FX Nytro XTX

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä Larkko, 11/1/09.

  1. Ike

    Ike RossiMaksi

    Vs: FX Nytro XTX

    Tässä viestini viime kevään reissun jälkeen. Kaveri kyllästyi kelkkaan ja laittoi sen myyntiin. Ei kuulemma jaksa enään säätää kun toisena kelkkana on E-Tec Lynxi nyt. Sillä ajaessa kun ei tarvi miettiä että mahtuuuko puiden väliin vai ei.

    Tuon hermostuneen ajokäytöksen lisäksi siinä harmitti omistajaa ajoittainen lämpövalojen vilkkuminen umpisessa. Pakkashötölumi ilmeisesti sulasi ja jäätyi telaston syylärin ympärille niin että alkoi niitä valoja vilkuttelemaan.

    Tieten on säätöhommista kyse, eihän sitä joka kelkka sovi kaikille.

    EDIT myi jo Nytronsa tänään, eli ilmeisen haluttu laite siis.

    Ike
     
  2. Jukkis

    Jukkis Sidewinder L-TX 137, SRX 137

    Vs: FX Nytro XTX

    Ihan vaan muistutuksena kaikille lämpövalon vilkkumisesta kärsiville. Tarkastakaa ettei ole pohjapanssari liian pitkällä siinä jäähdyttimen kohdalla, vakiopanssari ainakin on lyhennettävä, muutoin vilkkuu valo :)
     
  3. Perttu

    Perttu M8 -08

    Vs: FX Nytro XTX

    Miten Rtx ja Xtx telastot eroavat käytännössä muutakuin että rtx:ssä on klikkeri säätöjä enempi? Onko Rtx alustassa pidemmät joustot? Entäs onko xtx:ssä ja rtx:ssä yhtä leveä keula?

    RTX:
    [​IMG]

    XTX
    [​IMG]

    Silmämääräisesti erot on suuret mutta huomaako niitä niin reitillä, esim keskon crossover special eli jatkettu rtx vs xtx?
     
  4. antsu

    antsu Venture tfT Nytro rtxT Phazer gtT RX1 Viper MTXT

    Vs: FX Nytro XTX

    Menee puhtaasti makuasioihin, matemaattisesti täysin erityyppiset telastot, mutta kummallakin voi ajaa ;D
     
  5. Perttu

    Perttu M8 -08

    Vs: FX Nytro XTX

    Nojoo totta tuokin ja lisäksi turhaa kyselen kun vastaukset löytyy yamahan sivuilta, eli itselleni vastaten keulat on yhtä leveät, mitä nyt XTX:ssä vähän leveemmät sukset. Takajoustovaraakin on molemmissa alustoissa yamahan sivun mukaan 368mm.

    Ilmeisesti XTX:n alusta on kohtuu kestävä vai onko joku sen rikki saanut? Entäs onko nää -09 eturungot kestäny?
     
  6. Larkko

    Larkko Well-Known Member

    Vs: FX Nytro XTX

    Eiköhän se tuo ajoympäristö määrittele aika paljon millaisen alustan kelkkaansa tarvitsee. Jos ummella tulee ajettua edes kohtuullisessa määrin, niin itse ainakin laittaisin ehdottomasti XTX:n (tai Crossoverin). Matto vain kyllä kannattaa vaihtaa suosiolla korkeampiharjaiseen (crossoverissa vaikiona). Esimerkiksi 44 mm back country ei tuntuisi juurikaan muuttavan reittikäyttäytymistä ainakaan huonompaan suuntaan, vaikka suoraa vertailua en nyt ole tehnytkään, kun en ole samoilla lumilla ajanut molemmilla.

    Kuvan perusteella RTX:ssä ja siten myös Crossoverissa näyttäisi olevan suurempi telan kohtauskulma, joka ehkä vaikuttaa hieman umpilumen etenemiskykyyn. En tiedä käytännössä, kun en ole kummallakaan ajanut.

    Eihän tuo XTX ainakaan pakasta vedettynä mikään patikkohakkuri ole, mutta enpä sitä sellaiseksi ole koskaan hankkinutkaan. Kyllä sillä silti pattiakin ajaa, mutta ei sillä näiden kisareplikoiden kyydissä pysy ainakaan meikäläisen ajotaidoilla ja päällä.

    Alustaa en ole saanut rikki, mutta kai se sekin antautuu, jos tarpeeksi rääkkää. Eturunko ei kestänyt viime talvena kiven kanssa otettua kontaktia ja vakuutusyhtiö ostikin sitten uuden tilalle.

    Oikeastaan ainoa ajonautintoa pilaava asia omassa XTX:ssä on enää se, että keula pakkaa edelleenkin puskemaan pehmeällä kelillä. Pitäis kokeilla saako sitä vähennettyä alustan säädöillä tai sillä Slydogien modauksella. Lisäksi suksien iskarit on simmityksestä huolimatta vieläki hieman liian pehmeät, mutta sitäkin sai klikkereillä parannettua.
     
  7. JCLG

    JCLG Well-Known Member

    Vs: FX Nytro XTX

    Laita se modi mulla parani ohjaus merkittävästi crossoverissa kun laitoin sen 5mm tavaraa suksen ja raudan väliin. Ahtimen laitto paransi ajo-ominaisuuksia kans. Muuta selitystä ei ole kuin paino jakauman siirtyminen.
     
  8. Larkko

    Larkko Well-Known Member

    Vs: FX Nytro XTX

    Kyllä se vain alko paremmin kääntymään, kun laittoi vähän pohjapanssarimuovia raudan alle. Tuli sen verran reippaasti korotusta, että pelkäsin ohjauksen menevän älyttömän raskaaksi, mutta ei tuosta ollenkaan paha tullu :)

    [​IMG]

    Jyrsin tuohon vielä uran, että raudan sai napakasti paikoilleen. Saapa nähä kuinka kauan kestää.
     
