Onko staattoriongelmia? Täältä apua!

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä thepete, 7/2/11.

  1. thepete

    thepete Powder Special 600 EFI, ZR 500

    Pimenikö käämi? Pätkiikö yläkierroksilla?

    Täältä löytyy käämejä ja staattoreita: http://www.dymatech.fi/Verkkokauppa/muut.htm#lomake

    Olkaatten hyvät.
     
  2. Crane

    Crane Enduro 500 -01

    Vs: Onko staattoriongelmia? Täältä apua!

    Tosimiehet käämii ite http://kalevikasvi.oikosulku.fi/laturi/index.html Ite en ole tosimies :(
     
  3. Golfster

    Golfster BD3900ds 2019, Iron Doggi, FIII CK3

    Vs: Onko staattoriongelmia? Täältä apua!

    Ei näyttäis olevan edes kovin paha rasti. Pitäsköhän tuo pikkurevin pimentynyt staattori koittaa noilla opein elvyttää. Tarvikkeet näemmä parin kympin luokkaa, joten ei tuossa juuri voi mitään hävitä. Tokkopa nuo osais elektroniikkaliikkeessä ohjeistaa tarpeen tullen lisääkin ja antaa oikiat langat matkaan....
     
  4. Sampo

    Sampo Winha 31S

    Vs: Onko staattoriongelmia? Täältä apua!

    Siinä on kyllä hienot ja seikkaperäiset ohjeet:)
    Ei tuota hommaa auta pelästyä,se ei vaadi juuri muuta kuin tarkkuutta-niinkun ohjeessa sanotaankin ei ole rakettitiedettä.
    Kesällä yhdelle pojalle tekasin käämin DT Jammuun kun oli käryttäny sen tuningivaloilla.Mitään akryylejä tai käämilakkoja en tainnu käyttää,ehkä aerosolilakkaa vain.
    Tuota lankaa vaan voi ainakin näin landella olla vaikeampi löytää..yks agentti mulle sitä toi 10m pätkän Järvenpäästä ja hintakin oli suolaset 10€ mutta pikkuraha verrattuna uuteen staattoriin.

    [​IMG]

    Uploaded with ImageShack.us
     
  5. Sampo

    Sampo Winha 31S

    Vs: Onko staattoriongelmia? Täältä apua!

    Niinno..joku syttykäämi ehkä voi olla vaikeampi-ohutta lankaa,ja erittäin paljon :)
    Mutta jos generaattorissa(laturi)olis 0,1 mm lanka-paljonkohan se mahtais kestää virtaa,ampeereina ;)
    Toki en lähde väittelemään,voihan sellaisia olla tehtykin ohuesta langasta.Silloin kyllä täytyisi olla useita napoja rinnankytkettynä että saadaan se virrantuotto riittämään...
    Langan vahvuus määrittelee virran keston-kierrosmäärä tuotettavan jännitteen.

    Se on toi lakkaus vähän sellainen,että pitäs sit tehä periaatteessa oikeella moottorilakalla joka kovetetaan uunissa.Roottoreissa ja isommilla jännitteillä(useita satoja voltteja) sillä vasta saadaan oleellista hyötyä.Roottorin keskipakovoima syöksee ilman lakkaa&sidontalankoja käämit pihalle.
    Ei ole esim auton laturitkaan välttämättä ihan aina lakattuja erikseen(ainakaan vanhat mallit-uusista en tiedä),saati super-epoksilla massattuja.Ja toisaalta liika massaaminen estää käämin jäähdytystä.Esim prätkässä nää on öljyjäähdytettyjä ja öljy eristää samalla sähköisesti sen minkä lakkakin tekisi.Mutta ei se epoxi tietty ilmajäähysissä pahitteeksikaan ole..paitsi että erittäin kiusallinen purkaa seuraavalle korjaajalle.Esim tavalliset verkkovirta sähkömoottorit eli oikosulkumoottorit kun on lakattu kovalla lakalla uunissa-on purettavissa ainoastaan lyöntitaltalla ja rautasahalla.Sittenkin saa varoa kokoajan ettei mene samalla rautasydän rikki.Ja niinpä moottorinkäämijä onkin ollut katoava ammatti.Kommarit tekee uusia moottoreita niin paljon halvemmalla ettei korjaus muutaman kilowatin pikkukoneisiin mahda kannattaa..
     
  6. tinppa

    tinppa revox

    Vs: Onko staattoriongelmia? Täältä apua!

    Ja pitänee olla oikean paksusta lankaa...näin muistelisin,mutta korjatkaa jos oon vääräsä.
     
  7. Reimond

    Reimond Cleated tracks

    Vs: Onko staattoriongelmia? Täältä apua!

    Pääpiirteinhän se käämilanka valitaan entisen mukaan. Eli rikkinäisestä staattorista mitataan langan vahvuus ja ostetaan samanlaista tarpeeksi. Sitten pituus voidaan määritellä esim. Etsimällä käämin tehdasarvo ja ottamalla uutta lankaa pituus, joka vastaa ohjearvon vastusta. Ja eikun käämimään.
     
  8. TS82

    TS82 Hullulla hullun mieli..

    Vs: Onko staattoriongelmia? Täältä apua!

    Ei se langan pituus sitä lähtevää volttimäärää ratkaise vaan kierokset. Ite käämitin muuntajien toisiopuolie ammattikoulu aikaan ja meni iha suoraan kieroksien määrän mukaan lähtevä jännite. Esim. 10 kierosta /voltti niin 100 kierosta on 10v.
     
  9. Sampo

    Sampo Winha 31S

    Vs: Onko staattoriongelmia? Täältä apua!

    Joo siitä on juttua tuossa yllä.Ja nyt tätä on neuvottu jo moneen kertaan ;)
    Mutta ei haittaa jos vähän paksumpaa lankaa vetäsee,se vaan yleensä ei sit mahdu sinne puolalle enää..Virrankestoa sais silleen isommaksi jos vaikuttaa että alkuperäinen on alimitoitettu.Sellastakin on nähty..Joka hemmetin paikasta säästetään nykyään.Sen takia en noista uudemmista vehkeistä oikein perusta.
     
  10. Keba76

    Keba76 Member

    Vs: Onko staattoriongelmia? Täältä apua!

    Löytyskö skidoon staattorin mittausarvoja 700 -00 mxz? Ei vihtis summis vaihtaa, ku on sen verta epävarmat merkit. Päälle päin ei näy mitään palamisen merkkejä, lakka jostain kohti hieman murtunu, mutta ei sen kummempaa. Toimii kylmänä ja puolilämpösenä, mut kovempaa ajoa ei siedä. Jossain topicissa ne arvot löytyy, mutta ku ei löydä.
     

Suosittele tätä sivua