MK-Enduro&Sprint keskustelut

Keskustelun 'Kisat' on aloittanut käyttäjä vanhapee, 12/2/07.

  1. giant

    giant Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro keskustelu

    Sitte vielä tämä puhallin koneitten räpeltely ns.viilailu, eikö miehistä löydy sen vertaa miestä että ajaisi laillisilla kelkoilla.Vaan pitää yrittää vippas konstein voittaa suomen mestaruus ,vai eikö taidot riitä ja niitä pitää paikata voimalla.
    Otanpa joku päivä tässä yhteyttä liittoon ja kerron et pistävät joka kisassa koneet tutkintaan ja muiltakin kuin kärjeltä.
    Ja toivomus listaan lisätään jos käry käy niin pisteet nollille ja lisenssi kuivumaan tai jopa vuoden kilpailu kielto .
    Eiköhän noilla konsteilla ainakin vähene virittelyt.Tästähän saa taas olla monta eri mieltä. Toivottavasti tulee edes vähän positiivista palautetta tästä asiasta ainakin niiltä jotka ajaa rehellisesti , Ja jos jollain on tiedossa et joku ajaa viri peleillä niin niistä ei pidä olla hiljaa ,eiku isoa mölyä ja protesteja kehiin. :-X Onnea kisoihin rehelliset miehet . :D
     
  2. wäinö

    wäinö Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro keskustelu

    ainakin autourheilu puolella jos kärähtää niin kilpailukieltoa napsahtaa,ei siellä päätä silitellä ja sanota että älä sitten enää virittele,ethän :eek:
    voiko olla tosiaan totta että kelkkapuolella selviää varoituksella.
    pitäiskö enduroonkin perustaa open luokka...
     
  3. hekuli

    hekuli hemmojen kaikkea moottoriurheilua vastustava

    Vs: MK-Enduro keskustelu

    niinhän se tais olla että ei antanut aukaista konetta niin meni vaan pisteet siitä kisasta (kauden viimeinen) + penalttia loppukaudeksi
    toisin sanoen yhtä tyhjän kanssa ::)

    olikos ollut vielä ennen kisaa että oli joku puh. palveri ollut jossa kysyttiin" ONHAN teillä sitten vakio koneet"

    saattaapihan joku vetää herneitä nunuseen mutta näistä kirjoituksista aina joku oppii
     
  4. aisak

    aisak Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro keskustelu

    Muutenkin tosi fiksua mainostaa, että nyt ens kilpailussa puretaan koneet...
     
  5. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro keskustelu

    Tuo sama koskee myös muitakin lajeja kuin enskaa joissa ajetaan vakio/muissa luokissa joissa on säännöt joita pitää noudattaa eli käytännössä kaikkia MK-kilpailulajeja. Suuremmat sanktiot kaikille sääntöjä rikkoville kuskeille olisi paikallaan, laji kuin laji, IMHO.
     
  6. Hespe

    Hespe #103

    Vs: MK-Enduro keskustelu

    Ainut ongelma tuossa koneiden aukasussa on se, että kaikkia luokan kelkkoja ei voida avata samassa kisassa. Tai voidaan, mutta aikataulut saattais pettää sen verran pahasti että käytännössä mahdotonta. Sitte se mahtaa olla yksi lysti jos joku ajelee sijoille ynnä muut viilatulla koneella.
    Mutta koska luokka on vakio ja ilmassa leijuu virityksen epäilyksiä niin sillon koneita aukasuun. esim sijoilta 1-5 kolme kelkkaa ja arvalla kaksi lisää. Ja jos sieltä löytyy jotain, niin asianmukaiset sanktiot. Ei ne maha urheilijoillekkaan antaa dopingtestissä uutta mahollisuutta seuraavaan kisaan ::). Tärkeintä on että sääntöjen noudatusta valvotaan ja rikkomuksista seuraa oikeasti rangaistus!
     
  7. hekuli

    hekuli hemmojen kaikkea moottoriurheilua vastustava

    Vs: MK-Enduro keskustelu

    jotain hyvää on tapahtunut näiden palstalaisten kirjoituksista kun lukee tuon ahma27 kommentin MK-enduro tiedotteesta !
     
  8. giant

    giant Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro keskustelu

    Mistäs tuo löytyy.
     
  9. Jannne

    Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

    Vs: MK-Enduro keskustelu

    tuolta http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?topic=78101.0
     
  10. Amir

    Amir Lynx RE 850 -20

    Vs: MK-Enduro keskustelu

    Hienoa, tuo on oikea suunta. Ja kyllä olis hyvä jos joku Ahmiksen kaltainen amattimies kerkiäis katsastuksessa vilkaista kaikkia kelkkoja.
    Kyllähän "katsastus" on ollu aika vitsi, tapponaru: toimii, jarruvalo: toimii, valmistenumero: löytyy (on kyllä vähän tarran alla, mut olkoon)
    Hyvää kilpailua!!
    Olishan se kiva jos katsastaja erottais nestekoneen puhaltimesta, tai 700 nestekoneen 600. Oli kuomun teipit mitä tahansa.
    Mutta nyt on suunta jokatapauksessa oikea, hyvä!
     
  11. A.P

    A.P Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro keskustelu

    Se on toi normi kisassa tapahtuva katsastus pakostakin melko ylimalkainen, keskittyy vain muutamaan asiaan. Aikaahan on vain se vajava minuutti !
    Pakosta tarkempi tutkiminen jää teknisen asiantuntijan harteille. Vaikuttaa sille, että nyt se puoli on taas pitkästä aikaa alkanut toimimaan.
    Toivottavaa on että tasapuolisuus tässä asiassa säilyy ja muistetaan että vilppiä voi löytyä muistakin kuin yhden valmistajan tuotteista !
     
