MK-Enduro&Sprint keskustelut

Keskustelun 'Kisat' on aloittanut käyttäjä vanhapee, 12/2/07.

  1. Jysse

    Jysse Guest

    Vs: MK-Enduro keskustelu

    Se on vähän niiku vertais "miss maitotyttö" -kisaa "miss Suomi" -kisaan. Mikä on sitten merkityksetön? Se sarja, jossa saa suuremman tittelin vai mistä tulee enemmän hilloa. En tiedä, enkä tiedä tilanteesta kulisseissa, eikä loppupeleissä kiinnostakkaan kuin itse nuo kilpailut.

    Tämmöisiä muutoksia, kun tehdään niin ois hyvä selvittää ketä kuskeja on lähössä mukaan.
     
  2. Skoo

    Skoo Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro keskustelu

    Todennäköistä on ettei molempiin sarjoihin ole asiaa, on valittava jompi kumpi. Tuskin kellään on edes innostusta ostaa koko kauden lisenssiä kahteen sarjaan.
    Miksei voisi olla alle 120 osallistujan kisoja, kisan rahoitus pohjaa on vain laajennettava joko nostamalla osallistumismaksua tai saatava rahoitusta muuta kautta.
    Tosin moottoriiitonkin on nyt tehtävä jotain mikäli meinaavat, että heidän alaiset kerhot järjestävät kilpailuja vielä.
    Kuinkahan snocross puolella? Jatketaan entiseen malliin?
     
  3. Woody

    Woody Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro keskustelu

    Olet vertailussasi oikeassa. Kun uudella järjestöllä on tasokkaat kisat hyvillä järjestäjillä niin jäähän ne liiton kisat siihen maitotytön osaan. Tai sitten toisinpäin. Kyllähän ne kuskit (nopeemmatkin)liikkuu sinne missä kunnon kisat järjestetään vrt.kunkku/iceman. Eikä niillä giantin palkinnoilla ole liiton kanssa mitään tekemistä. Nyt kun vertailemaan sorruin niin jatketaan kun jotkut ,en väitä että jysse, pitää sitä SM titteliä jotenkin arvokkaampana ku jonkun muun luokan mestaruutta. Pois lukien tietysti jos luokasta niitä pistehiä haetaan kovempaan sakkiin. Vertailussa tukeudun autourheiluun ku väkisin hiihto on vieraampi laji. Esim rata autoilussa ajetaan neljän porssen kesken sm arvosta ja legendseissä 40-60 auton kesken trophyn voitosta. Ei ole epäselvää kumman luokan voittaja on arvostetumpi vetomies. Entäs sitte rallin sm/f-cup?Ja nyt kun jokkikset lähti eroon akk:sta,niin eiköhän ne luokka voittajat ole ihan yhtä kovia heepoja ilman sitä akk:n sm arvoakin. Itekki olen parissa lajissa käyny tunaroimassa niin upeissa sm luokissa ja ihan samalta se maistu ku tunaroiminen kansallisissakin. Mestari on mestari tittelistä riippumatta.
     
  4. Jysse

    Jysse Guest

    Vs: MK-Enduro keskustelu

    Suomen mestaruus on Suomen mestaruus. Lajista riippumatta sen tajuaa jokainen mitä se on. Kelkkakunkun tajuaa lajia harrastava mitä se on, muut ei voi kuin päätellä nimestä, että se on jotain suurta. Jos saisin itse valita itselleni jonku voiton kelkkailussa (tässä maassa) olisin Suomen mestari ennemmin kuin joku muu esim. kelkkakunkku.

    Montako miestä on mukana uudessa sarjassa sm kärkikolmikoista A/P ja A/N?

    Kuskit ovat tehneet sopimuksia ensikaudesta, kelkkoja ollaan tilailtu, mutta kukaan ei tiedä missä sarjoissa ajetaan. Sanotaanko, että todella amatöörimaista puuhastelua ja tässä ei kärsi kukaan muu kuin laji itse. Oot saanu yhteistyö kumppaneja ja rahaa tulevaan kauteen niin menet sitten palauttamaan jenit ja sanot, että ei niitä kisoja tullut. Tai sitten käy niin, että ponsorit huomaa kesken kauden, että omakuski ajaa aivan väärää sarjaa heidän näkyvyyden kannalta ja vetää herneen nenukkii.
     
  5. full trothle

    full trothle Ajamaton Cobra Snowcross

    Vs: MK-Enduro keskustelu

    tuota.... mikäs asema moottoriliitolla on antaa sm arvo jollekin luokalle tai lajille? eikös sen voi periaateessa antaa kuka tahansa? ts. onko tavaramerkki rekisteröity tai muuta sellaista....no joka tapauksessa kilpailevasta sarjasta haluttais saada kovasti tietoa.
     
