Tahkon ja Kuopion alueen ajelut.

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä kop-O-nen, 16/12/05.

  1. Kohmelo

    Kohmelo 600 xc sp

    Vs: Tahkon ja Kuopion alueen ajelut.

    Vilkaise tuota Pielavesi - Keitele - Kiuruvesi... -viestiketjua. Sieltä löytyy reilun viikon takaista reittitietoa. Ihan ok reitti. Tuo pätkähän paranee heti kun pääsee maaningalta pois Pielaveden puolelle. Pulkonkosken seutu sen verran vähän liikennöity väli ettei liikaa pattia. Pahin patikko sattuu siilistä tullessa pöljän järvi-maaninka välille. Muaningalla kun ei lanata ollenkaan.
     
  2. Killeri

    Killeri Lynx Re 800 -13

    Vs: Tahkon ja Kuopion alueen ajelut.

    Löytyykö pohjois-savon alueelta moottorikelkan vuokrausta muualta kuin seikkailukuopiosta, tahko Safareista tai ketunpolku safareista?

    Tarviis serkulle löytää kelkka ja mielellään 600cc lynx tai ski-doo 09 alkaen toki muutama muukin malli kävisi.

    Jos ei muita ole niin kiinnostaisiko jonkun teistä vuokrata kelkkaa huomiseksi?
     
  3. Leinone

    Leinone Member

    Vs: Tahkon ja Kuopion alueen ajelut.


    Itse asustelen pulkonkoskella niin tiedän kyllä sen alueen kunnot, NYT kun kävin ne ajamassa.. :D Ei kovin kaksista menoa, mutta kevyellä kelkalla menee kuitenkin kun polvet toimii... :D
     
  4. SvaR

    SvaR Well-Known Member

    Vs: Tahkon ja Kuopion alueen ajelut.

    Tervossa näkyy olevan.
    http://www.janinkelkkavuokraus.fi/?pinc=2_palvelut&pic=2
     
  5. Punis

    Punis Well-Known Member

    Vs: Tahkon ja Kuopion alueen ajelut.

    Moro!

    Ollaan tulossa perheen kanssa Tahkolle 31.3-4.4. 2011 Löytyisiköhän tuolle ajankohdalle ajoseuraa/opasta?
    Lukuisien hinaus talkoiden jälkeen tuo yksin kelkkailu vähän arveluttaa.. :) Ja muutenkin ryhmässä aina hauskempaa!

    T.Jussi
     
  6. Zombie

    Zombie Raskassointinen flyygeli

    Vs: Tahkon ja Kuopion alueen ajelut.

    Kannattasko tuonne laittaa myös utelua? http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?topic=14420.0

    Itse olisin mielelläni lähtenyt seuraksi, mutta on jus samaan aikaan turnee Kuhmo - Nurmes - Sotkamo - akselilla.
     
  7. Amir

    Amir Lynx RE 850 -20

    Vs: Tahkon ja Kuopion alueen ajelut.

    ""Kuopiosta on yhteydet Siilinjärvelle, Nilsiään, Karttulaan, Suonenjoelle, Leppävirralle ja Vehmersalmelle.""

    Näin sanoo pohjois-savon opaskartta. Vaan kun en löydä tuosta kartasta yhteyttä Kuopiosta Tahkolle. Ennen meni Pöljän kautta yks reitti, vaan jos haluaisin mennä Kuopion itäpuolta Toivala -Siilinjärvi- Tahko, ni kartasta puuttuu pätkä. Onkos sieltä yhteys ja miten merkattu?
     
  8. tyly

    tyly Lynx RE 800R

    Vs: Tahkon ja Kuopion alueen ajelut.

    Itseänikin kiinnostais tuo kuopio-nilsiä väli miten onnistuu. Huomenna pitäis pyyhkäistä kuopiosta nurmekseen
     
  9. JEP

    JEP RE -14, XCF, Viking II, Lynx 3500, XCSP 500

    Vs: Tahkon ja Kuopion alueen ajelut.

    Reittihän on ollut tämän talven poikki, maanomistaja(t) ei ole antanut lupia. Ilmeisesti MAKSULLISTA kerhon reittiä pääsee. Joku joka tietää paremmin vois selventää.
     
  10. kama

    kama Enduro600r, Lynx40, Terhi10, SV80

    Vs: Tahkon ja Kuopion alueen ajelut.