  12. ahma27

    ahma27 Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro keskustelu

    NO yritetään saada näitä asioita kuntoon. Nämä nyky laitteet on haasteellisia. Joka järjestäjällä on sama ongelma henkilöiden saamiseksi näihin työtehtäviin. Kiitokset kuljettajilla joilta ei tullut suurempia mutinoita tarkastuksista. Se aika joka katsastajilla on kisa aamuna niin ei siinä kerkeä paljon tarkastella. Ja mielestäni ei ole kuljettajille reilua alkaa 30 min ennen starttia käymään suurempia teknisiä juttuja läpi. Jälkitarkastukset ovat niitä varten. Mitä tulee rangaistuksiin niin ne tulevat kovenemaan, mutta jos on oltu vuosia asiassa hiljaa niin en halua lähteä jakamaan kilpailukieltoja vuosiksi heti. Pitää myös muistaa, että näitä asioita tehdään niin järjestäjien kuin meidän muidenkin osalta pääasiassa talkoopohjalta.

    Tekninen tarkastaja Tomi Ahmasalo
     
  13. JJ ex cat

    JJ ex cat Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro keskustelu

    mutta onhan ne säännöt ollut vuosia jo samat,jotain pikku muutoksia suuntaan jos toiseen,mutta sana VAKIO löytyneen kaikista sääntöversioista.hyvä että tutkitaan vaikka talkoilla.liitolla näytön paikka nyt.Ja jtn kannan ottoa kenttäväki odottaa LAJIRYHMÄLTÄ,joka sentään ajaa meidän kuljettajien etuja/vahtii/säätää normit jonka puitteissa pitäis
    homman edetä.PS.Tuppaa vaan "hallitus" vaihtumaan pienemmissäkin piireissä jos "sijoittajat" ei ole tyytyväisiä.Rakentavaa keskustelua hyvässä yhteishengessä toivoen. T:Kontunen ja n.13hengen aktiivi kilpa porukka
     
  14. giant

    giant Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro keskustelu

    Ja mikä heleve... :mad: siinä maksaa ettei liitto :mad: tai mikä lie saa kisoja telkkariin ,no se hän on tiedossa et liitto vetää semmoisia summia ettei tv firmat lähe kuvaamaan ::)
     
  15. Jannne

    Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

    Vs: MK-Enduro keskustelu

    Josko ilman provoamista kysyisin mitä endurossa on näytettävää telkkarissa? Muutaman sekunnin pätkiä, kun kelkka pyyhältää kameran ohi, hyvällä tuurilla Forsellin Tomppa morjestaa ja son sitte siinä :-X
     
  16. unppi

    unppi Yamaha

    Vs: MK-Enduro keskustelu

    No hei, mietippä vaikka hiihtoa.. lykitää jollaki sauvoilla etiäppäi ja miljoona suomalaista kyylää nenä kiinni ruudussa, wtf? tai jalkapallo, isot aikamiehet juoksee pienen pyöreen pallon perässä.. ymmärrän jos lapset hiekkalaatikolla pelaa pallopelejä mut, mitä vit?

    Eipä rallissakaan mitään näytettävää ole. Autoja ajelee pitkin teitä ja täts it..?

    Asennekysymys.
     
  17. Jannne

    Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

    Vs: MK-Enduro keskustelu

    Onkohan noilla rallin jälkilähetyksillä oikeesti katsojia vrt. vaikka Formuloihin? Taikka kattoiskohan kukaan hiihtoa jos ei olisi suoran lähetyksen jännitystä? Toisekseen se taso millä nuo Kaasukahvan kotomaiset pätkät tehtiin ::) kamera kävi varmaan neljässä pisteessä kuvaamassa ohi ajavia ja sitte parit jargonit haastattelut
     
  18. Jysse

    Jysse Guest

    Vs: MK-Enduro keskustelu

    Nykyään sitä näytetään mitä toimittajien eteen kannetaan.

    Nykyään toimittaja istuu toimistossa ja "asiakas" tulee lakki kourassa sinne ja pyytää aikaa mediassa, kun ennen toimitttaja pyysi puheen vuoroa juttua varten
     
  19. Pentti L.

    Pentti L. RS-600

    Vs: MK-Enduro keskustelu

    SML:n sivuille tulee kovin verkkaiseen nuo sm pisteet.? Yritin sitten tuossa ynnäillä A/N600 pisteet. Korjatkaa jos väärin.....
    Tilanne ennen Lieksan kilpailua.
    1 Mäkipelto 94,5
    2 Sotaniemi 76
    3 Räty 57
    4 Forsell 57
    5 Kettunen 36,5
    6 Pakonen 31,5
    7 Muru 26
    8 Marttinen 25
    9 Laamanen 24
    10 Pykäläinen 22,5
    11 Pätsi 19,5
    12 Kivelä 19
    13 Koskinen 14
    14 Kallinen 13
    15 Laitinen 13
    16 Peräsalo 12
    17 Ruotsalainen 11
    18 Södö 11
    19 Hinkkanen 10,5
    20 Savukoski 10
    21 Laakso 8
    22 Helisten 7
    23 Haavikko 6
    24 Juvonen 4
    25 Laituri 4
    26 Laurila 3
    27 Nurminen 3
    28 Haverinen 2
     
  20. Hespe

    Hespe #103

    Vs: MK-Enduro keskustelu

    Ainaki Muru puuttuu 26pistettä
     

Suosittele tätä sivua