  6. Jysse

    Jysse Guest

    Vs: MK-Enduro keskustelu

    Ei ole tarkempaa tietoo, mutta jotenkin on semmoinen tuntuma, että ei molemmista sarjoista voi tulla moottorikelkkaenduron suomen mestaria. Jos sen vois antaa kuka tahansa niin me oltais kaikki Suomen mestareita.
     
  7. Jysse

    Jysse Guest

    Vs: MK-Enduro keskustelu

    Vielä semmoinen pikku juttu. Kuskit haluaa ajaa kilpaa. Jos viidestä nopeimmasta osa ajaa toista sarjaa ja osa toista niin sarjojen voitot kokevat inflaation. Mestarit saavat kuulla ja miettiä, että olisinkohan oikeesti voittanu jos tuo Mäkipeltokin ois ajanu tässä sarjassa. Vaikka tässä tilanteessa toisesta sarjasta sais Suomen mestaruuden niin edelleen vois kysyä, että olinkohan nyt oikeesti Suomen paras ja näin ollen se ei ole oikeasti Suomen mestari jos muut nopeat eivät ole voineet ajaa häntä vastaan.

    Jokainen sisimmässään tajuaa tämän ja se vie sm-voiton arvon pois heiltä itseltään vaikka Lapin kanssassa olisikin kuva kannessa.
     
  8. Jannne

    Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

    Vs: MK-Enduro keskustelu

    Heitetäänpä arvausta tuohon SM arvoon. Periaatteessa ens kaudella voipi tulla pari mestaria

    SML:n alainen MK-enduron Suomen Mestari
    ja sitten
    Suomen puuhun tähtääjien luotettavuusajon Suomen Mestari

    Loppupeleissä "kansa" päättää kumpasta arvostetaan enemmän.

    Ammeriikan vormula-autoissa tais käydä joku vuosi sitten samanlainen repeäminen ja vaikka hillova oli liikenteessä rahtusen eri malliin niin molemmat sarjat tais näivettyä ja yhteistyöhön oli "pakko" palata
     
  9. Jysse

    Jysse Guest

    Vs: MK-Enduro keskustelu

    Vielä kommentti tuohon lähtöjärjetykseen. Juttelin eilen yhden a-luokan kuskin kanssa ja kertoi oman kantansa ja esimerkin viime talvelta. Lähdössä edessä lähtevä oli sanonu, että meet sen verran lujempaa, että lähe ensin, niin saa hänkin ajaa jonkin aikaa rauhassa. Sitten pätkällä oli tullu kuski selkä edellä vastaan ja oli myös vilkuillu taakse, mutta ei ollut antanut tilaa ohitukselle. Ek:n maalissa oli menny jututtaan, että mitä vittua niin vastaus oli ollu, että ai sinäkö se olit. Hän luuli, että se toinen, ei ollu tienny lähtöjärjetyksen muuttuneen.

    Tämä meininki jatkuu ensikaudellakin jos ei muutosta tule. Myös kuski sano, että parhaimmillaan ensimmäinen tulee selkä edellä vastaan jo 10min. kohdalla vaikka ei ole töpeksinykkään. Huonolla tuurilla siinä sitten ajellaan pitempäänki jos se ei halua päästää ohi.
     
  10. wäinö

    wäinö Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro keskustelu

    herää kysymys jos ajaa a-luokassa ja takaa tuleva kaveri ottaa 10 min ajon jälkeen kiinni että kuulukohan ihan oikeasti parhaaseen a-ryhmään ::)
     
  11. Härkkis

    Härkkis Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro keskustelu

    Niinpä.. A-luokat pitäis olla nimenomaan A luokkia ja osallistujamäärältään max. 25 ukkoa niin ainaki vähenis reitin laatuerot
    ja olis jokaiselle jo haastetta koittaa pitää se paikka siellä A-luokassa seuraavallekki vuodelle
     
  12. Jyrysisu

    Jyrysisu Ski-doo xp

    Vs: MK-Enduro keskustelu

    Mistä löytyy järjestäjät kahteen sarjaan? onko ensi vuonna monta vähillä kuskeilla ajettua kisaa ja kahden vuoden päästä kukaan ei suostu järkkäämään mitään kun ei ole taloudellisesti kannattavaa, pitää kerhojenkin jollakin rahalla talkoo porukka saunottaa.
     