    Ei oo ihan faktaa mut käsittääkseni pajulahden huoltsikalta voi ostaa luvan kerhoreitille (30 egee, voimassa koko kauden lumisavon reiteillä). Korjatkaa jos meni väärin...
     
  11. hemuli

    hemuli Well-Known Member

    Vs: Tahkon ja Kuopion alueen ajelut.

    Jeps

    Nilsiän kunnan ura Kinahmin yli on poikki kelkkailun vastustajien ja parin maanomistajan ansiosta.

    Kerhon uraa pääsee Pajulahdesta Halunalle ja siitä Sydänmaan ST1:n kautta Nilsiään. ST1:ltä pääsee myös Juankoskelle ja sieltä Pisankosken kautta Ylä-Siikajärvelle ja Ylä-Luostaan. Kerhon uraa pääsee myös Nilsiästä suoraan Ylä-Siikajärvelle. Jäseneksi voi liittyä Pajulahden Shellillä. Urilla liikkuminen tapahtuu omalla vastuulla.

    Lähden ehkä aamulla ajelemaan Siilinjärveltä Nilsiän suuntaan eli soitalkaa jos on kysyttävää tai kaipaatte ajoseuraa: nollaviisnolla kolmekaheksankolmeseittemänviiskaksseittemän.

    T: TH / Sihteeri LSMK ry
     
  12. simok

    simok -kelkaton-

    Vs: Tahkon ja Kuopion alueen ajelut.


    Oli tällänen keskustelun aihe nostettu esille, joten kaikki kertomaan mielipiteensä tästä Kuopion alueesta. Ehkä joskus saadaan homma toimimaan.

    -------------------------------------------------------------------------------

    Kelkkareitit Kuopion seudulla
    « : eilen kello 05:10:44 » Lainaus

    --------------------------------------------------------------------------------

    Hei !
    Mikäli haluat antaa palautetta Kuopion alueen kelkkareittien kunnosta, merkaamisesta ja yleensäkkin,
    postia voit lähettää osoitteella hannu.polla(a)kuopio.fi.

    Olisi ilmeisesti aika tehdä tälle kunnaspitämättömyydelle jotain !!!

    pattia pitää olla , mutta rajansa kaikella.
     
  13. FunFan

    FunFan Lynx RE e-tec

    Vs: Tahkon ja Kuopion alueen ajelut.

    Onko tämä väli kyseessä? Jos on, niin tuon voisi merkitä maksulliseksi ja lisätä kerhon nimen ja tankkaus- ja uralupien ostopaikan.
    Kelkkareitit.fi

    [​IMG]

    Kelkkareitit.fi kartalla on jo yli 10.000 km kelkkailuväyliä. Tuo väli puuttuu useimmilta muilta (mm. Kartmanin) kartoilta, mutta tältä Kelkkareitit.fi -kartalta puuttuu paljon muita alueen reittejä. Olisihan se hyvä, jos "joku" täydentäisi tätä Kuopio-Tahko aluettakin, ettei tällainen "vanhasta muistista" ajelu yleistyisi:

    [​IMG]
     
  14. Ghost

    Ghost Member

    Vs: Tahkon ja Kuopion alueen ajelut.

    Pitäneekö paikkansa huhu että tämän talven osalta reittien kunnossapito(tampparilla) alueella Nilsiä-Rautavaara olisi bueno? Syy:määrärahat tälle talvelle ajettu loppuun. :'(
     
  15. Kananen

    Kananen Member

    Vs: Tahkon ja Kuopion alueen ajelut.

    Tahkolla ketään ajamassa tällä vkolla? Tänään aamulenkki jo tehty varpaisjärvelle. Mennessä pattista takasin päin tasasta kun lana tuli vastaan.. Mahtava ajaa.. Seuraksi vaan ajamaan jos joku paikalla.
     
  16. JCLG

    JCLG Well-Known Member

    Vs: Tahkon ja Kuopion alueen ajelut.

    Toivottavasti uutinen ei pidä paikkaansa. Tulossa huhtikuun eka vkl sinnepäin. Eka kunnon reissu sinne mutta kyllä tulen/tullaan enivei
     
  17. PJ Lsmk

    PJ Lsmk Member

    Vs: Tahkon ja Kuopion alueen ajelut.

