkailijat ry

    Oli kuulemma muuten manunluontotilan kohdalle toiselle puolelle tietä laitettu "kelkka-ansa"... Siellä oli piikkilankaa ja rautaputkea pystyssä suoraan siinä mistä oli kelkka menny. Ei siellä lupia oo kyllä ajella mut ajattelin vain ilmoittaa... iteki kuulin yheltä joka oli sielä ollu mettällä. Oli heitelly piikkilangat ym pois. Siihen ku joku päästää niin voi käydä huonosti, vaikka varmaan kyllä omaan piikkiin menee ku ei sielä saa ajella!! Et ajellaan missä on luvat niin hyvin menee!!
     
  17. Maffe

    Maffe SkiDoo Freeride 154"

    Vs: Laihian Moottorikelkkailijat ry

    HEI! Huomio!
    Tervajoelta vähäänkyröön päin ajettaessa, ennen ensimmäistä pudotusta jokeen. On yksityistie jonka yli reitti menee. HILJENTÄKÄÄ SIINÄ ja älkää sudittako lunta tielle, muutoin omistaja ei anna ajolupaa siitä enää!!! Autosta hajonnut puskuri, kun tiellä ollut lumikasa!!!! KIITOS! Kertokaa eteenpäin!!
     
  18. Hitman

    Hitman Well-Known Member

    Vs: Laihian Moottorikelkkailijat ry

    Taas on ajeltu jokivarsireittiä siinä kasvihuoneen kohdalla niin lujaa ku kelkasta pääsee. Omistaja soitti ja sanoi, että ensi vuonna reitti ei mee enää siitä sen takapihalta ku ei osata ajella nätisti...Tämän vuoden saa siitä vielä ajella! Siinä on sitte mukava ens vuonna päästellä jokea pitkin kosken läpi niin että vesi lentää!! :mad: Ei se varmaan auta ku täällä palstalla kirjoitan ku ne jotka ajelee miten sattuu niin ei varmasti tätä edes lue, mut ajattelin silti kertoa...
     
  19. Tuomikoski332

    Tuomikoski332 Well-Known Member

    Vs: Laihian Moottorikelkkailijat ry

    Onkos kenelläkään tarkempaa tietoa paljoko tulee matkaa laihia-jurva-teuva välille?
     
  20. jukee

    jukee Member

    Vs: Laihian Moottorikelkkailijat ry



    148km on tästä laihialta kauhajoen ABC:lle kyseistä reittiä pitkin. Teuvan parralta oli muistaakseni n.30km kauhajoelle
     

Suosittele tätä sivua