  9. Reverend_

    Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

    Vs: FX Nytro XTX

    No siinä on kölillä mittaa ;D
     
  10. Veikko1

    Veikko1 Well-Known Member

    Vs: FX Nytro XTX

    Kaikille XTX omistajille tiedoksi; etupukin remmit pitää olla kunnossa!! Jo toisen kerran tänä talvena poikki remmit, eka keralla vain reaktiotangot solmussa toisella kerralla tuo plus taka iskari poikki!!!!!
     
  11. Larkko

    Larkko Well-Known Member

    Vs: FX Nytro XTX

    Mulle on vissiin sattunu erikoiskestävät rajoitinremmit, kun pari vuotta sitten oli jo puhetta niiden nopeasta hajoamisesta. Omassa vielä alkuperäiset ja edelleenkin näyttävät olevan kunnossa.
     
  12. hekkis

    hekkis Sidewinder MTX 153, S4

    Vs: FX Nytro XTX

    Mulla meni alkuun tuoreeltaan kaksi paria rajoitinremmejä muutaman sadan kilometrin ajon jälkeen. Uutena remmi hirtti kiinni akselin ympärille, joten se ei päässyt (vapaasti) / ollenkaan pyörimään yläakselin ympärillä ja tästä syystä remmiin tuli liian tiukka käännöskohta siihen kiinnityspultin juureen. (kohtaan jossa remmi ei enään ole kaksinkerroin)

    Käytin alustan pöydällä ja hioin yläakselia rajoitinremmien kohdalta (lähinna maalit pois) siis sieltä mistä remmi kiertää akselin. Hionnan ja rasvauksen jälkeen samat remmin ovat kestäneet n. 5500 km ja mitään erityisiä kulumisen kerkkejä ei ole vieläkään havaittavissa.
     
  13. Värjäri

    Värjäri Well-Known Member

    Vs: FX Nytro XTX

    Mikä katkaisee vetoakselista, ketjukotelon puolelta sen pääty pultin?
    Osa numero 50.
    Oli pultin pääty irtonaisena, kun ketjukotelon aukaisin...

    [​IMG]
     
  14. JRT

    JRT Well-Known Member

    Vs: FX Nytro XTX

    Ei ole mulle valjennut mikä sen katkaisee. Ei siitä valtavaa haittaakaan ole ollut. 2 on menny tänä talvena mutta ei se ajoa estä. Toinen pultti oli vielä vahvempaa tavaraa ku orggis.
     
  15. antsu

    antsu Venture tfT Nytro rtxT Phazer gtT RX1 Viper MTXT

    Vs: FX Nytro XTX

    12.9 pultin laitoin kevyen momenttiin liiman kanssa kiinni ja on pysynyt ehjänä vajaa kolme tuhatta km.
     
  16. Linski

    Linski sr viper 162 mtx mcx racing kit

    Vs: FX Nytro XTX

    Etu syylärin raudat poijes.51mm siten sopii.
     
  17. janzka

    janzka -24 Ski-Doo Freeride 146" TurboR, SW 162"

    Vs: FX Nytro XTX

    4,4cm räpylällä kuulostas oikee hyvältä sulle, Camoplast backcountry on ihan hyvä mattto. Ite suosittelisin Camon Sno-X, mutta pituus on 371cm nii joutuisit jatkaa pari cm..pirun luja matto ja pitävä :) Ite sain läpivetävät paikalliselta halvimmin, tais olla jotai 180euroa yht.
     
  18. Larkko

    Larkko Well-Known Member

    Vs: FX Nytro XTX

    Eipä ole muista kuin vakiosta ja Backcountrystä kokemusta. Jos meinaat ne syylärin nastasuojat pitää paikoillaan, niin vetopyörien pitää vissiin olla pykälää pienemmät (omassa 8 piikkiset läpivetävät). Ainaki omasta mielestä 44 mm Backcountry ei heikentäny reitillä ajettavuutta ollenkaan ja umpisella meno parani huomattavasti. Siihen mihin vakiolla olis aikasemmin jääny kiinni, niin nyt ei ollu mitään ongelmia.

    Ilmeisesti tuo oma matto on sitä uudempaa mallia (laitalaput viistetty ja kumiseoksen pitäs olla parempi), kun yhtään lappua ei kadonnut talven aikana ja mitään muutakaan vikaa en ole huomannut, vaikka kyseinen matto onkin saanut aikaisemmin huonoa palautetta kestävyyden suhteen. Kuitenkaan en ole kokeillut mitenkään mattoa säästellä, mutta enpä kyllä tahallaan särkeäkkään.

    Lämpimästi voin suosittella maton vaihtoa karkeampaan :)
     
  19. janzka

    janzka -24 Ski-Doo Freeride 146" TurboR, SW 162"

    Vs: FX Nytro XTX

    Joo eihä se oli ku 6cm pitempi ;) ensimäiset BC:t oli vähä kertakäyttö kamaa mut uudet kestää.. kaverilla kestäny ainaki 3000km ja on vielä ku uus :)
     
  20. Larkko

    Larkko Well-Known Member

    Vs: FX Nytro XTX

    Itelllä tais maksaa BC, läpivetävät ja alle laitto Tatun tarvikkeessa n. 1000 euroa. Matto makso muistaakseni 600 euroa, läpivetävät varmaan tuota 180 euron luokkaa ja työt päälle. En kysellyt silloin hintoja muualta, kun kelkka oli siellä muutenkin vakuutusyhtiön maksamassa remontissa...
     

Suosittele tätä sivua