  13. Woody

    Woody Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro keskustelu

    Jälleen ihan oikeassa. Suomen mestaruus on se oikea mestaruus, mutta se järjestö mikä sen myöntää ei ole välttämättä moottori liitto. Tietääkseni siihen ei ole yksin oikeutta. Voinhan olla väärässäkin, ei ois eka kerta.
    Mutta,mutta..että ihan niin vakavia sponssi sopimuksia moottorikelkkailussa jotta rahat takasi. Ei saa nauraa :-X :-X.Anteeksi. Vallan näkyvyyden kannalta väärässä sarjassa. Onpas kelkki hommat menny kauheen vakavaks kahdessa vuodessa. Onkohan niissä sopimuksissa sakko pykäliä keskeytyksestä!?!
    Jos puuhun ajaa ni isompi sakko ku moottori rikosta?
    Lupasin etten henkilökoht. viestejä tähän ketjuun laita mutta on pakko kysyä et ootko jysse se sama havukka-aho kuka pari kolme vuotta sitte lajiparlamentissä vaahtos että suomen mestari pitää olla kuin ritari mikä valkosella ratsulla päästelee ja kaikki kansa kumartelee?
    Nyt on jo kaksi hyvää järjestäjää tässä osiossa lupautunu uuteen sarjaan ja kuulemma kaksi muutaki lisää. Veikkaukseni on ettei niitä järjestäjiä kahteen sarjaan riitä mutta kuskithan sen todellisuuden sitte näyttää. Kuka hyvät kisat järjestää niin siellä se porukkakin on. Mutta voihan ollakkin että kisoja järjestäviä tahoja onkin sitte kaksi mitkä toimiikin ihan sulassa sovussa ja jonkunlaisia mestareita tulee kummastaki. Mistä niitä tietää, aika näyttää...
     
  14. Madd

    Madd Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro keskustelu

    Tuosta A/N JA A/P luokasta kuskit mitkä saa kymmenen ja siitä vähemmän pisteitä kaudessa pudotetaan vauhtia hakemaan muista luokista silloin jäisi sopiva määrä ajajia per luokka, tämäkö toteutusi jo ensi talveksi .
    Sieltähän voi vauhtia hakea siitä uudesta enduro sarjasta. ::)
     
  15. Jysse

    Jysse Guest

    Vs: MK-Enduro keskustelu

    Jaa ne pojat laittelee nuita tarroja kummeli tyyliin, ostamalla. :) Tiedän, että jotku on niin tehneetkin, mutta ei kaikki niistä joudu maksaan. Ei nuissa isoista rahoista ole kyse. Mutta jos yritys tukee kuljettajaa pienehköllä summalla ja kuljettaja ei todellisuudessa ajakkaan niin...

    Näkyvyys on niin pientä, että jos se omankylän kuski ei ajakkaan siinä oman kylän kisassa niin ei siitä tehdäkkään juttua paikallislehteen ja näin olleen häntä tukeneet eivät saa ilmaista mainosta.

    No tästä paljastui millä tasolla kykenet käymään keskustelua. Asiat on mielestäni asioita. Aivan sama kuka ne suustaan päästää. Ei sen pitäisi muuttaa asiaa miksikään, vaikka joskus niin tekeekin. En ole havukka aho ja tuommoiselle pöljälle en esittäydykkään. Sait juuri uuden kaverin. Onko mukavaa.
     
  16. Jysse

    Jysse Guest

    Vs: MK-Enduro keskustelu

    Jatketaanpa vielä. Mulle aivan sama minkä alaisuudessa sarjat ajetaan, mutta miksi kaikki kilpailun järjestäjät eivät ole lähteneet tuohon uuteen sarjaan matkaan jos se on niin hyvä? Eikö niitä ole kysyttykkään vaiko ei ole rahkeet riittäneet vakuuttelussa. Jos pelimerkit ois ollu kunnossa niin kaikki ois lähteneet eikö niin.

    Ne ketkä on panneet homman alulle ois pitäny miettiä, että mitä jos kaikkia ei saadakkaan matkaan tai mitä jos sarjasta ei saada selvästi isompaa kuin toinen sarja niin lähetäänkö ollenkaan rakentaan uutta.
     
  17. rApa

    rApa Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro keskustelu

    eiköhän tuo selviä talvella ketä on missäki mukana, niin kuskit ku seuratki..
     
  18. teropi

    teropi Joku pulkka

    Vs: MK-Enduro keskustelu

    Taitaa vaan olla niin että suurin osa kilpailuiden järjestäjistä on tässä uudessa sarjassa mukana. Ja homman on pistänyt alulle MOOTTORIKELKKAILUN HARRASTAJAT. Taustalla on useiden kelkkakerhojen yhteenliittymä, useita kilpailun järjestäjiä, ajajia (ja erittäin nopeitakin sellaisia), henkilöitä joilla on aito kiinnostus tämän harrastuksen kehittämiseen ja eteenpäin viemiseen. Asiasta tulee aivan varmasti lisätietoa ennen kuin juhannuskaljoja juotte.
     
  19. Jysse

    Jysse Guest

    Vs: MK-Enduro keskustelu

    Täytyy toivoa, että päänaukomiseni on ollu turhaa.
     
  20. Woody

    Woody Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro keskustelu

    Minä kun luulin keskustelun tason jo paljastuneen sivulla 37. Ja kiitokset,uusia kavereita on aina mukava saada.
    Teropi perhana,yrität nostaa keskustelun tasoa. Kiitos kuitenkin informaatiosta. Juhannus kaljoja odotellessa. .
     

Suosittele tätä sivua