Kelkan osto USA:sta?

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä Iletsu78, 27/3/11.

  1. Iletsu78

    Iletsu78 *kelkaton*

    Onkos kukaan hommannut kelkkaa Amerikasta suoraan? Huonosti löytyy netistä tietoa ja vaikuttaisi siltä, että kaikkine kuluineen tulisi edullisemmaksi tilata jenkeistä suoraan esim. Summit.

    - Ile -
     
  2. hekuli

    hekuli hemmojen kaikkea moottoriurheilua vastustava

    Vs: Kelkan osto USA:sta?

    jos jonkun kontissa saat muuttokuormassa niin heti
    eräs ylivuotinen catti oli 5500 taalaa
    käytetty prätkä tuli sieltä niin maksoi 1200e (-86vm ) kaikilla kuluilla , pyörän hinta ja tullit
     
  3. Åkerman

    Åkerman Sledless

    Vs: Kelkan osto USA:sta?

    Takuuthan noissa varmaan saattaa vähän tökkiä..
    Mutta jotakin kulujen tynkää olisi hyvä selvitä.
    Mitä maksaa abauttirallaa suunnilleen kontti kyyti jne.
     
  4. hekuli

    hekuli hemmojen kaikkea moottoriurheilua vastustava

    Vs: Kelkan osto USA:sta?

    kysyppä tuolta markku sipilä 0400-409199 on kokemusta osien tuonnista
     
  5. Rob3rto

    Rob3rto Renegade 800H.O P-TEK

    Vs: Kelkan osto USA:sta?

    EU:n sisältä tuodessa vois tuoda ilman tuontiveroja maastoajoneuvon mutta sen ulkopuolelta vero menot onkin aika korkeat. Ei mitään spesifia tietoa mut jos se tulis todella edulliseksi niin kai joka kolmas jamppa niitä sieltä hakis, enkä vielä yhteenkään ole törmännyt. itsekkin tätä useaan kertaan olen miettinyt.
     
  6. Catiska

    Catiska Well-Known Member

    Vs: Kelkan osto USA:sta?

    Eihän maastoajoneuvossa mitään erityisen korkeita veroja tarvitse maksaa, käytännössä samat verot kuin vaikkapa hehkulampulla, eli alv. Lisäksi mennee muutama prossa tullia.

    Kyse lienee viitseliäisyydestä. Kontissa kulkee kelkka kohtuu hinnalla, karkeasti arvioiden rahti + tulli + alv tekee 2000 - 2500,- jos kelkan hinta on 7000 - 8500,- taalaa. Rahdin osuus taitaa olla n. 600 - 800 Eur Jenkeistä kotiin toimitettuna.
     
  7. Vs: Kelkan osto USA:sta?

    En tiedä liittyykö mitenkään tähän mutta entäpä tyypittäminen ja kilpiin saanti? Käsittääkseni nyt maahantuoja tyypittää kelkat/mallit ja ne saa kilpiin? Mitenkäs jos itse tuo kelkan niin joutuuko itse maksamaan tyypityksen? Tärmäsin tähän vaan joskus katsastus laitoksessa IQ 440R kanssa. :)
     
  8. Catiska

    Catiska Well-Known Member

    Vs: Kelkan osto USA:sta?

    Noista em. syistä johtuen kannattaa valkata vain sellaisia malleja jotka on tänne jo tyypitetty, sekä ilmeisesti karttaa myös BRP:n laitteita. En tosin ymmärrä, miksei Jenkeistä ostettu Skooda tottelisi Suomessakin töpseliä, en oikein usko, ettäkö tänne tehtäisiin erillaiset testerit. Ja voihan ne pyytää kukuttamaan jo siellä lähtömaassa, kait sielläkin kauppiaalla töpselilaitteet on.

    Kilpiin laitteen saa taatusti myös yksityinenkin, ei se ole mikään maahantuojan oikeus.

    Takuuasioissa kannattaa lukea takuuehdot ja kuluttajansuojalaki. Yleensä laitteissa on valmistajan myöntämä takuu ja sen pitäisi kyllä toimia missä vain on kyseisen valmistajan edustajia läsnä, eli kelkkojen osalta nämä valtamerkit on edustettuna Suomessa.
     
  9. unppi

    unppi Yamaha

    Vs: Kelkan osto USA:sta?

    Joo emmä nää tässä mitää ihmeellistä miksikö jenkeistä ei vois kamppeita tänne raahata. Eikait se ole ku ostaa ja tuopi tänne, maksaa verot sekä tullin ja täts it. Kilpiin laittoa varten, jos ei tyypitystodistuksia löydy ni eiköhän se luulis menevän yksittäishyväksynnällä, tä? Vai päteekö se tuollei kelkoissakin. Jos ei tyyppidokumenttia löydy ni kyllä sen varmasti kilpiin saa, muutaman mutkan kautta kuiten.

    Ja eikös kuluttajasuojalaki sano, että takuuasioissaha pitäis korvata myöskii matkat huoltopaikkaan ni eikait se ole ku päräyttää jenkkeihi ku ensimmäine hihna hajovaa... ;D
     
  10. Deippa

    Deippa Yamaha Phazer FX -07

    Vs: Kelkan osto USA:sta?

    Vaikka hjuumoria olikin, niin siltä varalta että joku (hullu) ottaa tosissaan niin siis suomen kuluttajalaki voi olla tuota mieltä kuluista, mutta ulukomailta ostellessa noudatetaan myyjän kotomaan lakeja ja asetuksia
     
  11. Catiska

    Catiska Well-Known Member

    Vs: Kelkan osto USA:sta?

    Näinhän se on, Unppi heitti sen kyllä huumorilla kuten arvelitkin. Mutta, sikäli meidän lainsäädäntö auttaa noissa asioissa, että se velvoittaa tietyissä asioissa maahantuojaa tehtaan edustajana vaikka kelkka olisi ostettu Kiinasta. Ja jos maahantuoja on hölmö, niin saa varautua ainakin kiusantekona tehtyyn viivyttelyyn asioiden hoidossa.
     
  12. Iletsu78

    Iletsu78 *kelkaton*

    Vs: Kelkan osto USA:sta?

    "Kyllä kelkkoja meidän kautta on tullut.

    Kelkkojen tulli on 5% ja ALV 23%

    Kulut suomessa ovat luokkaa 190,- EUR."

    Tällainen palaute tuli yhdestä firmasta joka rahtaa tavaraa jenkeistä. Tuohon päälle tulee vielä itse kuljetus, jonka hintaa odottelen.

    - Ile -

    Ps. prkl kun loppuu kelit lyhyeen...
     

Suosittele tätä sivua