    Siltä osin pitää, että Rautavaaraan reittien hoitaja oli saanut määräyksen kunnan tekniseltä toimelta lopettaa ajot tällä talvelle määrä rahat on loppu . Asiat voisi olla paremminkin jos kelkkailijat maksaisivat reittien käytöstä Rautavaran kunnalle kuntahan on määritellyt reitti maksun 50€ / vuosi, mutta tällä hetkellä tiedän yhden varman maksajan Lsmk Ry maksaa vuosittain Rautavaaran kunnalle 1500 € ja tällä talvelle reittien hoito on kuulemma maksanut veroineen noin 15000€ eli puuttuu aika paljon . Nilsiän puolella reittejä hoidetaan ainakin vielä, mutta sama tilanne puuttuu rahaa tämän talven hoito kuluihin jopa 15000€ Nilsiässä kelkkareittien hoito kustannus on vuosittain noin 35000€alv0% ,josta Kaupunki maksaa puolet ja reittipooli loput, mutta Tahkon alueen yrittäjät haluavat purkaa yritysten poolimaksu järjestelmän ovat valmiita maksamaan latujen hoidosta, mutta eivät kuulemma kelkkareittien hoitoon halua osallistua ja nyt tälle talvelle on tullut jo vapaa ehtoinen poolimaksu järjestelmä reittien käyttäjille hintaan 25€/hlö/talvi tai 42€/mökki/vuosi tili.nro Nordea Nilsiä 128530-71066 Maksuun merkintä: Tahkon reittipooli, oma nimi ja sähköposti osoite . Talvelle 2011-2012 saattaa tulla isojakin muutoksia reitti/ kerho maksuihin ,jos halutaan turvata reittien hyvä hoito taso tulevaisuudessakin, kun tilanne näyttää sille, että käyttäjät joutuu kunnossa pidon maksamaan se on iso harmi ,mutta ei voi mitään. Terveisin Jani Pentikäinen PJ Lsmk ry
     
  18. Nipademu

    Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

    Vs: Tahkon ja Kuopion alueen ajelut.

    Kannattaiskohan noista maksuista tiedottaa hieman paremmin. Itsekkin kelkkaillu näillä alueilla jo kohta kymmenen vuotta ja tänä talvena kuulin tuosta Rautavaaran maksusta vasta ekan kerran? Täh!
    Esimerkiksi kunnan kotisivuilta asiasta ei löydy mitään mainintaa. En ole myöskään kylttejä yms. nähnyt missään päin Rautavaaran reittejä. Reittimaksuun vuosimaksun lisäksi kertamaksu ja maksuohjeet mahdollisimman helpoksi.
     
  19. Zombie

    Zombie Raskassointinen flyygeli

    Vs: Tahkon ja Kuopion alueen ajelut.

    Nipademu on ihan asialinjalla, eli kyllä tässä on tosiaan muissakin syytä, kuin reittien käyttäjissä. Lumisavolla on sentään kyltit, mutta pitäs olla suuremmat, jotta erottuisivat. Jani, kylttitalkoot päällensä ;). Varmasti tänäkin talvena on kerhon reittiä ajettu melkoisesti ilman mitään reittimaksua, kun Kinahmin ura on poikki :mad:
    Jos vaikka Kuopiosta lähdet pohjoista kohti, niin ihan menee hakuammunnaksi, mitä ja minne pitää maksaa. VilliPohjola vois olla mallina, eli kännykällä tekstaria, niin lupaa ropisee. Toki maksaa järjestelmän pystyttäminenkin, mutta kerhot,kunnat ja yrittäjät (+ EU) voisivat tehdä tässäkin yhteistyötä kulujen jakamiseksi. Siis yli kuntarajojen.
     
  20. Nipademu

    Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

    Vs: Tahkon ja Kuopion alueen ajelut.

    Ensimmäisenä ainakin tulee mieleen ELY-keskus sekä Pohjois-Savon liitto. Noita väyliä voisi lähteä rahoitusta järjestelmän rakentamiseen hakemaan. Tavoitteeksi koko Pohjois-savon "yksityis"-reitit yhdellä luvalla. :) Ja maksu kännykän tekstiviestillä. Tieten ongelmana tuossa on tulojen jaottelu oikeudenmukaisesti.

    Lisäys: Esimerkiksi EAKR-rahoituksen kyseiseen projektiin voisi mahdollisesti saada, mutta se vaatisi myös paikallisia (pohjois-savolaisia) yrityksiä mukaan, jotta omarahoitusosuus saataisiin kasaan. Tieten omarahoituksen voi hoitaa muutenkin, mutta lottovoitto taitaa olla aika epävarma ratkaisu :)
     

Suosittele tätä sivua